Kiehl’s BB Cream

De BB cream trend is nog steeds niet over, want vanaf april 2013 introduceert het skincare merk Kiehl’s met trots hun BB Cream voor. De officiële naam luidt Kiehl’s Actively Correcting & Beautifying BB Cream SPF 50/PA +++, dus dat belooft wat!

Nu moet ik zeggen dat ik best een hoge pet op heb van Kiehl’s. Hun producten bevatten hoge percentages werkzame stoffen en de producten die ik tot nu toe van ze heb geprobeerd (zie deze review) zijn mij goed bevallen. Ik was dan ook zeer benieuwd naar deze BB cream van Kiehl’s.

De BB cream van Kiehl’s belooft naast een egale huid ook een aantal huidverbeterende resultaten. Aan deze BB cream hebben ze namelijk vitamine C toegevoegd, een ingrediënt wat in skincare o.a. kan zorgen voor de vermindering van pigmentvlekjes (klik hier voor meer informatie over vitamine C in skincare). Nu heb ik daar last van (pigmentatie rondom mijn mond en acnélittekens), dus deze BB cream klinkt mij als muziek in de oren!

Volgens Kiehl’s belooft hun Actively Correcting & Beautifying BB Cream SPF 50/PA +++ het volgende;

• Verbergt onmiddellijk vlekjes en biedt tegelijkertijd een natuurlijke afwerking in huidskleur
• Laat de huid er natuurlijk stralend uitzien
• Biedt een afwerking zonder poriën
• Verbergt fijne lijntjes en rimpels
• Voelt licht aan op de huid
• Voelt niet vet aan op de huid
• Ziet er niet “cake-achtig” uit en biedt een goede dekking
• Huid ziet er jonger uit

De ingrediëntenlijst;
Ascorbyl glucoside is een stabiele vorm van Vitamine C. Ik kan niet zo goed zien hoe hoog de concentratie vitamine C exact is, maar het staat niet geheel onderaan de lijst. Verder is dit product vrij van parabenen, parfum en minerale oliën.

De BB cream van Kiehl’s is er in drie tinten; Fair, Light en Natural (oplopend van licht naar donker). Natural is de donkerste kleur en aangezien ik een getinte huid heb koos ik voor Natural. Iets waar ik altijd voor vrees is de ondertoon van een BB cream. Vaak zijn ze rozig, maar zelf heb ik een vrij gele ondertoon, wat resulteert in een slechte kleurmatch. Als de kleur dan ook nog eens te licht blijkt te zijn geeft me dit al snel een grijzige gloed. Heel vreemd en onnatuurlijk. Ik was benieuwd of Kiehl’s qua kleur een betere match zou zijn dan de andere tientallen BB creams die ik al eerder had geprobeerd.

Hieronder een drupje BB cream op mijn arm. De kleur lijkt een neutrale tot gele ondertoon te hebben.

Na uitvegen ziet het er zo uit. Hier kun je de ondertoon van de kleur beter bekijken;

En zo ziet het eruit nadat ik de cream helemaal heb gemengd met de huid. Zoals je ziet matcht het perfect met mijn arm, de kleur is haast niet te onderscheiden.

Maar goed, dat een kleur matcht met mijn arm wil nog niet beloven dat het ook goed matcht met mijn gezicht. Ik heb namelijk geen egale huid; rondom mijn mond is het donkerder en hier is dan ook de grootste kans op een ‘grijze gloed’. Verder had ik laatst weer een break-out aanval waardoor ik nu meer acnélittekens heb dan gebruikelijk. Een goede dekking is momenteel dan ook erg wenselijk!

Hieronder links mijn huid zonder BB cream en rechts met de Kiehl’s BB cream;

Ik vind de dekking erg goed. Donkere plekjes schijnen er nog wel doorheen, maar zijn weg te werken met concealer of door dezelfde BB cream nog even op deze plekjes te deppen. Het kleurverschil van mijn gezicht is wel een stuk minder na het aanbrengen van de BB cream, waardoor het er in zijn algeheel een stuk egaler uitziet.

Omdat deze BB cream een hoge SPF factor heeft wil het nog wel eens zo zijn dat je gezicht er met foto’s met flits heel wit op komt te staan. Dit heb ik daarom ook getest. Hieronder heb ik links niets op mijn gezicht, in het midden draag ik de BB cream en geheel rechts draag ik BB cream en is de foto gemaakt met flits.

Ik vind niet dat flits mijn gezicht ineens heel gek wit maakt, ondanks de hoge SPF.

Hieronder links een foto met BB cream en flits, in het midden een foto met dagelijkse make-up (BB cream als basis) en flits, en rechts dezelfde foto zonder flits.

Misschien dat het licht van de foto’s hierboven er voor zorgt dat mijn gezicht lichter lijkt, maar bij ander licht zie je (haast) geen kleurverschil. Kijk maar!

Ik vind dit één van de beste kleurmatchen die ik tot nu toe heb gehad met een BB cream. Alleen die van Bobbi Brown vond ik net zo goed, maar die bleek achteraf toch wat te vol voor mijn vette huid. Gelukkig is deze van Kiehl’s wel een beetje matterend. Wellicht door de vitamine C of door de toegevoegde silica. Na een hele dag merk ik geen extra vette glans op mijn gezicht.

Het tubetje is lekker klein en compact en bevat 30ml BB cream. De BB is vrij zuinig in gebruik, dus je kunt er nog best lang mee doen (net zo lang als met een foundation). De tube vind ik handig en hygienisch.

Ik ben echt zeer tevreden over deze BB cream. De kleur is een match (niet te licht, gele/neutrale ondertoon), de formule maakt mijn huid niet glanzend/vettig, maar hydrateert het wel de hele dag, de dekking vind ik beter dan de meeste BB creams die er op de markt zijn, het geeft mijn huid een mooie stralende gloed, het bevat een zeer hoge SPF en het bevat vitamine C. Op deze manier kan ik ook overdag ‘werken’ aan het verbeteren van mijn huid. Ik gebruik nu elke nacht nog steeds mijn Mario Badescu Vitamin C serum, maar het idee dat ik door het dragen van BB cream mijn huid nog sneller en effectiever kan helpen om egaler te worden is natuurlijk helemaal te gek!

Een nadeel is dat deze kleur ‘Natural’ de donkerste kleur is. Ben je getinter dan ik, dan denk ik niet dat deze BB cream geschikt is voor jou. Ben je lichter, dan kun je de kleuren Fair en Light proberen.

Hoewel elk cosmeticamerk probeert mee te liften op de BB cream trend vind ik dat Kiehl’s hun BB cream met recht een BB cream mag noemen. Dit doet werkelijk meer dan een getinte dagcreme.

Ook enthousiast? Kiehl’s koop je in Nederland op de volgende locaties;

 • Kiehl’s Store: Heiligeweg 53, 1012 XP Amsterdam
 • Kiehl’s Store: Hobbemastraat 4, 1012 JS Amsterdam
 • Kiehl’s shop in shop de Bijenkorf, Dam 1 Amsterdam
De BB cream kost €29 (30ml) en ligt vanaf 1 april in de winkels en zal vanaf 1 april te bestellen zijn in de officiële Kiehl’s webshop.

Wat vinden jullie van het resultaat? En vinden jullie de toevoeging van vitamine C in deze BB cream een pluspunt?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

72 Reacties

 1. Miranda
  31 december 2013 / dinsdag, 31 december 2013

  Hoi, wat leuk dat je zoveel info geeft over de producten ! Ik las dat he de vit. C serum van khiel aanbeveelt maar dat je zelf een ander serum gebruikt ? Mag ik je motivatie weten ? Want ik wil zelf ook graag n serum aanschaffen

 2. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Heb deze BB cream ook aangeschaft omdat ik een Kiehl’s lover ben en dacht dat dit dus erg goed ging zijn maar niets is minder waar… Ik begin na een uurtje al ontzettend te glanzen als ik deze BB cream op heb. Komt waarschijnlijk door de hoge SPF want bij de BBcream van Clinique heb ik dat totaal niet (die heeft ook een minder hoge SPF). Hij is niet slecht, gezien zijn vele goede bestanddelen maar jah, voor mij is het dus helaas een miskoop geweest…

 3. Claudia
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wat voor blush heb je eigenlijk op? 😀

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

   Ik denk Peach Boy van Guerlain, mijn vaste blush 🙂

 4. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Qua ingredienten een echte BB cream! Ik vind de dekking alleen iets minder, maar zoals je zegt, dat kun je aanpassen dmv concealer.

 5. Vera
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  In Eindhoven zit ook een Kiehl’s, namelijk in de Bijenkorf 🙂

 6. Anne G.
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Heel jammer dat dit product een hoge concetratie alcohol denat heeft (een van de meest slechte alcoholen die je op je huid kan smeren).

 7. Suzanne
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Jammer dat het niet beschermd tegen de schadelijke UVA stralen van de zon, aangezien er alleen maar zonnefilters inzitten die beschermen tegen UVB stralen. En jammer van de grote hoeveelheid alcohol. Dus deze sla ik even over! Wel mooie dekking en het staat je goed:)

 8. D.
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Staat heel mooi! Ik zou geen foundation meer aanraken als ik jou was haha..

  PS Die denim blouse + ketting staat tof!

 9. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Alles rondom de vitamine C vind ik wel leuk, maar haha, je hoort het zó vaak. Ik heb er niets tegen, en vind het zeker een pluspunt. Het valt mij gewoon op! Deze klinkt best fijn en ik wil hem graag proberen. Wel is ie erg prijzig, jammer, en op die laatste foto lijk je damn veel op Larissa… die lach haha! Precies hetzelfde. :p

 10. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Ziet er wel goed uit voor een BB cream. Maar ik heb nou eenmaal slechte ervaring met bb creams en experimenteer niet graag met mijn huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *