Filmreview The Mortal Instruments: City of Bones

Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver, 30 Beautylabbers en ik zouden samen de film The Mortal Instruments: City of Bones gaan bekijken in een intieme privébioscoop in Hilversum. De meesten kwamen van heel ver en hebben echt uren in de trein gezeten. Een meisje kwam helemaal uit Groningen en een aantal kwamen er uit Brabant. Wow! Dit hoorde ik pas achteraf en ik stond echt helemaal perplex. Ontzettend gaaf dat mijn lezeressen het er voor over hadden om zo ver te reizen. Ik vond het ook erg tof dat ik niet eens de oudste was, haha! Lezeressen Jacinta en Ansuya waren beiden de 40 al gepasseerd.

Ik probeerde met zo veel mogelijk lezeressen te praten en het is niet helemaal gelukt, dus ik hoop iedereen snel weer te zien voor een babbeltje. Met de meiden met wie ik wél heb gepraat was het in elk geval heel gezellig. We hadden het over fantasyfilms, fantasyboeken (ja, Sereen, je moet echt alle The Mortal Instruments boeken gaan lezen hoor, ook deel 1!) en natuurlijk over Clarence en Coco. En over lekkere parfums. Jeetje, waar niet over, soms klets ik echt als een kip zonder kop. En Annelie: ik heb jouw bedeltje aan mijn tas gehangen, superlief en dankjewel! Ik vind het zo leuk dat jij zo'n ontzettende diehard bent in het fantasy-genre. Was leuk je nog even gesproken te hebben!

Er zijn veel foto's gemaakt, maar ik kon helaas niet met iedereen op de foto omdat sommigen na de film echt meteen moesten vertrekken om uiteindelijk de laatste aansluiting naar huis te kunnen halen. Hieronder in elk geval een groepsfoto met de laatste Beautylabbers die nog even bleven kletsen:

Beautylab voorpremière TMI 2En dan nu de film. Het eerste deel van The Mortal Instruments, hoe was het? Voordat ik begin, ik ben een vrij kritische filmkijker. Foutjes vallen mij op, net zoals niet goed uitgewerkte personages, een niet goed lopende filmlijn of gewoon dingen die er gebeuren en waar ik mijn vraagtekens bij zet. Kort door de bocht, op filmgebied ben ik nogal een zeikerd. Daar komt nog bij dat ik de boeken dus niet gelezen heb, waardoor er bepaalde zaken misschien beter in het boek worden uitgelegd dan in de film. Aan de andere kant hoor ik dat een film vaak tegenvalt ten opzichte van het boek, iets waar ik dan geen last van heb. De traler van deze film wekte in ieder geval mijn nieuwsgierigheid en ik was dan ook heel benieuwd of deze film mijn kritische blik kon doorstaan.

De film begin met Clary (grappig, zo noem ik Clarence ook altijd), een doodnormaal meisje uit New York. Geen popular girl, ook geen nerd, gewoon normaal. Ze heeft een beste vriend genaamd Simon, die duidelijk verliefd is op Clary, maar Clary houdt hem in de friendzone. Een vader heeft ze niet, want haar vader en haar broer zijn omgekomen in een brand toen zij nog klein was. Haar moeder Jocelyn (ook wel bekend als Cersei uit Game of Thrones) is een kunstenares en maakt prachtige schilderijen. Jocelyn heeft een goede vriend, het is niet duidelijk of het haar lover is of gewoon een huisvriend, genaamd Luke.

tmi city of bonesOp Clary's verjaardag gaan Clary en Simon naar een club waar ze getuige is van een moord. Ze schrikt en gilt, maar zij is de enige die het heeft gezien. Ook de moordenaar, de mysterieuze Jace, ziet haar en de volgende dag zoekt hij haar op in een café. Hij probeert haar uit te leggen dat ze niet Aards is, maar een Shadowhunter, net als hij. Shadowhunters doden de hele dag demonen. Clary wilt het niet geloven, maar dan belt haar moeder op, die op dat moment wordt aangevallen door demonen. Ze rent naar huis en staat oog in oog met een demon (echt een hele enge). Ze weet hem af te schudden, maar het is uiteindelijk Jace die de demon dood en zo haar leven red.

Vanaf dat moment zit Clary er middenin. En ook Simon, want als beste vriend wijkt hij niet van haar zijde. Ze ontdekt dat Shadowhunters al eeuwen oud zijn en dat het Shadowhunters Institute midden in New York staat. In het Institute maakt ze kennis met de andere Shadowhunters Alec (een ontzettend lekker ding!) en Isabelle, zijn zus. Clary begint langzaam te accepteren dat ze een Shadowhunter is en ontdekt steeds meer over haar verleden. Ondertussen bloeit er iets moois op tussen Clary en Jace.

mooie lieve meidenThe Mortal Instruments: City of Bones is echt een volwassen fantasyfilm met ongelofelijk veel actie! Er zaten een paar enge stukjes in met flinke schrikmomenten (op een bepaald moment zat ik echt tegen het plafond geplakt), maar over het algemeen was het gewoon goede, gezonde spanning. Het was niet zo zoetsappig romantisch als de Twilightreeks en ik stoorde me geen enkele keer aan de acteerprestaties van de acteurs. Vooral Clary blonk uit! Ook de special effects vond ik erg goed. Alleen op het einde had ik een paar vragen, die achteraf gelukkig werden beantwoord door de meiden die de boeken hadden gelezen. Ook vond ik het personage Hodge niet voldoende uitgewerkt.

Al met al vind ik The Mortal Instruments: City of Bones een goede film die mij zeker heeft weten te boeien, maar hier en daar mocht het wel wat duidelijker worden uitgewerkt.  Gelukkig is dit het eerste deel, dus de kans is groot dat enkele zaken wat duidelijker worden in de tweede film. Als ik de film een cijfer zou moeten geven dan zou ik het een dikke 7 geven en ik kijk zeker uit naar deel 2!

Screen shot 2013-08-22 at 12.14.42 PMVanaf vandaag draait The Mortal Instruments: City of Bones in de bioscoop. Als je van fantasyfilms houdt met lekker veel actie (er wordt echt flink geknokt), dan is het een absolute aanrader. En het fijne is, althans dat vind ik altijd, dat dit een onderdeel is van een reeks. Dat betekent dat ik me kan verheugen op deel 2, deel 3, deel 4 en uiteindelijk deel 5. Ik kan nu al niet wachten om het tweede deel te bekijken, maar het is zeker het wachten waard. In de tussentijd ga ik maar eens de boeken aanschaffen!

Ik wil iedereen bedanken voor het komen en Entertainment One voor het organiseren! Zonder jullie was deze voorpremière niet zo'n succes geweest en het was leuk om in zo'n intieme bioscoop samen van de film te genieten. Hopelijk tot snel weer! ^^

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

40 Reacties

 1. Kelly
  5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

  Toen ik de film voor het eerst had gezien vond ik het echt meteen zo’n coole film! Ik heb die film nu al iets van 10x gezien en ik kan hem echt nog wel een miljoen keer zien. Ik kan echt niet wachten op de volgende delen, maar in de tussentijd beging ik met het lezen van de boeken. Ik hoop maar dat het volgende deel zo snel mogelijk komt want ik kan echt niet meer wachten. Argh

 2. aysha
  1 juni 2014 / zondag, 1 juni 2014

  Clary wist in het begin niet dat ze eem broer had/heeft. Trouwens haar “vader” kwam om in een auto-ongeluk.
  in de boekenreeks is het personage van Hodge anders en klopt het meer.
  Ik wil geen kritiek leveren maar ik zeg het gewoon even 😉
  Voor de rest ben ik het met je recensie eens.

 3. Lina
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  mijn hart bloed dat ik toch niet mee kon 🙁 I blame my work… xxx

 4. Sanne
  25 augustus 2013 / zondag, 25 augustus 2013

  Hij lijkt me alsnog heeel erg gaaf 😀

 5. 25 augustus 2013 / zondag, 25 augustus 2013

  Ik raad keerden aan om ook vooral de boeken te lezen, als de film leuk vindt dan vind je de boeken helemaal geweldig! X

 6. Isabella
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Klinkt goed! Ik denk dat ik toch maar moet beginnen met het eerste boek! 🙂

 7. Eline
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Lijkt me een leuke film!!!

 8. Jolijn
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  De film is zo’n tegenvaller na het lezen van de boeken.. De trailer is ook totaal anders dan het geheel vd. film. Jammer!

 9. Shenice
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Ik heb hem gezien, damn jace lekkerding ;). Ik vond het wel een beetje raar dat ze volgens Valentijn broers en zus zijn, maar aan het einde toch samen romantisch op de motor gaan?

 10. Anne
  23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Zo super jammer,, mijn ouders vonden het niet zo handig. Daarom kon k’ niet mee :((…

  Maar fijn dat het heel gezellig was 🙂

  x

 11. 23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Goede review en ik heb de film ook al gezien. Echt een leuke film met van alles wat.
  Special effects, spanning, romantiek en zelfs humor ontbrak niet. Nu heb ik gewoon zin om alle boeken/delen aan te schaffen.

 12. 23 augustus 2013 / vrijdag, 23 augustus 2013

  Jaa ik heb het ook echt supergezellig gehad met jou en de meiden! Ik vondt de film echt heel leuk zeker een aanrader 😀

 13. Bo
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ik heb ook alle boeken gelezen! Love it!!

 14. Maxie
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Het was echt super gezellig! Het is jammer dat je zo iets maar één keer in je leven meemaakt, maar ik zou het zeker nog eens willen doen. Ik raad iedereen aan om naar de film te gaan als je van fantasy films houdt.

 15. Yasmine
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Oeww deze wil ik zoo graag zien, heb daarom t stukje over de film zelf nog niet gelezen 🙂

 16. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ik vind het echt zo jammer dat ik uiteindelijk niet kon komen omdat school het niet toeliet maar ik ga ‘m zeker nog even met vriendinnen kijken want dit lijkt me echt een supergave film!

 17. Annika
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ohnee, volgens mij is dit echt geen film voor mij! Ik kan helemaal niet tegen enge films en actie vind ik oninteressant 😉
  Doe mij maar een mooie Woody Allen!

 18. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Lijkt me een hele leuke film!

 19. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ik raad de boeken echt aan en ik ben zeker dat daar alle antwoorden voor je vragen in staan! Volgend jaar komt trouwens het zesde en laatste deel uit, heel erg spannend!
  Ik woon helaas in Belgie en heb de pech dat de film pas in oktober in de zalen komt (dat is toch schandalig?!).

 20. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  In het begin wist ik niet zo goed wat ik van de film moest vinden, maar na het zien van de trailer wil ik de film erg graag zien! Het heeft een beetje een ‘Twilight’ sfeer, alleen dan schaduwjagers in plaats van vampieren en weerwolven.

 21. sterre
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ariana grande zingt de sound track!

 22. Elza
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ik was erbij en vond het heel leuk en gezellig! en de film was ook super gaaf!
  Groetjes Elza

 23. Wendy
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Na het lezen van jou revieuw van de film ben ik nog meer nieuwschierig naar de film! En lijkt de trailer net zo goed als de film, Waardoor ik nog minder goed kan wachten haha. Gelukkig ga ik gezellig morgen avond met moeders. Heb er nu helemaal erg veel zin in!

 24. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ziet er als een hele gezellig avond uit! Leuk!
  With love,

 25. Vera de Jong
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Het was echt, echt, écht een supertoffe avond! Jammer dat ik (en met mij nog wat meer meiden) zo snel weg moesten, de volgende keer kom ik met een auto. Haha!

 26. Demi
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Wat leuk dat je met Beautylabbers gezellig in de bios bent geweest! Tof. Ik ben ook heel erg benieuwd naar de film! Ga hem binnekort bekijken! 🙂 Ik vind het zo leuk hoe jij altijd schrijft! Geweldig, niet alleen in dit artikel maar sowieso! Lees altijd met plezier je artikels. Xx

 27. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Het lijkt me een leuke film 🙂

 28. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  ik wil ‘m ook nog super graag zien 😀

 29. Anouk
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Het was echt een top avond! En de Film was inderdaad geweldig. Ik kan niet wachten tot de volgende film. En ik kan ook niet wachten tot de laatste 2 boeken in het Nederlands uitkomen! Nogmaals bedankt voor de leuke en gezellige avond! 🙂

 30. Syl
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Zo te horen moet ik em ook zien gaha

 31. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ik heb het zo waanzinnig naar mijn zin gehad, echt een van de leukste win-acties! Dit was het 2 uur reizen meer dan waard, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: bedankt voor de gezellige avond! De film was echt geweldig, 1 van de beste fantasy-films die ik gezien heb, Twilight move over, The Mortal Instruments is mijn nieuwe verslaving haha.
  Het was leuk om jou weer eens gezien te hebben, hoe toevallig dat we allebei onze disco pants aan hadden ^^ ( ik ga waarschijnlijk binnenkort ook een zwarte er bij halen, dan heb ik er 3 haha). En het was leuk om andere beautylabbers te ontmoeten, en zo kwam je erachter dat je niet dat hele eind alleen terug hoefde te reizen maar er nog 2 meiden uit de buurt van Rotterdam en Dordrecht kwamen, dat was een stuk gezelliger dan de heenreis, waarbij ik ook veels te vroeg al bij het gebouw stond en de eerste was van de groep oeps :p
  Echt ik kan door blijven typen over hoe geweldig ik het vond!
  Heb zojuist gisteren alle 5 de boeken besteld in het engels, wacht nu vol spanning tot ze bezorgd worden. Kan ik even vooruit voordat boek 6 uitkomt volgend jaar mei haha.
  En ik ga volgende week nog een keer naar de film, met mijn zusje, die is ook fantasy gek net als ik haha.
  Ik heb echt genoten van de avond, en wat een leuk verslag is het geworden 🙂
  ik hoop je snel weer eens te zien, ik zeg het gewoon nog een keer: bedankt dat ik 1 van de winnaressen was 🙂
  Xx Cynthia

 32. Malou
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ik heb jouw mening over de film nog even niet gelezen, want ik ga er vanmiddag zelf heen dus dan wil ik liever ‘blanco’ zijn haha. Ik vond de boeken in ieder geval geweldig tot nu toe =) Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben gehad!

 33. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ik weet nog niet zo goed of ik de film wel of niet in de bioscoop wil zien. Maar ben toch wel nieuwsgierig. Fijn dat je ook zo’n leuke dag hebt gehad!

 34. samantha
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Leuuuk!!

 35. 22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Het was een top dag en hoop je zeker nog een keer tegen te komen en dan zeker voor een foto. Leuk dat je me benoemt en leuk dat je de hanger zo tof vind 😀 hahaha. Bedankt hier voor en ik heb jou en de website benoemt in de review die ik heb geschreven voor fandicted.nl

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

   Oh leuk! Meteen even je review lezen! ^^

  • Vera de Jong
   22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

   Leuk om je review te lezen! 🙂

 36. Linda
  22 augustus 2013 / donderdag, 22 augustus 2013

  Ah zo leuk! Ik vind de boeken echt geweldig. Ik heb de eerste vijf gelezen en wacht vol spanning op de zesde en laatste. Ook ben ik net begonnen in de prequel serie, The Infernal Devices. Het eerste boek, Clockwork Angel, vond ik zelfs nog veel beter dan TMI, dus de twee andere delen heb ik meteen besteld. Echt een aanrader om die serie van Cassandra Clare ook te lezen omdat het ook in deze serie past, alleen dan in Victoriaans Londen.
  Ik ga de film hopelijk dit weekend bezoeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *