Budgettip: Essence Liquid Ink waterproof eyeliner

Zoals jullie misschien weten ben ik groot GROOT fan van de 24/7 waterproof liquid eyeliner van Urban Decay. Deze eyeliner heeft een heel fijn kwastje waarmee ik de dunste lijntjes kan trekken en het blijft de gehele dag op zijn plek zitten, zonder te vlekken of uit te lopen. The best eyeliner ever! Ever!

Of…?

Het enige nadeel van de Urban Decay eyeliner is de prijs. Er zit 1.7 ml eyeliner in en de prijs ligt zo rond de €20. Vrij duur, al zeg ik het zelf, maar omdat ik tot op heden geen goede vervanger ben tegengekomen bleef ik het gewoon kopen. Toch moet ik toegeven dat ik ook niet echt hard op zoek ben gegaan naar een vervanger. Dat doe je toch minder snel wanneer je tevreden bent over een product, denk ik.

Vorige week struinde ik het Essence schap af en ontdekte ik de Liquid Ink eyeliner waterproof. Hier zit 3 ml in en de prijs is €2,49. Deze eyeliner is sinds maart 2012 aan het assortiment toegevoegd. Omdat het zo’n klein bedrag was besloot ik om het gewoon eens even uit te proberen. En je raad het al: ik was enthousiast! Zo enthousiast zelfs dat ik hem met een gerust hart durf te vergelijken met mijn geliefde eyeliner van Urban Decay.

Het belangrijkste is natuurlijk het kwastje. Kan die van Essence net zulke fijne lijntjes trekken als die van UD? Hieronder zien jullie beide kwastjes naast elkaar.

Het UD kwastje is nog steeds fijner, maar het kwastje van Essence is langer. Ik merkte dat je hierdoor meer controle hebt tijdens het aanbrengen en hoewel het kwastje van Essence dikker is, kon ik er toch een fijn lijntje mee trekken door er gewoon niet zo veel druk op te zetten. Op deze manier creëerde ik even fijne lijntjes.

Essence droogt trouwens sneller op en lijkt op het eerste gezicht ook iets matter en gepigmenteerder dan UD, maar als UD eenmaal is opgedroogd lijken de kleur en lijnen exact op elkaar.

Hieronder zien jullie links Essence en rechts Urban Decay. Ik zie geen verschil! De lijntjes zijn bijna even smal, vooral bij de aanzet. Ik vind dit erg belangrijk omdat ik hooded eyes heb. Wanneer een lijn dubbel zo dik is als deze lijnen dan zie je al niet meer dat het een lijn is wanneer ik mijn ogen heb, doordat ik van die smalle oogleden heb.

Wat ik ook erg belangrijk vind is natuurlijk de houdbaarheid van de eyeliner. Blijft die van Essence net zo lang en goed zitten als Urban Decay? Het antwoord is simpelweg: ja. Aan het einde van de dag zit de eyeliner van Essence er nog net zo rotsvast op als ik van Urban Decay gewend ben. Het is niet uitgelopen, het vlekt niet op mijn oogleden, het is niet gaan korrelen, niets van dit alles. Het zit er goed en netjes op, net zoals ik het die ochtend had aangebracht.

Wat me ook opviel is dat de eyeliner van Essence heel zwart en gepigmenteerd is. Dit vind ik fijn, want zo ben je met één lijntje klaar en hoef je niet nog eens langs je wimpers met het kwastje.

Kortom: de Essence Liquid Ink waterproof eyeliner is te gek! Echt, ik vind hem net zo goed als die van Urban Decay. Het heeft alle voordelen die UD ook heeft (smal kwastje, écht waterproof, vlekt niet, loopt niet uit, blijft de hele dag op zijn plek, goed gepigmenteerd) maar dan is deze eyeliner stukken goedkoper. Het scheelt enorm veel geld, want in die van Urban Decay zit ook nog eens veel minder eyeliner, ongeveer de helft.

Echt, deze eyeliner heeft alles wat ik zoek in een eyeliner en om de prijs hoef ik het niet te laten. De Essence Liquid Ink eyeliner waterproof kost €2,49 en is te koop bij Kruidvat. Als je nog op zoek bent naar een goede (budget) liquid waterproof eyeliner dan kan ik deze van harte aanbevelen. Ik maak mijn Urban Decay eyeliner op, maar daarna stap ik toch echt over op deze hoor! 😀

Wat is jullie beste budget beauty ontdekking van de laatste tijd? Welk budget product raden jullie aan?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

166 Reacties

 1. Daphne
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Yay! Ik was op zoek naar een goede waterproof eyeliner ivm een avondje stand-up en ik de neiging heb vreselijk te gaan tranen als ik in een deuk lig… Dus nu niet als een omgekeerde panda de zaal uit na afloop! Dank je wel voor je testresultaat, ik ga morgen gelijk naar het Kruitvat om hem aan te schaffen.

 2. suzanne
  29 juni 2015 / maandag, 29 juni 2015

  ben ik het absoluut niet mee eens,ik vind de essence waterproof eyeliner helemaal niet zo waterproof als hierboven beschreven,deze geeft altijd zwarte vlekken al boven mijn ogen! deze loopt nog altijd uit!

 3. marijke
  19 januari 2015 / maandag, 19 januari 2015

  Ik ben 69 jaar en gebruik het liefst de Essence waterproof eyeliner. Fijn kwastje om te gebruiken want mijn oogleden zijn natuurlijk wat rimpeliger dan die van een jonger iemand. Het blijft echt de hele dag mooi zitten. Wat ik wel jammer vind dat de eyeliner alleen in het zwart verkrijgbaar is. Voor de wat oudere ogen is bruin of grijs net iets zachter!

 4. Tenshi
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik gebruik al jaren de liquid ink van Essence, maar dan niet de waterproof versie omdat ik hem anders savonds niet meer af krijg, hihi. Zeker weten de beste budget eyeliner!

 5. Meike
  16 november 2014 / zondag, 16 november 2014

  Vanochtend merkte ik dat de eyeliner die ik nu heb op is, dus ik dacht, laat ik eens een nieuwe proberen. Ik heb/had een waterproofeyeliner van essence, maar het puntje daarvan was half gebroken en uitgedroogd. Morgen deze maar gaan kopen !

  • Meike
   16 november 2014 / zondag, 16 november 2014

   Is het trouwens moeilijk als beginner om dit aan te brengen?

   • Tenshi
    25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

    Dat ligt er een beetje aan. Je moet er wel handigheid in krijgen, maar als je een vaste hand hebt en niet teveel trilt of knippert met je ogen moet het lukken! :3

 6. Juli
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  .

 7. Juli
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Ik heb deze week de eyeliner van escense gekocht, ik heb hem ookal een paar keer gedragen alleen brokkel hij wel af bij mij en er komen ookvan die scheurtjes in. Dus is er nog iets speciaals hoe ik hem moet aanbrengen ofzo? Want na 5 uur breekt die al en dan vind ik erg jammer! X

  • Jana
   29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

   Heb Ik ook!

 8. Dominique
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Bij mij gaat hij helaas wel korrelen, terwijl ik dit niet heb met de non-waterproof. Aan het eind van de dag lijkt het net of ik een avond heb doorgehaald want dan ligt de helft eraf. Ik ga denk ik gewoon terug naar de gewone, de non-waterproof.

 9. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Goede tips bedankt!

 10. Renée
  30 augustus 2012 / donderdag, 30 augustus 2012

  Hé Serena,
  Kans dat je dit leest is erg klein, maar ontzettend bedankt voor deze tip! Ik heb de eyeliner vanmiddag toch maar gekocht en heb net nog ff een lijntje gezet… Wow! Ik had eyeline met mijn hooded eyes een beetje opgegeven, maar ik heb weer hoop! 🙂

  • Serena
   Auteur
   31 augustus 2012 / vrijdag, 31 augustus 2012

   Ik lees alle comments hoor! En yaay, ben blij dat deze werkt voor jouw hooded eyes.

 11. Ginny
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Ik heb met die waterproof make up van essence altijd problemen.
  Krijg je deze eyeliner er wel goed af met een simpele reinigingsmelk?

  • Serena
   Auteur
   24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

   Ik gebruik dat zelf niet, alleen olie, en daarmee lukt het wel.

 12. 17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

  ik had deze meegenomen op vakantie, heb hem twee weken lang elke dag gebruikt, elke dag was het snoeiheet en ik heb ook elke dag een frisse duik genomen in het zwembad, hij heeft me geen enkele keer teleurgesteld !

  • Serena
   Auteur
   17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

   Wow, wat goed dat het zelfs onder die omstandigheden nog blijft zitten! Echt erg, ik merk dat ik deze nu zelfs wat liever gebruik dan mijn UD eyeliner, terwijl die ook op moet! Want hij was duur! haha.

 13. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Ik ben hem mleteen gaan kopen, en waaaauw wat is hij goed 😀

 14. Carola
  15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Ik heb de nieuwe cat’s eyes eyeliner stift van miss sporty gekocht en die is ook echt ontzettend fijn!! Hij kost maar €2,99!

 15. kaylee
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Ik gebruik al een jaar lang de essence eyeliner, hij is inderdaad zó ontzettend fijn!

 16. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Nu ben ik wel heel nieuwsgierig geworden!

 17. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Gaat Essence weg uit de Kruidvat winkels?
  Hier in Tiel is het schap zo goed als leeg en blijft leeg al weken lang.
  Vorige week was ik in Emmen en daar idem lege schappen..

 18. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Wat een prijsverschil!

 19. Genevieve
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Heb niet echt een budget ontdekking
  Maar ik spotte wel nieuwe essence lakjes in dat nieuwe potje, ik ben er helemaal weg van! ♥

 20. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Geweldig om dit te lezen! Ik ben echt gek op eyeliners, dus héél leuk dit. De lijntjes zijn ook zo fijn. Ik zie dan wel degelijk verschil, maar op je ogen dan weer niet. Echt amaaazing! De eyeliner van Essence gebruikte ik ook een tijdje, dus extra leuk dit! :”)

 21. diana
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Yeeyy ik vind em ook echt fijn, eerst dacht k wel van: misschien zijn duurdere merken nóg beter..maar nu ik dit lees hoeft dat dus niet per se te zijn

 22. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  wat leuk dat je deze nu gevonden hebt! scheelt idd fucking veel geld 🙂 en ook leuk om te lezen dat die niet onder doet voor een duurder merk. Leuk artikeltje Serena! xx

 23. Renée
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  De waterproof van catrice is ook erg fijn, dun en waterproof. Misschien zou je die ook kunnen vergelijken?

 24. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Wauw, ik vind het Essence exemlaar eigenlik ook gewoon mooier!

  xx

 25. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Wauw! Dit is echt geweldig. Deze ga ik zeker aanschaffen!

 26. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Wat goed! Ik ga ‘m zelf ook meteen proberen als ik bij de Kruidvat kom. Even goed als UD!? Dat zou je toch niet denken van een budget-merk.

 27. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Haha, dit artikel komt net op tijd:p Wilde net een nieuwe eyeliner gaan kopen, maar geen dure. Denk dat dit dan de perfecte oplossing is!

 28. Janique
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Hihi leuk, je hebt hem ook ontdekt! Ik had hem al een tijdje in mijn stash, tot ik hem een keertje pakte als vervanging voor mijn catrice. Je kunt supersnel een recht lijntje trekken, en vooral lekker dun.
  Ik heb hem vorige week mee op vakantie naar Tunesie mee genomen, en ik zelf ook ogen waarbij de plooien over elkaar heenvallen, dus heb vaak last dat het stempelt met warm weer, echt nergens last van gehad tijdens het kameelrijden midden in de sahara! En ook niet met zwemmen. Maar hij gaat er wel goed af met mijn aldi face wah, ook een aanrader, hij is op basis van olijfolie:)

 29. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Ik gebruik al zo’n anderhalf jaar Essence eyeliner en vind ‘m superfijn <3 Sprak ook een keer met een beautyredactrice van een tijdschrift en die zei: wow, wat is je eyeliner mooi en heel zwart! welke gebruik je?! – ja.. lekker cheape essence hahaha!

 30. Sunn
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Is inderdaad een ontieglijk goeie eyeliner! Zat te wachten tot hij ontdekt zou worden x

 31. Lara
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  Daarom vind ik prijs helemaal niet belangrijk! Eigenlijk vind ik alle eyeliners bijna op elkaar lijken, als je niet zou zeggen dat die fotos met verschillende eyeliners zijn aangebracht dan zou ik dat ook niet zeggen! Ik gebruik zelf van de Hema (3,50) en die is ook heel goed! Zie geen verschil met die 20eu. Maar ik ga ook overstappen op deze! Veel goedkoper 🙂

 32. eva
  14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

  ik had een nieuwe eyeliner nodig en had alle winkels bij ons in het dorp al afgestruind behalve het essence schap in de kruitvat “want die zullen vast geen fijne eyeliner hebben” drie keer raden, aan het einde van de dag kwam ik natuurlijk bij deze uit. ik vind hem zelf ook heel fijn in gebruik, alleen moet je oppassen met de dop. die kan namelijk spatten als je hem opendraait, omdat je op het laatst nog aan de dop moet trekken om het kwastje eruit te krijgen. en dat heb ik geweten ook! er zitten nu drie pikzwarte vlekken op mijn (toen) nieuwe witte d&g mantelpakje..

 33. Nadesha
  13 augustus 2012 / maandag, 13 augustus 2012

  Deze eyeliner is ook mijn favoriet!! Blijft ook de hele dag mooi zitten, beter dan andere dure eyeliners die ik heb geprobeerd 🙂 🙂 en inderdaad helemaal waterproof ( zelfs na wakeboarden 😉 )

 34. mine
  13 augustus 2012 / maandag, 13 augustus 2012

  hoi

  ik ben gek op eyeliner,s 😀
  ik heb paar eyeliner,s gebruikt. ik heb bijna 2 jaar lang hema eyeliner gebruikt. maar dat was niet de goeie na paar uurtjes zag er niks meer van. daarna ben ik catrice gel liner gaan gebruiken die was super maar de kwasten deden hun werk niet zo goed dus ik moest eyeliner hebben. daar na heb ik bourjois gekocht van 15 euro. dat was een goeie maar na een maand kwam er niks meer uit, ik gebruikt hem niet dagelijks dat ging wel snel voor 15 euro. nu gebruik ik loreal eyeliner al 2 maanden het is een goeie. en ik ben er tevreden.

  :D:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *