Filmpje: DIY Deep Oil Treatment

Wil je je haren een echte boost geven, bijvoorbeeld omdat het wat droger en brozer wordt bij het koude weer of omdat het droog en beschadigd is door een kleurbehandeling, dan kun je je haren behandelen met een Hot Oil Treatment.

Niet alle oliën penetreren de haarschacht en functioneren daarom eerder als beschermlaag in plaats van een voedend ingredient. Kokosnoot olie staat als enige olie bekend om het feit dat dit juist wél de haarschacht tot de kern penetreert. Avocado olie bijvoorbeeld penetreert slechts tot het midden (maar niet tot de kern) en cacaoboter penetreert niet, maar legt hierdoor een beschermende laag over je haren.

Omdat kokosnoot olie als enige olie tot de kern doordringt raad ik deze olie aan voor een Hot Oil Treatment. Mijn kokosnoot olie is van virgin kwaliteit (eerste persing) en is daarom puur en ongeraffineerd. Hierdoor ruikt het nog lekker naar kokos. Mijn pot kostte rond de €15 en komt bij De Tuinen vandaan.

*edit* Momenteel is er een aanbieding bij De Tuinen: voor 2 potten betaal je nu slechts €14,-. 

Bij de Toko kun je echter ook kokosnoot olie kopen. Dit is vaak geraffineerd en dus vrijwel geurloos. Omdat deze kokosnoot olie is verwerkt weet ik niet of het over dezelfde goede eigenschappen beschikt die ongeraffineerde kokosnoot olie bevat. Wel is het een stuk goedkoper, want voor een pot betaal je zo rond de €2. Ondanks de prijs gaat mijn voorkeur uit naar de ongeraffineerde kokosnoot olie. Met zo’n pot kun je erg lang doen en gelukkig kan kokosnoot olie zo’n 2 jaar bewaard worden zonder ranzig te worden, het is een erg stabiele olie.

Gisteren heb ik mijn Coconut Flower Hair Oil gebruikt voor deze Hot Oil Treatment, maar je kunt uiteraard gewoon pure kokosnoot olie gebruiken (zowel ongeraffineerd als geraffineerd) voor deze intense behandeling.

In onderstaande video laat ik zien hoe ik mijn haren de Hot Oil Treatment geef:

[do action=”ytr”][/do]

In het kort zijn de stappen als volgt:

  • Smelt de kokosnoot olie kort in de magnetron. De olie hoeft echter niet heet te zijn, gewoon warm of lauwwarm is voldoende, als de olie maar vloeibaar is.
  • Breng de olie aan op droog of handdoekdroog haar. Zorg ervoor dat je haren goed bedekt zijn met de olie, maar dat je haren niet druipen van de olie.
  • Kam alles goed door.
  • Vlecht het, klem het omhoog, draag een badmuts of omwikkel je haren met plastic folie: als het maar niet drupt.
  • Laat het minstens een uur intrekken.
  • Spoel het vervolgens uit met warm water en shampoo en behandel het na met conditioner of een haarmasker. Zorg dat alle olie uit je haren is gespoeld.
  • Style of droog zoals gewoonlijk.

Hieronder nog enkele foto’s na de behandeling. Wat een glans! Prachtig gewoon! Ik ga mezelf nu echt wekelijks voorzien van een Hot Oil Treatment nu ik zie wat het doet voor mijn haren. En het is eigenlijk zo gepiept.

Met flits:
Zonder flits:
Ik hoop dat jullie je haren ook eens gaan behandelen met een Coconut Hot Oil Treatment, want het is echt geweldig!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

178 Reacties

 1. Hanny
  3 december 2015 / donderdag, 3 december 2015

  Ik heb nu pas je tip voor het haar gevonden, ik was er nooit zo mee bezig tot nu, het werkt heel goed. Mijn haar glanst en kruld weer. Bedankt voor je tip

 2. Mel
  1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Ps neem nou maar een die iets duurder is want die goedkope
  Werken helemaal niet hetzelfde, die is bewerkt en zijn middelen
  Aan toegevoegd, je moet de extra Virgin hebben, die zijn altijd biologisch, dus puur natuur. en vroeger koste
  Een pot gerust 10.-/14.- maar nu allang niet meer.

 3. Marysia
  8 juni 2015 / maandag, 8 juni 2015

  Ik heb beschadigd haar, en wil dit graag proberen. Kun je het gewoon bij een supermarkt vinden? Ah, vomar, jumbo, deen, aldi, deka zijn in de buurt.

  • Mel
   1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

   Jumbo 6,95 per pot, zelfde als appie geloof ik. Bestel zelf altijd
   Op body eb fitshop, 5,- voor grote pot.

 4. Lena
  2 januari 2015 / vrijdag, 2 januari 2015

  Wauw, het resultaat ziet er super uit!
  Ik ga het zeker eens proberen! 🙂

 5. lena
  19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

  hallo Serena

  hele leuke video..
  hoeveel kost die kokosolie precies?
  en waar kan je het precies kopen (ah,lidl ofz.)
  je zei dat die rond de twee euro kost.. ik zoek namelijk een goedkope en niet eentje duurder dan 3 euro (ook liever geen 3 euro)

  • Serena
   Auteur
   19 oktober 2013 / zaterdag, 19 oktober 2013

   Dan moet je zeker even bij de toko gaan kijken!

 6. sarina
  15 oktober 2013 / dinsdag, 15 oktober 2013

  Ik heb vandaag een pot cocosolie gekocht en wil het vanavond meteen gaan proberen want mijn haren zijn in de winter altijd een beetje droog, futloos en ik hoorde dat je nog veelmeer dingen met deze olie kunt doen hi hi ben benieuwd

 7. Dewi
  5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Ik heb het al eens gedaan en het werkt echt gewelig! Maar ik krijg het daarna niet goed uitgewassen??? Hoe vaak kan je dit doen? 1x in de week of 1x in de maand?

  Lieve groetjes Dewi

 8. Saskia
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Hoi Serena, je hebt echt heeeeeeeeel mooi haar! Weet jij wat over de werking van olijfolie? Werkt dat ook?

 9. Carla
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  supermooi haar heb je . maar weet je misschien ook hoe je je haar kan beschermen ? zeg maar dat je iets van een serum in doet elke ochtend, of na het wassen, en dat je haar dan heel goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf? alvast bedankt . xoxo

 10. Sylvie V
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ga ik zeker eens proberen! Heb net mijn haar laten ontkleuren van zwart naar donkerbruin en zit met kapotte haren hierdoor. Ik heb veel verschillende maskers liggen en slaap er zelfs soms mee, tot hier toe heeft het nog niet geholpen. Enig idee waar je deze olie kan kopen in België?

 11. 31 december 2012 / maandag, 31 december 2012

  je moet je haar vaker doen zoals in het begin van het filmpje, supermooi!

 12. 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  hmm ik heb nu al een paar keer gehad dat ik het al 2x had gewassen erna (1x met normale shampoo en daarna nog een keer met een shampoo bar) en dat het dan nog super vet was erna… Ik heb volgens mij ook heel fijn haar ofzo, dat het heel erg er tussen blijft zitten. Ik heb ook echt niet teveel olie erin gedaan dan. Maar het schiet ook niet erg op als ik erna steeds 5x mn haar moet wassen voordat het weg is want dan is het effect ook wel weg volgens mij.

  • 9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

   oh trouwens, van mezelf heb ik helemaal geen vet haar ofzo.

 13. Karlijn
  8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

  Wat een superfijne tip, ik heb het gisteren eindelijk geprobeerd en mijn haar ziet er echt prachtig uit en voelt ontzettend zacht! Ik heb wel een vraagje over de kokosolie. Ik heb mijn complete pot gesmolten in de magnetron en nadat ik voldoende in mijn haar had gedaan heb ik de deksel weer op de pot gedaan. Net haalde ik de deksel eraf (ongeveer 20 uur later) en de kokosolie is nog steeds vloeibaar! Maakt dat wat uit? Als ik het goed zie bewaar jij je kokosolie zonder deksel, is dat beter?

  • Serena
   Auteur
   8 december 2012 / zaterdag, 8 december 2012

   Dit kan soms wel een paar dagen duren, voor het weer helemaal hard is. Wel deksel erop doen, anders komt er stof in!

 14. LISA
  4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

  waar kan ik kokosolie vinden? woon in belgie

 15. LISA
  4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

  Waar kan ik kokosolie vinden? woon namelijk in Belgie

 16. Anne
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Het werkt super, bedankt! Mijn haarpunten zijn weer wat dikker en zacht,zelfs de gespleten puntjes lijken verdwenen te zijn!

 17. Jaimy
  20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

  hmmm moet ik toch maar eens even een pot kopen bij de Toko 😉 ze verkopen het ook in kleinere hoeveelheden in van die glazen frisdrankflesjes die in je in een restaurant krijgt, maar ik zou geen idee hebben hoe ik het daar uithaal?

 18. Nicole
  20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

  Ik ben ook helemaal verslaafd aan kokosolie in mijn haar!
  Maar je kunt zoveel geld besparen hier op, ga een keer langs de toko voor KTC Coconut oil. Deze koop je voor €2,20 en is ook ongeraffineerd en dus 100% biologisch.
  Doet z’n werk net zo goed en ruikt ontzettend lekker!
  Gebruiken als gezichsmasker is ook echt een aanrader.. Zie het maar als tip! 😉

 19. selina
  20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

  ik heb dit dus net gedaan, het enige.. wat ik nu bij de comments las, kan dit niet op geverfd haar?

 20. 20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

  Oh fantastisch! Ik heb het gisteravond gedaan en mijn haar glanst als een malle. Lijkt wel goud! Hier kan geen Maroccan oil tegenop hoor. Thanks for the tip Serena!!

 21. Kimberly
  19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  Ik heb vandaag kokosnoot olie bij de tuinen gehaald (en een badmuts!) en zit nu al een halfuurtje met mijn haren in de olie! Ben benieuwd:)

 22. Annemarie
  19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  Op internet heb ik kokosnoot olie gevonden voor 3,95E en ook 3,95E verzendkosten.
  Maar dit is Royal Green Kokosolie. Er staat bij dat je het voor koken kan gebruiken? Maar ook voor in je haar. Kan ik deze ook gewoon gebruiken en heeft dit hetzelfde resultaat? Of is dit hele andere kokosolie?

  • Annemarie
   19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

   Als je dit product opzoekt bij de Tuinen, staat er dat het cooking coconut cream is.. Dus dan neem ik aan dat je dit niet kan smelten en voor in je haar gebruiken?

   • Marline
    17 januari 2017 / dinsdag, 17 januari 2017

    Jawel hoor dat kan gewoon
    De 100% pure kokosnoot olie van de tuinen
    Die zij ook gebruikt kun je mee koken braden maar ook voor je huid en haar gebruiken

    Ik doe dit wekelijks en gebruik ook zelfgemaakte koffie/kokos scrub voor mijn huid

 23. stella
  19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  WOW, ik heb het geprobeerd. Het resultaat is A M A Z I N G !!
  afz. woman with the shiny hair!

 24. annemiek
  19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  Ummmm
  Ik deed dit gister in me haar en alles gedaan hoe het moest maar nu de volgende dag dus is mijn haar heel ergvet geworden en krijg het er dus niet uit… Balen :S
  Loop de hele dag met vet haar op school , hoe krijg ik het er uit ?!

 25. 19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  Ik heb het even geprobeerd, m’n haar zit nu in het vet 😀 Had eerst een kokos olie die best wel erg stonk en dan bleef het erna in mn haar hangen die geur, dus dan ging ik het 10x wassen dus ja dan is het effect ook wel weg 😛 Heb nu eentje die niet ruikt 😀 dus ben benieuwd.

 26. 18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Wordt je haar hier ook sneller vettig door of ligt het er dan echt aan hoe goed je het uitspoelt? Ik heb namelijk best snel vettig haar maar ik wil dit wel proberen!

 27. steph
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  heb nog net twee potten gescoord

 28. fabienne
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  ik heb het ook geprobeerd nu wachten op het resultaat! hopen dat het net zou mooi als u wordt 🙂

 29. Tessie
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Ik doe dit ook wel eens, maar ik gebruik een andere kokosolie, wel van de tuinen, maar hij is goedkoper (maar het potje is dan ook kleiner..)
  Ik vind dit echt een aanrader !!

 30. Iris
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Via deze comment wil ik je het onderstaande youtube filmpje tippen. Ik heb het gemaakt en gebruik dit nu ongeveer anderhalve maand, met name ivm een slechte hoofdhuid (cocosnootolie schijnt ook daar erg goed voor te zijn) en het viel mij op dat het mijn haar erg zacht maakt (terwijl het normaal gesproken een bos touw is). Misschien hebben jij en je lezers er ook wat aan:

  http://www.youtube.com/watch?v=BpZfj1HPPy4&feature=plcp

 31. 18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Mijn zusje doet dit al tijden en haar haar is ook altijd zo super shiny. Misschien moet ik het toch ook eens proberen ^^

 32. 18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Wauw! Wat een mooi resultaat! Ik doe dit ook, maar betrap me er wel op dat ik dit al veelste lang niet heb gedaan. Vanavond maar weer eens doen!! X Life of Kirsten

 33. Kim
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Wauw, dat ga ik zo doen! Superdroog haar na gisteren te hebben gekleurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *