Bourjois Record Waterproof Eyeliners

De laatste tijd ben ik meer into oogpotloden en gelliners en wat minder into liquid liners. Vraag me niet waarom, het is vast gewoon een fase! Wat ik mooi vind is om mijn ogen te ‘tightlinen’ (zwart oogpotlood aanbrengen op de bovenste waterlijn en tussen de bovenste wimperhaartjes in) voor een subtiele oogopslag. Tightlinen zorgt dat de wimpers voller ogen. Omdat gelliner een romige textuur heeft kan ik dit gemakkelijk tussen mijn wimpers ‘moffelen’. Ik trek expres geen harde lijn, ik vind het wel mooi als het allemaal wat zachter oogt juist.

bourjois gelliner02Als je hele volle en krullende wimpers hebt zul je wellicht last hebben van vloeibare eyeliner. Het gaat tussen je wimpers zitten, kleeft eraan vast en gaat vlekken. Als je hier last van hebt dan zul je zeker baat hebben bij een gelliner. Probeer het echt eens uit! Eén van mijn favoriete gelliners is die van Bobbi Brown, dus ik was erg benieuwd of deze Bourjois Record Waterproof Eyeliners hier tegenop konden boksen.

bourjois gelliner04 De Bourjois Record Waterproof Eyeliners worden omschreven als intense gelliners die beloven om 48 uur lang te blijven zitten. En kennelijk moeten ze dus regenbuien en huilbuien goed kunnen overleven. Ik was benieuwd! 

bourjois gelliner05Het eerste wat me opviel was de grootte van de potjes. Of eerder, hoe klein ze zijn. Ik heb ze hierboven gefotografeerd met een 20 cent muntstuk zodat jullie er een idee bij krijgen. De inhoud per potje is dan ook slechts 1,5 gram. In principe is gelliner een zeer zuinig product, dus je kunt hier alsnog maanden mee doen. Maar even ter vergelijking, in mijn Bobbi Brown gelliner zit het dubbele, namelijk 3 gram.

dopje Kijk, dat vind ik nu innovatief! In het dopje van de gelliners bevindt zich een kwastje. Handig! Zo heb je altijd een kwastje bij de hand om je gelliner aan te brengen of bij te werken. Ook kun je het kwastje op deze manier goed opbergen zonder dat het vlekken zal maken in je toilettas.

bourjois gelliner14 Ik was een beetje bang dat het kwastje te kort zou zijn en daardoor onhandig zou werken, maar dat is niet het geval. Hij is wel kort, maar niet té kort en ik had er totaal geen last van tijdens het aanbrengen.

bourjois gelliner13Hoewel ik de voorkeur geef aan mijn Bobbi Brown Ultra Fine Eyeliner brush, vind ik de kwaliteit van dit synthetische kwastje zeker niet slecht. Het kwastje is wat afgeplat waardoor je zowel wat bredere lijnen als hele fijne lijnen kunt tekenen.

liners potjes Hierboven de kleuren met de klok mee (te beginnen bij linksboven); 11 – Noir Boyish, 12 – Brun Retrochic, 13 – Violet Preppy en 14 – Khaki Boheme. 

bourjois gelliner12Zoals je aan de swatches kunt zien zijn deze gelliners prachtig en goed gepigmenteerd. De zwarte is wat matter en oogt daarom echt pikzwart, de andere kleuren lijken een subtiel shimmertje te bevatten.

bourjois liners
Hierboven heb ik alle kleuren op mijn ogen aangebracht (de paarse was de eerste en deze is niet zo mooi aangebracht als de rest, my bad!).

De textuur is niet te zacht en niet te hard, waardoor de gelliners soepeltjes over mijn oogleden glijden en een perfecte lijn achterlaten. Persoonlijk had de textuur iets minder romig gemogen zodat het makkelijk is om de gelliner op je kwast te krijgen en zodat het meteen iets beter dekt. Voor bovenstaande resultaten ben ik zo’n 2 x met de kwast over dezelfde lijn gegaan. 

zwart met bronze Eerst dacht ik, wat moet ik nou met die bronze kleur? Dat is veel te licht voor mijn getinte huid. Toch moet ik zeggen dat ik er wel over te spreken ben. Wat ik hierboven heb gedaan is een wat dikkere lijn getrokken met de bronze liner en vervolgens heb ik er een smallere lijn overheen getrokken met zwart. Ik vond het wel een gaaf staan, zo!

full facesEn zelfs de bronze alleen staat erg mooi (links). Rechts is bronze + zwart en dit staat meteen zo donker en intens. De linkerfoto is lekker subtiel, perfect voor een nude look.

Bourjois Record Waterproof EyelinersToch blijft paars ook een topper! Hierboven heb ik de paarse gelliner gebruikt voor een subtiel paars lijntje. Niet heel opvallend, maar het subtiele paarse kleuraccent geeft de look net even iets meer kleur dan wanneer ik voor het degelijke zwart had gekozen.

Conclusie
Al met al ben ik te spreken over deze gelliners. Ik heb ze getest op waterproofheid en ja hoor, ze blijven echt goed zitten! De textuur is romig zodat ze niet gaan ‘korrelen’ of ‘breken’ en eenmaal opgedroogd zitten ze echt muurvast. Wat dat betreft komen ze zeker hun belofte na. De kleuren zijn mooi en intens en met het handige kwastje in de dop kun je prima lijnen trekken.

Wel vind ik de inhoud wat weinig (1,5 gram) en vind ik alsnog de textuur van mijn Bobbi Brown liner beter. Gezien de inhoud vind ik deze gelliners ook niet heel goedkoop, ze zijn namelijk €10,49 per stuk wat de Bobbi Brown gelliner in verhouding slechts €2 duurder maakt.

Trouwens, door de romige textuur zijn ze ook prima te gebruiken als eyeshadow (base), zoals het model op de foto hieronder. Dat kan dan weer niet met mijn Bobbi Brown liner.

bourjois liners beginplaatjeDe Bourjois Record Waterproof Eyeliners liggen vanaf juli in de schappen en zijn onderdeel van de ‘Summer in Montmartre’ collectie van Bourjois. Of dit ze limited edition maakt, durf ik niet te zeggen. De prijs is €10,49 (1,5 g) en Bourjois is te koop bij de meeste (luxe) drogisterijen, warenhuizen en parfumerieën.

Wat vinden jullie van deze gekleurde gelliners? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

54 Reacties

  1. Anne
    11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

    Wat is je huid mooi egaal en glanzend!

  2. Yasmine
    11 juni 2013 / dinsdag, 11 juni 2013

    Mooi! Vooral het bronze gecombineerd met de zwarte! Ik zit zelf ook al een tijdje te denken om een gelliner aan te schaffen! =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *