DIY: Galaxy print

De galaxy print heb ik altijd al betoverend mooi gevonden en omdat ik ineens in een soort creatieve periode terecht ben gekomen besloot ik deze print eindelijk eens een keer na te bootsen. Bij de Cool Cat kocht ik een zwart shirt, bij de supermarkt kocht ik Euroshopper dikke bleek en bij een hobbywebshop kocht ik drie kleuren textielverf: blauw, roze en goud. Deze textielverf zit in spuitbussen zodat je een mooie ge-airbrusht effect krijgt, perfect voor een galaxy print. Geloof het of niet, maar mijn Galaxy shirt was in een half uurtje klaar. It’s THAT easy! En dat terwijl het er best ingewikkeld uitziet.

Wat heb je nodig?

 • Zwart shirt (of hemd, jurkje, legging, gympen, tas, etc.) van elk soort textiel. Het shirt wat ik heb gebruikt is van 100% viscose
 • Dikke bleek
 • Minimaal twee kleuren textielverf in spuitbus. Ik heb de kleuren gold, royal blue en pink van het merk Marabu. Ik kocht ze bij een hobby webshop voor zo’n €8,50 per stuk
 • Lege fles met verstuiver (ik gebruikte mijn lege Make Up For Ever brush cleanser)
 • Rubberen handschoentjes (te koop in een doos bij Action)
 • Kranten of plastic zakken

Het is verstandig om dit buiten te doen en het liefst wanneer het niet zo hard waait. Gewoon in de tuin, op je balkon of ergens in een grasveldje. Trek ook oude kleding aan voor het geval er bleek of verf op terecht komt.

Als eerste trek je de handschoenen aan en vul je je flesje met verstuiver met dikke bleek. Doe dit boven de wasbak of douchecabine en spoel eventueel gelekte bleek meteen weg.

Vervolgens vouw je een stel oude kranten of een opengeknipte vuilniszak uit. Daar spreid je je zwarte kledingstuk of accessoire op uit. Belangrijk: zorg dat je kledingstuk plat en kreukelvrij op de grond ligt. Anders krijg je gekke ‘vouwen’ in je patroon.

En dan kan de pret beginnen!

Pak je flesje met bleek en spray het over je shirt. Afhankelijk van hoe fijn de verstuiver is zal er een mooi patroon ontstaan. Ik heb gekozen voor een diagonale lijn. Af en toe kwamen er ook wat grotere druppels uit de verstuiver die mooie stipjes maakten. Dit geeft een gaaf effect!

Probeer het niet te netjes en te gelikt te doen maar zorg dat de ‘randen’ mooi verstuift zijn. Je zal merken dat de bleek eerst zorgt voor rode vlekken die daarna veranderen in roze. De bleek blijft nog doorwerken en zal na een paar uur – waar je het extra dik spuit – lichtbruin tot wit worden. ‘Speel’ dus ook met de bleek door het lichtjes te verstuiven of juist dikker aan te brengen. Dit zorgt voor mooie kleurnuances.

Terwijl de bleek nog aan het doorwerken is kun je in de tussentijd vast beginnen met de textielverf. Spuit eerst eventjes op de zak of krant om erachter te komen hoe hij sprayt. Vervolgens kun je ermee op het shirt sprayen. Ik ga met de blauwe verf langs de bleekranden om het wat meer diepte te geven.

Vervolgens spray ik de roze en de gouden spray ook langs de randen en concentreer ik de kleur op bepaalde plekken. Eigenlijk doe ik maar gewoon wat!

Als je klaar bent met de textielverf en de bleek is niet meer zo heel erg nat dan kun je het shirt het beste op een kledinghanger ophangen en het gewoon lekker laten drogen.

Hieronder zie je links hoe het shirt er meteen na het maken uitzag. In het midden is het shirt een paar uur verder (de bleek heeft verder doorgewerkt, zoals je ziet is het shirt lichter geworden) en rechts is het shirt nadat ik het nog hier en daar heb bijgewerkt met de textielverf.

Close-up:

Voor een extra leuk effect kun je bijvoorbeeld nog stipjes zetten met witte textielverf en een satéprikker, dit lijkt dan op een sterrenhemel. Voor de bling-liefhebbers kun je er nog mooie strass-steentjes op strijken of naaien en voor de bikerchicks onder ons kun je het shirt nog wat pimpen met studs en spikes. Whatever you like! Ik heb ervoor gekozen om hem zo te laten.

Overigens heeft de textielverf wel een gebruiksaanwijzing. Het is wasbestendig tot 30 graden en dient dus vrij koud gewassen te worden. Kledingstukken altijd binnenstebuiten keren voor het wassen! Het liefst ook gewoon met handwas of met het speciale koude programma.

Wat ik als laatste nog wil zeggen is: gewoon doen! Wees niet bang, er kan maar weinig echt misgaan. Vind je het een beetje eng, oefen dan eerst op een oud verlept shirtje dat je toch al bijna wilde weggooien om de handigheid erin te krijgen en ga daarna door op een wat duurder en mooier kledingstuk of accessoire. Het is echt heel makkelijk en binnen een half uur is het gefixt! Ik heb echt de smaak te pakken nu en wil nog zeker een aantal items uit mijn kledingkast ‘galaxifyen‘.

Happy DIY’ing!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

243 Reacties

 1. Bo
  12 april 2014 / zaterdag, 12 april 2014

  Hoi, wat supervet! Ik was op zoek naar een galaxy t-shirt, maar het is dit ook, zo blijkt, prima zelf te maken…(!) Ik ga het zeker uitproberen, bedankt voor het bloggen!

 2. mirjam
  21 maart 2014 / vrijdag, 21 maart 2014

  Hoi, geweldig mooi met dat shirt! Wij willen dit gaan doen met een schoudertas van canvas. Heb jij enig idee of je canvas kunt bleken en of je die textielverf ook op canvas kunt gebruiken. Zou je mij kunnen vertellen waar je die spuitbussen besteld hebt? Groet Mirjam

 3. Jeanine
  20 oktober 2013 / zondag, 20 oktober 2013

  Aangezien ik nu toch vakantie heb ga ik dit sowieso doen op een legging!

 4. Amber
  31 augustus 2013 / zaterdag, 31 augustus 2013

  Ik ben er op dit moment mee bezig! Nou ja, alleen het bleken, verf heb ik nog niet. Ik had een beige broek die een paar bleekvlekjes had die ik helemaal gebleekt heb en straks bordeauxrood ga verven, daarna nog een zwart topje gebleekt (ombre, waarschijnlijk ga ik het gebleekte gedeelte ook meeverven zodat het rood/zwart wordt) en ik had er zo’n zin in dat ik nog een shirtje heb opgezocht die ik hiervoor ga gebruiken. Het bleekgedeelte is goed gelukt en ziet er al goed uit, ben benieuwd hoe het eruit komt te zien als ik de verf heb gebruikt!

  • anna
   7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

   wouw leuk zeg ik heb al heel vaak gebleekt maar nooit met kleurtjes
   ik zeg: SUC6

 5. 27 juni 2013 / donderdag, 27 juni 2013

  Ziet er super mooi en gaaf uit!

 6. Patrick
  20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

  Nice!! Thnx! Mooie kleuren gebruikt. Gonna try it! Wat gebeurt er met een wit shirt?

 7. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Wooooooow echt mooi ik ga het ook proberen met een zwart broekje ik hoop dat het net zo mooi wordt (:

 8. sam
  6 juni 2013 / donderdag, 6 juni 2013

  hallo, dit ziet er erg leuk uit ! zelf heb ik ook al galaxy schoenen gemaakt, die zijn erg goed gelukt 🙂 deze zou ik ook wel 2willen uitproberen !! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *