Yarok Hair Review

Sinds mijn artikel over sulfaatvrije shampoo’s ben ik geïnteresseerd geraakt in haarverzorgingsproducten zonder SLS/SLES (sodium lauryl sulfate/sodium laureth sulfate). Ik merk dat mijn hoofdhuid een stuk beter reageert op sulfaatvrije shampoo’s omdat ik na het wassen geen schilfertjes ontdek. Het enige wat ik wel lastig vind is om geen conditioners en haarmaskers met siliconen te gebruiken. Ik houd van siliconen! Ze maken mijn dorre bosje stro aan de onderkant glanzend, glad en zacht.

Wanneer je sulfaatvrije shampoo’s gebruikt in combinatie met siliconen dan kan er ‘build-up’ ontstaan. Siliconen leggen een laagje om je haren heen, maar sulfaatvrije shampoo’s zijn te mild om de siliconenlaagjes geheel te verwijderen zodat er dus op den duur build-up kan ontstaan. Build-up kan je haren dof maken en ervoor zorgen dat het gewoon niet meer lekker zit, dus wanneer je wast met sulfaatvrije shampoo’s raad men het eigenlijk altijd aan om dit te combineren met silicoonvrije conditioners. Afijn, even wennen dus voor mij.

Van de Nederlandse webshop Eve’s Kiss – een webshop gevuld met groene, natuurlijke cosmetica – kreeg ik producten van Yarok opgestuurd. Yarok betekent “Groen” in het Hebreeuws en is opgericht door de Israelische hairstylist Mordechai Alvow. De producten van Yarok bevatten veel biologische ingrediënten en zijn 100% veganistisch. De producten zijn vrij van alcohol, parabenen en sulfaten. Uiteraard zijn de producten ook niet getest op dieren.

Zelfs de etiketten op de verpakkingen zijn gemaakt van een non-paper materiaal, dus het is ook nog eens lief voor de bomen en het milieu. Daarbij schenkt Yarok 3% van haar jaarlijkse winst aan de Pachamama Alliance (www.pachamama.org), een non-profit organisatie die meer dan 10 miljoen hectare regenwoud in het Amazonegebied beschermt. Het moge duidelijk zijn, Yarok is lief voor het milieu, lief voor de diertjes en lief voor onze haren en hoofdhuid.

De producten die ik vandaag voor jullie zal reviewen zijn;

 • Feed your volume – shampoo
 • Feed your volume – conditioner
 • Feed your ends – leave-in conditioner
 • Feed your shine – hair serum drops
Feed your Volume – Shampoo
Deze shampoo ruikt érg lekker. Het ruikt fris naar citrus, maar ook een beetje kruidig. ‘Het ruikt naar sauna!’ roept Yolanda. Het ruikt lekker natuurlijk, gezien deze shampoo geen parfum bevat en alleen is gegeurd met etherische oliën  kruiden- en plantenextracten. Het schuim van deze shampoo is heel mild, waar ik even aan moest wennen. Normaal gesproken heb je een overload aan schuim en dit kun je heel makkelijk verdelen over je haren, maar nu was het dus iets minder.Hieronder kun je zien wat ik bedoel;Desondanks kon ik het prima verdelen over mijn haren. Wat ik deed was mijn haren natmaken, inzepen met shampoo, weer beetje natmaken en dan lekker schuimen. De wasbeurten erna leek ik steeds gemakkelijker schuim te kunnen creëren  dus misschien had het ook iets met de overgang te maken van sulfaatrijke naar sulfaatvrije shampoo.Ingrediëntenlijst;

Ingrediëntenlijst uitgewerkt;

 • Gezuiverd water
 • Decyl Glucose/Lauryl Glucose – twee natuurlijke reinigingsmiddelen
 • Kokos proteïne – helpt de haarschacht te versterken en glad te maken
 • Zeewier extract – voorkomt vochtverlies in het haar en de hoofdhuid
 • Biologisch kruidenaftreksels van Klein Hoefblad en Heemstwortel – houdt de hoofdhuid gevoed en gehydrateerd, wapent zich tegen droogte en schilfering
 • Calendulabloesem en Kamillebloemen – twee geneeskrachtige planten die zowel haar als hoofdhuid beschermen en kalmeren
 • Vogelmuur, Heermoes, Gladde Iep, Smeerwortel en Duindoorn – versterken de haarschacht met eiwitten, mineralen en sporenelementen, bevorderen glans en maken de haren sterker
 • Brandnetels en Haverstro – helpen dunner wordend haar en haaruitval voorkomen
 • Etherische oliën van Lavendel, Atlas Ceder, Rode Mandarijn, Sinaasappel & Rozemarijn – lekkere geur, aromatherapeutische werking
 • Extract van Grapefruitzaad – helpt haaruitval voorkomen

De Feed your Volume shampoo maakt mijn haren lekker schoon en geeft ze een prachtige glans. De frisse geur is lekker wakker worden in de ochtend! Een fles van 250 ml kost €23,80.

Feed your Volume – conditioner
Hmmmm, de conditioner ruikt ook al zo lekker fris! Niet citrusfris zoals de shampoo, maar eerder mintyfresh. En dan niet zo minty dat je er tranen van in je ogen krijgt, maar gewoon mild-fris, kruidig en plant-achtig. De structuur van de conditioner is vergelijkbaar met de textuur van yoghurt. Ik moet toegeven dat ik groot fan ben van die lekkere, smeuïge en dikke haarmaskers, dus deze textuur was even wennen. Sowieso wennen voor mij, want hier zitten geen siliconen in. Tijdens het aanbrengen ervoer ik dus niet dat ultragladde gevoel. Normaal gesproken was ik haarmaskers direct uit, maar omdat hier zoveel plantenextracten en dergelijke in zit besloot ik om het toch maar even in te laten trekken.

Ingrediëntenlijst;
Ingrediëntenlijst uitgewerkt;

 • Gezuiverd Water
 • Plantaardige emulgerende was
 • Zeewier extract – voorkomt vochtverlies in het haar en de hoofdhuid
 • Biologisch kruidenaftreksels van Klein Hoefblad en Heemstwortel – houdt de hoofdhuid gevoed en gehydrateerd, wapent zich tegen droogte en schilfering.
 • Biologisch kruidenaftreksel van Brandnetel en Haverstro – helpen dunner wordend haar en haaruitval voorkomen
 • Vogelmuur, Heermoes, Gladde Iep en Smeerwortel  – versterken de haarschacht met eiwitten, mineralen en sporenelementen, bevorderen glans en maken de haren sterker.
 • Calendulabloesem, Kamillebloemen  – geneeskrachtige planten die zowel haar als hoofdhuid beschermen en kalmeren.
 • Biologische Jojoba-zaadolie – conditioneert haar en hoofdhuid
 • Macadamianotenolie – helpt het herstellen van droog, pluizig en beschadigd haar
 • Biologische Aloe Vera gel – helende eigenschappen, vol met vitaminen en mineralen
 • Extract van Grapefruitzaad – helpt haaruitval voorkomen
 • Vitamine C
 • Etherische oliën van Zoete Sinaasappel, Rozemarijn, Vetiver, Salie, Geranium, Tea Tree , Lavendel, Ravensara Aromatica, Citroen en Salie – lekkere geur, aromatherepeutische werking

Hoewel deze conditioner niet zo smeuïg is als wat ik gewend ben (en waar ik van houd), moet ik zeggen dat het toch wel bevalt. De eerste keer vond ik mijn haarpunten nog steeds erg droog, maar hoe langer ik het zonder siliconen doe, hoe minder droog mijn haren lijken te worden. Na elke wasbeurt lijken ze een stukje minder droog. Toch vind ik ze niet ‘gevoed’ genoeg nog, dus ik heb sterk de neiging om er wat extra pompjes serum in te smeren. Ik heb me tot nu toe in kunnen houden, want ik wil dit gewoon even doorzetten. Wie weet heb ik het over een maand helemaal niet nodig, haarmaskers met siliconen en serums!

De glans van mijn haren is overigens wel erg mooi. Mijn haren pluizen niet en zijn redelijk glad. Alleen de puntjes dus nog wel wat droog.De Feed your Volume conditioner maakt mijn haren lekker schoon en geeft ze een prachtige glans. De frisse geur is lekker wakker worden in de ochtend! Een fles van 250 ml kost €23,80.

De openingen van de shampoo en conditioner zijn van die drukklepjes (?) die erg goed afsluiten en handig zijn in gebruik.

Feed your Ends – leave-in conditioner
Kijk, zo’n leave-in conditioner is ideaal nu ik geen siliconen meer gebruik. Normaal gebruik ik nooit leave-in conditioner, maar nu vind ik het wel fijn omdat mijn haren door het gemis van de siliconen wel iets ‘extra’s’ nodig hebben. Deze leave-in spray bevat oliën, maar is desondanks erg luchtig en maakt mijn haren helemaal niet vettig. De geur is lekker friszuur en citrusachtig. De verstuiver verdeeld een fijne mist over mijn haren. Ik gebruik dit op handdoekdroog haar, maar eenmaal opgedroogd kan ik er gerust nog een laag insprayen. Het wordt gewoon niet vet, maar het ruikt zo lekker!

Ingrediëntenlijst;
Ingredienten lijst uitgewerkt;

 • Vitamine water
 • Biologische jojobaolie – uitstekende conditioner, maakt het haar zijdezacht
 • Biologische olijfolie – hydrateert en herstelt beschadigd haar, temt pluizig, droog haar
 • Biologische druivenpitolie – voorkomt haaruitval en geeft glans aan het haar
 • Biologische abrikoosolie – verzorgt en verzacht
 • Biologische teunisbloemolie – hydrateert haar en hoofdhuid, helpt haaruitval voorkomen
 • Xanthaangom/Kaliumsorbaat – natuurlijke conserveermiddelen
 • Rozemarijn etherische olie – voedt de hoofdhuid, stimuleert de haargroei, versterkt haar
 • Litsea cubeba etherische olie – verzorgt de hoofdhuid en ruikt lekker citrus-achtig

Deze leave-in conditioner maakt mijn droge punten minder droog en geeft een mooie glans aan mijn haren. Bovendien ruikt het vrij sterk naar citrus, wat ik zelf erg lekker vind. Gedurende de dag spray ik nog een vleugje over mijn haren voor de geur en om mijn haren even een oppeppertje te geven. Een fles van 240 ml kost €21,95.

Feed your shine – hair serum drops
Voor mijn uitgemergelde haarpunten heeft Yarok ook een oplossing, namelijk deze hair serum drops. Dit is het enige product wat ik iets minder lekker vind ruiken. Deze drops ruiken namelijk vrij sterk naar iets medicinaals. Het ruikt niet bloemig of zoet, eerder een beetje naar bittere thee; kruidig en groen.  Ik ben er geen fan van, maar de geur neemt na aanbrengen al vrij snel wat af, waardoor er een subtiele kruidige geur achterblijft in de haren. Omdat dit serum uit pure oliën bestaat kan het al snel vettig worden, dus ik raad jullie aan om maximaal één pompje te gebruiken voor je gehele haar. Gelukkig bevat dit flesje een mooi pompje die precies genoeg doseert. Althans, voor mij.

Wanneer je niet te veel aanbrengt worden je haren hier niet vettig van terwijl ze er wel gevoed (niet droog) uitzien. Wat ik doe is één pompje aanbrengen op mijn handpalm, mijn handpalmen samen wrijven en dit verdelen over mijn haarpunten. Het restant op mijn handen verdeel ik over de lengte van mijn haren. Het geeft een mooie glans aan mijn haren en maken ze minder droog.

Ingrediëntenlijst;
Ingrediëntenlijst uitgewerkt;

 • Pure Sesamolie –  goede bron van vitamine E, een anti-oxidant die zorgt voor het behoud van de integriteit van de hoofdhuid, herstructureert en hydrateert de haarschacht
 • Kokosnootolie – penetreert tot diep in de haarschacht, voedt en verzacht haar en hoofdhuid
 • Tarwekiemolie – gaat droogheid van de hoofdhuid tegen, verzacht en hydrateert de haren
 • Romeinse Kamille – verzacht en kalmeert de hoofdhuid
 • Salie – helpt tegen roos, haaruitval en een vette hoofdhuid
 • Atlas Ceder – balanceert een vette hoofdhuid, kalmeert, verzacht en verlicht jeuk
 • Petitgrain – kalmeert geïrriteerde hoofdhuid

Als ik de ingrediënten zo lees dan is het bijna zonde om ze alleen in de haarpunten te gebruiken. Ik denk dat mensen met een gevoelige, jeukende of erg vette hoofdhuid ook veel baat hebben bij deze serum drops. Je zou het dan kunnen inmasseren op de hoofdhuid en het vervolgens uitwassen met shampoo. Zelf gebruik ik het alleen voor in mijn haarpunten, want dankzij de shampoo heb ik totaal geen last meer van een jeukende/schilferige hoofdhuid. Alhoewel ik wel vind dat het zijn werk goed doet, merk ik dat ik het minder snel gebruik dan bijvoorbeeld de leave-in conditioner, vanwege de geur. Maar ja, geuren zijn erg persoonlijk en als je van kruidige geuren houdt vind je dit misschien juist heerlijk. Een flesje van 30 ml kost €21,30.

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben over de producten van Yarok. Vooral de sulfaatvrije shampoo is heerlijk. Mijn haren zijn na gebruik lekker luchtig en schoon en ik heb het gevoel dat het veel beter is voor mijn haren. Niet alleen knapt mijn hoofdhuid er van op (schilfers zijn weg!), ook de punten lijken met elke wasbeurt minder droog aan te voelen. De conditioner mag wat mij betreft wat dikker worden gemaakt, maar dat is wellicht niet mogelijk met alleen natuurlijke en biologische ingrediënten.

Met uitzondering van de Serum Drops vind ik alle producten erg lekker ruiken, iets wat ik van te voren niet had verwacht omdat het alleen is gegeurd met etherische oliën. Soms is het ook wel lekker om een shampoo te gebruiken die je nog dagen erna blijft ruiken, maar een opfrisbeurt met de leave-in conditioner zorgt er net zo goed voor dat mijn haren een lekker briesje citrusgeuren achterlaten wanneer ik langsloop.

Naast het feit dat mijn haren onwijs mooi gaan glanzen van de Yarok producten vind ik het ergens ook wel een fijn gevoel om te weten dat dit echt mijn natuurlijke glans is. Het is geen laagje siliconen wat als een film om mijn haren heen kleeft, het zijn natuurlijke oliën die deels worden opgenomen. Yarok is zacht voor mijn haren en hoofdhuid en lief voor het milieu, daar valt ook veel voor te zeggen. Goed, je moet er ook wel wat voor neer willen tellen, maar dan heb je ook wat.

Ik heb een flinke bos met haar en ik gok dat ik zo’n 3 maanden met de shampoo kan doen. Ik ben een conditioner-grootverbruiker, dus daar doe ik maar 2 maanden mee. Al met al zijn Yarok producten zeker niet goedkoop te noemen, maar mocht je het geld er voor over hebben en veel waarde hechten aan groene cosmetica, dan kan ik je de producten van Yarok zeker aanbevelen. Yarok is te koop bij de Nederlandse webshop Eve’s Kiss.

Let jij op de ingrediënten van je haarproducten? Gebruik jij het liefst natuurlijke, groene merken of houd je je er niet zo mee bezig?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

87 Reacties

 1. Jane
  12 februari 2019 / dinsdag, 12 februari 2019

  Beste Serena,

  Het is inderdaad een perfecte shampoo.
  Mijn dochter Jesse-Jane gebruikt het en alle schilfers en de hoofdhuid problemen is beter geworden.
  Heb je advies waar je het kan kopen en via welk bedrijf. De prijzen vallen nogal uiteen.

 2. Linda
  29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

  Ik blijf toch bij Yes To Carrots,veel goedkoper en werkt hetzelfde. En van die conditioner maak ik in een spuitflesje met gedestilleerd water en wat oliën mn eigen leave-in conditioner. Beetje kokosolie naderhand in mn puntjes en ik heb hetzelde en dat allemaal voor misschien maar €25,-.

  Verder ziet je haar er wel super uit! Het moet even wennen aan de nieuwe producten maar zodra dat gebeurd wil je niets anders meer!

 3. Dorine
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  tipje: De fainforest lijn van The Body Shop heeft ook shampoo, conditioner en haarmaskers zonder siliconen, sulfaten en parabenen en deze lijn is best goed te betalen! dit zou misschien een alternatief voor deze producten kunnen zijn?

 4. Roxanne Heijnis
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  2 maanden met 250 ml?! I wish! Ik doe anderhalve maand met een halve liter American Cream conditioner van Lush :-O

 5. H
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik werd echt heeeeel erg blij toen ik begon met lezen, tot ik de prijs zag haha. Geweldig product, maar toch net een tikkeltje te duur voor mij! Ik zoek nog steeds een iets meer betaalbare, natuurlijke en vegan shampoo (echt maximaal 15 euro) die lief is voor mijn hoofdhuid die barst van de eczeem, schilfertjes en JEUK.

 6. lisanne
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  het kan wel kloppen dat de shampoo eerst niet goed schuimt en later beter. dat komt zoalsje zelf al zei idd door de overgang van sls en paraben shampoo’s na deze je hoofdhuid is nog een soort van verslaafd aan de paraben van je vorige shampoo en moet hier door een soort van afkicken. je zult merken dat wanneer je deze shampoo ongeveer 2 weken gebruikt je haar er echt anders door gaat zitten.

  ik gebruik zelf het duitse merk lavera deze is ook vrijvan paraben, siliconen, en paraben. en is een stuk betaalbaarder. deze is te krijgen in duitsland bij de dm drogisterijen.
  dus mocht je nog eens in duitsland komen en opzoek zijn na een goedkopere biologische shampoo en conditioner.

 7. Genevieve
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Ik hou me niet bezig met groene merken ;p
  Wat goed werkt gebruik ik gewoon, groen of niet groen

 8. Priscilla
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Ik heb inmiddels sulfaatvrije shampoo & conditions van dr. organic. Nu ben ik alleen nog opzoek naar een sulfaat/silicone vrije anti klit en serum in een wat lagere prijsklasse. Heb jij misschien een tip voor mij?

 9. amina
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  op de leave-in conditioner staat heat protection, maar welk ingredient in het product zorgt daar dan voor? er zitten ook olien in, dat is toch juist slecht in combinatie met bijvoorbeeld een stijltang? ondanks dat jojobaolie wel een beeetje zorgt voor heatprotection…

 10. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  ziet er heel erg goed uit ,alleen best prijzig!

 11. Catho
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  ik had ergens gelezen dat het beter is om toch siliconen te gebruiken als je je haar verft. is dat waar?

 12. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  niet helemaal gerelateerd aan het artikel maar waarom staan onder elk artikel cijfers? onder deze staat (1986)
  Waar staan die voor?

 13. cherrelle
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  ik wil het opzich wel hebben maar vind het te duur.. en mijn haar is zo dood dat ik denk dat alleen knippen helpt

 14. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Wauw, je haren zien er mooi glanzend uit! Lijken me fijne producten 🙂

 15. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Je haren zien er prachtig uit Serena en wat fijn dat je van je jeukerige/schilferige hoofdhuid af ben. Ik had daar ook altijd last van, onwijs vervelend, maar ik ben ook overgestapt op sulfaatvrije shampoo’s. Ik gebruikte eerst die van L’Oréal Everpure, heel fijn! En nu die van Dr. Organic, de kokosnootolie-versie ervan. Ook fijn, ruikt alleen iets minder prettig. Ik gebruik zo’n twee keer per week een sulfaatvrije shampoo en één keer per week de Head & Shoulders Sensitive Scalp shampoo mét SLS. Ja, die agressieve. Maar hierdoor heb ik amper nog (bij nooit meer) last van schilfertjes of jeuk, de H&S helpt daar echt bij en verwijderd build-up omdat ik wel nog gewoon siliconen gebruik. Voor mij werkt het en sulfaatvrije shampoo’s zijn echt aan te raden voor gevoelige hoofdhuidjes ^^

 16. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Klinkt goed en wat heb je toch prachtig haar!

 17. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Fijne review! Het lijken me hele fijne producten om binnenkort eens uit te proberen!

 18. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Het laat indd je haar glanzen. Lijkt me een goed product. Sinds pas let ik er ook op, maar puur omdat mijn haar de laatste tijd wat geïrriteerd reageert op sommige shampoos.

 19. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Ik kijk er eigenlijk niet zo naar! (: Maar ziet er goed uit!

 20. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Wauw, je haren zien er heel goed uit!

 21. Annika
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Ik gebruik nu denk ik een half jaar geen siliconen enzo meer en mijn haar ziet er echt goed uit nu. Het pluist minder en het glanst meer.
  Ik vind het idee dat het echt ‘mijn’ glans is ook echt een fijn idee, precies wat jij zegt 🙂

 22. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Lijkt me echt fantastisch om voor mijn droge dode haar te gebruiken! Maar het is wel heel erg duur! Erg jammer

 23. 26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Jammer dat ze aan de prijs zijn, lijken me wel fijne producten!

 24. Savitri
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Deze producten klinken echt heerlijk, maar ik heb er helaas echt het geld niet voor. Ik gebruik al een milde shampoo (Yes To Cucumbers), maar heb nog steeds last van een droge, jeukerige huid met schilfers. En een constante krabneiging. Misschien dat ik dit soort producten later wel kan aanschaffen. 🙂 Skere student, haha. Het zou top zijn als ik iets dergelijks in een goedkopere variant tegen zou komen.

  • Liesbeth
   29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

   Ik heb bij de DA eigen merk pH-huidneutraal shampoo gevonden zonder sulfaten. Rond de 3 euro!!! Er zit sodium lauryl sulfoacetate in, dat is blijkbaar totaal anders dan sls dus het proberen waard lijkt me!!!

 25. Femke
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Wanneer ik geen siliconen in mijn conditioner gebruik spuit ik altijd na het douchen wat rozenwater in mijn haar. Dit sluit de haarschubben en zorgt ervoor dat het ontzettend gaat glanzen en glad wordt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *