Budgetproof | Brow Tattoo van Kruidvat eigen merk

Zooooo, laatst postte ik foto’s van mijn resultaat met de Brow Tattoo van Kruidvat eigen merk op mijn Instagram account en bij de comments ging het helemaal LOS! Meer dan 600 comments kwamen er op deze post en mensen zaten elkaar te taggen, renden spontaan naar de winkels en stelden mij allerlei vragen over dit nieuwe product van Kruidvat. Ontzettend leuk, jullie enthousiasme!

En ik moet toegeven, ik ben minstens zo enthousiast. Het concept ‘brow tattoo’ kende ik al van Aziatische merken, maar het is natuurlijk extra fijn dat Kruidvat’s Brow Tattoo allereerst lekker budgetproof is en daarnaast ook nog eens makkelijk verkrijgbaar.

Brow Tattoo klinkt heel permanent, maar dat valt reuze mee. Afhankelijk van de inwerktijd (en hoe vaak je douchet en je gezicht schoon schrobt) zou het 3 tot 5 dagen moeten blijven zitten. Het is dus semi-permanent te noemen. Ik vind het zelf heel chill om op te staan met kant-en-klare wenkbrauwen, maar ik vind het dan ook wel weer chill dat het na een paar dagen alweer vervaagt. Stel, ik heb de vorm toch niet zo mooi aangebracht als normaal dan zit ik er in elk geval niet lang aan vast!

Bekijk in de video hieronder hoe ik samen met Sheling en Daphne voor het eerst de Kruidvat Brow Tattoo uitprobeer. We geven meteen onze eerste indruk en hebben het verder gewoon erg gezellig!

In de video kon je zien hoe dit spul werkt, maar ik zal het hieronder nog even stap-voor-stap voor jullie uitwerken;


Men neme… een naakte wenkbrauw. De Brow Tattoo breng je aan op een droge, gereinigde huid. Zelf ontvet ik mijn huid ook nog even extra (met een tonic of iets waar een beetje alcohol in zit).


Er zijn twee kleuren, Taupe (die ik in de video gebruik) en Dark Brown (die ik hier heb gebruikt). Als ik zou moeten kiezen vind ik Dark Brown toch de beste match.

Breng de gel lekker dik aan met het bijbehorende kwastje, of gebruik – als je dat fijner vindt werken – je eigen, gebruikelijke wenkbrauwkwastje. Zelf begin ik in het midden en werk ik naar het uiteinde toe, als laatste doe ik dan de aanzet. Dit doe ik zodat de aanzet straks ietsje lichter wordt dan de rest, dat vind ik zelf wat mooier en natuurlijker staan.

Zorg dat de gel ook goed de huid onder je haartjes raakt, dus als je stugge wenkbrauwhaartjes hebt moet je de gel er een beetje tussen ‘wiggelen’. En hier geldt ook: hoe dikker je de gel aanbrengt, des te makkelijker je het er straks af kunt pulken.


De gel kun je nu 20 minuten tot 2 uur laten inwerken. Voor dit resultaat heb ik het 30-40 minuten laten inwerken. Maak daarna een beginnetje en pulk de inmiddels opgedroogde gel van je wenkbrauwen af. Let op, er kunnen wenkbrauwhaartjes meegetrokken worden. Dit is normaal en helemaal niet erg. De kans is groot dat deze haartjes toch al los zaten.


Tadah! Het eindresultaat. Hoe langer je het laat intrekken, des te langer het uiteindelijk ook zal blijven zitten. Als je vindt dat jouw Brow Tattoo te snel verdwijnt, laat het dan langer intrekken dan de vorige keer en probeer er niet te veel aan te komen. Onder de douche probeer ik niet over mijn wenkbrauwen te boenen en met het reinigen werk ik een beetje om mijn wenkbrauwen heen. Op deze manier blijft het zeker 3 dagen goed zitten. Daarna vervaagt het geleidelijk en moet ik het dus wel een beetje bijtekenen (maar niet zo veel als ‘normaal’). Na 5 dagen is deze wenkbrauw tattoo wel echt verdwenen.

Tijdens het vervagen kan de kleur ietsje warmer worden, maar het wordt in elk geval niet groenig, paarsachtig of rood-oranjeachtig (wat helaas wel het geval kan zijn bij vergelijkbare producten van andere merken).


Al met al ben ik super tevreden over dit product! Het is echt een time saver in de ochtend. Ik heb de Brow Tattoo al een tijdje in huis en heb het nu zo’n 4 keer gebruikt, ik vind het zo handig!

De Kruidvat Brow Tattoo kost €5,99 per doosje en is vanaf heden verkrijgbaar bij elk Kruidvat filiaal en natuurlijk ook in de Kruidvat online shop. De doosjes zijn te vinden in het schap met nagelverzorging.

Wat vind je van het resultaat? Is een semi-permanente Brow Tattoo ook iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

29 Reacties

 1. Yvonne
  6 mei 2019 / maandag, 6 mei 2019

  Na een dag Wenkbrauwen rood en weg Nee zonde van het geld

 2. Iris
  11 januari 2019 / vrijdag, 11 januari 2019

  Ik douche elke ochtend maar was mijn gezicht dan niet, hoe lang denk je dat het dan zal blijven zitten??

 3. Marieke
  5 december 2018 / woensdag, 5 december 2018

  Ik heb dit product gisteren gebruikt in de kleur taupe. Ik vond het erg fijn werken en het effect na het intrekken (ongeveer een uur) was prachtig taupe/assig. Vanmorgen ben ik gaan douchen en heb ik mijn gezicht gewassen met een milde reinigingsgel (wenkbrauwen expres iets vermeden) en toen ik daarna in de spiegel keek schrok ik me dood, mijn wenkbrauwen zijn oranje 🙁 jammer!!

 4. a
  3 december 2018 / maandag, 3 december 2018

  helaas werkte het bij mij echt niet 🙁 heb nu kale plekken in mijn wekbrauwen want het wou maar niet loskomen van mijn wenkbrauw en het kleur effect was zo minimaal ( dark brown gebruikt ) dat het de volgende dag al oranje/gelig uitsloeg.

 5. Mirthe
  14 november 2018 / woensdag, 14 november 2018

  Mooi resultaat! Ik laat zelf ongeveer 1x per 6 weken m’n wenkies verven bij de schoonheidsspecialiste (met gelijk een goede waxbeurt van de wenkbrauwen). In die verf zit ook henna maar blijft bij mij echt wel tot 6 weken mooi! Het vervaagt natuurlijk wel langzaamaan maar het resultaat is lang zichtbaar. Ideaal!

 6. 13 november 2018 / dinsdag, 13 november 2018

  Ik ben ook wel enthousiast al vind ik het effect bij jou mooier. Bij mij werd taupe wel erg warm met een rode gloed. Op zich niet erg want dat heb ik ook in mijn haar maar had gehoopt op een meer assige kleur. Denk dat het ook met mijn eigen pigment te maken heeft.
  Hoe dan ook een fijn product met leuk resultaat voor een paar dagen.

 7. Natascha
  11 november 2018 / zondag, 11 november 2018

  Welke kleur gebruikt Daphne? Of heb ik dat gewoon gemist???

  • Serena
   Auteur
   12 november 2018 / maandag, 12 november 2018

   hi Natascha,
   Daphne gebruikt de kleur Taupe!

 8. Fleur
  11 november 2018 / zondag, 11 november 2018

  Gehannes allemaal. Ik heb PMU laten doen en ben er superblij mee. Had ik jaren eerder moeten doen. Het ziet er heel natuurlijk uit en blijft maanden lang zitten. Ik ben helemaal klaar met bijtekenen, verven of iets dergelijks.

 9. Miranda
  11 november 2018 / zondag, 11 november 2018

  Zo mooi!!!! Hier in emmeloord was het al compleet uitverkocht. Zodra ik het weer zie liggen ga ik t meteen uitproberen

 10. 9 november 2018 / vrijdag, 9 november 2018

  IK vind dit zo’n gaaf product! Ik wou de brow tattoo zelf ook kopen maar zowel in de winkel als online is het product helemaal uitverkocht haha!

  Mooie foto’s en duidelijk resultaat. 🙂

  Liefs
  x

 11. 8 november 2018 / donderdag, 8 november 2018

  Wat een mooi resultaat ! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar hoe het bij mij zou staan. Ik ga ‘m vandeweek maar eens scoren. Thanks voor de tip !

 12. 8 november 2018 / donderdag, 8 november 2018

  Wat mooi en handig! Ik gebruik echt al een tijdje wenkbrauw-verf van de Wibra! Twee euro voor een verpakking en je doet er enorm lang mee. Ik ga deze ook maar eens proberen!

 13. 8 november 2018 / donderdag, 8 november 2018

  Dat beloofd echt veel goeds, en daar ben ik zeker benieuwd naar geworden. Alleen of ik het bij mijzelf aan durf te brengen is een andere vraag. Liefs soraya

 14. 8 november 2018 / donderdag, 8 november 2018

  Oh, mooi effect! En fijn dat je niet te lang blijft zitten met een ‘mislukte’ wenkbrauw als je het niet goed aangebracht hebt, haha.

 15. 8 november 2018 / donderdag, 8 november 2018

  Wow, dit ziet er vet goed uit. Ik wil dit. Ga zo meteen naar de Kruidvat om het te kopen!

 16. Noreen
  8 november 2018 / donderdag, 8 november 2018

  Ik heb dit vol enthousiasme gebruikt en ik was er super tevreden over. Goede kleur, zat er mooi op etc. Ook na de volgende dag mijn gezicht gewassen te hebben. Maar toen ging ik sporten, en flink zweten. Ik werd al wat raar aangekeken. Toen ik uiteindelijk in de spiegel keek… was alles uitgelopen! Ik had dus een soort panda ogen maar dan door mijn wenkbrauwen. En ik kreeg alles er nog moeilijk af ook. Jammer!

 17. Laura
  7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Hoi serena,

  Ik heb de taupé gebruikt! Helaas is de kleur te warm voor mij 🙁

 18. Marieke
  7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Ik heb de taupe gekocht! Nu nog het aan gaan durven het te gebruiken, want stel dat t bij mij een dikke fail is! Ik ben veel blonder als jou, dus ik ben heel benieuwd hoe de kleur bij mij zal staan. Hij staat jou echt prachtig.

 19. Stephanie
  7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Weet je of je dit veilig kan gebruiken bij zwangerschap?

 20. Chantal
  7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Ik heb het gekocht en gebruikt en 2 uur laten zitten. Ik vind het waardeloos! Ik moest de opgedroogde gel los borstelen met een wenkbrauwborsteltje. Ik kreeg het er nauwelijks af. Het resultaat waren twee wenkbrauwen waarvan de huid helemaal rood was door het gepeuter. De dag erna was alles gekalmeerd en was er van de tattoo niets meer te zien. Het is me nog niet eerder gebeurd dat een product zo tegeviel. Het resultaat op je video ziet er prachtig uit…. maar hier was het een dikke flop.

 21. Rowan Chanel
  7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Mooi resultaat! Dát zeker!
  Toch vraag ik me nog steeds af waar die wenkbrauwen kermis ineens vandaan is gekomen. Fijn voor meiden die weinig wenkbrauwhaartjes hebben, maar voorheen was dat toch ook nooit een probleem?

  • M
   7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

   Yes! Helemaal mee eens.

 22. 7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Op het event van Kruidvat zag ik deze ook en was hier zo benieuwd naar! Heb nu al verschillende goede reviews gelezen en in de goodiebag zat ‘ie ook, dus ik ga het zeker testen 🙂

 23. 7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Wauw, wat ziet dit er goed uit zeg!

 24. Simone
  7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Ziet er goed uit! Wel jammer dat er niet een paar sjablonen bij zitten om op je wenkbrauwen te leggen als je de gel aanbrengt, dan heb je altijd de perfecte vorm en ook aan beide kanten gelijk!

  • Lousaa
   9 november 2018 / vrijdag, 9 november 2018

   Ehm. Geen twee paar wenkbrauwen is gelijk dus dat lijkt me een nogal kunstmatig effect hebben.

   Ergens lijkt het me wel handig maar ik denk tegelijkertijd ook: te warm van kleur. Vind ik niet mooi. En een keer 10 minuten pielen, 40 minuten intrekken, en dan nog 10 minuten dat spul uit je webkbrauwen plukken is toch veel tijdrovender dan 4 keer effe bijtekenen?

   • Serena
    Auteur
    12 november 2018 / maandag, 12 november 2018

    Tijdens het intrekken kun je gewoon huishoudelijke taken doen, koken, opruimen, kinderen in bed stoppen, dus dat vind ik geen tijdverlies. En 10 minuten pielen naderhand, nee dat is er met 30 seconden wel af hoor!

 25. 7 november 2018 / woensdag, 7 november 2018

  Ziet er goed uit, maar ik hou het toch bij een gewone gel. Heb nog een trauma van die keer dat ik m’n wenkbrauwen verfde, en ookal blijft dit maar een paar dagen zitten, elke dag met een te boze of verbaasde wenkbrauw is een dag teveel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *