Rice Paper Rolls

Het is warm. Heerlijk warm. Ik geniet echt van de zon en de warmte van de afgelopen dagen en dit heeft slechts één nadeel: ik heb minder trek in (warm) eten. Ik zie dit in elk geval als een nadeel, want ik ben gék op eten. Vandaag heb ik een lekker en luchtig recept voor jullie wat goed te eten is bij dit warme weer: Rice Paper Rolls. Gemakkelijk en snel te bereiden en perfect voor zowel 1 – 2 personen als grotere groepen.

Wat heb je nodig?rolls01 Rijstevellen zijn te koop bij de toko. Misschien dat een Albert Heijn XL ze ook heeft, maar de toko heeft ze sowieso. Als je vermicelli koopt neem dan niet het spul uit het pasta-schap, maar het spul uit het Aziatische schap uit de supermarkt. Garnalen koop je vers, of uit de koeling, of uit diepvries. Bij Lidl koop je zo”n zak met King Prawns voor €4,50.

rolls02 De vulling van de Rice Paper Rolls kun je naar smaak aanpassen. Zelf gebruik ik sla, worteltjes (julienne gesneden), koriander, komkommer in smalle reepjes gesneden en spinazieblad. Ook lekker is: rode kool, munt, radijsjes, paksoi, groene asperges.

rolls03Pinda”s zijn optioneel! Hier heb ik ze wat fijngemalen met een vijzel.

rolls05Begin met de garnalen. Als ze uit de diepvries komen dienen ze eerst ontdooid te worden. Hierna kun je ze grillen door ze op een bakplaat te leggen en wat te besprenkelen met olijfolie, peper en zout. Stop ze zo”n 8 minuten in de oven op 220 graden. Hierna iets laten afkoelen.

rolls08Na afkoelen snijd je de garnalen door midden. Optioneel: besprenkelen met limoensap als je gaat voor een frisse touch.

rolls04De bijbehorende saus is vrij intens van smaak. Het bestaat uit een flinke scheut Hoisin saus met twee eetlepels pindakaas en een scheutje rijstazijn en sesamolie.

rolls06 Meng alle ingrediënten in een kommetje.

rolls07 En meng er als finishing touch wat versgemalen pinda”s doorheen. Staat tevens leuk als garnering.

rolls09 In principe ben Een je nu klaar! Leg alles op tafel (garnalen, groente, saus) en zet een kom met (lauw)warm water op tafel. Doop hier je rijstevel in (alles moet nat zijn geweest) en leg het vervolgens op je bord. Het harde vel wordt nu langzaam zacht.

rolls10Spreid hierop je ingrediënten en rollen maar! Snijd hierna de rol in kleinere stukjes als je het als snack wilt serveren, of doormidden omdat het dan gemakkelijker dipt.

rolls11 Het resultaat; een heerlijke en goed gevulde spring roll met knapperige groenten.

rolls13 Je kunt de rollen vullen met wat je maar wilt! Varieer er op los zou ik zeggen.

De saus maakt de Rice Paper Rolls echt af, vind ik. De rollen zijn vrij neutraal van smaak, maar het sausje is daarentegen juist zeer smaakvol.

rolls12Rice Paper Rolls zijn zo klaar! Het enige wat tijd kost is het snijden van de groente en het grillen van de garnalen. Wanneer je gasten hebt is het leuk om ze hun eigen Rice Paper Rolls te laten rollen. Bovendien scheelt het je zelf enorm veel werk wanneer andere hun eigen eten deels moeten klaarmaken! Daarom vind ik dit ook zo”n geslaagd recept voor grotere groepen.

Rice Paper Rolls eet je lauw/bij kamertemperatuur waardoor ze perfect zijn bij warm weer. Ze zijn knapperig, fris en licht op de maag. Leuk als snack, tussendoortje of avondeten. Houd in dat laatste geval rekening met zo”n 4 rolls per persoon.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met dit recept! Wat is jouw favoriete eten tijdens warme zomerdagen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

87 Reacties

 1. Nele
  16 april 2014 / woensdag, 16 april 2014

  Sinds de dag dat dit recept online gekomen is ben ik al op zoek naar van die rice papers. EINDELIJK heb ik ze gevonden! Heel toevallig ben op een klein aziatisch gestoten en wàt ben ik blij! Zo klein dat mijn vrienden/familie en internet ook niet eens van het bestaan ervan wisten. Ook ineens rice vinegar en sesame oil gekocht, want internet staat vol met heerlijke recepten waar je dat voor nodig hebt (en alweer, het is hier nergens in de supermarkt te vinden). Morgen meteen uittesten, jippie!

  Ik vroeg me alleen een klein dingetje af, hoe lang kan je dat bewaren als de verpakking geopend is? (En hoe bewaar je ze?)

  • Serena
   Auteur
   17 april 2014 / donderdag, 17 april 2014

   Ik heb ze misschien wel een half jaar of langer bewaard, in de koelkast gewoon. Hoeft misschien niet per se hoor. Ze blijven heel lang goed. Vraag het anders even in de toko waar je ze hebt gekocht! Succes en eet smakelijk vast! 🙂

 2. mariska
  14 november 2013 / donderdag, 14 november 2013

  Yummie wat een leuk idee bedankt voor de Tip!

 3. 15 juni 2013 / zaterdag, 15 juni 2013

  Een keertje bij mijn vriendin gegeten. Zo gezellig eten is dit. Zij had ook koude gebakken kip stukjes voor in de springrolls. Erg lekker,!

 4. Eliza
  15 juni 2013 / zaterdag, 15 juni 2013

  Hier had ik nog nooit van gehoord, maar het lijkt me heerlijk!

 5. Yasmine
  11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

  Hmm ziet er lekker uit!

 6. jamy
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  ik houd van jouw recepten! komt er snel weer een recept met een klein budget? 😀

 7. 9 juni 2013 / zondag, 9 juni 2013

  Oh dit klinkt lekker en heel iets anders als wat ik normaal eet, kende dit nog niet echt dus lijkt me wel leuk eens te proberen 🙂

 8. cora
  9 juni 2013 / zondag, 9 juni 2013

  zeer nomwaardig receptje dit! ga het zeker zsm eens maken!

 9. melissa
  9 juni 2013 / zondag, 9 juni 2013

  omg ziet er echt lekker uit! ga aleen de saus anders maken, want heb niet alles in huis en ga ook niet de saus kopen denk ik, maar de pinda’s die gaan er zeker in 😀

 10. Jenny
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Lijkt me lekker voor dit weer en ideaal voor grote groep. Dank je!

 11. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Oh dat klinkt goed! Ik heb in de zomer ook minder zin in warm eten, terwijl ik echt gek ben op eten. Dit ga ik zeker een keer maken!

 12. Mia
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Lekker, als je het op de Vietnamese manier doet hoort er eigenlijk nog vermicelli tussen 🙂

 13. Fatima
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Heerlijk! Ik ga t maken met loempiavellen om ze vervolgens te frituren! Mmmmm

 14. Wies
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Lekker dit ga ik een keer maken:)

 15. Nina
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Weer zo’n goeie. Wat heb je toch altijd fijne recepten, Serena. Dankjewel!

 16. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Ziet er lekker uit 😀 x

 17. Selma
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Hayy !
  Lekkerr, ik ga het zeker nog een keertje uitproberen. Verder wou ik nog even zeggen dat je op sommige foto’s je nagels zag, en wauww ! Ik vind ze echt leukk ! Zo cute ! 🙂

  Kuss ! <3

 18. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Je hebt altijd van die leuke recepten! Dit ziet er echt heerlijk uit!

 19. Ashley
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Heerlijk en zo ontzettend makkelijk! tevens ook een tip om tijdens een etentje met veel mensen te doen! lekker veel verschillende groentes en vlees, vis, kip en iedereen kan zelf d’r in rollen wat hij/zij lekker vind! doet het altijd goed bij ons 🙂

 20. dimph
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  ik herken dit zo, ik krijg ook nooit warm eten door me keel met dit warme weer!

 21. maartje
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Geweldig idee! Ik ben enorm aan het watertanden!

 22. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Wow, het water loopt me in de mond!!

 23. Iris
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Fantastisch recept!! Ik was hier in vietnam al dol op maar dachy altijd moeilijk erover om het zwlf te maken. Helemaal niet nodig!! Ik ga het zeker maken een keertje

 24. Seva
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Ik heb dat nou ook altijd met warm weer niet eten/niet drinken.
  of nouja ik vergeet het gewoon elke keer weer. Vooral als ik aan het werk ben dan moet ik echt pauze hebben anders vergeet ik alsnog te eten en te drinken. Soms heb ik er ook gewoon geen trek in of het nou warm of koud is. Onbewust sla je het over.

 25. Nixi
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Je bent de vermicelli vergeten er in te doen.

 26. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Ik heb zelf ook dat ik veel minder zin in eten heb als het warm weer is. Deze rice paper rolls zien er erg lekker uit. Ik ga ze zeker eens maken. Alleen zou ik de garnalen vervangen door wat gekruide kipfilet, want ik ben niet zo gek op garnalen haha.

 27. Celine
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Ik maak altijd loempia’s met die rijstvellen, want ik ben allergisch voor gluten. Ik gebruik vaak meerdere vellen omdat ik één vel erg dun vind. Misschien moet ik dit ook maar is een keer uitproberen. Leuk mini receptje!

 28. Nele
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Ah ik krijg spontaan honger! En dat terwijl ik vanmorgen vroeg nog haast over mijn nek ging van de combinatie hitte – examenstress 😀

  Ik ga dit zéker uitproberen! Super dat het zo snel klaar is ook, dan hoef je niet veel tijd te verliezen 🙂

 29. Diana
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Dit zou ook lekker zijn met gebakken kip, toch?
  Dat sausje lijkt me echt lekker 🙂
  Misschien toch maar een keer alles bij elkaar zoeken 🙂

 30. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Yummeh! Lijkt me heerlijk
  Ik ga dit snel eens maken.
  Mijn ultieme tip met dit weet, een frisse koude pasta salade.
  Met tonijn of kip en een frisse saus. Mjum!

 31. Merel
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Leuk recept! Ga ik ook een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *