Eyelook: Golden Green Forest

Gisteren liet ik jullie de heerlijke Colour Art pigments zien van Essence en inmiddels heb ik er al behoorlijk mee gekliederd geëxperimenteerd! Ik wil al een tijdje een ooglook maken met knalgroen omdat ik dit erg mooi vind staan bij mijn bruine ogen, maar toch grijp ik al snel naar de natuurlijke bruintinten. Vandaag had ik echter zin in een knalkleurtje en daarom pakte ik Kiss the Frog erbij. Hieronder laat ik jullie stap voor stap zien hoe ik deze groene ooglook ‘Golden Green Forest’ heb gemaakt. Het is tevens een mooie ‘back to school‘ look.

Wat heb je nodig voor deze look?

 • Eyeshadow base
 • Knalgroene/limegroene oogschaduw
 • Bruine/bronze oogschaduw
 • Donkergroene oogschaduw
 • Je favoriete oogpotlood, liner en mascara

Ik gebruik het Essence pigment in de kleur Kiss the Frog. Werken met pigmenten vond ik altijd ‘gedoe’ maar in feite valt dit reuze mee. Omdat ik graag werk met mijn vingertoppen doe ik het als volgt: ik tik wat pigment  in de dop. Dan maak ik mijn vingertop een beetje nat en hiermee wrijf ik door het pigment. Vervolgens dep ik het op mijn oogleden. Je kunt er nog wat mee heen en weer bewegen, maar eenmaal opgedroogd zit het muurvast, dus werk niet te langzaam. Werk je liever met een kwast dan kan dat ook door je kwast te bevochtigen met een beetje water of mixing medium. Mixing medium maak je zelf door 3 delen water met 1 deel glycerine te mengen in een flesje of potje.

 1. Zorg altijd dat je op schone ogen begint en breng een dun laagje eyeshadow base aan. Laat dit even opdrogen.
 2. Vervolgens breng je het gifgroene pigment aan op je bewegende ooglid. Ik doe dat met mijn vingertoppen zoals hierboven uitgelegd.
 3. Ik werk de kleur tot mijn crease naar boven.

 1. Wat ik zelf erg mooi vind is een gouden/bronze kleur in combinatie met groen. Ik pak de kleur Baked van Urban Decay, maar je kunt elke kleur nemen die je wilt en die hier een beetje op lijkt.
 2. Deze kleur breng ik ruim aan in en net boven mijn crease. De kleur mengt ook een beetje met het groen waardoor er een mooie goud/groene kleur ontstaat aan het uiteinde.
 3. Om de bronzekleur te vervagen en om mijn wenkbrauwbot wat te highlighten neem ik een iets lichtere kleur die bijna overeenkomt met mijn huidskleur. Dit is een matte kleur genaamd Spotlight uit het Too Faced Natural by Night palette.
 4. Ik breng de kleur lichtjes aan met een blending brush en vervaag hiermee de bronze lijnen.

 1. Vervolgens pak ik een mooie, donkergroene kleur. Dit is Bender van Urban Decay.
 2. Bender brengt ik wat dikker aan onder mijn ogen met een ‘smudge brush’ van Sephora.
 3. Omlijn je ogen met een oogpotlood. Je kan donkergroen of bruin nemen, maar ik heb hier zwart genomen. Ook breng ik een lijntje aan op mijn waterlijn, maar dit is optioneel.
 4. Een mooie streep eyeliner maakt de look echt af, vind ik! Ik heb hier de Essence waterproof liquid ink liner gebruikt om een smalle lijn te trekken met een kleine wing aan het einde. Als allerlaatste nog een flinke lik mascara en de groene ooglook is ready to go!


Hieronder is links een foto met flits en rechts zonder flits:

Ondanks de vrij felle groene kleur oogt deze look nog vrij naturel. Het is een mooie, natuurlijke look geworden met een pop of color, die het nét even wat spannender maakt allemaal. Ik vind het echt prachtig staan bij (donker)bruine ogen, maar ik denk dat het ook bij andere oogkleuren erg mooi kan staan. Omdat de kleuren mij zo deden denken aan een bos heb ik de look Golden Green Forest gedoopt.

Als je eigenlijk alleen maar natuurlijke bruin- en bronzetinten op je ogen gebruikt kan ik deze felle groene kleur echt aanraden. Het combineert prachtig met de kleuren die je normaal altijd gebruikt, maar zorgt voor een beetje kleur en een leuke afwisseling. Het laat bruine ogen sprankelen!

Op zoek naar een mooie knalgroene kleur? Dit pigment is van Essence en kun je vinden in Kruidvat filialen met een tweede Essence schap. Een potje van 2,5 gram kost €2,59 en je doet er heel zuinig mee. Lees hier mijn review van de Essence Colour Art pigments.

Ik hoop dat jullie mijn tutorial makkelijk te volgen vonden, maar als er nog vragen zijn schroom dan niet om ze bij de comments te stellen, dan probeer ik daar antwoord op te geven.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

71 Reacties

 1. 29 augustus 2012 / woensdag, 29 augustus 2012

  Staat je heel mooi!

 2. 21 augustus 2012 / dinsdag, 21 augustus 2012

  waaauw echt prachtig!!

 3. Mell
  20 augustus 2012 / maandag, 20 augustus 2012

  Deze look kan je ook maken met die palette van de bartsmit ;D
  leuk!

 4. larissa
  20 augustus 2012 / maandag, 20 augustus 2012

  Mooie ooglook sta je ook heel mooi!

 5. emma
  20 augustus 2012 / maandag, 20 augustus 2012

  Wauw, je ogen lijken groter door die kleur! Ik vind het donker groene randje onder je oog ook mooi en heel leuk detail.
  Super look!

 6. 19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

  Wauw mooie look! Het is niks voor mij maar het staat jou echt goed ^__^

 7. Lies
  19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

  Hele mooie ooglook! Ik vind het kleurtje Kiss the Frog tot nu toe 1 van de mooiste kleuren van de Pigments.

 8. 19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

  Staat je héél erg mooi die groene kleur! Viel me meteen op. Pretty!

 9. Genevieve
  19 augustus 2012 / zondag, 19 augustus 2012

  Die kleur vind ik echt heel erg mooi en het ziet er echt goed uit in je ooglook.
  Ik zou zelf niet eens weten wat ik met zo’n kleur zou moeten doen maar jij flikt het weer!
  :)

 10. 18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  wauw die ooglook staat je echt prachtig!!

 11. Lola
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  HOi serena! ik had een vraagje en ik dacht ik stel hem hier…
  Ik wil bb cream gaan gebruiken en sommige mensen poederen hem af, maar waar poeder je het mee af? en hoe breng je bb cream aan?

  groetjes

  • Serena
   Auteur
   18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

   BB cream wordt over het algemeen met de handen (vingertoppen) aangebracht, gewoon als een creme eigenlijk en niet als een foundation. Afpoederen gaat denk ik met een sheer, matterende poeder, om glans tegen te gaan.

 12. Annika
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  dat ziet er mooi uit! alweer!

 13. 18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  Prachtige ooglook, staat je mooi :) x

 14. 18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  Wauw, dat ziet er echt prachtig uit zeg!
  Die pigmenten geven super veel pigment af (hihi)

 15. Anoniem
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  Echt heel mooi en handig aangezien ik donkere ogen heb en groen daar goed bij past. Ook leuk dat je een tutorial plaatst :)

 16. 18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  Groene oogschaduw schrikt me altijd een beetje af maar staat jou geweldig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *