Paul & Joe beauty review

Elke keer als ik naar Asos.com surf bekijk ik ook altijd eventjes hun beauty assortiment en elke keer weer klik ik de beautyproducten van Paul & Joe aan. Ze hebben vaak in mijn virtuele winkelmandje gelegen, maar op de een of andere manier durfde ik het nooit aan om ze daadwerkelijk af te rekenen. Onlangs heb ik het toch maar gewoon gedaan! Ik ben echt een sucker voor verpakkingen en de verpakkingen van Paul & Joe zijn nu eenmaal onweerstaanbaar! Bovendien leek het me leuk om eens een keer producten te reviewen die je niet vaak voorbij ziet komen in beautyblogland.

paul & joe beauty review_22Paul & Joe is in 1990 opgericht door Sophie Albou-Mechaly. In eerste instantie is het een herenkledingmerk, maar in 1995 wordt er een dameslijn aan het merk toegevoegd. In 2002 maakt Paul & Joe de stap naar beauty. Leuk feitje, het merk Paul & Joe is vernoemd naar de 2 zonen van Sophie. Lief!

paul & joe beauty review_16‘Fun-loving sophistication’ is het motto van Paul & Joe en dat zie je overal in terug. In zowel hun kleding als in hun beautyproducten wordt er gebruik gemaakt van lieve, speelse printjes, rijke, levendige kleuren en luxueuze texturen. Het is een heel vrolijk merk! Ik vind Paul & Joe vooral heel vrouwelijk en nét even anders dan anders. Ook leuk om te weten, vaak worden er tegelijkertijd nieuwe fashion- en beautycollectie’s uitgebracht waarbij de print van de kleding ook wordt gebruikt in de verpakkingen van de beautyproducten. Superleuk!

paul-joe-kitten-collection-blusher-stick-allHet kattenthema komt vaak terug bij Paul & Joe. Zo was er in 2012 een geweldige limited edition collectie met blusher sticks in de vorm van kattenkopjes mét hoedjes. Ik heb er serieus nog steeds spijt van dat ik ze destijds niet heb gekocht. Bron foto: makeupandbeautyblog.com

Daarnaast hebben ze ook hele andere leuke collecties gehad met prints van Alice in Wonderland, Bambi, eenhoorns, bloemen, vlinders, zwanen, noem maar op. Je wordt direct hebberig van de zoete kleurtjes en printjes!

paul & joe beauty review_23Vandaag review ik het Face & Eye Color palette ‘Pink Flamingo’ en drie lipsticks met de namen Zoo, Toujours Heureux en Standing Ovation.

Face & Eye Color palette – Pink Flamingo

paul & joe beauty review_12Dit voorjaar heeft Paul & Joe een ontzettend leuke limited edition collectie uitgebracht met dieren in de hoofdrol. Zo zijn er 3 limited edition Face & Eye Color palettes met de namen Tiger, Zebra en Pink Flamingo. Die laatste heb ik besteld, omdat dit palette de meest felle en roze kleurtjes bevat (en ok, omdat het dekseltje een flamingo-printje heeft, hoe leuk!).

paul & joe beauty review_14Het palette bestaat uit 4 kleuren geschikt voor het gezicht en de ogen. Het leuke is dat de kleurtjes niet zomaar in een vierkante pan zitten, maar dat ze dierenvormen hebben. Een hemelsblauw nijlpaard, een zachtroze zwaan, een taupekleurige kat en een knalroze olifant (ik moet meteen aan Dombo denken!). Ik vind het zo ontzettend gaaf! Vergeleken met dit palette is een normaal palette maar saai, zeg!

Ik vind het bijna zonde om te gebruiken, maar tegelijkertijd was ik heel benieuwd naar de kwaliteit. Het geheel oogt namelijk een beetje kinderlijk, maar de prijzen zijn allesbehalve kinderspel. Paul & Joe producten hebben namelijk high end prijzen, dus ik verwacht daar eigenlijk ook wel high end kwaliteit van. Dit Face & Eye Color palette kost €34,25.

paul & joe beauty review_13Het doosje zelf is trouwens van stevig karton, vergelijkbaar met de verpakkingen van Too Faced en Benefit bijvoorbeeld. Het bevat verder geen spiegeltje of applicators/kwastjes.

Swatches;paul & joe beauty review_25Wat kleur betreft vind ik het pigment erg mooi. Je ziet geen huid meer bij de swatches dus ik weet dat het pigment goed is, maar de kleuren zijn niet per se heel knallend. Ze zijn eerder een beetje zacht en bescheiden. Het hemelsblauw en taupe bijvoorbeeld had ik iets donkerder of harder verwacht op de huid. De hemelsblauwe kleur bevat trouwens een mooi shimmertje en de zachtroze kleur heeft hele subtiele glittertjes. Erg mooi als highlighter. De roze kleur is mooi als oogschaduw, maar ook als blush.

paul & joe beauty review_07 paul & joe beauty review_05 paul & joe beauty review_06 Hoewel de taupekleur heel zacht en subtiel is, vind ik hem echt fantastisch! Ik draag de kleur hier op mijn bewegende ooglid en het geeft een hele natuurlijke en frisse oogopslag. Ik draag de kleur erg vaak, ook al draag ik alleen maar eyeliner en mascara. Het staat heel ‘wakker’ en verhelderend.

De zachtroze highlighter draag ik onder de wenkbrauwen en rondom de traanbuis en de hemelsblauwe kleur neigt ineens meer naar zeeblauw. Toch mis ik nog een hele donkere kleur in dit palette, dat had een ooglook iets meer in balans kunnen brengen.

paul & joe beauty review_02 paul & joe beauty review_01De roze olifantenkleur heb ik lichtjes over de appeltjes van mijn wangen aangebracht met daarover heen de zachtroze zwanenkleur als highlighter. Het geheel staat heel lieflijk en fris en vooral heel zacht en glowy. Erg mooi! Het olifantje is trouwens groot genoeg om met je blush kwast – van gemiddelde grootte – in te gaan, zonder andere kleuren mee te pakken.

Het Pink Flamingo palette is heel subtiel en zacht van kleur, met een pop of color. De kleuren staan heel flatterend en elegant en geven me een heldere, maar zachte look. Ik vind het heel erg mooi! Vooral de roze blush, de taupekleur, maar ook de highlighter heb ik de afgelopen week nog vaak gebruikt en hier ben ik dan ook heel tevreden over. Het poeder is zacht, maar niet krijtig of poederig. Het smelt haast in je huid en laat zich erg gemakkelijk blenden. De kwaliteit is echt heel mooi, ik ben aangenaam verrast!

paul & joe beauty review_15Wat lipsticks betreft, die koop je als refill. Je koopt er dan nog los een lipstick case bij. Op deze manier kun je de leukste combinaties maken of gewoon je favoriete lipstick steeds voorzien van een nieuw hulsje, superfun! Mocht er een kleur op zijn dan hoef je natuurlijk alleen maar de refill te kopen. De refill druk je gemakkelijk in het hulsje en kun je met een flinke ruk ook gemakkelijk weer verwijderen.

paul & joe beauty review_21De lipsticks zitten verpakt in geweldige doosjes; giraffes met tropische planten, romantische bloemen of lipstick kusjes, geweldig! En de kartonnen hulzen zijn ook al zo leuk; vogels met waterlelies, vintage poezen en sierlijke bloemenmotieven. En alles in zowel felle knalkleurtjes als zachte pastelkleurtjes. Wat een feest! Ik word hier echt dolgelukkig van, zulke verpakkingen, dit is echt helemaal mijn ding.

Wat de verpakkingen betreft, karton is nu niet het meest ideaal, maar het lijkt wel alsof er een soort laagje overheen zit zodat ze in elk geval lichtelijk water- en vetafstotend zijn. De binnenkant verder natuurlijk wel gewoon van hardplastic en metaal.

De lipstick refills kosten €17,08 (geheel links) en €19,13 (midden en rechts) en de hulzen kosten €9,56 per stuk. Dat betekent dat een complete lipstick zo’n €27-€29 kost.

paul & joe beauty review_26Standing ovation – Zoo – Toujours heureux

Het pigment van de lipsticks vind ik erg goed, ze zijn vrijwel meteen dekkend. De textuur is lekker romig en zacht en ze hydrateren de lippen gedurende de dag, zonder ze uit te drogen. Dit zijn niet per se long lasting lipsticks, maar ze blijven toch zo’n goede 4 uur op mijn lippen zitten. Hierdoor hoef je ze hoogstens 2-3 keer per dag bij te werken. En met deze schatjes van lipsticks is dat absoluut geen probleem, vind ik!

Zoo

paul & joe beauty review_19 paul & joe beauty review_08 paul & joe beauty review_03Zoo is een limited edition kleur uit de voorjaarscollectie van 2015. Het is een vrij felle, lichte koraalkleur met een vleugje roze. Zoo is lekker licht en fris en echt zo’n typische kleur voor de zomer. Volgens mij staat deze kleur nóg mooier als je wat (zon)gebruinder bent! De finish lijkt matte, maar dat is niet zo, het is satin en heeft dus een subtiel glansje. Het is een fijne, romige lipstick die meteen dekt op mijn vrij donkere, gepigmenteerde lippen. Hij voelt lekker aan en staat ook mooi en helder. Love it! En leuk detail, check de flamingo-print op de huls zelf en het mooie bloemenpatroontje die in de lipstick is gedrukt. Pretty!

Toujours Heureux

paul & joe beauty review_20 paul & joe beauty review_04 paul & joe beauty review_09In eerste instantie vond ik Toujours Heureux (altijd blij, vertaald vanuit het Frans) sterk lijken op Zoo, maar als je goed kijkt is deze kleur een slag donkerder en ook minder roze en fel. Toujours Heureux staat daarom iets mooier bij mijn huidkleur dan Zoo, vind ik. Het is echt de perfecte peachy/coral kleur, heerlijk fris en zomers staat het! En ook deze lipstick dekt perfect en is lekker romig van textuur.

Standing Ovation

paul & joe beauty review_18 paul & joe beauty review_10 paul & joe beauty review_11Ik heb ze nog niet gekregen, staande ovaties terwijl ik deze lipstick draag, maar wie weet in de toekomst? Standing Ovation is een schitterende roze kleur. Ik zou zeggen oudroze met een vleugje wit om de kleur wat frisser, lichter en feller te maken. Het is echt zo’n sappig, fruitig kleurtje, ook al zo lekker voor de lente en de zomer. Het staat heel fris en verhelderend. De ondertoon van deze roze kleur is niet heel warm, maar ook niet heel koud, waardoor hij gemakkelijk te combineren is met bijna elke kleur blush en ooglook. Dat maakt deze kleur heel gangbaar. Het is echt een mooi, zoet en flatterend kleurtje!

paul & joe beauty review_17De lipsticks van Paul & Joe zijn niet alleen beauties om te zien, ze zijn ook nog eens erg mooi van kwaliteit. Ze dekken goed, zijn lekker romig en hydraterend en zijn vooral heel fris, verhelderend en flatteus. Het zijn stuk voor stuk hele charmante kleuren. Ze geven je gezicht echt een opkikkertje! Ik ben vooral fan van Toujours Heureux, het is de mooiste peach/coral kleur die ik tot nu toe ben tegengekomen (voor mij zijn dat soort kleuren al snel te licht of te oranje naar mijn smaak) en ook Standing Ovation vind ik prachtig. Zoo is nu wat te licht, maar straks als ik wat bruiner ben staat die kleur me wat beter denk ik. Die bewaar ik dus voor de warme zomerdagen!

paul & joe beauty review_24Ik ben verslaafd.. nu ik heb gezien hoe fijn al deze Paul & Joe producten zijn wil ik meer. Ik wil een hele verzameling! Ik wil nog meer kleurrijke, speelse hulsjes en palettes om mee te spelen en gewoon, om leuk neer te zetten hier in mijn kantoortje. Ik ben echt dolverliefd op deze leuke, schattige producten! Ik word er zo vrolijk van, het is echt een genot om naar te kijken en om te gebruiken. Een goede start van je dag! Ik vond het supergaaf om dit – voor mij – nieuwe merk te ontdekken en ik ben echt positief verrast door de kwaliteit. Ik wacht nu al met smart op de nieuwe limited edition collectie en ga eens even neuzen wat er nog meer te koop is. Yes, ik ben fan!

Paul & Joe is te koop via Asos.com en via Beautybay.com. Zelf heb ik deze producten besteld via Asos, met de express service heb je het dan binnen 2 dagen al in huis!

Zijn jullie bekend met het merk Paul & Joe? Wat vinden jullie van deze beautyproducten, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

104 Reacties

  1. 3 mei 2015 / zondag, 3 mei 2015

    fijne uitgebreide review!
    Wel wat prijzig, maar de kwaliteit lijkt mij echt super! En de verpakkingen zijn echt té cute! Leuk zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *