Je weet dat je beautyverslaafd bent wanneer…

Of je nu zelf een beautyblogger bent of er elke dag een aantal leest, je weet dat je beautyverslaafd bent wanneer…

1. Het winkelpersoneel aan jouw lippen hangt, in plaats van andersom
Ik moest lachen om een comment van laatst waarin een bezoeker vertelde dat ze heel gek werd aangekeken toen ze om een ‘stippling brush’ vroeg. Ik heb hetzelfde gehad bij de Ici Paris in Houten! Het meisje wist niet wat het was. Ik heb het haar uitgelegd en ze was helemaal onder de indruk. Je moet het een beetje aanvoelen natuurlijk, het ene personeelslid is heel leergierig en de ander vind het maar wijsneuzerig overkomen. Het is misschien niet helemaal eerlijk, maar ik knap er wel een beetje op af wanneer personeel niet minstens net zo beautyverslaafd is als ik. Personeel die mij nieuwe dingen en technieken kunnen vertellen en met allerlei YouTube filmpjes komen aanzetten krijgen daarentegen wel meteen mijn ‘respect’. Herkenbaar?

2. Je van één soort product minstens 5 kleurvarianten hebt
Because they’re not the same, but SIMILAR! Ja, ook ik maak me schuldig aan het feit dat ik 5 mintkleurige lakjes heb en zo’n stuk of 10 roze glossjes. En jullie?

3. Je geen drogist of parfumerie kunt verlaten ZONDER een arm of hand vol swatches
Voordat ik Beautylab begon wist ik niet beter of ‘Swatch’ was een horlogemerk, maar moet je me nu zien. Wanneer ik Kruidvat of Douglas uitloop zijn mijn armen van pols tot elleboog volgeswatcht met oogschaduw, lipstick en oogpotlood!

4. Je het merk én de kleur kunt benoemen van make-up of nagellak… terwijl iemand het dráágt
‘Ah, Erika F. op je ogen? Prachtige kleur is dat hè van Lancôme, staat echt iedereen!’. Of, ‘Wow, wat is Chanel Particulière toch een mooi kleurtje. Staat je goed!’. Soms geef ik complimentjes en besef ik me later pas hoe crazy dat wel niet moest overkomen…

5. Het je moeite kost om wildvreemden géén beautyadvies te geven
Gisteren in de Albert Heijn zag ik een mevrouw met een prachtig opgemaakt gezicht. Alles tip top in orde. Behalve haar wenkbrauwen, die leken er wel opgeplakt zo dik en donker had ze ze bijgetekend. Zou ik haar aanspreken? Nee, dat zou raar zijn. Zou ik zelf zoiets waarderen? Zou ze het als een belediging opvatten? Misschien moet ik maar stiekem een visitekaartje in haar tas laten glijden… En voor ik het wist had ze haar karretje al richting de kassa’s gerolt. Nee, ik heb nooit een random persoon ongevraagd beautyadvies gegeven, maar ik sta soms wel op springen! Gelukkig kan ik al mijn tips kwijt op Beautylab :)

6. Je op meerdere plekken in huis een beautystash hebt
Wat beautyproducten in de badkamer,  een aantal beautyproducten in de slaapkamer, een lipglossje in het halletje, een lipbalm en een mascara in je handtas… wanneer je je territorium afbakent met behulp van beautyproducten mag je best stellen dat je lichtelijk beautyverslaafd bent. Man, ik heb er zelfs een GEHELE kamer voor ingericht. Yes, I plead guilty.

7. Je overweegt een week op bamisoep te teren zodat je dat geweldige-maar-o-zo-nutteloze-limited-beautyproduct kunt aanschaffen
Beauty over food, heb jij het wel eens overwogen? Of heb jij stiekem een geheim beauty-spaarpotje waar je eens in de zoveel tijd een prachtig maar veel te duur beautyproduct van koopt? Geld op de bank zetten, waarom? Je kan er toch ook dat mooie nieuwe Urban Decay palette voor kopen! YOLO!

8. Je partner (of collega’s, klasgenoten) wiens interesse totaal NIET bij beauty ligt tóch kunnen meepraten over pigmentatie, swatches, hauls, stippling brushes, shimmers en meer van dat soort beautytermen
Tja, waar het hart van vol is…. En hallo, jij moet ook voetbalsamenvattingen meekijken en verhalen aanhoren over buitenspel en slidings enzo!

9. Je cosmetica en gerelateerde items ziet als ‘een investering’
That’s right girl, vanaf het moment dat jij excuses gaat verzinnen om kostbare beautyproducten aan te schaffen ben ook jij ten prooi gevallen aan een regelrechte beautyverslaving. Misschien zit je in de ontkenningsfase (maar, het is toch zo?!) of misschien heb je het al half geaccepteerd (ja.. maar je doet er wel lang mee hoor!), wanneer je gaat praten over investeringen voor de toekomst is er geen weg meer terug. Een huis, dát is een investering voor de toekomst. Een M.A.C. kwast van €50 of een Guerlain lipstick van €40, not so much.

Zijn er minstens 4 van de bovenstaande 9 voorbeelden erg herkenbaar? Mag ik je dan van harte welkom heten bij de Club van de Beautyverslaafden! Make yourself at home, you’re in the right place.

Until next time,
Serena Verbon

bron foto’s: favim.com

 

Volg:

204 Reacties

 1. 6 december 2013 / vrijdag, 6 december 2013

  haha ja zeker herkenbaar, ik loop zelf nu tijdelijk stage bij de Mooi van schouten (een soort van Douglas/ICI Paris) en daar vroeg ik toen ik er net stage kwam lopen of ze een bufferkwast hadden.. ze stonden me echt met grote ogen aan te kijken haha!! Maar ik ben sinds een half jaar nu echt heel erg beauty verslaafd, daarvoor droeg ik alleen maar wat oogpotlood en macara, that’s it! Maar tegenwoordig gaan de foundations, blushes en oogschaduws er doorheen.. En mij hoor je niet klagen :)

 2. katrien
  23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  Hahahaha, heerlijk artikel

 3. ineke
  25 november 2012 / zondag, 25 november 2012

  ik kan me vinden in ze allemaal ! haha

 4. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Haha, leuk artikel. Sommige dingen zijn echt herkenbaar, ik denk dat ik verslaafd ben ook al ben ik nog maar 14 .. :)

 5. Juliette
  21 november 2012 / woensdag, 21 november 2012

  SUPER leuk artikel!!

 6. SelenaChristina
  21 november 2012 / woensdag, 21 november 2012

  Hahahaha oh my god, bij mij kloppen ze gewoon allemaal!

 7. 17 november 2012 / zaterdag, 17 november 2012

  Onlangs zag ik dat een vriendin van me een donkerblauw lakje op haar nagels had, met lichte shimmer. Ik meteen: ‘OOH is dat George Blueney van Catrice?!!’ Die vriendin moest zelfs diep nadenken wat ze nu precies op haar nagels gesmeerd had: ‘Een of ander donkerblauw lakje’

 8. 17 november 2012 / zaterdag, 17 november 2012

  Gehehe.. Ja, ik kan me in enkele dingen wel herkennen..

  Ik woon zelf toevallig ook in Houten! :D

 9. 16 november 2012 / vrijdag, 16 november 2012

  Oeps! Blijk ik toch wel een ‘die hard’ verslaving te hebben.
  Bestaat er dan ook zo’n anonieme bijeenkomst voor beautyverslaafden ;) ?

 10. Lucia
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  oeps…

 11. 15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Hoe verder ik kwam, hoe harder ik begon te lachen. Volgens mij komt het me allemaal iets te bekend voor…. ;)

 12. Marit
  14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  jep ik herken het zo! ik maak me schuldig aan nummer 1,3,2,5,6,8 en 9…
  vooral nummer 3! Elke keer als ik betaal bij de kassa van het kruitvat of etos ofzo kijkt de verkoopster me heel gek aan omdat mn hele hand en een stukje arm onder de swatches zit!
  Superleuk artikel!

 13. 14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  Ik beken, ik ben beautyverslaafd! Haha superleuk artikel :)

 14. Iselle
  14 november 2012 / woensdag, 14 november 2012

  geniaal artikel, ik pas er helemaal in thuis haha!

 15. Milly
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  hahaha ik heb er ong. 7 van de 9 en ik ben 14 :$

 16. Elien
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Grappigste artikel ooit en ik ben niet eens een beautyverslaafde;) !! Je mag mij wel eens advies geven als je me op straat tegen komt, I wouldn’t mind. Ik zou blij zijn:d

 17. Cathy
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  En als je 3 uur of langer naar filmpjes op youtube kan kijken over iemands stash kan kijken.. >.<

 18. Iris
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Oooooh yeah beautyverslaving, Here I am.

 19. nawi
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  zo herkenbaar dit artikel en niet te geloven als ontspanning vind ik het inderdaad ook heerlijk om mijn stash weer eens te rangschikken en netjes te leggen hoe erg is dat?

 20. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Haha ik vroeg ooit bij de Sephora om een blending brush… Ook nog nooit van gehoord ;)

  • Serena
   Auteur
   13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

   Ze VERKOPEN hem daar nota bene! unbelievable..

 21. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Haha er zijn er wel 4 herkenbaar voor mij! vooral de nagellak namen die ik uit m’n hoofd ken :p leuke lijst!

 22. Kiki
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Hahaha, ik moest vooral lachen om nr 7 x)

 23. Danique
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  geniaal~!

 24. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Oei, het is allemaal iets te herkenbaar!! haha
  *joining the club now…*

 25. Noelle
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  als ik dit nu zo lees denk ik bij mezelf oke dus ik ben wel overduidelijk een beautyverslaafde! hahaha. Ik gedraag me echt precies zoals hier staat! ik vind trouwens dat je altijd echt super leuk schrijft!

 26. Beauty
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Ik ben verslaafd!!!!!!!!!!

 27. Brenda
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  haha guilty! Serena, wat een geweldig artikel! Ik moest echt hardop lachen bij puntje vier ;-)

 28. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Hahahahaha dat met die stippling brush heb ik dus ook gehad bij de douglas! Idd een echte afknapper! Gelukkig hebben we de webshops! En ik herken me wel in bepaalde punten

 29. Michelle
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Ik moest zo lachen om 7. YOLO! Zo herkenbaar ook.

 30. Marloes
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Oke nu moet ik toch eerlijk bekennen, ik ben beautyverslaafd! haha

 31. Siem
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Haha prachtig dat stukje over de wenkbrauwen bij AH.. Zo herkenbaar.. Ik heb een tijdje achter de kassa gezeten bij een AH en er was een mevrouw, klein blond redelijk lichte huid blauwe ogen en heel mooi opgemaakt.. Maar echt PIKZWARTE wenkbrauwen.. Echt in your face zwart en ook net iets te dik en te dicht bij elkaar.. Haha ik moest altijd zo lachen als ze er weer was… Ik snap dat echt niet.. Je kijkt toch in de spiegel als je je opmaakt?! Hahaha

 32. Linda
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  haha zo herkenbaar!
  Ik denk dat je ook beautyverslaafd bent als je blij bent wanneer een product op is ipv teleurgesteld! Een product opgemaakt betekent natuurlijk reden vorige wat nieuws!

 33. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Wat een geweldig artikel! Heel herkenbaar allemaal! Ik ben een mega beauty verslaafde haha! Mijn vriend heeft door mij ook meer kennis van beauty haha

 34. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Hee, ik ben dus niet verslaafd! Maar wie mijn propvolle Helmers ziet weet wel beter natuurlijk.

 35. Kimberly
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Hahaha gister zei ik nog tegen een vriendin: Ja, ik heb vandaag 2 high end lipproducten (nee, ze zijn niet hetzelfde maar ze zijn “similair”) gekocht onder het mom van “investeren in goede make up”.

 36. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Oh men…. Ik ben echt schuldig op veeeels te veel feiten!! Goed verhaal! Xx

 37. Jessica
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Ik herken best wel veel dingen eraan, oops!

  Ik zat pas laatst bij de douglas, toen er een meisje naar me toekwam om te vragen of ze mijn nagels mocht doen. Ik had zoiets van; waarom niet? We hebben zowat heel het gesprek het gehad over beautybloggers, keigrappig om te zien dat andere dezelfde(soms onbekende) mensen volgen :)

 38. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Leuk artikel! En ondd zooo herkenbaar…
  Yep ik ben ook beauty-verslaafd! ;) And I love it!

 39. Melanie
  13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  Hahaha, guilty as charged!

 40. 13 november 2012 / dinsdag, 13 november 2012

  nee ik ben geen beautyaddict. wel een beautylover. ik houd van favorieten. dingen die geweldig zijn maar waar je niet 10 van hoeft te hebben. gewoon 1 prefecte mascara, 1 perfecte liner, foundation, bronzer etc. gebruik altijd en elke dag het too faced natural eye palette. alleen vind gekleurde oogpotloodjes leuk om mee af te wisselen. dan aquablauw, dan groen etc.
  draag het liefst creme d’nude van mac op mijn lippen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *