Filmpje: ik heb een nieuw speeltje!

Vandaag kocht ik een föhnborstel bij Kruidvat, de Babyliss airstyle800. Mijn haren zijn namelijk onlangs geföhnd met zo’n borstel bij de kapper en ik dacht echt ‘waarom heb ik nog niet zo’n ding?’. Mijn haren zaten meteen prachtig! Mooi bouncy en zacht. Ik wilde dat verse ‘van de kapper’ effect nabootsen @ home, dus vandaar dat ik mijn eigen exemplaar heb aangeschaft.

Hieronder laat ik zien hoe ik er mee omga. Ik ben geen pro hiermee, dus wellicht hebben jullie tips voor mij? Het effect is in elk geval erg mooi. Van een warrige beachy/messy hairdo ging ik naar een gladde, glanzende coupe. Zacht, bouncy en vol beweging – vooral wanneer je laagjes in je haren hebt. Verwacht geen grove krullen met een föhnborstel, maar een lichte slag en vooral gezond gepolijst haar!

[do action=”ytr”][/do]

Before and after:

Before:

After:

Soft hair:

Het apparaat zelf:

Ik kocht de Babyliss airstyle800 bij Kruidvat voor €27,50.

Hebben jullie ervaring met föhnborstels? Wat vinden jullie van het resultaat? En hebben jullie nog tips voor mij?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

181 Reacties

 1. milia
  21 februari 2015 / zaterdag, 21 februari 2015

  mijn haar is een beetje frizzy en golfig dus werkt die borstel ook bij mijn haar

 2. Chaim
  4 januari 2015 / zondag, 4 januari 2015

  Heeee,
  Ik heb zelf echt gekruld haar en omdat ik het kort geknipt hebt vind ik me haar los met krullen niet meer mooi, het zijn echt pijpen krullen. Ik begin het nu te stijlen.. Maar dat geeft niet echt een natuurlijke look en met föhnen wel ik vind zo’n fohn borstel best wel handig dus maar ik weet niet of een fohn borstel me haar wel föhnt weet iemand er raad mee? Groetjes

 3. Ilse
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Hee,
  Ik heb zelf krullen, niet echt hele grote mooie krullen maar meer slag met een speelse krul.
  Kan ik deze fohnborstel dan ook goed gebruiken? Of js het meer voor meiden met stijl haar?
  Xxx

  • Serena
   Auteur
   23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

   Nee dat kan zeker, alleen ik denk dat je eigen natuurlijke krullen er eerder minder van worden. Ken je niet iemand die zo’n borstel heeft? Anders zou ik het eerst eens even uitproberen.

 4. Lynn
  17 juni 2013 / maandag, 17 juni 2013

  Heb deze borstel ook, alleen dan een slag groter en met dat varkenshaar. Ben er ook heel blij mee. Het enige waar ik tegen aanloop is dat ik de achterkant nooit helemaal naar wens krijg, heb slag/krullen van mijzelf en als ik dan denk dat alles droog is, zie ik 2 a 3 uur later toch weer van die vreselijke slagen/lange krullen aan de achterkant van mijn haar waardoor het er heel rommelig uitziet. Iemand een tip daarvoor?
  Ga de onderstaande tips over de borstel laten afkoelen in het haar ook zeker even proberen.

 5. 4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  Mijn moeder heeft deze fohnborstel en ik heb een dubbele kruin dus toen ik laatst bij de kapper was heeft hij die kruin zo netjes weg weten te fohnen dus ik wilde het proberen maar heb nare ervaringen met zo een borstel nu heb ik dus eindelijk een goede tutorial gevonden ! 😀

 6. patty
  23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  het werkt super. al heel lang geleden gekocht. ,je haar wordt mooier , en glanzender van. na het blonderen van me haar deed het niet veel meer..dus ben ik gestopt ermee.. het droogde meer uit..,nu me haar weer super gezond is en glimt. ben ik verplan om het weer te gaan gebruiken.

  alsdus nog een aanrader voor ieder!

 7. Joyce
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Vraagje, kan dit op handdoek droog haar (haar na het douchen) of enkel droog haar dat een beetje vochtig is gemaakt?

  • Serena
   Auteur
   18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

   Nee handdoekdroog haar werkt ook, ik heb het getest 🙂

 8. Hannah
  11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  toen ik de titel las dacht ik even aan wat anders haha,
  ziet er mooi uit serenaaa !

 9. Finette
  5 november 2012 / maandag, 5 november 2012

  echt een mooi effect

 10. laura
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik heb die föhn ook gehad en ik kon er wel krullen mee maken. Na een paar maanden in hij aan de binnenkant gaan branden omdat hij oververhit raakte. Ik heb een andere nieuwe gekocht en kan ook met die gewoon krullen maken:).

 11. 29 oktober 2012 / maandag, 29 oktober 2012

  oh dit moet ik hebben! zou me weer tijd uitsparen want ik fohn altijd met gewone fohn en ronde borstel en met mijn lang haar krijg ik dan wel kramp :p

 12. Mirjam
  29 oktober 2012 / maandag, 29 oktober 2012

  Hoi hoi !

  Ik wilde vragen of het 220 of Bivolt is.
  Mijn moeder gaat naar nederland in December en hier in Brazilie hebben wij 110, dus als het niet bivolt is, zal ik het niet aan haar vragen om dit mee te brengen vanuit nederland!
  Alvast bedankt!
  xxx

 13. 26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Hihi wanneer je je lok en de puntjes naar buiten hebt geföhnd had je precies echt van dat ‘filmster’-haar of reclame haar 🙂 Perfect! Mooi 🙂 Ik twijfel wel nog steeds omdat ik echt een grote bos haar hebt (zonder overdrijven). En ik ben bang dat het dan echt lang duurt en dat ik meermaals door alle laagjes moet en uiteindelijk echt lang bezig ga zijn :/ Iemand met veel en dik haar die hier ervaring mee heeft? 😀

 14. Naas
  25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Als ik dit doe met mijn fohnborstel (ook eentje van babyliss), krijg ik onwijs pluizend haar! Weet jij misschien hoe dit komt, of wat ik er tegen kan doen?

 15. Anne
  25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Hoe komt het dat jij je haar voor je gezicht kan hangen en er vanalles mee kunt doen? Jij had toch ook een vette huid?
  Ik ben echt jaloers, als ik dat doe kan ik het na 2 minuten al gaan wassen.

 16. Sophia
  25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Volgens mij hebben wij thuis ook nog wel zo’n ding te liggen, toch maar een keer proberen want het resultaat is super pretteeeeh 🙂

 17. 25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Ziet er erg goed uit! Denk dat ik deze wel ga halen, hopelijk hebt het mijn haar beter in model te krijgen zoals ik wil en altijd in gedachten heb

 18. Dawn
  25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  waauww je wenkbrauwen zijn echt mooi op deze manier staat je echt goed! xx

 19. Merlinth
  25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  ik heb er een die je (als je het knopje inhoud) gaat draaien. het lijkt heel eng omdat die in je haar kan gaan vastzitten, maar als je het knopje loslaat, stop hij met draaien, en als je het andere knopje inhoud draait hij zo de andere kant weer op en zit je niet meer vast 😛
  en omdat hij uit zichzelf draait gaat het veel makkelijker en lijkt mijn haar voller, maar tegelijk heel stijl met onder in een krul (ik heb van mezelf veel krullen).
  het is een Rowenta CF9220, ik raad dat ding echt iedereen aan 😀

 20. 25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  lijkt me heel erg handig!! Jammer dat zo’n dingen altijd lawaai maken (kwestie van de huisgenoten niet wakker te maken vroeg in de ochtend 😉 )

 21. 25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Ik heb ook 1 maar dan met een smallere borstel, waarbij ik de haartjes naar binnen kan draaien, zodat je haar niet vast kan blijven zitten.
  Deze vind ik erg handig om krullen te maken.

 22. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Ik denk dat ik zaterdag ook even langs de kruitvat ga, dit ziet er goed uit. Je haar was wel al droog of niet? Ik wil misschien de chi föhn kopen. Sinds jou filmpje denk ik er over na. Het is alleen zo veel geld! Maar nu is mijn vraag of ik beter deze kan kopen of de chi föhn?

 23. Renee
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Een van de beste uitvindingen op haarstyling gebied, vind ik! Ik gebruik mijne bijna elke dag, heb er al 1 versleten. Lekker makkelijk en snel.

  • Renee
   24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

   Ik maak trouwens altijd een knot/of haar met klem omhoog, en dan begin ik met de onderkant te fohnborstelen. Dan elke keer een ‘rand’ haar erbij (van oor tot oor zegmaar). En zo verder, net als met stijlen eigenlijk. Ik gebruik vooraf altijd een beetje serum en achteraf soms wat haarlak. Als je de fohnborstel wat langer op 1 plek houdt, bijvoorbeeld bij de onderkant van je haar, blijft het vanzelfsprekend ook langer zo zitten!

 24. Bony
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Ik heb ook een nieuw speeltje voor je.

 25. liesje
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Hoi,
  Ik heb zelf heel dik haar en in normale toestand golft en krult het alle kanten op, maar dan op een niet mooie manier zeg maar. Ik heb een babyliss brush en style: Deze heeft een roterende kop met everzwijn haar, draait links en rechts. Ik kan je zeggen, ik heb mijn haar lang gehaat maar sinds ik deze babybliss heb ben ik echt gek op mijn haar en dat er wel degelijk iets werkt voor mijn haar. Bij mensen met kroeshaar is het gevaar voor indraaien waarschijnlijk groter. Maar heb je dik haar met veel slag, rare krullen en golven, dit helpt echt !! Leuk feitje: de dag nadien als ik geslapen heb, krult mijn haar weer, maar dan wel heel wat mooier dan mijn natuurlijk krulhaar.

 26. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Oh ik had mijn wishlist net afgewerkt, maar nu heb ik dus weer iets nieuws om er aan toe te voegen! haha, lijkt me echt een superhandig ding!

 27. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Aah, zo een wil ik er hebben, zag het altijd in de winkels, maar wat het resultaat nou precies zou zijn wist ik niet, je haar zit erna echt mooi in model !

 28. Iris
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Wat heb jij prachtig haar zeg. Ik denk dat ik ook zo’n ding ga halen, want ik heb me een partij ruzie met m’n haar de laatste tijd. Ik heb het amper los omdat ik het nooit goed krijg, misschien is dit wel de oplossing!

 29. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  En toevallig heeft mijn moeder dit apparaat ook, dus ik hoef hem niet aan te schaffen en kan hem gewoon af en toe van haar gebruiken, handig!

 30. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Die heb ik ook! Super fijn ding! Alleen heb ik hem toen volgens mij ovor €19,95 gekocht bij de Media Markt.

 31. Ramona
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Hey wat toevallig ik heb ook een fohnborstel, maar dan van Carmen (DC-668). Ik had die in de mediamarkt gekocht voor 20 euro ongeveer.

  Voor de meiden die geinteresseerd zijn:
  Misschien kan je deze proberen om meer krullen te krijgen, er zit namelijk een groot opzetstuk op, (voor volume) een kleine, (voor krullen) een blaasmond-opzetstuk (die je ook bij de normale fohn’s hebt) en een opzetstuk om je haar stijl te maken. Ik heb hem nu bijna 2 jaar en gebruik hem regelmatig, en ik kan je vertellen hij is du bomb!!!! 😀

 32. Demi
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Het staat je echt erg goed!

 33. Muriel
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  echt een super ding!
  Maar ik heb nog een vraagje: kan je het ook gebruiken bij nat haar?
  X

 34. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  maar heb je je haren al gekamd voordat je het ging fohnkammen?
  of borstelde je de klitten er uit met de fohnkam?
  Xxx

  • Serena
   Auteur
   24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

   Ik had het even kort doorgeborsteld, maar het scheelt tijd als je het borstelen gewoon met de fohnborstel doen, kan gewoon!

 35. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Ik vind het resultaat echt heel erg mooi. Zelf heb ik nog nooit een föhnborstel gebruikt, dus helaas heb ik geen tips voor je. Ik denk dat ik zelf ook maar eens ga kijken naar zo’n soort borstel. Gaat mij denk ik ook heel wat tijd schelen met hoe ik normaal mijn haar helemaal in model probeer te krijgen.

 36. Daniëlle
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  woow, jij hebt zulk supermooi haar hoe doe je dat
  ik heb die borstel ook, wist eigenlijk nooit wat ik ermee moest, nu wel 😀
  xxx

 37. Meghan
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Ik gebruik de föhnborstel al jaren! Ideaal voor mij omdat ik erg dun haar heb, geeft zeker ook volume als je de borstel even vasthoud bij de wortels van de haren! Krullen kunnen er opzich wel mee gemaakt worden, natuurlijk niet zulke bouncy curls als dat je krijgt met een krultang, maar als je de föhnborstel draait totdat je haar in een twist zit, dan krijg je wel mooie subtiele krullen 🙂

 38. Merel
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Ik heb zelf de babyliss met een draaiende kop, dat is mijn favoriete speeltje! Nooit meer een badhairday! Voor mijn eigewijze onwijs stijle schouderlange haar, gaat er nog al eens een pluk de ‘verkeerde’ kant op hangen op het einde. naar buiten bijvoorbeeld terwijl de voorkant naar binnen hangt. Mijn lieve babyliss maakt alles beter! 🙂 Het draaien hoort ook je haar te polijsten maar m’n haar is al vrij glanzend van zichzelf dus dat merk ik niet zo.

 39. 24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Het ziet er vooral erg mooi, smooth en gezond / glanzend uit 😀

 40. Puck
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Woow!! Ik ga hem zeker weten ook halen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *