How-to: individuele wimperstukjes

Momenteel ligt er een limited Catrice collectie in de winkels genaamd SpectaculART. Een onderdeel van deze collectie zijn de individuele wimperstukjes, gehuld in een mooi versierd doosje. Deze wimperstukjes heb ik gebruikt in mijn eerste ‘Get ready with me’ filmpje van laatst (klik hier) en in de comments vroegen jullie om een how-to waarin ik zou laten zien hoe je wimperstukjes aanbrengt.

Ik heb hierboven slechts 3 wimperstukjes per oog gebruikt, maar het resultaat is indrukwekkend! Althans, voor mij. Heb je van jezelf al zulke wimpers dan ben je een lucky girl! Ik ben echter gezegend met fijne wimpertjes die niet krullen, dus enkele wimperstukjes maken mijn oogopslag al stukken opvallender.

Wat heb je nodig wanneer je wimperstukjes gaat aanbrengen?

 • Wimperstukjes (duh)
 • Pincet
 • Wimperlijm

In het doosje zitten individuele wimperstukjes met verschillende lengtes, maar het verschil is slechts heel subtiel. De bovenste rij is het langst en krult het meest, de middelste rij is normaal en de onderste rij bevat meer haartjes per stukje.

Aanbrengen is – zeker de eerste paar keer – een onwijs gepruts, maar oefening baart kunst (true story!). Allereerst kan ik jullie aanraden om een aparte wimperlijm te kopen, want die kleine tubes die er vaak bij zitten vind ik persoonlijk maar niets. Soms heb je geluk en heb je een goeie te pakken, maar de tubes die bij de Action wimpers zitten bijvoorbeeld zijn echt prut.

Zelf heb ik een flesje wimperlijm in Singapore gekocht, maar hier in Nederland heb ik gezocht en is het toch een stuk lastiger om aan een los flesje wimperlijm te komen. Ik heb het uiteindelijk gevonden bij Make Up For Ever (te koop bij Sephora), maar dat kostte zo rond de €20. Verder verkopen MAC en Make Up Studio ze ook en bij de Etos schijn je wimperlijm van het merk Eyelure te kunnen kopen. Wat je ook kunt doen is gewoon online bestellen, bijvoorbeeld hier.

Wat ik doe is mijn pincet pakken en daarmee het wimperstukje uit het doosje liften. Dit doe ik door het stukje dicht bij het puntje te pakken, want anders krijg je knikjes in je wimpers of buig je ze uit vorm. Vervolgens breng ik wat lijm aan op het bolletje en laat ik het even drogen (net zo lang tot het niet meer nat is, maar sticky).

Met het pincet plak ik het bolletje van het wimperstukje tussen mijn wimpers, eigenlijk nét iets erboven. Ik doe dit alleen bij het uiteinde van mijn wimpers, maar je kunt deze wimperstukjes ook van binnen naar buiten aanbrengen.

Uiteindelijk droogt de wimperlijm doorzichtig op en kun je eyeliner, mascara een oogschaduw aanbrengen.

Waar je wel op moet letten is dat je de wimperstukjes niet te ver aan het uiteinde aanbrengt. Bij mijn andere oog heb ik dit gedaan om even te demonstreren wat ik bedoel, want je oog gaat dan namelijk een beetje hangen. Plaats ze daarom niet helemaal aan het uiteinde, maar iets meer naar binnen.

Het is een secuur werkje en het is een beetje scary om met een pincet in de buurt van je oog te zijn, maar het went en het zal op den duur steeds beter en steeds sneller gaan. Zorg in elk geval dat je in een ruimte zit zonder afleiding en waar je niet opeens kan schrikken, want je moet er niet aan denken om een scherp pincet in je oogbol te krijgen!

Inmiddels doe ik er 5 minuten over om bij elk oog 2 wimperstukjes aan te brengen. Het kost dus wel wat extra tijd, maar kijk, dan heb je ook wat:

Op deze manier zoals hierboven kun je wimperstukjes gemakkelijk in je everyday look verwerken. Het resultaat is heel subtiel en het fijne is dat je de stukjes niet tot nauwelijks voelt zitten. Ik heb er hierboven slechts 2 gebruikt. Ik heb niet de allerlangste genomen, maar de kortere en vollere.

Nepwimpers (of een halve nepwimper aan het uiteinde van mijn oog) voel ik nog wel een beetje zitten, maar deze wimperstukjes voel je echt stukken minder. Soms vergeet ik het zelfs!

Wil je echt voor een party hardy look gaan dan kun je de allerlangste en hele gekrulde wimperstukjes pakken. Plaats er dan ook meer op je wimperrand of plaats ze boven elkaar voor een lekker heftig effect.

Met wimperstukjes kun je zelf bepalen voor welke look je gaat, een subtiele dagelijkse look of een feestelijke en opvallende look. In dit doosje van Catrice zitten zo’n 60 wimperstukjes en hier heb ik €3,99 voor betaald. Mocht deze Catrice SpectaculART collectie weer verdwijnen dan heeft Kruidvat huismerk ze ook voor €4,99 per doosje. De wimperstukjes zijn gemakkelijk te herbruiken, maar na zo’n keer of drie zijn ze wel echt ‘op’.

Dus, reken maar uit! Als je elke dag 2 stukjes per oog zou gebruiken en elk stukje kun je 3 keer gebruiken, dan doe je met een doosje  gemiddeld zo’n anderhalve maand. Stukken goedkoper dan valse wimpers! Bovendien ben ik met wimpers altijd bang dat de uiteinden loslaten, maar met deze wimperstukjes heb ik dat niet. Het is maar een klein bolletje wat vastgelijmd zit, maar toch zit dit veel steviger dan een lange rij wimpers. En stel dat er toch eentje zou loslaten, dan is dat niet eens zo’n raar gezicht! 🙂

Ik hoop dat het duidelijk is hoe ik mijn individuele wimperstukjes aanbreng en waarom ik ze zo fijn vind om te gebruiken. Ik heb ze vaak in de winkel zien liggen en ik dacht altijd ‘wat moet je daar nu mee?’ maar nu ik het eenmaal weet wil ik eigenlijk niet zonder! Ik zal niet elke dag wimperstukjes gaan dragen, maar voor eyelooks voor de site is het wel erg mooi.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

97 Reacties

 1. Anne
  24 april 2017 / maandag, 24 april 2017

  Gister bij. Ben ik gevallen en zijn mijn wimpers eruit getrokken. Ik heb nu dus nog maar wimpers bij 1 oog. Kan je ook wimpers stukjes opplakken als je geen wimpers hebt?

 2. Vivianne
  18 juli 2016 / maandag, 18 juli 2016

  Hoi, hoe verwijder je t beste deze wimperstukjes zonder je eigen wimpers uit te trekken of te beschadigen? Grtjs Vivianne

 3. Selena
  10 april 2016 / zondag, 10 april 2016

  Wat een fijn en hulpzaam artikel. Ik had alleen nog wel een vraagje. Hoe zit het met de wimpers als je je make-up eraf wilt halen? Moet je ze er dan weer opnieuw opdoen of kun je ze laten zitten?

 4. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Hoi,

  Thanks for the tutorial, maar wil je ook even zeggen hoe je ze er terug afhaalt? 😀 #newbieovahere :$

  • Serena
   Auteur
   9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

   Ik trek ze er gewoon voorzichtig af en de lijm verwijder ik met een remover op oliebasis!

 5. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Hoi,

  Thanks for the tutorial, maar wil je ook even zeggen hoe je ze er terug afhaalt? 😀 #newbieovahere :$

 6. 6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Wat een super handig artikel, thanks! x

 7. 1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Handige tutorial! Ik heb nog nooit van die individuele wimperstukjes gebruikt, maar het lijkt me toch wel heel handig. Net iets subtieler ook dan gewone nepwimpers. Met gewone nepwimpers heb ik trouwens ook wel eens struggles hoor, ik krijg ze niet altijd goed opgeplakt! Misschien haal ik zulke eens bij Hema of zo, leuk voor de feestdagen 🙂 En dit kan ook wel overdag denk ik zo.

 8. Melissa
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Ik woon in het zuiden des lands, dus bij ons heb je veel winkels met (professionele) schmink, voor carnaval. Hier heb je vaak ook een goede kwaliteit wimperlijm. Je ziet er trouwens echt prachtig uit de laatste tijd Serena! (niet dat dat voorheen niet zo was natuurlijk, maar je straalt echt vind ik!)

 9. 29 november 2012 / donderdag, 29 november 2012

  Heel mooi effect! En erg fijn uitgelegd weer! 🙂

 10. Charissa
  28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Ik heb ook aziatische wimpers ze krullen niet en staan naar onder aan het uiteinde waar ik wel verschrikkelijk van baal!

 11. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Een heel mooi en subtiel resultaat!
  Ik had eerst zulke wimpers van Eyelure, maar vod het zo een gedoe dat ik ze heb weggegooid. Echt zonde!
  December is een no buy voor mezelf maand, dus ik ren nog snel naar de winkels om het (opnieuw) e halen… ghehe..

 12. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  dit draag ik vaak tijdens fotoshoots! echt ideaal!

 13. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Ik heb het zo vaak geprobeerd en dacht de laatste keer nu ben ik er klaar mee! Maar door jou post denk ik toch…zal ik nog eens? Fijn geschreven weer!

  X

 14. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Wat een verschil zeg! Ik vind dit echt veel beter als nepwimpers!

  • 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

   Ofja, je snapt wat ik bedoel, beter als zo’n normale nepwimpers haha

 15. lisa
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Geweldig, dit ga ik zeker uitproberen!

 16. Annika
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  het ziet er heel mooi uit! niet zo hysterisch en nep als die hele strookjes wimper

 17. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Die heb ik vorige maand gekocht want het ziet er heel natuurlijk uit maar heb ze nog geen 1 x gebruikt…Leuk, dankjewel. x

 18. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Het ziet er heel mooi uit 😀 x

 19. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ben nog steeds niet goed in dit soort dingen. Al is het effect wel de moeite waard om even te oefenen. Zo’n stel losse wimpers oogt ook wel natuurlijker dan een paar volledige nepwimpers

 20. Diana
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Oh gister stond ik daar naar te kijken, ik twijfelde omdat ik ze bij jou toen mooi vond!
  Maar ik wist niet precies hoe dat moest… en nu ga ik ze morgen halen haha.

  Kun je de wimperstukjes meerdere malen gebruiken?
  Of beter van niet. (als je er geen mascara op doet..)

 21. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Welke eyeliner heb je hier gebruikt? Hij ziet er goed uit!

 22. Michelle
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Heel mooi! Hoe kan je de wimpers weer verwijderen,..?

  • Serena
   Auteur
   27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

   rustig lostrekken.

 23. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Handig artikel! Enneuh, het ziet er mooi uit Sereen!

 24. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Bedankt voor de tips! Ik had ze een paar weken terug gehaald voor rond de kerst etc.

 25. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  handig ! vroeg me altijd al af hoe je dat precies moest aanbrengen ;d geeft echt een heel mooi effect , zonder dat je meteen ziet dat je ‘nep’wimpers draagt ! xoxo

 26. imane
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  i am a lucky girl iik heb zulke wimpers maar okk wel langer

 27. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Prachtig! Dat zulke wimperstukjes zo’n verschil kunnen maken. Je ziet er op en top glam uit!:)

 28. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik zag bij de kruidvat individuele wimper set voor maar 4 euro! Ik had zo spijt dat ik te laat was…

  mooi gedaan btw!

 29. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik vroeg me ook altijd een beetje af wat je nou met die stukjes kon. Opplakken, oké, maar ik had altijd het idee dat dat er heel “fragmentarisch” uit zou zien. Blijkt dus totaal niet zo te zijn! Nadat je die eerdere ooglook had geplaatst, ben ik meteen naar Kruidvat gegaan om de wimperstukjes te halen ^^ Nu alleen nog eens de tijd vinden om ze daadwerkelijk te proberen…

 30. Genevieve
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wauw echt handig! Ik wilde het ooit kopen maar niet gedaan, veel gepeuter enzo.
  Maar het is echt prachtig dus ik zal ze denk ik toch maar een keer gaan kopen!

 31. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  wat een leuk product, ik stond laatst ook nog te twijfelen of ik ze mee zou nemen. helaas niet gedaan 🙁

 32. ......
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Volgens mij verkopen ze bij mac duo eyelash glue, of in ieder geval wel in backstage in Amsterdam, kost iets rond de 10 euro als het goed is. Dat is volgens vele de beste eyelash glue en wordt ook door veel MUA’s gebruikt. Ik wil ook steeds nep wimpers en wimperstukjes leren gebruiken maar heb het geduld er niet voor! Vind het wel net ietsjes meer oompf geven aan de wimpers!

 33. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Handig – je krijgt er een mooie oogopslag van. Ik heb er alleen écht geen geduld voor, dus ik twijfel om wimperextensions te nemen!

 34. renoeka
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Dat ziet er echt mooi uit. Net of het je eigen wimpers zijn. Hoe hergebruik jeje wimpers dan? Dan zit er toch al lijm en mascara op? Of is dat een domme vraag?

  • Christianna
   27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

   Nee, ik wil dit ook weten! Hoe haal je die opgedroogde lijm er af zonder de nepwimpers te beschadigen?

 35. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  wooo ze lijken me echt suuuperfijn. ik denk dat ik ze een keertje ga proberen, en er zitten er echt veel in voor maar 4 euro! X

 36. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wat fijn dat je het even uitlegt! Ik heb nog nooit nepwimpers gebruikt, omdat ik ze vaak té nep vind. Maar dit is echt een ideale uitkomst, super leuk ook voor de feestdagen die eraan komen! 8D

 37. Rosanne
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Wat handig! Ik heb nu al ongeveer een maandje wimperstukje hier liggen, maar begon er telkens niet aan. Bang dat ik het verkeerd zou doen.. maar nu ga ik het toch zo even proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *