New hair: Rob Peetoom salon

Of ik een Herfst Makeover wilde hebben? Bij een salon van Rob Peetoom? Tuurlijk! En dus vertrok ik vorige maand richting de vestiging aan de Elandsgracht te Amsterdam waar ik onder handen genomen zou worden door Renate. Kleuren wilde ik niet, mijn haren zijn helaas te gevoelig voor al die chemische bestanddelen. In het verleden was ik gewoon koppig en ging ik toch een paar tintjes lichter, maar al snel daarna veranderden mijn haren in de Sahara woestijn, dus no thank you, dan doen we niet meer. Dan maar verstandig en mijn eigen donkerbruine kleurtje houden!

Toen ik Renate vertelde van mijn gevoelige, droge haar besloot ze mij een verzorgend kuurtje te geven. In de Rob Peetoom salon gebruiken ze onder andere het merk Redken en de ‘All Soft’ lijn is speciaal voor mensen met droog en beschadigd haar. Het reinigt op hele milde wijze. Na de shampoo kreeg ik een treatment met de ‘Shot Phase’ en ‘Shot Phix’. Shot Phase is een intens moisturizing en herstellend haarmasker en Shot Phix zorgt ervoor dat alle voedende ingrediënten uit de Shot Phase in het haar worden ‘gelockt’.

Dit kuurtje wordt vervolgens langzaam uit je haren gewassen, maar blijft (afhankelijk van hoe vaak je je haar wast) ongeveer nog een maand in je haren aanwezig. Ik vond het destijds een sterk verhaal (je weet het, ik blijf altijd kritisch), maar nu de maand ruim is verstreken moet ik zeggen dat ik merk dat ik nu echt weer een serum nodig heb, terwijl het net na mijn behandeling niet nodig was. Dat zegt genoeg, zo sterk was het hele Shot Phase en Phix verhaal dus niet. Sterker nog, ik zit er nu zelfs aan te denken om het aan te schaffen.

Na het verzorgende kuurtje was het tijd om de schaar erin te zetten! ‘Niet te kort hoor!’ waarschuwde ik Renate. Sommige kappers willen dan alsnog een beetje aandringen ‘nou, er moet toch echt zeker 20 cm af hoor meis’ of erger nog, ze zeggen lekker niets en knippen er stiekem gewoon veel te veel af. Renate niet. Ze luisterde heel goed naar mijn wensen en knipte niet te veel van de lengte af, maar gaf maar haren iets meer beweging door er meer lagen in te knippen.

Uiteindelijk lag er toch best veel haar op de grond, maar leek mijn kapsel bijna even lang als voorheen. Maar dan wel veel luchtiger en speelser!

Nou, en toen gebeurde het! Renate pakte er een föhnborstel bij. Zij is de reden dat ik er nu inmiddels ook één heb aangeschaft (klik hier voor mijn filmpje) alleen ben ik er (nog) niet zo goed mee als zij. Renate wist er namelijk een hele mooie krullende slag in te maken, iets wat ik nog onder de knie moet krijgen. Ze föhnde mijn haren uit mijn gezicht, en door de nieuwe lagen ging het extra makkelijk en zagen de krullen er extra zacht en bouncy uit. En wat glansde alles mooi!

Na mijn haren was het tijd voor een make-up touch-up! Renate heeft me opgemaakt met het minerale cosmeticamerk Youngblood. Ik had wel eens van dit merk gehoord omdat Jennifer Lopez er fan van schijnt te zijn, maar ik had het nooit eerder gezien of gebruikt.

De minerale foundation is schitterend, mooi dekkend en glowy. Verder gaf Renate me een matte natuurlijke liplook door mijn lippen in te kleuren met een lippotlood iets donkerder en warmer dan mijn eigen lipkleur. Op mijn ogen warme kleuren als goud, bronze en bruin. De belichting in de salon was niet heel gunstig moet ik zeggen, maar in het echt was de look heel naturel, warm en echt ‘herfstig’. Very nice!

Ik ben vooral erg fan van mijn haren! Door de nieuwe lagen lijken mijn haren wel opnieuw gehighlight (ik heb het in maart 2011 een paar tinten lichter gekleurd, wat nu aan het uitgroeien is). Door de mooie slag en de intense treatment glanzen ze ook nog eens erg mooi en het geheel ziet er nogal Hollwood-worthy uit. Yes, ik ben zeer tevreden. Dankjewel Renate, voor alles! Door jou heb ik ook een föhnborstel aangeschaft en ik hoop er na oefening net zo goed mee overweg te kunnen als jij! 🙂

Helemaal happy liep ik de Rob Peetoom salon weer uit. Laat de herfst maar komen!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

139 Reacties

 1. ellen
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Heel erg leuk.
  Ik heb er nu ook een aangeschaft en ik zelf moet ook ff oefenen
  Meschien is het ook leuk om een filmpje te maken als je weet hoe je van die mooie krullen (die ze bij jou bij de kapper hadden gedaan) erin te krijgen

  Veel liefs Ellen ♥

 2. katrien
  23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  Mooi haar! Alleen vind ik de make-up je ouders lijken dan je bent, vooral de lipkleur. Hoewel de make-up op zich wel mooi is hoor

 3. 27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  zou je een keertje een look maken met spullen van de action want ik heb niet zo…veel dingen van andere merken ik zou het leuk vinden hoppelijk maken jullie een beauty film met dingen uit de action

 4. voxune
  23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Rob Peetoom zit hier ook en is de kapper waar ik sinds een tijdje ook heen ga. Ondanks dat het wel iets meer kost krijg je er ook wat voor terug. Ik hoef veel minder vaak naar de kapper omdat het goed geknipt word en lang in model blijft, ideaal om me haar te laten groeien. Ik heb zelf lastig haar dat snel slap gaat hangen maar daar heb ik geen problemem meer mee sinds ik me bij Rob Peetoom laat knippen. Ik ga ook niet meer naar een andere kapper als ik even wat minder geld te besteden heb, dan wacht ik liever nog even.

 5. jennifer
  21 november 2012 / woensdag, 21 november 2012

  yeaahh we hebben ook Rob peetom Salon in alkmaar

 6. Anne
  19 november 2012 / maandag, 19 november 2012

  Wauw, echt super mooi!

 7. Ann-Sophie
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Mooi Serena! 🙂

 8. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Staat je erg mooi Serena!

 9. Emily
  14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  Fijn dat het jou wel goed bevallen is. Ik heb een slechte ervaring met Rob Peetoom, en zou nooit mijn haar meer laten knippen daar.

 10. renoeka
  14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  prettehhh!

 11. marleen
  14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  woooow het is echt net of je ander haar hebt! zo mooi!

 12. Dina
  14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  Zo mooi! Blair Waldorf-haar :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *