Filmpje: eyeliner applicatie tips

Tegenwoordig ben ik behoorlijk bedreven in het aanbrengen van eyeliner, maar dit was vroeger wel anders hoor! Ik heb vaak gekliederd en geklodderd, in mijn ogen geprikt, eyeliner tussen mijn wimpers gehad en vervolgens onder mijn ogen en noem maar op. Ik heb gelliner geprobeerd, potlood, stiftjes en uiteindelijk ben ik beland bij de oude vertrouwde liquid liner, dit werkt voor mij toch het best.

Omdat ik heb gemerkt dat sommigen van jullie nog wat moeite hebben met het aanbrengen van eyeliner leek het me handig om jullie in een filmpje te laten zien hoe ik het doe. Het gaat dan vooral om hoe je een vaste hand creëert door het neerzetten van je elleboog op een vlakke ondergrond en de stand van je hand tijdens aanbrengen. Deze techniek kun je met elke soort liner toepassen. Hopelijk hebben jullie wat aan mijn eyeliner applicatie tips!

[do action=”ytr”][/do]

Overige tips:

 • Strijk je liner goed af, want met een ‘nat’ kwastje gaat er al snel eyeliner tussen je wimpers zitten en vlekken.
 • Breng eerst je liner aan, vervolgens je mascara. Gebruik je oogschaduw dan eerst oogschaduw, vervolgens eyeliner en als laatste mascara.
 • Houdt altijd (licht vochtige) wattenstaafjes in de buurt om uitschieters te corrigeren.
 • Trek je wenkbrauwen op tijdens het aanbrengen van de lijn voor een zo glad mogelijk oppervlak.
 • Het wordt niet per se aangeraden, maar als het helpt kun je je huid bij je slapen wat liften tijdens het trekken van je lijn. Vooral wanneer je een winged lijntje wilt trekken is dit handig.

Wat veel mensen moeilijk vinden is het lijntje dicht tegen de wimperrand trekken. Wanneer je een vaste hand hebt en rustig de tijd neemt moet dit veel makkelijker gaan. Zorg dat je goed licht hebt, duik met je hoofd in de spiegel zodat je alles van heel dichtbij ziet, en trek rustig en secuur een lijn. Probeer erachter te komen wat de juiste druk is die je op je kwast moet uitoefenen voor het beste resultaat. Ik druk nooit zo hard omdat ik een smal lijntje wil.

Ik houd ervan om gewoon bij de traanbuis te beginnen en de lijn door te trekken naar de buitenkant, vervolgens werk ik de lijn aan het uiteinde omhoog voor een winged look. Weer anderen beginnen juist aan het uiteinde of ergens in het midden, dit verschilt per persoon en maakt voor het eindresultaat weinig verschil. Probeer er achter te komen welke manier voor jou het prettigste werkt.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad en dat het aanbrengen van eyeliner je nu wellicht gemakkelijker afgaat. En remember (lekker cliché, maar het is wel zo) oefening baart kunst.

Als jullie mijn tips hebben toegepast maar nog steeds problemen hebben met het aanbrengen van eyeliner, laat het me dan vooral even weten, wie weet kan ik je helpen. En als jullie ook goed zijn met eyeliner en meer applicatie tips hebben voor de andere Beautylabbers, laat je tips dan achter in de comments. Sharing is caring!

P.S. Zelf gebruik ik de Liquid Ink waterproof eyeliner van Essence, bekijk hier mijn review.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

98 Reacties

 1. Maaike
  4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

  Super handig filmpje! Alleen ik heb altijd een probleem met het aanbrengen van mijn eyeliner, ik raak altijd wel mijn wimpers, dan worden ze hard en kan ik mijn mascara niet mooi meer aanbrengen 🙁 Heb jij misschien een tip hiervoor?

  • Serena
   Auteur
   4 september 2013 / woensdag, 4 september 2013

   Ik zou dan gelliner gebruiken, want kennelijk krullen je wimpers te veel (lucky!). Of een stiftje.

   • Maaike
    6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

    Dank je wel voor het snelle antwoord! 😀 Er ging de vorige keer wat mis geloof ik toen een bericht plaatste, want ik kreeg steeds een melding dat het niet was gelukt en uiteindelijk stond ie er meerdere keren op, hihi :$

 2. anouk
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  super
  het werkt veel beter.
  echt super bedankt.
  ik doe dit best vaak naar school.

 3. Nienke
  22 september 2012 / zaterdag, 22 september 2012

  Ik gebruik een stift als eyeliner is dat moeilijker dan dat wat jij gebruikt??

  Xx Nienke

 4. Daphne
  20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Wow, die eerste ooglook met die glitters is echt geweldig!
  Daar zou je echt een tutorial van moeten maken! ;D

  • Nienke
   22 september 2012 / zaterdag, 22 september 2012

   Jaah goed idee

 5. 20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Wat een handig artikel! Zelf ben ik nog steeds een ramp me eyeliner aanbrengen, dus deze tips komen zeker nog goed van pas. Ik ga snel weer eens een paar pogingen doen om het beter onder de knie te krijgen.

 6. Romy
  20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Heey Serena! Ik heb van mijzelf best lange en gekrulde wimpers (waar ik overigens erg blij mee ben) alleen dat als ik eyeliner om mijn oog wil zetten dan zitten mijn wimpers in de weg en dan schiet ik uit of mijn wimpers zitten dan onder de eyeliner. Heb jij tips daarvoor? X

 7. 20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Ik heb echt vreselijke hekel aan eyeliner gekregen, maar toch probeer ik ‘t af en toe om te kijken of ik ‘t nu wél kan. Conclusie: geklieder. Veel geklieder. En ik eindig uiteindelijk met ogen zonder eyeliner (die haal ik er uit frustratie gewoon helemaal af)

 8. Sarah
  20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Ik heb percies het probleem dat mijn wimpers in de weg zitten en ze te veel gekruld zijn om dicht tegen de wimperramp te geraken heb je daar soms tips voor?

 9. 20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Leuk artikel, super handige tips, dankjewel!

 10. Rianne
  20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Handig filmpje! Ik vind alleen wel dat je echt niet normaal veel knippert in dit filmpje dat vond ik een klein beetje irritant, maar ik weet wel dat dat normaal gesproken wel mee valt want ik heb er nooit eerder “last van gehad” in je andere filmpjes.
  Als tip heb ik nog: Ik heb de oog make-up remover pads van kruidvat eigenmerk en dat zijn van die vochtige ronde pads als je die doormidden vouwt en dan de helft nog een keer doormidden vouwt dan krijg je een kwart zeg maar dus een soort kwart taartpuntje. Dat puntje is dan heel “scherp” niet echt dat je jezelf er pijn mee kan doen maar je kunt er heel nauwkeurig uitgeschoten make-up mee weg halen en dus ook heel nauwkeurig je eyeliner bij werken, zodat je echt een goed strak lijntje krijgt.
  Ik hoop dat er begrepen wordt wat ik bedoel het is een beetje lastig uitleggen :p

 11. Annika
  20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  handig! ik heb vandaag (voor de verandering) weer eens oogpotlood op, maar met zo’n liquid eyeliner lijkt het me ook wel heel handig aanbrengen!
  is er eigenlijk ook een bruine variant van jouw essence eyeliner?

  • Serena
   Auteur
   21 september 2012 / vrijdag, 21 september 2012

   nee helaas!

 12. Anne
  20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Serena, ik heb al zoveel gehad aan al je tips!
  Ik heb ook hooded eyes, maar vooral ook na het winged-eyeliner filmpje ben ik dat zelfs gaan proberen en met enig succes 😀

  Ik heb er altijd last van dat wanneer het kwastje tegen mijn wimpers komt, ik moet knipperen en wanneer je dan net een prachtige ooglook met oogschaduw hebt gemaakt is dat dus niet super fun times. Maar ik geef niet op!
  Thanks!

 13. 20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Handig filmpje zeg! Ik begin gelukkig steeds handiger te worden in het aanbrengen van eyeliner. Het is geloof ik echt een kwestie van veel oefenen 🙂

 14. 20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

  Handig filmpje! Ik ga altijd vol goede moed met de eyeliner in de weer maar nooit met resultaat. Als ik klaar ben met aanbrengen is het er zo weer af want t ziet er nooit uit haha. Nog even oefenen

 15. sanne
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  ik krijg bij je site de laatste tijd heel vaak een foutmelding in de database ofso.
  hebben meer mensen dit?

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Ja, dat is wanneer een link niet goed doorlinkt. Ik ga er naar kijken!

 16. Amber
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Lieve Serena,
  Bedankt voor de supertips! Ik ben alleen nog erg nieuwsgierig hoe je het lijntje onder je ogen maakt… Zou je me dit willen vertellen? Liefs x

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   daar gebruik ik altijd een zacht potlood voor, dan teken ik het tussen mijn wimpers en eronder, en dan veeg ik het uit met bijv. een wattenstaafje. Heb je het zo wel eens geprobeerd?

 17. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Goed uitgelegd! Ik trekbook zo om mijn oogleden om het strakker te krijgen en doe mijn ogen bijna dicht x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *