Recept: Twinkie Taart

Kennen jullie Twinkies? Je ziet ze vaak voorbij komen in Amerikaanse films en series (Die Hard, Ghostbusters, The Simpsons) en het is dan ook iets typisch Amerikaans: zachte cakejes gevuld met cream. Ze zitten in een doos per stuk verpakt en de cakejes zijn lekker moist en creamy. Hubba!

Twinkies koop je bij winkeltjes die Engelse en Amerikaanse voedingswaren verkopen of bij online shops. Of je neemt ze mee vanuit Amerika, als je er op vakantie bent geweest! Ik had een doos Twinkies en ik bedacht me dat ik daar best een lekker tiramisu-achtig desert van kon maken. Ik googelde en vond wat recepten, maar uiteindelijk heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven. Ik heb een Twinkie Taart gemaakt die je binnen 10 minuten in elkaar hebt geflanst en die echt superlekker smaakt! Wel heel zoet, maar dat terzijde. Mag best wel eens een keer!

Wat heb je nodig?

  • een doos Twinkies
  • 500 ml slagroom (ongeklopt) of 260 gram kant en klare slagroom
  • 200 gram Mon Chou of soortgelijk product
  • een fles chocoladesaus
  • cacaopoeder
  • eventueel witte basterdsuiker

  1. Doe de Mon Chou in een kom en voeg er eventueel wat basterdsuiker aan toe. Ik heb 2 eetlepels toegevoegd. Klop het vervolgens luchtig met vork of garde.
  2. Klop de slagroom, of neem de kant-en-klare slagroom, en voeg dit toe aan de Mon Chou.
  3. Klop en meng alles luchtig door elkaar.
  4. Snijd de Twinkies doormidden en beleg de bodem van de schaal, cream side up.

  1. Zorg dat de gehele bodem is bedekt met Twinkies.
  2. Wanneer de bodem is gelegd kun je beginnen met de chocoladesaus!
  3. Verdeel een dun laagje saus over de Twinkies, zodat de saus lekker in de Twinkies kan trekken.
  4. Schep de Mon Chou/slagroom vulling vervolgens bovenop de chocoladesaus. Hierna leg je er nog een laag Twinkies bovenop, gevolgd door een laagje chocoladesaus en je sluit af met opnieuw de vulling.

Om het geheel er wat leuker uit te laten zien kun je er voor de versiering wat cacoapoeder overheen strooien.

Ik heb de schaal nog een uurtje in de koelkast gezet zodat de witte vulling wat harder kon worden en zodat het snijden van stukken wat soepeler zal gaan. Na een uur is het voldoende stevig om aangesneden te worden! Je kunt er goede stukken vanaf snijden zonder al te veel geklieder gelukkig.

De Twinkie Taart is echt binnen no-time klaar en het smaakt absolutely delicious! Heaven! Het is lekker ‘sappig’ en het smaakt niet super chocolade-achtig, gewoon een vleugje chocola en precies goed. Een real American treat! Lekker voor bij de koffie of thee, lekker als desert en leuk voor je verjaardag. Met de Twinkie Taart maak je zeker indruk terwijl het zo gemakkelijk en snel te bereiden is. Ha!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je snel en gemakkelijk een zoete lekkernij kunt klaarmaken met behulp van Twinkies!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

88 Reacties

  1. Moenira
    9 oktober 2012 / dinsdag, 9 oktober 2012

    kan je die twinkels hier in NL kopen ik de supermarkt?? en kan je ze ook vervangen door iets???

    • Serena
      Auteur
      9 oktober 2012 / dinsdag, 9 oktober 2012

      Nee het is iets uit Amerika dus eigenlijk alleen via de webshop of winkels die Amerikaanse spullen verkopen. Je kan ze wellicht vervangen door Berevriendjes?

  2. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

    omg, te lekker ziet het eruit!

  3. Nadieh
    17 augustus 2012 / vrijdag, 17 augustus 2012

    Dit ziet er zo lekker uit!! Heb meteen de dag nadat ik dit artikel had gelezen de ingrediënten gekocht en de taart gemaakt. Ik heb alleen lange vingers in plaats van Twinkies gebruikt. Was ook echt super lekker!! Heerlijk recept!

  4. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

    Nomnomnomnom <3 Dit ziet er zooooooooo yummie yummie uit 😀 *kwijl, kwijl*

  5. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

    Iemand een zakdoekje?! Zit werkelijk te kwijlen bij de foto’s..

  6. 16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

    Dat ziet er echt heerlijk uit!! En geen eieren dus ook nog eens safe 🙂

  7. Nat
    16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

    Wow een halve twinkie was al machtig voor mij, maar een taart =o.
    Wel creatief!

  8. 15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

    Dit klinkt zoo slecht maar oh zo heerlijk!! Twinkies ken ik enkel van Amerikaanse tv, maar nog nooit in real life gezien, gelukkig dat ze die niet hier verkopen =]

  9. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    eeeuh my gawddd dit ziet er lekker uit! HONGER!

  10. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Dit ziet er heel erg lekker uit. Zal het zeker wel eens willen proberen.

  11. Suzanne
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    OMG That looks delish!

  12. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Jummie ziet er zo lekker uit! 😀 x

  13. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Woow ziet er echt heerlijk uit!

  14. Jennifer
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Hoi Serena,
    Ik heb een vraag over het bestellen vanuit het buitenland.
    Mijn moeder vertelde dat wanneer je uit het buitenland betaald je soms wel eens heel veel geld moet betalen wanneer de postbode het pakketje komt brengen. Zelf snap ik er niet veel van maar zou jij het weten?
    xxx

    • Dieuwertje
      14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

      Ik had een laptoptas besteld en een paar dagen nadat hij binnen was kreeg ik nog een rekening van €11,- .. Ook uit Amerika.

  15. Stella
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Is er een goed alternatief voor de twinkies?

    • Es
      15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

      Je kunt lange vingers nemen, gewoon ‘lege’ harde koekjes die vaak ook nog eens enorm goedkoop zijn. Wafels ook trouwens..

  16. Dieuwertje
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Het staat nu in de koelkast! 😀
    Ik heb het gemaakt met gewone hotelcake, kijken het smaakt!

    • Dieuwertje
      14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

      Het is echt heerlijk :3

  17. Elien
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Ik hou van zoetigheden maar twinkies maakte me al na 1 hap misselijk haha nee niet mijn ding. Wel mooi receptje!

  18. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Lekker!! Maar.. Hoe zou je deze taart kunnen maken met meer koffiesmaak, meer zoals een tiramisu? Tips?

  19. larissa
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Ziet er heerlijk uit!

  20. Rianne
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Dat ziet er echt heel lekker uit, ook wel slecht maar dat mag best zo nu en dan wel eens 😉

  21. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Ik ben echt heel benieuwd hoe hij smaakt! Zelf heb ik eigenlijk nog nooit twinkies gegeten…

  22. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Ziet er leuk uit,die cacao poeder maakt het wel af hoor!

  23. Iva
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Nom! Helaas mag ik dat niet, teveel processed ingredienten. Maar de foto’s doen me denken aan tiramisu, en dat maak ik wel eens! Nom!

  24. Em
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Ik zou zeggen, probeer het eens een hele dag in de koelkast te laten staan, en de Mon Chou eerst te verhitten voordat je het eroverheen giet. Vaak is het dan wat harder en ziet het er ook lekkerder uit (smaakt ook zo overigens).

  25. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Met een scheutje amaretto lijkt me dat nog lekkerder

  26. 14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Ziet er echt heel erg lekker uit! Ik krijg er echt trek van, hihi. 😉

  27. Genevieve
    14 augustus 2012 / dinsdag, 14 augustus 2012

    Super handig dit!
    Ik ga hier zeker iets mee doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *