Wow, MUA heeft weer nieuwe highlighters!

En wat zijn ze móói! Het budgetvriendelijke make-up merk MUA heeft maar liefst 6 nieuwe kleuren toegevoegd aan hun razend populaire Undress Your Skin shimmer highlighter lijn. In totaal zijn er nu dus 9 kleuren verkrijgbaar! Met namen als Peach Diamond, Golden Afterglow en Rosewood Glimmer krijg ik helemaal zin om mezelf in de steigers te zetten.

Benieuwd naar swatches en full face looks? Vandaag zal ik 5 van de 6 nieuwe kleuren uitgebreid voor jullie reviewen.


Veel mensen kenden de MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighters al, maar ik nog niet. Tuurlijk, ik heb ze wel eens geswatched in de Kruidvat, maar juist die ene kleur die ik zo mooi vond was altijd uitverkocht, en ik heb deze highlighters dan ook nooit aangebracht op mijn huid. Maar boy oh boy, wat zijn ze geweldig!


De verpakking is niet super basic, maar ook niet super fancy. De doosjes doen me denken aan de verpakkingen van KIKO. De doosjes zijn wit en hebben een doorzichtig deksel, zodat je meteen ziet om welke kleur het gaat. Héndig!


Wat deze highlighters wel een superdeluxe uitstraling geeft is de highlighter zelf, die gepressed is in een prachtige, golvende vorm. Het doet me denken aan het strand, dat door het zeewater in een ribbeltjesvorm is komen te liggen. Of aan kolkend water. Heel fijntjes en mooi en weer even anders dan anders.


De 5 nieuwe kleuren zijn van links naar rechts; Peach Diamond, Golden Scintillation, Golden Afterglow, Rosewood Glimmer en Ice Sparkle.


Ik heb al een aantal peachy, gouden en bronzy highlighters, dus ik was vooral erg nieuwsgierig naar Rosewood Glimmer vanwege zijn koperen/roségouden kleur. Ik was heel benieuwd hoe die zou uitpakken op mijn huid!


Dit zijn alle swatches naast elkaar, zodat je goed het onderlinge verschil kunt zien. Ik vind deze 5 kleuren een mooie, aangename toevoeging aan het assortiment. Ze lijken totaal niet op elkaar, het zijn echt 5 compleet verschillende kleuren die geschikt zijn voor verschillende huidtypes, van heel licht naar heel donker.

De swatches zijn lekker intens, de een iets meer shimmery, de ander iets meer metallic, of een mix van beide. De pigmentatie is in elk geval AMAZEBALLS en de textuur is lekker zacht, niet kruimelig, maar ook niet superromig ofzo. Gewoon, kwalitatief goed en zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding.

Peach Diamond


Peach Diamond ziet er gelig-wit uit in het doosje, maar laat een prachtige holografisch-achtige color shift zien van peachy-goud naar zachtroze-lila. Ik weet dat het niet echt holografisch is, maar dit is wat ze de laatste tijd onder holografische make-up verstaan. Het ziet er heel lieflijk en zacht uit op mijn gezicht. Niet te koel, niet te heftig. Niet eens roze-lila, het pakt op de huid meer uit als een zachte peachy kleur die heel af en toe in het licht een roze gloed krijgt. Gewoon mooi fris en subtiel.

Golden Scintillation


Gold Scintillation (GOEDERMORGEN, WAT EEN NAAM!) is een hele lichte, geelgouden kleur. Op mijn wangen goed zichtbaar, maar ook zeker geschikt voor mensen met een lichtere huid dan ik. De ondertoon is mooi warm en staat dan ook – denk ik – het mooiste bij mensen met een warme/gele ondertoon in hun huid. De glans is tussen subtiel en sterk in te noemen. Hij is goed zichtbaar, maar niet te heftig. Ik vind deze kleur erg mooi, maar ik heb al 877354689 gouden highlighters, dus verder niet heel bijzonder.

Golden Afterglow


Golden Afterglow is wat je noemt lekker HEFTAG! Wow, het laat echt een metallic-achtige glans achter op je huid. De kleur is 24K goud tot bronze te noemen, met een hele warme gouden ondertoon. Op mijn huid komt deze kleur het beste tot zijn recht. Als je een hele lichte huid hebt, denk ik dat deze highlighter wel eens te donker voor je zou kunnen zijn. Echt fantastisch deze kleur, die qua kleur, glans en pigmentatie sterk lijkt op King Tut van Jeffree Star. Volgens mij is dit de perfecte budget dupe!

Rosewood Glimmer


Ik was zoals eerder vermeld het meest benieuwd naar deze kleur, met zijn koperen-roségouden kleur en gouden shimmertje. Op mijn wangen pakt hij dan ook iets koperkleuriger/roziger uit dan de highlighters die ik gewend ben. Erg mooi, want het lijkt hierdoor een wat warmere gloed te hebben, en Rosewood Glimmer geeft mijn wangen dan ook meteen wat meer kleur. Toch zie ik overduidelijk een gouden gloedje, en ik had gedacht of gehoopt dat dit iets meer koperkleurig of rosé zou zijn, om de kleur nog meer te onderscheiden van de rest.

Desondanks denk ik dat ik het meest blij en verrast ben met deze kleur, omdat hij niet zo heel erg lijkt af te steken bij mijn huid en dus heel mooi versmelt. Rosewood Glimmer is voor mij een perfecte combinatie tussen een blush en een highlighter. En omdat ik nog wel eens vergeet blush te dragen, is dit de perfecte manier om mijn gezicht een fris blosje te geven! De glans is sterk, maar niet té. Ja, ik vind dit echt een beauty! Voor hele lichte huidjes denk ik overigens niet dat deze kleur geschikt is (tenzij je het echt als blush wilt dragen).

Ice Sparkle


Tja, Ice Sparkle is voor mijn getinte, warme huid geen hele goede combinatie. Het misstaat niet, maar dit zou nooit mijn keus worden als het om highlighters gaat. De kleur is zilverblauw te noemen en de glans is lekker sterk metallic. Ik denk dat dit mooier staat bij mensen met een lichte, koele kleur huid. Tenminste, dat vraag ik me af. Zijn er mensen die dit soort kleuren goed kunnen hebben? Laat het me even weten bij de comments. Ik vind het een mooi kleurtje, maar.. niet voor mij!


Voor het onderlinge verschil nog even alle highlighters naast elkaar. Zoals je ziet is Golden Afterglow het meest opvallend bij mij, Golden Scintillation lijkt een subtielere variant, Peach Diamond staat wat subtieler en zachter, Rosewood Glimmer geeft mijn wangen meteen wat meer kleur (erg mooi!) en Ice Sparkle.. doet niet zo veel voor me.


De nieuwe kleuren MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighters zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Kruidvat voor €5,99 (8.5 gram).

Welke kleur is jouw favoriet? En welke kleur vinden jullie mij het beste staan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

45 Reacties

 1. Yasmin
  24 november 2017 / vrijdag, 24 november 2017

  Ik heb Diamond zelf, en vind deze erg mooi staan, bij jou vond ik Gold het mooiste, maar die roze stond ook leuk.

 2. Lotte
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  Hihi, ik wil Rosewood Glimmer al alleen voor de naam! (pll-vibes?)

 3. 13 juli 2017 / donderdag, 13 juli 2017

  Prachtig! Wordt er helemaal hebberig van!

 4. 11 juli 2017 / dinsdag, 11 juli 2017

  leuke review! ik ben meteen benieuwd. Ik heb inmiddels de pan geraakt van mijn MAC highlighter en zou een budgettopper toch wel fijn vinden 🙂

 5. Laura J
  8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Fijne review Serena!
  Ik vind Rosewood Glimmer erg mooi bij je, heel fris omdat het ook een soort blosje geeft. Peach Diamond staat je super als natuurlijke highlighter.
  Voor mezelf zie ik er niet echt iets tussen zitten. Ik ben heel bleek (bleker dan MAC NW10) en koele ondertoon, dus highlighters hebben al snel teveel kleur of zijn te geel. En blauw zie ik mezelf niet dragen 😉 Peach Diamond zou nog kunnen, maar ik heb het liever nog subtieler en minder frosty bij mezelf

 6. Britt
  8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

  Wauw!!

 7. 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  oh wauwie <3 die zouden ook nog gorgeous zijn als oogschaduw 😀

 8. 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Duidelijke review! Golden Afterglow vind ik echt prachtig!

 9. 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Ik vind deze highlighters zo super tof! De kleuren zijn ook super mooi en origineel. Vind ze eigenlijk allemaal mooi, maar de blauwe past niet echt bij mijn huid denk ik.

 10. Fje
  7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Nee nee nee! Er bestaat nog geen holografische make up. Holografische make up zou een regenboogshift moeten hebben en dat hebben ze dus niet. Een echte holosexual weet dat de eerste highlighter totaal niet holografisch is.

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Dat weet ik, schat! Ik wist alleen niet hoe ik het anders aan jullie uit moest leggen 😉

  • 8 juli 2017 / zaterdag, 8 juli 2017

   Holosexual yassss!!!!

   Ik droom van de dag dat proper holo poeder/highlighter bruikbaar is, ik draag dan echt niks anders meer!

   NYX heeft losse glitters die je prima op je ogen kunt dragen (ze zijn heel fijn en irriteren niet) en minimaal 1 keur daarvan is proper holo! Ik kan me vaag herinneren dat het er 2 of 3 zijn, maar die belofte durf ik niet te doen.

   En ik zag dat Nikkie straks iets op insta stories had gezet, volgens mij waren het eyeliners, waarvan er ook een paar echt holo waren. Heb hem gekeken zonder geluid dus weet niet zeker wat het was

 11. 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Oooh zo nice, ze staan je allemaal echt goed! Ik heb er ook een paar binnen, kan niet wachten om ze te proberen en looks te maken 😀 zo tof dat er ook holografisch en aparte kleuren bij zit!

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Dat worden vast hele mooie looks, jou kennende! 🙂

 12. Julie Tina
  7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Ik vind Rosewood Glimmer je ook het mooist staan! Vooral fijn dat ie naast glans ook wat kleur geeft

 13. 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Golden Afterglow vind ik het mooist bij je staan! Ik hou wel van een beetje warme ondertoon. Zelf heb ik ook enkele MUA highlighters en ben er super tevreden ermee!

 14. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Ohhh mooi! Golden Scintillation vind ik zo mooi staan bij je! Ik wil ‘m! xxx

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Die kleur zou jou ook echt prachtig staan, Amina!

 15. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Rosewood Glimmer vind ik wel echt de meest bijzondere van de collectie!

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Ja hè? Weer eens wat anders dan champagne, peachy, goud of bronze!

 16. Lola
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Fijne review en prachtige highlighters! Ik heb zelf Pearlescent Sheen van deze lijn, weet alleen niet zeker of deze ook in Nederland te koop is (heb hem zelf meegenomen uit Schotland). Deze lijkt in de pan ook wit, maar op de huid zit hij tussen blauw en lila in, echt fantastisch! Moet wel zeggen dat ik hem meestal vooral in m’n inner corners gebruik, en alleen op de wangen als ik voor een wat opvallendere look ga. Misschien is hij wel wat minder geschikt voor jouw warme ondertoon..

 17. Inge
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Wauw dat ziet er goed uit! Ik was ook t meest benieuwd naar Rosewood. Die voldeed niet helemaal aan m’n verwachtingen op de foto dus wilde ik even inzoomen. Dit ging helaas niet.
  Misschien pakken hier meer mensen op mis.

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Het zijn anders erg grote foto’s! Wat gek dat inzoomen niet lukt. Bekijk je dit op je telefoon of op de pc? Dan ga ik even uitzoeken hoe dat zit.

 18. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Prachtig en nu wil ik ze allemaal wel kopen 😉

 19. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Rosewood Glimmer zou ik wel fijn vinden als blush inderdaad. Meteen een highlighter en blush in 1. Goudgeel staat mij helaas dan weer niet; ik merk dat champagnekleurige highlighters me meestal beter staan. Een beetje tussen warm en koel in. 🙂

  • Serena
   Auteur
   6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

   Wat goed dat je dat weet van jezelf! Zou jouw ondertoon dan ook neutraal zijn, denk je?

 20. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Golden afterflow doet me heel erg denken aan de mariah carey poeder met het gezichtje van afgelopen kerst. Die peach highlighter vind ik heel bijzonder. Toch eens een kijkje nemen in het schap!

 21. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Wauw wauw wauw ♡ Ik zag ze in mijn mailbox binnen komen, echt heel tof!

 22. Varenka
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Super mooie foto’s zeg en ik vind vooral golden scintillation je erg mooi staan.
  Zelf loop ik niet meer zo warm voor highlighters, het hebberige van dat ik bepaalde exemplaren zo mooi vond dat ik ze meteen wilde kopen is er nu wel af.
  Er zijn er zo veel en zoveel variatie dat het hele bijzondere er nu wel af is.
  Ik ga toch maar weer voor de wat natuurlijkere basic look.
  Maar het idee vind ik nog steeds super leuk hoor.
  Mijn voorraad is de komende 10.000 jaar nog niet uitgeput, maar mocht er iets geks gebeuren dan zal ik wel een kijkje nemen bij MUA denk ik

  • Serena
   Auteur
   6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

   Nou Varenka, ik heb dus precies hetzelfde! Die highlighter gekte is bij ook wel weer voorbij. Ik heb een aantal favorieten variërend van champagne naar lichtgoud en bronze, met een uitschieter naar peachy-pink, en alles wat er nu nieuw wordt uitgebracht op highlighter-gebied is voor mij niet vernieuwend genoeg. Toch blijf ik er een zwak voor hebben, hoor! Maar dan vooral om het te reviewen in de hoop dat ik mooie budgettoppers voor jullie weet te ontdekken!

 23. Anoniem
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Jaaa! De highlighters van MUA zijn echt top!

  Ben ik alleen de enige die echt moeite heeft iedere keer om het te openen? Het is soms echt een strijd om deze highlighters open te maken!

  • Lola
   6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

   Same here, drama! Had laatst een tijdje van die plaknagels op en toen heb ik de mijne geen enkele keer gebruikt omdat ik bang was dat m’n nagels eraf zouden vliegen als ik nog harder zou trekken :’)

  • Serena
   Auteur
   6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

   Ik had er geen moeite mee!

 24. Claire
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Wie vergeet er nu blush??? Ik vergeet nog eerder te eten!!?

  • Serena
   Auteur
   6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

   Haha, lol! Ik weet het niet, ik vind het niet altijd nodig omdat bronzer en highlighter ook veel moois doet voor mijn gezicht.

 25. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Super handig deze review! Mn ouders gaan naar de UK en wilden ze naast mn favo blush van MUA (die ze niet in NL verkopen) ook nog een highlighter mee laten nemen van MUA. Ik gok dat de eerste mij het mooiste staat. En misschien die laatste ook wel. Ik ben vrij bleek met een koele ondertoon.

 26. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Ah nice! Uiteindelijk vind ik Golden Scintillation dan toch de allermooiste, ook al heb je al meerdere gouden highlighters! Very pretty!

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Thanks zussie, die kleur staat jou vast ook megamooi! <3

 27. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  De roze vind ik erg mooi! De rosewood vind ik super bij je staan!

 28. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Je kan ze allemaal eigenlijk wel hebben maar ik vind Golden Scintillation wel het mooiste. ik hou wel van de wat subtielere tinten.

 29. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Ze zien er stuk voor stuk heel erg mooi uit bij jou!

 30. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Waauw die zijn mooi zeg! Golden Scintillation en Rosewood Glimmer vind ik het mooist bij jou staan!

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Wat leuk, dat vind ik dus ook! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *