Lekkere lunchtips

De zomervakantie is bijna ten einde wat betekent dat we weer aan het werk moeten en in de schoolbanken moeten kruipen (of al zijn gekropen). Toen ik nog op het laboratorium werkte nam ik eigenlijk altijd een doodnormale boterham mee. Soms met kaas, soms met vleeswaren of zoiets als tonijnsalade. Eigenlijk best saai! Vandaag heb ik voor jullie 5 lekkere lunchtips mogelijke variaties bij elkaar gezocht om jullie wat inspiratie te geven voor tussen de middag. Alles is gemakkelijk mee te nemen naar het werk of naar school.

Rice Paper Rolls

rice paper rollsHet recept voor deze rice paper rolls vind je hier. Eet het als avondeten en maak er een stel extra, rol ze in aluminiumfolie of leg ze in een bakje (leg er dan wel velletjes bakpapier tussen, anders blijven ze aan elkaar plakken) en de volgende dag heb jij een heerlijke Aziatische lunch. Deze rice paper rolls zijn namelijk het lekkerste wanneer ze bij kamertemperatuur worden gegeten.

Wraps

wrapsBen jij je boterham ook zo zat? Probeer eens een wrap! Besmeer een tortilla met cream cheese en beleg het met je gebruikelijke broodbeleg, zoals ham of salami of gewoon boterhamworst. Heb je kaas? Leg er maar een plakje op. Zijn er nog restjes groenten of sla over? Gooi het erbij en oprollen maar. Verpak stevig in aluminiumfolie en zorg dat je niet te 'natte' ingrediënten gebruikt, want anders wordt je wrap zo'n weeïge slappe hap.

Salade in een potje

salade in een potjeDit heb ik veel voorbij zien komen op Pinterest en het is zo verrekte handig! Ik heb het zelf ook al geprobeerd en het werkt prima. Je moet de potjes alleen precies zo vullen zoals de maaltijdsalade van Albert Heijn: onderop dressing, dan pasta/quinoa/kikkererwten en daarna pas de groenten/fruit en de sla. Wil je knapperige items toevoegen zoals pijnboompitjes, croutons of walnootjes, gooi die dan helemaal bovenop.

Het belangrijkste is dat de sla en de dressing elkaar niet raken, want anders wordt de sla slap. En je wilt juist dat het nog lekker vers en knapperig blijft. Je kunt dus niet restjes maaltijdsalade van de vorige dag meenemen, want dat wordt er niet per se lekkerder op. Je kunt wel restjes gebruiken van de vorige dag om je salade mee op te bouwen. Maak er 2 tegelijk, neem er 1 mee naar werk en de andere bewaar je in de koelkast voor de volgende dag. Als je verse ingredienten hebt gebruikt moet dit gewoon kunnen, het smaakt dan nog steeds lekker vers.

Pindakaas met banaan

pindakaas banaanLiever iets zoets op je brood? Probeer dan eens pindakaas met plakjes banaan en een snufje kaneel. Nog zoeter? Smeer er nog wat honing overheen. Superlekker! Liever geen brood? Beleg dan je (glutenvrije) rijstwafel. Van deze hartige en zoete combinatie krijg je een verzadigd gevoel en het is weer eens wat anders dan pindakaas met hagelslag

Bamisoep

bamisoepHet klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar ik heb het nog nooit iemand zien eten in de 5 jaar dat ik in het ziekenhuis heb gewerkt. En daarom wil ik het toch als tip geven: bamisoep. En nee, niet van die goedkope IndoMie noodles uit een pakje, maar echt een wat grotere, luxere bamisoep in een kant en klare cup of bowl. Kook water met de waterkoker, giet het in de cup, wacht 3 minuten en voila, je bamisoep is klaar. Lekker voor de hartige, stevige trek. Er bestaan hele luxe bamisoepen met heel veel zakjes kruiden en gevriesdroogde groente, gevriesdroogde garnaaltjes, verschillende sausjes en knapperige gebakken uitjes. Te koop bij de plaatselijke toko, supermarkt of Xenos.

Yoghurt met muesli

mepal duo bekerMet de Mepal Duo Beker is het mogelijk om yoghurt met muesli mee te nemen naar je werk zonder dat de muesli slap wordt! Hoe dan? De muesli houd je goed knapperig door het in de dop mee te nemen en vlak voor gebruik te mixen met de yoghurt. In de dop kun je natuurlijk meer kwijt dan muesli. Wat dacht je van hagelslag, cornflakes, walnootjes, M&M's of stukjes Oreo koek? Stukjes fruit of jam kun je eventueel al door de yoghurt mengen, want die zullen niet veel aan knapperigheid verliezen. Echt handig!

Luxe tosti

luxe tostiDe laatste lunchtip kan eigenlijk alleen als je een tosti-ijzer op je werk hebt staan. Beleg thuis een boterham met heerlijk luxe beleg, bijvoorbeeld hummus met kaas, tomaatjes met kaas en salami, mozzarella met pesto, ham met kaas en ananas, of tonijnsalade met kaas. Leg het op je werk tussen de grill en voila, jij hebt je eigen luxe panini!

Ik hoop dat ik voor leuke lunchtip inspiratie heb kunnen zorgen! Wat is jouw favoriete niet-standaard lunchtip die je gemakkelijk mee kunt nemen? Deel het in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

72 Reacties

  1. Tanya
    28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

    Pindakaas met Jam een echte aanrader. En het lekkerst op vers Turks brood

  2. 17 december 2013 / dinsdag, 17 december 2013

    Leuk , lekker , meer kook video’s 🙂

  3. 10 september 2013 / dinsdag, 10 september 2013

    Ik eet erg vaak boterhammen met pindakaas en banaan, zit je goed vol van en is nog best gezond ook!

  4. 28 augustus 2013 / woensdag, 28 augustus 2013

    Heel handig 🙂 ik gebruik inderdaad ook de Mepal beker!

  5. 27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

    Die Duo beker voor yoghurt lijkt me heel erg handig. Wraps, hmm ook nog een lekker idee.

  6. Eva
    25 augustus 2013 / zondag, 25 augustus 2013

    Heerlijke tips! Ik ga ze eens in het weekend proberen 🙂 Op het werk blijf ik bij mijn vertrouwde boterham met kaas haha, daar raak ik nooit op uitgekeken!

  7. Sanne
    25 augustus 2013 / zondag, 25 augustus 2013

    Mm heerlijk en handig!

  8. Sascha
    25 augustus 2013 / zondag, 25 augustus 2013

    Weet je wat pas lekker is.. Pindakaas met jam! Dacht eerst gatverdamme toen een vriendin het voor me had gemaakt, maar toen ik het had geproefd was het heerlijk 🙂

  9. Esther
    24 augustus 2013 / zaterdag, 24 augustus 2013

    Tosti’s zijn de beste lunch ooit. In het lesgebouw waar ik in de vijfde en zesde van de middelbare les had was geen kantine, toen hebben we met wat klasgenoten een tosti-apparaat gekocht (allemaal twee euro inleggen voor onbeperkt gebruik en anders 50 cent per keer). Superlekker en uiteindelijk nog best wel wat aan verdiend ook haha

  10. kim
    24 augustus 2013 / zaterdag, 24 augustus 2013

    Hha toen ik dt artikel las ben ik meteen die pindakaas met banaan gaan proberwn het is best lekker

  11. Nes
    24 augustus 2013 / zaterdag, 24 augustus 2013

    Tosti met mozzarella, tomaat en pesto is het Magnum Opus van de voedselgoden.
    Nog een lekkere tosti combo: spek met dadels.
    Wraps zijn btw ook hemels!

  12. 24 augustus 2013 / zaterdag, 24 augustus 2013

    Heerlijke ideetjes, ik heb ook wel eens een bladerdeeg-kaashapje meegenomen!

  13. Jenny
    24 augustus 2013 / zaterdag, 24 augustus 2013

    Wat goede ideeën!

  14. 24 augustus 2013 / zaterdag, 24 augustus 2013

    Hmmm, aan noodles ben ik al verslaafd haha!

  15. 23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

    Leuk artikel! Ik wil er zeker eens wat van uitproberen!

  16. E
    23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

    De pindakaas/banaan boterham was het lievelingseten van Elvis <3 !
    Ipv een zware breekbare glaze pot kun je natuurlijk ook bij de action hele goedkope bakjes kopen! Het vervelende aan trommels enzo vind ik eigenlijk dat als mijn eten op is, mijn tas nog steeds zo vol is! Ik vraag me altijd af hoe die meisjes met kleine tasjes het toch doen..

  17. Amy
    23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

    Zalm wraps van de visboer, heerlijk! Het vult, is lekker en ook nog gezond. Hoewel er bij ons altijd een soort kruidenkaas tussen zit dat natuurlijk niet zo heel gezond is. Ik eet het altijd als avondmaaltijd omdat ik de kant-en-klare shit bij ons uit de supermarkt echt niet binnen krijg.

  18. Fonghwa
    23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

    Yum ga ik zeker eens proberen!! Ik had toevallig van de week kant en klare wraps van de Lidl, 2 euries maar! En ze waren heerlijk ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *