DIY | ananas vaas

Vandaag heb ik weer een leuke DIY voor jullie waarmee je de tropische sfeer in je interieur aanzienlijk verhoogd, namelijk een DIY ananas vaas. Dit project is zo ontzettend simpel dat je hem geblinddoekt en met twee handen achterop je rug gebonden nog zou kunnen uitvoeren, echt waar.

diy pineapple vase_1Mensen vragen me wel eens waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Eén van de dingen die ik doe om op leuke ideeën te komen is lekker struinen door winkels als Action, Xenos, Blokker en Hema. Soms helpt het, soms niet, maar meestal kom ik wel iets tegen waarvan er meteen van alles gaat borrelen in mijn hoofd. Zo kwam ik dit witte geometrische vaasje tegen bij Hema. ‘Hee’ dacht ik ‘dat lijkt een beetje op een ananas’. En plop! Daar zit het ideetje in mijn hoofd.

Het is zo’n simpel idee, maar toch voel ik me meteen een soort Willy Wortel. Ik kan het niet goed uitleggen, behalve dat het een overmatig gevoel van enthousiasme is. Snel reken ik het vaasje af bij de kassa – hij kostte €4,95 – en ren naar de bloemenwinkel. Puffend kom ik de zaak binnen hollen. ‘Snel! Ik zoek iets dat lijkt op de bovenkant van een ananas!’ hijg ik alsof mijn leven er van afhangt. Het bloemenmeisje wijst zenuwachtig naar een klein, springerig plantje. Perfect! Ik reken het plantje af – chlorophytum heet het – en huppel naar huis.

Eenmaal thuis ontvet ik het vaasje met terpentine en spray ik het metallic goud met en verfspray van de Hema. Ik laat het goed drogen, ongeveer 45 minuten, en spray er vervolgens nog een laagje overheen om de vaas echt goed egaal goud te krijgen. Het sprayen doe ik buiten op mijn balkon, in een kartonnen doos. Nadat de tweede verflaag is gedroogd stop ik het plantje in de vaas; eerst een prop plastic folie, dan wat mos en dan het plantje, zodat hij er leuk bovenuit piept!

diy pineapple vase_3 diy pineapple vase_4 diy pineapple vase_5 En daar is ‘ie dan, de ananas vaas! Het staat heerlijk tropisch en fris in je interieur. Leuk voor in de huiskamer, je slaapkamer of je kantoor. Of wat dacht je van drie stuks naast elkaar in de vensterbank?

mason jar voorraadpot vaas_3 Naast de ananas vaas heb ik nog een ander leuk idee voor jullie, en geloof het of niet maar dit idee is nóg simpeler! Bij de Xenos kun je witte voorraadpotten kopen met de tekst ‘Mason’. Ze deden me daarom meteen denken aan de welbekende en populaire Mason jars uit Amerika. Op de echte Mason jars staat echter ‘Ball’, dus dit zijn overduidelijk nep Mason jars, maar dat maakt verder niet uit omdat ik deze voorraadpotten alsnog erg mooi vind. Maar, in plaats van voorraadpot gebruik ik het liever als vaas!

mason jar voorraadpot vaas_1De vorm vind ik namelijk prachtig als bloemenvaas en omdat de ingang wat smaller is, kun je er gemakkelijk een volle bos bloemen in schikken. Zelf heb ik er nu anjers in gedaan, maar een paar hortensia bloemen of pioenrozen staat vast ook prachtig. Omdat de pot vierkant is vind ik het een mooie balans om de bloemen erboven wat ‘boller’ te kiezen, maar een bos tulpen, rozen, blauwe druifjes of narcissen staat natuurlijk ook erg mooi. Het wit van de vaas staat bovendien lekker fris en clean in je interieur en de pot zelf geeft het een rustieke, vintage vibe.

mason jar voorraadpot vaas_2Een voorraadpot als vaas, een simpel idee, maar kijk zo leuk het staat! Zelf gebruik ik ook gewoon oude jam-, groente- en augurkpotten als vaas, een oude wijnfles, een melkkannetje, een gieter, oude Diptyque geurkaarsen of leuke waxinelichthoudertjes. Door juist deze items als vaas te gebruiken geef je je interieur wat meer karakter en sfeer. De uitdaging is dus om wat verder te kijken. Ben je de volgende keer op zoek naar een vaas, kijk dan niet alleen bij de vazen, maar ga ook langs de voorraadpotten, drinkglazen en waterkannen.

diy pineapple vase_2Ik hoop dat mijn DIY ananas vaas en het ideetje om deze leuke Mason voorraadpot als vaas te gebruiken jullie leuke inspiratie heef gegeven! Ik word er in elk geval heel vrolijk van als ik creatief bezig ben met mijn interieur. Steeds als ik nu mijn huiskamer binnenloop word ik heel gelukkig! Het staat allemaal zo lekker fris, clean en zomers. Als ik dan een kopje thee drink op de bank en er schijnen wat zeldzame zonnestraaltjes naar binnen heb ik echt een klein geluksmomentje. Heerlijk!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

141 Reacties

 1. nele
  2 juni 2015 / dinsdag, 2 juni 2015

  Echt mooi Serena. Van waar komt het theelichthoudertje en de bronzen houdertje?
  x

 2. Julianne
  29 april 2015 / woensdag, 29 april 2015

  Wauw serena wat leuk!!
  Hoe heet die plant die je hebt gebruikt? Ik ga dit namelijk zeker na maken!!

  Xx

  • Lois
   1 mei 2015 / vrijdag, 1 mei 2015

   Ananas: Chlorophytum
   Voorraadpot: Anjers

   Staat allemaal in de tekst 😉

 3. Kim
  27 april 2015 / maandag, 27 april 2015

  Waar heb je dat dienblad weg? Super leuk dat potje je hebt me weer allemaal inspiratie gegeven voor in me huisje ^^
  (is nu nog erg leeg haha)

 4. Culpa
  17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Oww wat leuk leuk!! Ik zag het vaasje en je mooie frisse slaapkamer op je Youtube kanaal. Ik ga het ook kopen morgen, leuk leuk en zin in!! Wat ben je toch altijd een lieve en heerlijke inspiratie! Thank youuuuu XXX

 5. 16 april 2015 / donderdag, 16 april 2015

  Hee serena ik heb het vaasje gekocht en ga nu nog even een plantje zoeken super leuk idee en het past perfect in mijn kamer. Groetjes jenny

 6. lola
  12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

  Waar heb je dat vaasje vandaan voor de diy ananas

  • Serena
   Auteur
   12 april 2015 / zondag, 12 april 2015

   Hema

 7. 9 april 2015 / donderdag, 9 april 2015

  Ik ben helemaal weg van de ananasvaas. Een super leuk idee, en fantastisch hoe enthousiast je wordt van je eigen creativiteit !

 8. 9 april 2015 / donderdag, 9 april 2015

  Wat een leuke DIY! Echt heel tof.. Liefs, Jis

 9. 9 april 2015 / donderdag, 9 april 2015

  Ik word hier ZO ontzettend vrolijk van!! 🙂

  X

 10. esmee
  8 april 2015 / woensdag, 8 april 2015

  bij de bijenkorf heb je zo vaasje voor bijna honderd euro misschien iets anders maar dan kan je beter deze maken veel goedkoper

 11. Lisa
  7 april 2015 / dinsdag, 7 april 2015

  Wauw, heb je echt superleuk gedaan! 😀

 12. Duaa
  7 april 2015 / dinsdag, 7 april 2015

  Superleuk! Wat een heerlijk creatief mens ben je toch! 🙂 fijne middag sereen.

 13. Annika
  6 april 2015 / maandag, 6 april 2015

  Wat leuk geschreven!
  Ik had die vaas al gezien bij de Hema. Zo wit vond ik hem ook mooi, maar goud is wel extra leuk!

 14. 5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

  Wat een ontzettend leuk idee!

 15. lindy den haan
  5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

  Geweldig waar heb je t t witte vaasje vandaan die je goud hebt gemaakt? Groetjes

  • Stacy
   5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

   Bij de Hema, staat in de tweede alinea 😉

 16. Anneke
  5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

  Super verzonnen! Hoe heten die prachtige bloemen???

  • Serena
   Auteur
   6 april 2015 / maandag, 6 april 2015

   hi Anneke,
   bedoel je die roze? Dat zijn anjers.

 17. 5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

  Ohh wauw, wat leuk gedaan zeg! Het staat echt supervrolijk 🙂 En ik heb helemaal ene glimlach op mijn gezicht door je enthousiasme! 🙂

  xx Alex

 18. 5 april 2015 / zondag, 5 april 2015

  ooh die ananas vaas is superleuk haha! lijkt me erg leuk staan op mijn kot!

  • Fleur
   13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

   Wat is een kot?

   • Serena
    Auteur
    13 april 2015 / maandag, 13 april 2015

    Als je in Belgie ‘op kot’ woont, dan bedoelen ze ‘op kamers’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *