Getest | gezichtsmasker met LED lampjes

LED is het nieuwste van het nieuwste op skincare gebied. In Azië zijn LED gezichtsmaskers al een grote hit, en de vraag is natuurlijk wanneer deze – toch ietwat bizarre – beautytrend zal overwaaien naar Europa. Via Cultbeauty kun je je in elk geval al inschrijven op de wachtlijst voor de erg gewilde Spectralite Faceware Pro van Dennis Grossman.

Via Wish wist ik een veel goedkoper exemplaar op de kop te tikken voor een fractie van de prijs vergeleken met die van Dennis Grossman. Ik betaalde er zo rond de €80,- voor. In de video hieronder test ik hem voor jullie en laat ik meteen mijn eerste indruk weten!

Toch vreemd, hè? Waar we aan de ene kant producten op onze huid smeren om ons tegen blauw licht te beschermen van mobieltjes en laptops, stralen deze bijzondere LED lamp gezichtsmaskers JUIST blauw licht uit om onze huid te zuiveren van bacteriën. Ik ben er nog niet goed ingedoken om uit te zoeken hoe dit precies zit, maar ik weet wel dat er veel research is gedaan naar LED licht in combinatie met huidverbetering.

Zo claimt men dat de golflengte van rood licht voor een bepaalde penetratie in je huidlagen zorgt waar het iets met je collageen doet waardoor je na verloop van tijd een stevigere en gladdere huid zal krijgen. Blauw licht daarentegen penetreert je huid met een bepaalde golflengte waar het de bacteriën zal doden verantwoordelijk voor acné, en zorgt dus op den duur voor een zuivere huid. Volgens Dennis Grossman zou je na 2 weken al resultaat moeten zien. Wow!

Nou, ik test dit masker nog even vrolijk door, want ik ben erg benieuwd of het ECHT wat doet op de langere termijn.

Wat denk jij, zijn gekleurde LED lampen de toekomst op het gebied van skincare? Of is het gewoon een trend die wel weer over zal waaien?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

8 Reacties

 1. Lindsy
  6 november 2018 / dinsdag, 6 november 2018

  Ziet er in mijn ogen alles behalve gezond uit. Ik denk dat je het beter links kan laten liggen.
  Die drukpunten en lichtstralingen op je huid, can’t be good.
  Maar dat is mijn mening. Ieder zijn ding uiteraad.
  En ik ben ook wel benieuwd naar je bevinden. :)

 2. 5 november 2018 / maandag, 5 november 2018

  Ik ben benieuwd inderdaad wat het op lange termijn doet! Maar heel eerlijk denk ik (en hoop ik) dat het een trend is die weer over waait

 3. Froukj3
  5 november 2018 / maandag, 5 november 2018

  Op Aliexpress zijn ze ongeveer 40 euro.
  Scheelt toch de helft. Ik geloof er allemaal niet zo in. De een is gezegend met weinig rimpels en een strakke huid en de ander niet. Ik denk meer dat dat genetische bepaald is dan dat je met zulke uitvindingen aan de haal gaat.
  Het zag er wel gaaf uit!!

 4. Carina
  5 november 2018 / maandag, 5 november 2018

  op het lab worden de werkbanken en flow cabinets gereinigd met UV licht. Maar gezien we allemaal wel weten dat dat vooral niet goed is voor je huid, zou ik dit led-maskers ook lekker laten liggen.

 5. Amanda
  5 november 2018 / maandag, 5 november 2018

  Ik denk dat de producent gokt/hoopt op ‘n nieuwe hype om mensen geld uit hun zak te kloppen :)

 6. 4 november 2018 / zondag, 4 november 2018

  Haha echt bizar wat mensen verzinnen! Ik heb een paar jaar geleden wat opgezocht over LED licht en skincare maar omdat het zo lang geleden is weet ik alle details niet meer. De reden was ook inderdaad voor zo’n apparaat die claimde dat het blauw licht alleen maar bacterien die puistjes veroorzaken zouden bestrijden. Ik snapte de theorie er niet achter want dat is vrijwel onmogelijk om alleen bacterien te targetten (of alles moet kapot gaan dus kankerverwekkend) dus ik had destijds op Pubmed naar wetenschappelijke artikelen gezocht over het effect en ik kon alleen maar een shady artikel vinden uit 2005? die het effect nauwelijks kon bewijzen in vitro, laat dus staan in vivo. Daarna is er geloof ik geen onderzoek meer naar gedaan dus mijn conclusie is dat het enorme onzin is en gewoon een trend. Er is flink geld te verdienen in de skincare industrie dus als iets echt werkt zou er zeker meer onderzoeken gedaan zijn na 10+ jaar. Kan zijn dat het nu wel meer is onderzocht maar ik kan met mijn wetenschappelijke achtergrond (het is niet mijn specialisme maar toch) ook niks kwa theorie achter verklaren.

 7. Rita
  4 november 2018 / zondag, 4 november 2018

  Nou, ik weet het niet hoor! Ik wacht jouw bevindingen wel af.

 8. 4 november 2018 / zondag, 4 november 2018

  Jeetje wat bedenken ze toch allemaal.:O Het ziet er ieder geval erg spectaculair uit… Ben benieuwd inderdaad of het op langere termijn echt wat doet. Ik gebruik liever denk ik toch een sheet maskertje. hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *