Uniq One – All in One Hair Treatment

Laatst kreeg ik al wat complimentjes over mijn glanzende en gladde lokken (dank u, dank u) bij mijn laatste paar filmpjes, maar eerlijk gezegd ligt dat gewoon aan een nieuw product wat ik sinds kort aan het uitproberen ben. Het merk is Uniq One (zelf had ik er nog nooit van gehoord) en het product heet All in One Hair Treatment. Uniq One is een professioneel salonmerk wat eigenlijk alleen via kapsalons of webshops te koop is.

Screenshot uit één van mijn laatste filmpjes:

Omdat ik mijn haarserum laatst had opgemaakt besloot ik dit goedje eens uit te proberen en sindsdien ben ik er echt aan verknocht. Het ging ook mee naar New York en Londen en het is inmiddels een vast onderdeel van mijn haar-routine geworden. Ik gebruik het nu bijna 2 maanden.

De All in One Hair Treatment zit in een rode verpakking en een dito rode fles met fijne verstuiver. Volgens de verpakking belooft het maar liefst 10 échte effecten:

 • Herstelt droog en beschadigd haar
 • Geeft glans en beheerst pluis
 • Beschermt tegen hitte
 • Geeft zachtheid en gladheid
 • Beschermt de haarkleur met UV-A en UV-B filters
 • Vereenvoudigt borstelen en straighten van je haar
 • Ontwart je haar
 • Zorgt voor een langdurige haarstyle
 • Voorkomt gespleten haarpunten
 • Geeft volume en body aan je haar

Hoewel ik alleen niets van het laatste effect – geeft volume en body – heb gemerkt moet ik wel zeggen dat sommige effecten een beetje op hetzelfde neer komen. Bijvoorbeeld, wanneer dit product je haren ontwart is het vrij logisch dat het ook het borstelen vereenvoudigt natuurlijk. Maar goed, ik denk dat bijna elk merk zich wel ‘schuldig’ maakt aan marketingtrucs. Het hoort er nu eenmaal een beetje bij ;-)

Want marketingtrucs of niet, de All in One Hair Treatment is heerlijk voor mijn droge lokken! In feite is het een verzorgend serum, maar dan zonder dat siliconen-achtige gevoel (het zit er echter wel in, zie cyclopentasiloxane).

De ingrediëntenlijst is als volgt:

Qua textuur is de treatment niet te vergelijken met een serum zoals de meeste haarserums die er op de markt zijn, het is dus niet dik, zijdeachtig/vettig en doorzichtig. Het is meer te vergelijken met een haarconditioner, lekker creamy en jelly, maar dan wat luchtiger en het maakt je haren totaal niet vet. Volgens de gebruiksaanwijzing dien je de treatment over vochtig/handdoekdroog haar te sprayen. That’s it!

Wanneer ik onder de douche vandaan kom wikkel ik mijn haren in een handdoek en draag ik het als een tulband op mijn hoofd. Na een kwartiertje zijn mijn haren niet zo zeiknat meer, en breng ik de treatment aan op het onderste gedeelte van mijn haar door simpelweg van een klein afstandje te sprayen.

De spray verstuift heel fijntjes, dus je kan het in principe sprayen en laten opdrogen, maar zelf vind ik het altijd nog prettig om met mijn vingers door mijn haren te gaan om het toch nog wat beter te verdelen.

Voor de hele droge puntjes, echt het onderste gedeelte, spray ik wat treatment op mijn handpalm. Als je van dichtbij sprayt dan krijg je echt een klodder treatment op je hand, in plaats van een fijne mist. 

Vervolgens wrijf ik mijn handen tegen elkaar…

En daarna breng ik het aan in de puntjes, bij wijze van intense treatment.

Wanneer mijn haren opdrogen (aan de lucht, met de föhn of föhnborstel) zijn ze supershiny en zacht en vooral erg glad! En een groot pluspunt: de treatment ruikt héérlijk! Echt lekker fruitigzoet. En vrij sterk, ook. Wanneer ik dit gebruik ruiken mijn haren alsof ik net van de kapper kom en het blijft dan wel twee dagen zo ruiken (wanneer ik het tussendoor niet was). Ik ben echt helemaal weg van de lekkere geur! Soms vang ik een vleugje van de geur op en dan denk ik ‘wat ruikt het hier lekker’ en dan ben ik het gewoon zelf, herkennen jullie dat? :)

De slogan van de All in One Hair Treatment is ‘Trying is believing…‘ en ik denk dat Uniq One gelijk heeft. Mensen die snel klitten krijgen, hun wilde haren willen temmen, hun droge lokken willen omtoveren naar gezond, zacht haar en willen ruiken alsof ze net van de kapper komen kan ik dit product zeker aanraden. Het heeft mijn kapsel in elk geval veel goeds gebracht!

Laatst brak er toevallig een klein zonnestraaltje door het dichte wolkendek en van dit momentje maakte ik meteen gebruik. Want ja, in de zon glanzen mijn haren op haar best! De treatment lijkt de warme gloed van het onderste (geverfde) gedeelte ook weer helemaal op te halen.

Zoals jullie misschien weten ben ik helemaal fan van mijn föhnborstel. Wat ik nu steeds doe is mijn haren wassen, even laten drogen (via de handdoek), de treatment in mijn haarpunten aanbrengen en vervolgens droog ik alles met de föhnborstel. Door de treatment borstel ik binnen no-time door de klitten heen en bescherm ik mijn haren tegelijkertijd tegen de hitte. Sinds ik deze routine heb ingevoerd (en zeker nu ik ook eenmaal per week een kokosnoot olie kuurtje doe) heb ik geen bad hair day meer gehad! Mijn haren blijven de hele dag mooi in model.

Deze treatment shop je online het meest voordelig via de webshop TopMerkenOnline.nl (een betrouwbare webshop waar ik ook mijn Schwarzkopf Osis + Dust It volumepoeder heb ontdekt). Koop je het via een salon dan betaal je al snel zo rond de €20,- dus ik kan jullie adviseren om online te shoppen, want via TopMerkenOnline betaal je namelijk €12,35 (150ml) en dat is een stuk voordeliger!

Goed, het moge duidelijk zijn, ik ben helemaal te spreken over dit wonderlijke verzorgende haargoedje! Ik hoop dat jullie wat aan mijn review hebben gehad. En als er vraag is naar een haar-routine filmpje, dan hoor ik het graag.

Until next time,
Serena Verbon


Volg:

101 Reacties

 1. Fiona
  8 oktober 2015 / donderdag, 8 oktober 2015

  Ik zou niets bestellen via die website topmerkenonline.nl. Ik heb mijn bestelling nav deze post twee weken geleden gedaan. Tot op heden niets ontvangen. En de klantenservice Is erg slecht. Reactie Is nietszeggend of blijft uit. Een keer nooit weer.

 2. kelly
  28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  kan je de spray ook gebruiken na shampoo en conditinor (uitwasbaar ) ??

 3. marlot
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  hi, ik heb deze vanochtend gebruikt en m’n haar lijkt wel vettig ofzo…
  Het ruikt wel SUPER (na net gewassen kleding)
  Ook is het wat stugger en hangt niet lekker door…
  Wat doe ik fout?

  • Liesbeth
   28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

   Miss heb je inmiddels zelf een prettige manier gevonden – maar wat ik altijd doe: het serum ALLEEN over de haarpunten verdelen! Dit voorkomt dat het haar vet aanvoelt/lijkt. Soms is het lastig verdelen met zo’n spray, dan wil het helpen om het serum gewoon in je handen te sprayen en met je handen het serum in je haarpunten te verdelen. Ik verdeel een serum zelf afwisselend op twee manier: m’n haar in een staart en het haar in mijn handpalmen draaien (zodat alle uitstekende haartjes meegenomen worden) of voorover hangen en zo het serum alleen in de puntjes kneden.

  • Rani
   27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

   Of te wel heb je teveel gebruikt.. Ik spray dit wat op vochtig haar , dus niet op handdoekdroog haar , want dit resultaat verschilt ook bij een andere haarstyl?

 4. jerusha
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  klinkt echt heel goed. ik ga het misschien ook proberen

 5. patty
  23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  het product werkt echt super. ik heb het pas gekocht , mijn haarlokken glimmen meer. het ziet er een stuk gezonder uit , als je wat droger haar hebt van het verven!.

  een echte aanrader!

  grt.

 6. Laura Elisabeth
  11 december 2012 / dinsdag, 11 december 2012

  Hey! Lijkt me inderdaad heel leuk om een heel haar-routine filmpje te zien. Vanaf het moment dat je het gaat wassen tot je de deur uit gaat, zeg maar, dus welke producten zitten er allemaal in? En ik heb ook zo’n föhn-borstel dus ben wel geïnteresseerd in je precieze techniek. O ja en I love filmpjes in general.

 7. 10 december 2012 / maandag, 10 december 2012

  Dit klinkt heel interessant en ik had het veel duurder verwacht!

 8. 5 december 2012 / woensdag, 5 december 2012

  Ik heb daar testers van erg lekker en fijn een aanrader

 9. Marcella
  4 december 2012 / dinsdag, 4 december 2012

  Hoi Serena,

  Heb jij enige ervaring met de shampoos van Redken?

  Groetjes,

  Marcella

 10. 3 december 2012 / maandag, 3 december 2012

  Ik gebruik hem zelf ook op aanraden van de kapper en ik ben er zelf erg blij mee (:

 11. Dilan
  2 december 2012 / zondag, 2 december 2012

  heeey wat leuk dit product heb ik zelf ook! Ik heb een zus die in turkije meerdere kapsalons heeft en ze neemt altijd van die fijne/lekkere haarproducten mee! ben er ook super tevreden over.

  xxxx

 12. Diana
  2 december 2012 / zondag, 2 december 2012

  Oh super, ziet er erggggg goed uit.
  Ik ben sinds een jaar ongeveer helemaal verknocht (?) aan de Matrix producten, ben er dol op!
  Ken jij die producten ook? Ooit gebruikt misschien? (Is een kappersmerk)

 13. Melissa
  2 december 2012 / zondag, 2 december 2012

  Top, die wil ik ook weleens proberen.

 14. Marjolein
  1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Bij mij in de salon kost UniqOne 15,-..heel fijn product, we gebruiken het erg vaak!

 15. 1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  wauw je hebt zo mooi haar *jaloeeers

 16. Eline
  1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Ik heb het thuis liggen, mijn moeder is kapster en ik heb heel pluizig haar! Dit is echt een wondermiddel voor mijn haren! :D

 17. Yasmine
  1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Hi Serena,

  Kan ik Unique One ook gebruiken als heat protector bij het gebruik van een fohn bijvoorbeeld? Dankje :)

 18. Genevieve
  1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Wauw super! Dat heb ik echt nodig!

 19. 1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Klinkt fijn en je hebt echt heel mooi haar :)

  XO CHAMA FASHION

 20. bente♥
  1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  klinkt super fijn maar als ik zo iets in mijn haar doe lijkt het meteen super vet :(

 21. 1 december 2012 / zaterdag, 1 december 2012

  Nou, heb ‘m bestelt hoor! Kon het weer is niet laten. Ik vind het biosilk serum eigenlijk helemaal niet zo goed.. Terwijl ik de grootse fles die ze hadden bij de Douglas (50euro…) had gekocht. Maar voor 17,95 (moet nog 4,95 verzendkosten betalen) wil ik dit best proberen :D

 22. Seva
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Zit er al een tijdje over na te denken om een föhnborstel te halen,
  mijn oude föhn verliest zijn opzetstuk iedere keer haha, dat föhnt een
  beetje onhandig, nu ga ik volgende week een nieuwe föhn aanschaffen
  maar ik zou ook wel een föhnborstel willen aanschaffen..

  Welke Föhnborstel gebruik jij? en is die fijn of raad je een ander aan?

 23. Vera van Laerhoven
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Dit is zo’n super spul!!! Ik gebruik het nu een half jaartje omdat mijn kapper mij adviseerde dit te gebruiken aangezien mijn haar aan de punten snel droog wordt. Enige kleine nadeel is dat als hij rond 2/3 op is je niet meer kunt sprayen. Maar da draai ik gewoon de dop eraf en gebruik ik het zonder spray!

  Ik lees je blog nu best een tijdje en ik zag dat je in laboratorium werkte nu werk ik ook in een moleculair genetisch lab en ik heb vaak last van dat mij nagellak snel gaat splijten omdat ik epjes open moet maken met me duim (wss snapt niemand het die niet in lab heeft gewerkt haha) ook nagellak gaat er snel aan de bovenkant af? Heb je misschien tips hiervoor?

  Bedankt alvast!

  Groetjes Vera

 24. Ann-Sophie
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  wow, die zou ik wel graag kopen (of op m’n wishlist voor Kerstmis zetten is ook een optie ;) ).

 25. 30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  oh klinkt echt goed ! & je haren zijn ook supermooi Serena ! xoxo

 26. Kim
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Klinkt goed en ik ga hem denk ik maar eens proberen. Ik heb namelijk best wel pluizig haar en het doorkammen er van is een HELL… Echt zonder te overdrijven een hell.

  En als ik zie hoe mooi shiny jouw haar er uit ziet wowie

 27. Nathalie
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Hey deze heb ik in een mini een keer gekregen bij de beautybox maar ik deed er eigenlijk niks mee nu toch maar eens opzoeken bedankt voor de review!

 28. Inge
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Lijkt me fijn spul, je haar ziet er heel mooi uit!
  En ik zou wel een haar-routine filmjpe willen zien.

 29. Annelise
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Je haar is echt heel mooi, het glanst inderdaad helemaal. Dit lijkt me dan ook een heel fijn product, maar ik denk dat ik eerst eens de kokosolie ga aanschaffen om mijn droge krullen eens echt goed te verzorgen!

 30. Amy
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Ik gebruik dit product ook en ben er super harde fan van
  Ik ben nu al bezig aan mijn 2de flesje

 31. Cagla
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Klinkt goed, deze ga ik zeker ook proberen!

 32. Marianne
  30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

  Ik had een proefje van dit product in een box gehad (weet niet meer of het de bb, gb of ty was) en heb hem precies 1 keer gebruikt, resultaat was wel fijn maar vind’m zo stinken… lijkt wel of je wc eend in je haar sprayt… Sorry hoor voor deze opmerking, maar ik vind altijd dat een fijn product ook fijn moet ruiken en dat doet deze, naar mijn mening, echt niet.

  • Serena
   Auteur
   30 november 2012 / vrijdag, 30 november 2012

   What! Dit ruikt juist super, superlekker! Zo zie je maar, smaken verschillen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *