Mario Badescu skincare

Helemaal aan het begin van dit jaar ontdekte ik de skincare van Mario Badescu (klik hier voor mijn vorige review) wat ik met veel plezier heb gebruikt. Ik had voornamelijk producten in huis gehaald voor een onzuivere huid en die mijn acné zouden bestrijden. Ik ben nog steeds erg te spreken over Mario Badescu, maar inmiddels is mijn huid zuiverder geworden door het drinken van bietensap en is mijn skincare regime langzaam verschoven van acnébestrijding naar pigmentvermindering.

Zoals jullie misschien hebben gelezen ben ik erg blij met mijn skincare van Philosophy en Bobbi Brown, maar deze producten van Mario Badescu zijn een goede aanvulling op mijn dagelijkse routine. Zo had ik nog geen serum en maskers en treatments zijn altijd welkom!

Ik heb luxe samples cadeau gekregen van de Control Cream en Healing Cream, maar deze heb ik niet gebruikt omdat ik nogal gehecht ben aan mijn Philosophy Hope in a Jar oil-free. De producten die ik wel heb gebruikt en die ik vandaag dus zal gaan reviewen zijn;

  • Glycolic Foaming Cleanser
  • Eye Make-up Remover Gel (non-oily)
  • Whitening Mask
  • Drying Mask
  • Vitamin C Serum
  • Anti Acne Serum

Glycolic Foaming Cleanser – Deze cleanser bevat SLS (Sodium Lauryl Sulfate) dus voor de mensen die hier gevoelig voor zijn is dit een no-go. Ik kan er bijvoorbeeld wel tegen en krijg geen huidirritaties. Verder bevat deze cleanser het exfoliërende ingrediënt glycolzuur. Glycolzuur is een ‘fruitzuur’ oftewel een alpha-hydroxy-acid (afgekort AHA). Het verwijderd dode huidcellen zodat je huid er minder dof en grauw zal uitzien. Het maaktje huid glad en fris, zorgt dat de huid beter vocht kan vasthouden en verminderd op den duur acnélittekens en pigmentvlekken.

Het percentage glycolzuur weet ik niet, maar het ingredient staat wel vrij bovenaan de ingredientenlijst. Ik gok zo rond de 5% maar zeker weten doe ik het niet. De cleanser masseer ik in op m’n gezicht en daar doe ik dan zo’n 2 minuten over, zodat het glycolzuur zijn werk kan doen. Vervolgens spoel ik het af met water (eigenlijk stap ik onder de douche) en dep ik het droog.

Na enkele weken gebruik kan ik alleen zeggen dat het mijn huid diep reinigt en lekker fris en schoon maakt, maar dat het na gebruik niet ‘trekt’. Een vette huid kan deze cleanser zo’n 2-3 keer per week gebruiken. Heb je een normale tot droge huid dan adviseren ze 1-2 keer per week. Sommige mensen vinden deze cleanser te uitdrogend voor de huid, dus let hier op en verlaag de frequentie wanneer dit zo is.

Ik gebruik elke dag mijn Philosophy Microdelivery Exfoliating Wash, maar tweemaal per week verwissel ik deze voor de Glycolic Cleanser van Mario Badescu. De prijs van deze cleanser is €16 (177 ml) en het is hier te koop.

Eye Make-Up Remover Gel (non-oily) – deze oogmake-up reiniger is zeer basic en bevat geen kleurstoffen en parfum. Het is heel rechttoe-rechtaan en dus ideaal voor mensen met een gevoelige huid. Het grote voordeel vind ik vooral dat deze oogmake-up remover geen vettig laagje achterlaat, zodat je eventueel meteen opnieuw make-up kunt aanbrengen.

Deze remover heeft een witte, gel/crème structuur. Ik breng wat aan op mijn vingertoppen, masseer het op mijn ogen en verwijder het dan vervolgens met een vochtig wattenschijfje (vochtig gemaakt met warm water). Voor zware, waterproof make-up moet je deze handeling soms wel herhalen, maar over het algemeen haalt het mijn make-up prima weg. Ik vind het erg fijn dat deze remover geen vettig laagje achterlaat, ook al wil ik me niet meteen opnieuw opmaken. Ik houd gewoon niet van vettige oogje! ^^

De prijs van deze eye make-up remover is €12 (118 ml) en het is hier te koop.

Whitening Mask – dit masker heeft een aparte structuur, het is een beetje dik en gellerig en ‘gewy’; als je erin duwt dan bounced het terug. De geur is heel subtiel en ruikt een beetje naar framboosjes.

Het Whitening Mask bevat Kojic Acid, zoethout-extract en druiven-extract. Deze ingrediënten functioneren als remmer van melanine, het eiwit wat verantwoordelijk is voor ons pigment (en dus ook hyperpigmentatie). Het masker is heel mild en dus uitermate geschikt voor de gevoelige huid.

Het Whitening Mask breng je aan op een gereinigde huid, laat je 10 minuten zitten en verwijder je vervolgens met lauwwarm water. Je hoeft maar een dun laagje aan te brengen dus je doet heel zuinig en lang met dit product. En wat ik doe is het masker alleen aanbrengen op de plekken waar ik last heb van hyperpigmentatie, op deze manier doe je er natuurlijk nóg zuiniger mee.

Het Whitening Mask kun je 2-3 keer per week gebruiken. De prijs is €25 (59 ml) en het is hier te koop.

Drying Mask – dit masker is speciaal bedoeld voor de vette, acnégevoelige huid. De geur is doordringend en niet lekker, maar ook niet smerig. Het ruikt een beetje ‘aards’ en modderig misschien. De textuur is als van een volle creme, maar je hoeft slechts een dun laagje aan te brengen op je huid dus met dit masker doe je wederom erg zuinig.

In dit masker zit collodiaal sulfur en dat werkt erg goed bij een onrustige huid met acné. Het droogt bestaande puistjes uit en maakt de poriën schoon. Dit masker bevat ook kalmerende calamine en ichthammol, wat ontstekingen en zwellingen remt.

Ik heb eigenlijk alleen wel eens onzuiverheden bij mijn kaaklijn en op mijn bovenlip, dus daarom breng ik dit masker alleen op die plekken aan (ja, als een baard dus, hahaha!). Op deze manier droogt de rest van mijn gezicht niet uit en doe ik er ook nog eens zuiniger mee! Overigens is dit masker ook echt bedoeld voor de probleemgebieden en moet je het dus juist niet over je hele gezicht uitsmeren (tenzij je hele gezicht een probleemgebied is). Het masker moet wat langer intrekken dat het Whitening Mask, namelijk 20 minuten. Daarna afspoelen met lauw water.

Het Drying Mask maakt mijn huid heel zacht en schoon en toen ik een paar break-outs had waren die na één masker al behoorlijk ingedroogd. Vervolgens heb ik het masker gewoon als spot treatment gebruikt en ik zweer het je, de dag erna waren ze weg!

Dit masker kun je 2-3 keer per week gebruiken. De prijs is €25 (59 ml) en het is hier te koop.

Vitamin C Serum – een paar dagen geleden schreef ik over Vitamine C in Skincare waarin ik vertelde dat ik nu een tijdje het Vitamin C Serum in gebruik heb. Ik gebruikte eigenlijk nog geen serum, dus ik vond dat het tijd werd om naar een geschikt serum voor mijn huid te zoeken. Ik had goede recensies over dit serum gelezen dus ik  was erg benieuwd. Zoals jullie in het artikel hadden kunnen lezen vermindert vitamine C hyperpigmentatie mits het vanaf een concentratie van 3% of meer aanwezig is in skincare. Dit serum bevat echter 7,5% vitamine C.

Je hebt slechts een paar druppeltjes nodig voor je gezicht. Bij het aanbrengen prikt het een klein beetje, zeker bij wondjes, maar dat trekt al snel weg. Het maakt mijn gezicht wel echt heel glimmend, dus ik gebruik het alleen ‘s avonds. Mijn huid is heel zacht en glad na gebruik en nu ik een aantal weken verder ben moet ik zeggen dat mijn gezicht er frisser en egaler uitziet. Zelfs mijn littekens lijken iets vervaagd.

Het Vitamin C Serum kost €49 (29 ml) en is hier te koop.

Anti Acne Serum – dit zou ik zelf meer omschrijven als een spot treatment in plaats van een serum, want deze dikke gel dien je alleen op de ‘problem areas’ aan te brengen, of direct op het puistje. Het Anti Acne Serum bevat thijm extract en salicylzuur als werkzame ingrediënten. Thijm extract heeft een antibacteriële werking en salicylzuur lost dode huidcellen op en ontdoet poriën van eventueel vuil.

Nu heb ik in mijn leven veel spot treatments gebruikt en vaak bevatten ze soortgelijke ingrediënten zoals tea tree oil of andere antibacteriele olien of extracten, dus wat maakt deze dan zo anders?  Bovendien is dit serum een hele dikke gel die op het laatst erg moeilijk uit het kleine flesje te knijpen is.

Het Anti Acne Serum doet wel zijn werk, maar niet zo drastisch als het Drying Mask of de Drying Lotion die ik de vorige keer had gereviewed. Het is zo/zo, maar verwacht geen magische werking. Het uitdrogen van puistjes duurt langer en het serum blijft nog een beetje plakkerig. Echt alleen voor ‘s avonds dus, terwijl je puistjes natuurlijk ook overdag zou willen bestrijden. Om deze reden vind ik het wel ok, maar ben ik niet mega enthousiast.

Het Anti Acne Serum kost €22 (29 ml) en is hier te koop.

Al met al ben ik wederom erg tevreden over de skincare van Mario Badescu, vooral met de Glycolic Foaming Cleanser en het Vitamin C Serum. Ik merk echt dat mijn huid er een stuk egaler en stralender uitziet. Ook de maskers vind ik heel prettig in gebruik en doen hun werk goed. Deze producten sluiten goed aan op mijn dagelijkse skincare routine met de producten van Philosophy en Bobbi Brown. Ze dragen allemaal hun steentje bij aan een heldere, egale huid.

Wel even een waarschuwing, vitamine C, glycolzuur en salicylzuur samen zijn erg effectief tegen zowel fijne lijntjes, rimpels en acné, maar kunnen ook zorgen voor huidirritatie. Het gebruik van vitamine C, AHA’s en BHA’s dient langzaam opgebouwd te worden, zeker wanneer je deze ingrediënten nooit eerder hebt gebruikt.

De Nederlandse webshop Cosmania.nl verkoopt een groot deel van het Mario Badescu assortiment. Prijzen variëren vanaf €12 tot €30 met als enige uitschieter het Vitamin C Serum van €49. Ik heb al eerder over enkele skincare producten van Mario Badescu geschreven, dat artikel vind je hier.

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om over deze nieuwe Mario Badescu skincare te lezen. Mochten jullie trouwens een meer diepgaand artikel over bepaalde ingrediënten wensen, just ask!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. Just-a-Name
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Hallo allemaal, Ik heb de enzymen cleansing gel van Mario Badescu.
  Nu een tijdje deze reiniger gebruikt te hebben merk ik dat hij niet geschikt is voor mijn huid. Maar nu zit ik met een halve fles die ik niet fijn vind.

  Iemand die deze halve fles over wilt nemen?

  Liefs,

 2. Nienke
  7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  Ik heb de producen ook aangeschaft. Ik ga zo deze week eens goed testen en dan na een maand kijken of het wat doet voor mijn huid. Ik ben heel benieuwd.

 3. Kees
  23 januari 2013 / woensdag, 23 januari 2013

  Is dit een grap? Ik dacht dat bloggers wel even een stukje mooier waren dan dit…

 4. Becky
  1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Hi, ik heb een vraagje mbt vitamine C serums. Naar aanleiding van je artikel hierover besloot ik om Kiehls Powerful Strength Line Reducing Concentrate te kopen zodra ik in de gelegenheid ben. Voor de prijs ging ik even op de website van Kiehls kijken en daar staat Propyleen Glycol als een van de belangrijke bestanddelen van dit serum (ze lijken er zelfs trots op). Nu twijfel ik erg, want jouw artikel over Propyleen Glycol was niet al te positief. Zou je me aanraden om een ander serum met vitamine C te proberen?

 5. Annelise
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Fijne review! Het lijken me fijne producten, goed dat ze hun werk zo goed doen. Je ziet echt dat je huid de laatste tijd zo veel is opgeknapt. Het ziet er echt mooi en ‘flawless’ uit.

 6. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Hee. heb je ook aanraders van maskers, schuimreinigings etc. tegen acne die je gewoon in de winkel kunt kpen zoals De Tuinen tbs enz. (Geen Sephora, want die heeb wij niet en ik mag niet online kopen.) Douglas hebben we dan volgensmij wel en de Isi Paris ook. Of herb andrre bezoekers ook tips?
  Ik zit hier heel erg mee, want ik heb net weer een aanval en dat zeezout van Masha helpt pokal niet. verdee gebruik ik nu producten van 10.0.6(?), maar daar zie ik ook niet veel resultaat mee. Ik ben trouwens 17. De prijs maakt me niet zoveel uit als het masr ondrr de 30 euro blijft.
  Kunnen jullie me mailen op: xtialx@live.nl???

  xxx

 7. linh
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  heb vorige week dinsdag alles besteld wat jij vorige x had besteld en gebruik het nu een week. moet zeggen dat de silver powder me neusporien wel kleiner maakt. maar dat is dan ook echt voor een uurtje maar fso. en de drying lotion .. tsja niet zo bijzonders dan dat het me puistjes uitdroogt. ze gaan echt na 5 dagen pas weg. en dan blijft er nog een lelijk littekentje achter. ik heb nu dus over heel me gezicht last van die donkere acne vlekjes.. maar helpt die withening mask nou echt? dat je vlekjes op je gezicht ook minder ziet?

  • Serena
   Auteur
   27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

   hi Linh, whitening producten helpen zeker, maar je moet het wel tijd geven. Pas na 3 – 6 weken kan je resultaat zien. Misschien is het voor jou een idee om vitamine C door je dagverzorging te mengen? Dat is ook niet zo duur. Check mijn artikel over Vitamine C even en dan de comments van bezoekers die dat ook hebben gedaan. Good luck!

 8. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ze lijken mij echt heel fijn, vooral dat kleimasker

 9. Nele
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wat een bijzondere producten! Vooral dat serum lijkt me het checken waard, ik ben ook al een tijdje op zoek…

 10. Marie
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik ook, dankzij jou eerdere review, fan van Mario Badescu wat een geweldige producten. Begonnen met de enzyme cleanser en de acid toner, eindelijk geen last van schilfers meer. Inmiddels heel wat producten in huis van dit merk, de control cream zit ook in mijn dagelijkse routine daar ik lichtelijk last van rosacea heb op één wang. Echt super daarvoor na één week al resultaat! Hierbij moet ik ook de webshop cosmania een compliment geven met veel mooie merken en goede service. Ik had over de controlcream gelezen op de Amerikaanse website en gevraagd of Cosmania deze ook in hun assortiment op kon nemen en jawel hoor, geweldig toch. Afgelopen vrijdag bezoekje gebracht aan het Drooghotel, mooie locatie!

 11. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ben echt benieuwd

 12. Jenn
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Hi serena,

  Op youtube heb ik heel veel filmljes gezien met voor- en na foto’s van mensen met veel onzuiveheden (pukkeltjes, acne) en na het gebruik van ‘the treatment’ (www.acne.org) is het volledig verdwenen! Veel beauty guru’s revieuwen het. Misschien iets om te proberen?

 13. 26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  helemaal offtopic, maar ik ben wel benieuwd of je een artikel kunt schrijven over haar uitval (en wat je ertegen kunt doen). Thanks alvast 🙂

 14. 26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Mij lijkt het vitamine C serum wel wat!

 15. 26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Hee Serena, ik heb in februari n.a.v jou artikel over Mario Badescu een aantal producten aangeschaft te weten: de Oil-free moisturizer, de enzym cleanser, de glycolic acid toner en de dring lotion. Wat een fantastisch merk!!! In die tijd had ik best wel last van een onzuivere huid, omdat ik gestopt was met roken en chlorella tabletten gebruikte.. Nu is mijn huid al maanden helemaal gaaf, met hoogstens 1 pukkeltje per 2 maanden ofso. Ik wil nooit meer een ander merk dan Mario Badescu. Cosmania heeft tegenwoordig trouwens ook een winkel in Amsterdam, misschien een aanrader voor de mensen die in de buurt van Amsterdam wonen.
  Liefs Naomi

 16. 26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Stiekem moest ik lachen om die “baard” foto’s hihi! Staat je goed hoor 😀
  Klinkt goed zeg, deze producten!

 17. 26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Die twee maskertjes lijken me wel heel fijn. 🙂 Moet ook zeggen dat de prijs me 100 % meevalt, had het een stuk duurder verwacht op de een of andere manier.

 18. Francesca
  26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Ik had nog niet van dit merk gehoord. Het lijken me wel goeie producten. Het ligt wel aan de prijzige kant maar goed. Ik denk dat ik een van de maskers wil proberen.

 19. 26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Bedankt voor de uitgebreide review! Dit is echt iets voor mij, ik heb op het moment last van acné op de kin (plaatselijk dus) en zou daar wel wat producten voor kunnen gebruiken. Dat ze ook tegen hyperpigmentatie zijn is alleen maar mooi, want die vervelende puistjes laten lelijke littekens achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *