Mario Badescu Vitamin C Serum review

Mijn favoriete serum is op en een nieuw exemplaar is alweer binnen, dus het leek me de hoogste tijd voor een review. Inmiddels heb ik dit serum zo’n 3 maanden in gebruik en ik durf echt te zeggen dat mijn huid er flink van opgeknapt is! Ik heb het over het Vitamin C Serum van Mario Badescu.

Dit serum bevat een hoge concentratie vitamine C, namelijk 7,5% ascorbinezuur. De vitamine C is opgelost in een basis van propylene glycol, een viskeuze vloeistof die actieve ingrediënten helpt beter de huid te penetreren. Verder bevat het serum komkommer extract, ginseng extract, Aloe Vera sap, collageen, hyaluronzuur en lavendel extract. Een vrij basic serum dus zonder onnodige ‘fillers’, oftewel opvul-ingrediënten.

Ingrediëntenlijst:
Komkommer extract en aloe vera sap zijn verzachtend en verkoelend voor de huid. Collageen en ginseng extract maken de huid steviger en elastischer, hyaluronzuur is sterk hydraterend en lavendel extract is ontsmettend.

Het actieve ingredient van dit serum is echter de Vitamine C. Maar wat doet deze vitamine precies voor je huid? Wetenschappelijk onderzoek heeft het volgende aangetoond wat betreft vitamine C;

 • Vitamine C is onmisbaar voor de vorming van collageen (bindweefsel)
 • Vitamine C is een krachtige anti-oxidant wat het immuunsysteem een flinke boost geeft (versterkt de huidbarrière, vermindert ontstekingen, beperkt UV schade en vroegtijdige huidveroudering)
 • Vitamine C vermindert hyperpigmentatie (bij een concentratie van 3% of meer)
Hoewel vitamine C een echt wondermiddeltje is zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo is vitamine C er in verschillende vormen en niet elke vorm is even stabiel. Hiermee bedoel ik dat sommige vormen van vitamine C afbreken (oxideren) en hun effectiviteit verliezen wanneer ze worden blootgesteld aan vocht, licht en zuurstof.Verpakking speelt daarom een belangrijke rol bij de keuze van een product wat vitamine C bevat. De verpakking is bij voorkeur donker (ondoorzichtig) zodat er geen licht bij kan komen en het liefst in tubevorm of in een verpakking met een pompje of pipet zodat er zo min mogelijk zuurstof bijkomt.Wat dat betreft zit het wel goed met de verpakking van Mario Badescu. Zoals je ziet is de fles donkergroen en ondoorzichtig, zodat er geen licht bij kan komen. Door het gebruik van een pipet komt het serum niet in aanraking met je huid en dus ook niet met bacteriën en vocht. Daarnaast wordt Ascorbinezuur gezien als één van de meest stabiele vormen vitamine C, dus ook wat dat betreft zit het wel snor.

Toch geeft Mario Badescu slechts 3 maanden houdbaarheid aan dit product. Niet dat het dan bedorven is na die tijd, maar omdat alle aanwezige vitamine C zodanig is afgenomen door oxidatie dat het geen zichtbaar effect meer zal leveren. Elke keer dat je het serum gebruikt wordt het blootgesteld aan zuurstof. Probeer daarom het flesje zo kort mogelijk open te houden. Dus dop opendraaien, serum op je vingertoppen druppelen en dan snel het dopje er weer opschroeven. Pas daarna de druppels over je huid verdelen.

In een flesje zit 29 ml wat betekent dat je er dus 9,7 ml per maand van moet gebruiken wil je het opmaken voordat het ‘verloopt’. In 1 ml zitten 20 druppels (op de laboratorium opleiding werd ons altijd geleerd dat 20 druppels gelijk staat aan 1 ml) dus dat zijn dan 193 druppels per maand, oftewel 6 druppels per dag/applicatie. Ik heb het getest en dit is voldoende om je gehele gezicht te voorzien van een dun laagje. Hierdoor maak je in principe het product nog op voordat het verloopt, en zo hoort het natuurlijk ook.

Het serum is lichtelijk viskeus (stroperig) en na aanbrengen glimt mijn gezicht dan ook lichtjes. Het trekt vrij snel in, maar mijn gezicht blijft desondanks toch nog een beetje glimmen. Gelukkig dient dit serum alleen ‘s nachts aangebracht te worden, en ik vind het niet erg om met een glimkop in bed te stappen! De vitamine C prikt in open wondjes, dus als je hier veel last van hebt probeer er dan omheen te smeren. Sowieso zorgen hoge concentratie vitamine C voor een lichte prikkeling of zelfs wat jeuk, al houdt dit al vrij snel op na aanbrengen. Heb je een hele gevoelige huid dan kan het wellicht te irriterend voor je zijn. De geur is heel neutraal, een beetje zurig zelfs, maar niet té zuur of storend naar mijn idee.

Verder maakt vitamine C je huid gevoeliger voor UV straling, waardoor je sneller verbrand, zelfs wanneer het bewolkt is. Omdat dit serum alleen ‘s avonds gebruikt dient te worden hoef je hier echter geen rekening mee te houden. De dag erna kan je gewoon zonder SPF naar buiten zonder bang te zijn voor een overgevoelige huid.

Aan het begin van dit artikel gaf ik aan dat ik mijn flesje serum inmiddels heb opgemaakt en ik heb het dan ook de afgelopen maanden met veel plezier gebruikt. Ik merkte eigenlijk al meteen na de eerste week verschil, ik zag mijn pigmentvlekken (acnélittekens) oplichten en mijn huid werd egaler en stralender. Misschien hebben jullie het ook wel gemerkt op foto’s (alhoewel het wel de combinatie is geweest van rode bietensap drinken, eenmaal per week de Philosophy Microdelivery Peel en dit serum) dat mijn huid is verbeterd. Het straalt en is egaler dan voorheen.

Een tijdje geleden werd mijn moedervlek weggesneden (het onding bevond zich onder mijn linkerwenkbrauw) en sinds het litteken dicht is gegroeid behandel ik het met het Vitamin C Serum. Hoewel het nog goed zichtbaar is, zie ik het litteken langzaam vervagen. Ik hoop jullie over 3 maanden, nadat mijn tweede flesje op zal zijn, een nieuwe foto te laten zien waarop mijn litteken nog minder zichtbaar zal zijn dan nu. I’ll keep you posted!

Ik ben in elk geval zeer tevreden met dit serum. De vrij hoge concentratie vitamine C doet effectief zijn werk, het serum voelt lekker aan op mijn huid en trekt goed in. Heerlijk! De prijs voor een flesje is €49 (29ml). Mario Badescu wordt verkocht bij de Nederlandse webshop Cosmania.nl.

Voor de mensen die benieuwd zijn naar Mario Badescu, ik heb er eerder reviews over geschreven (hier en hier) en… *scoop scoop* deze maand kunnen jullie een Mario Badescu product in de Glossybox verwachten!* De Glossybox is nog te bestellen en dat kan via deze link.

* Niet alle abonnees zullen een Mario Badescu product ontvangen, dit hangt af van je Glossybox profiel.

Hebben jullie ervaring met Mario Badescu en/of met huidverzorging met vitamine C?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

65 Reacties

 1. elke
  18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

  goede review, ik heb m ook gekocht en ik ben het helemaal met je eens!

 2. Samira
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Hee,

  Ik vind dat je echt hele goede reviews maakt die ik met plezier lees 🙂
  Iets wat ik bijna dagelijks doe.
  Ik zag echter vandaag opeens iemand die deze review gewoon letterlijk van jou heeft overgenomen! Echt schandalig als je het mij vraagt…
  *link verwijderd door admin*

  • Serena
   Auteur
   25 maart 2013 / maandag, 25 maart 2013

   Thanks Samira, ik ga er even achteraan. Heb de link verwijderd want copycats verdienen geen extra clicks/aandacht, vind ik! 😉

 3. Liesbeth
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Hé Serena,

  Super interessant! Ik ben door jou zoveel meer te weten gekomen!
  Nu heb ik vorige week Radar gekeken, heb je dat gezien over de mythe van de anti-rimpelcrèmes? Ik moest gelijk aan jou denken. http://www.trosradar.nl/uitzending/laatste-uitzending/aflevering/04-03-2013/anti-rimpelcremes/?p=1
  Zo kwam ik dus ook op Paula’s choiche site, zij beoordeeld ook dit merk, deze serum kwam eruit als ‘poor’ en ook de Microdelivery Peel van Philosophy. Daar is zij niet zo heel enthousiast over, maar wel andere producten van Philosophy.
  Ik ben in ieder geval op zoek naar een goedkope exfoliant, bha, die moet het beste zijn voor de wat vettere huid en volgens mij is zij toch de goedkoopste en doet deze beter werk dan de philosophy, maaaaarrrr, dat ga ik eerst proberen! Heb jij wel eens wat van haar producten gebruikt of weet jij de goedkoopste maar goede exfoliant I wanna know!

  Groetjes Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *