Kruidvat Effex Max Volume Powder review

Mijn geheime wapen voor een Big Hollywood Hair kapsel tot het plafond? Mijn Osis Dust it powder van Schwarzkopf. Dit magische goedje – in het welbekende rode potje – lift mijn haarwortels kilometers de lucht in. Het maakt mijn haren lekker stug waardoor ze praktisch rechtop blijven staan. Hierdoor is het mogelijk om zoiets als dit te creëren;

BAM! Big hair, don”t care!

Volumepoeder maakt alle andere volumeproducten zoals haarlak, haarmousse en root lifting sprays overbodig. Strooi wat van dit poeder op je haarwortels, masseer het even in met je vingertoppen en voila! Volume!

Nu is het Osis dust it powder niet heel goedkoop (adviesprijs €17,95) en alleen te koop bij Schwarzkopf salons of voordeliger te bestellen via webshops (€9,25 via ). Gelukkig zijn er alternatieven op de markt, zoals Got2Be Powder”ful of Super Dust van L”Oréal Professional. Verder heb je Bed Head Sugardust, Taft Styling Powder (for men) en Taft Instant Volume Powder. Kortom, er zijn genoeg volumepoeders op de markt, maar Kruidvat heeft vanaf deze week wel een heel voordelige variant in de schappen liggen.

Het Effex Max Volume Powder kost €2,99 en is daarmee het goedkoopste volumepoeder op de markt. Maar, kan het op tegen mijn favoriete volumepoeder van Schwarzkopf?

Qua formaat komen de potjes aardig overeen. Qua inhoud ook, want in beide potjes bevindt zich 10 gr poeder. Ook als ik naar de ingrediënten kijk zie ik weinig verschillen.

Hieronder de ingrediëntenlijst van Effex:
Hieronder de ingrediëntenlijst van Osis :Het is belangrijk dat je niet te veel volumepoeder gebruikt, want je haren worden anders té stug. Zo stug, dat je instant klitten krijgt en er gewoon niet meer doorheen komt met je vingers. Het is dus belangrijk dat er tijdens het “strooien” niet te veel poeder uit het potje komt. De gaatjes van Effex zijn kleiner en het zijn er minder, dus dat is wel een pluspunt. Je moet wel langer “schudden” tot je genoeg volumepoeder in je haren hebt, maar je kunt het beter opbouwen dan dat je in één keer te veel op je haarwortels strooit.

Het beste kun je het poeder direct op de haarwortels aanbrengen, vind ik. Sommige merken laten how-to video”s zien waarbij ze het poeder eerst op hun hand aanbrengen en vervolgens in het haar, maar dit werkt naar mijn idee minder goed en “heftig”. Bovendien smelt het poeder een beetje weg bij wrijving, dus verlies je op deze manier veel van je haarproduct. Wat je het beste kunt doen is een scheiding maken in je haren en hier het poeder voorzichtig op tikken. Maak zo”n 4 tot 6 scheidingen in je haar en tik op elke scheiding een beetje poeder. Dan even door je haren woelen, het hier en daar fatsoeneren (want geloof me, it”s gonna be wild!) en je bent klaar. Bekijk hier de video van mijn haarroutine, waarin ik het demonstreer.

Nu moet ik zeggen dat mijn haren van nature al behoorlijk wat volume hebben, waardoor het voor- en naeffect wellicht minder spectaculair is. Gelukkig heb ik hier tegenover me een stagiaire zitten met heel sluik en glad haar (wat ze altijd in een paardenstaart draagt). Gelukkig is ze altijd een gewillig slachtoffer van mijn experimenten, want ik mocht zonder moeite het Kruidvat Effex Volume Powder in haar haren strooien. Zoals je ziet creëert het bij de haarwortels flink wat volume wat haar een hele andere look geeft. Wat wilder, minder braaf. Yes, ik houd er van!

Mijn andere stagiaire Yolanda heeft volgens haarzelf altijd (al-tijd) een zogeheten bad hair day. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen! Ze heeft van nature slag in haar haren waardoor ze al vrij veel volume heeft, maar ze heeft erg lang en zwaar haar (zonder laagjes) waardoor het al snel “gewoon hangt”. Met het volume poeder creëer je net dat beetje “oompf” wat het nodig heeft.

Kijk dan, wat een bombshells!

En dan ik! Ook ik heb van nature geen heel sluik en glad haar, het is eerder wat stug te noemen waardoor ik gemakkelijk volume in mijn haren creëer. Vlak na het wassen echter hangt het wel vrij plat (althans, voor mijn doen). Na het volume poeder zit het gelukkig weer zoals ik het altijd graag wil hebben! De dagen erna (totdat ik het weer ga wassen) breng ik geen nieuw volume poeder aan, het blijft gewoon goed en volumineus zitten.

Zoals je ziet heb je met dit fantastische wonderpoedertje in één klap een coupe de volume! Vergeleken met het volume poeder van Osis Dust It vind ik deze van Kruidvat wat minder intens. Het maakt mijn haren minder snel stug dan die van Osis , waardoor ik voor mij gevoel meer moet strooien en het dus minder zuinig is in gebruik. Het grote voordeel is dat Kruidvat Effex Volume Powder vooral erg voordelig is, dat je er gemakkelijk aan kunt komen en dat je het volume kunt opbouwen en niet snel te veel zal gebruiken.

Voor alle volume poeders geldt, mocht je haar in de loop van de dag uitzakken, masseer dan even je haarwortels met je vingertoppen (woel er maar eens even flink doorheen!) en BAM! KAPOW! WHOOSH! Je hebt weer een volumineuze coupe te pakken waar Dolly Parton U tegen zegt. Tevens is dit poeder niet alleen voor lange lokken. Ook korte koppies (bij zowel de dames als heren) en boblijnen creëren volume met Effex Max Volume Powder.

Kruidvat Effex Max Volume Powder kost €2,99 per potje (10 gram) en is vanaf deze week te koop bij Kruidvat filialen in Nederland en België.

Wat vinden jullie van het effect van de Effex Max Volume Powder? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

198 Reacties

 1. 14 maart 2021 / zondag, 14 maart 2021

  Gisteren bij de kapper geweest. Toen deed ze van dat gel poeder in me haar ik vroeg wat het koste Ze zei €14,95 Wat doet Kijk ik net op Kruidvat ook van hetzelfde merk toen was het €6,95 maar je hebt het ook van Kruidvat merk en dan ben je €2,99

 2. Marrit
  13 november 2019 / woensdag, 13 november 2019

  Wat een leuk artikel om te lezen, dankjewel! Ik ga de Effex poeder kopen, heb een bos krullen maar mag sinds wat stugger en meer volume. Bedankt voor de tip!

 3. a stolk
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Zonde van je geld. Doe dit al jaren met gewoon talkpoeder!! Met zo’n bus doe je een jaar.
  Zelf gebruik ik babypoeder van Zwitsal maar het kan met elk merk. De werkwijze is precies hetzelfde.
  Geeft ook heel veel stevigheid aan je haar als je niet zulk dik haar of heel fijn haar hebt en toch bijvoorbeeld een flinke knot wil maken
  Het kan zelfs nog goedkoper met maïzena!! Werkt ook prima!!! Voor de geur kun je er een druppeltje lavendel geurolie doordoen Maar inderdaad heel weinig gebruiken en niet dagen achter elkaar doen dan koekt het aan en krijg je inderdaad een grote klittebos, zeker met erg krullend haar.

 4. Jolanda
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Superspul dat Effex Max Volume Powder!Eindelijk zit mijn fijne haar zoals ik wil dat het zit!!

 5. Marian
  29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

  Liet mijn haar opsteken bij mijn favoriete kapsalon en de kapster gebruikte “Volumepoeder”.
  Ik had er nog nooit van gehoord. Ik wilde het ook zelf aanschaffen. De kapster vertelde dat het Volumepoeder van het Kruidvat prima was en het goedkoopst. Vervolgens heb ik dat aangeschaft en ik vind het zo’n tof poedertje! Wil er niet meer zonder.

 6. 24 augustus 2015 / maandag, 24 augustus 2015

  Goeie review! Ik kwam het volumepoeder van Kruidvat tegen in een shoplog op een andere blog en was er eigenlijk wel benieuwd naar. Morgen gelijk eens zo’n potje halen! Ik heb veel en zwaar haar, maar dat hangt ook gewoon naar beneden zeg maar. Voor die prijs wil ik het zeker weleens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *