Torture Test | Max Factor Lasting Performance foundation

Vandaag voer in een zogeheten Torture Test uit – in samenwerking met Max Factor – die mij heeft gevraagd om hun beroemde Lasting Performance foundation onder de loep te nemen. Deze foundation bestaat al geruime tijd in hun assortiment, maar vorig jaar is hij in een gloednieuw jasje gestoken. Ik kende deze foundation nog niet, dus hoogste tijd voor een test! Zal deze foundation de martelingen doorstaan?

Test 1 | de dekking


De Lasting Performance foundation belooft een natuurlijke medium dekking, en dat kan ik beamen. Deze foundation haalt de roodheid uit mijn gezicht en camoufleert de meeste oneffenheden, waardoor mijn gezicht er een stuk egaler uitziet. De wat donkere vlekjes (moedervlekjes, littekentjes, pigmentvlekken) schijnen er echter lichtjes doorheen. Helemaal niet erg, zeker in de zomer gebruik ik graag foundations met minder dekking. Wil je toch iets meer dekking, dan is de dekking goed op te bouwen door er nog een extra dun laagje overheen aan te brengen.

Test 2 | de finish


De Lasting Performance foundation belooft een natuurlijke en stralende finish, en ook dat kan ik beamen. De finish is redelijk mat (niet übermat), maar het laat toch een subtiel gezond glansje achter op de huid. Sommige matterende foundations laten een poederlaagje achter en dat doet deze gelukkig niet. Ook accentueert het geen velletjes of donshaartjes. De finish vind ik heel natuurlijk omdat je de foundation amper ziet zitten. Hierboven draag ik alleen foundation, wenkbrauwpoeder, mascara en lippenbalsem, zodat je goed kunt zien hoe de foundation eruit ziet voordat je bronzer, blush en highlighter aanbrengt.

Test 3 | is hij werkelijk touch-proof?


Dat is ‘ie zeker! Ik heb George’s lievelings T-shirt tegen mijn gezicht aangedrukt en het gaf NIET af (hemelzijdank!). Ook tissues die ik tegen mijn huid aandruk verkleuren niet. Voor mij is dit een hele grote pro!

Test 4 | is hij werkelijk 8 uur long-lasting?


Ik heb deze foundation ‘s ochtends aangebracht en de gehele dag door tussentijdse checks gedaan. De foundation verplaatst niet, verdwijnt niet van mijn neus en kin en ziet er aan het einde van de dag nog tiptop in orde uit. Het enige is dat hij bij mijn neusvleugels wat extra glans laat zien, maar de rest van mijn T-zone blijft gelukkig mooi mat.

Nou, de Lasting Performance foundation van Max Factor is wat mij betreft met vlag en wimpel geslaagd voor de Torture Test!


Mijn perfecte match is 110 – Sun Beige. Deze kleur heeft een mooie warme ondertoon en is wat getinter dan mijn gebruikelijke kleuren, maar in de zomer ben ik altijd 2 tinten donkerder dus dat komt juist goed uit! Het ziet er op de foto hierboven uit alsof hij veel te donker voor me is, maar mijn wangen zijn altijd lichter dan de rest van mijn gezicht en de kleur matcht daarbij ook nog eens perfect met mijn nek en de rest van mijn lichaam.


Wat ik ook fijn vind is dat de foundation geen pompje, maar een tuutje heeft, waarmee je nauwkeurig kunt bepalen hoeveel foundation je op je sponsje aanbrengt. Met een pompje is het toch vaak of te weinig of net te veel. Ik vind een tuutje echt ideaal! De meeste foundations zijn verpakt in 30ml flacons, maar deze verpakking bevat 35ml foundation, dus dat is net een fractie meer. Altijd fijn.

Max Factor Lasting Performance foundation kost €14,99 (35ml) en is te koop bij de (online) drogist.

Zijn jullie bekend met deze foundation? Zo ja, wat vinden jullie er van? En zo nee, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

43 Reacties

 1. 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Ik heb toevallig deze foundation een paar weken geleden gekocht! Heb hem nu een aantal keer gebruikt en de dekking is inderdaad heel fijn, ook het “tuutje” is echt top! Met een pompje idd altijd net teveel of te weinig..

 2. 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

  Ik ken deze foundation niet maar ik weet wel dat Max Factor enkele foundations heeft die heel goed werkt bij iedereen! Ik ben altijd wel op zoek naar iets wat matterend is, niet smelt en geen lijntjes laat zien eind van de dag. Ik heb in heel mijn leven denk ik maar 2 foundations gehad die dit deden maar deze ziet er ook heel veelbelovend uit! Ik kan bijna niet geloven dat het de smudge test heeft weerstaan!

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Ik hield ook mijn hart vast toen ik George’s T-shirt tegen mijn gezicht drukte, dus was echt ZO blij dat hij niet afgaf, hahaha! Anders ruzie!

 3. Meryem
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Is dat de blazer die je heel graag wilde hebben

  • Serena
   Auteur
   6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

   Yes, goed gezien! 😉

 4. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Leuke test zo en ook grappig om te zien dat je een donkere tint gebruikt dan je huid maar dat hij dan toch zo goed matched. Het is zo moeilijk om in de winkel de juiste kleur te vinden. Je zou dan eigenlijk makeuploos moeten gaan en op je wangen moeten smeren maar dat doet denk ik niemand. 🙂

  • Serena
   Auteur
   6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

   Nou, ik doe dat wel hoor! Vooral in een parfumerie. Of ik laat daar alles van mijn gezicht af halen. Anders betaal je €40 voor iets dat achteraf niet eens blijkt te matchen, is gewoon zonde.

 5. 6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Klinkt als een hele fijne foundation!

 6. Madeleine
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Mooi! Ben nog niet zo ervaren met foundations, dus deze is wellicht goed om mee te starten. Misschien een hele rare vraag, sorry alvast, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een cc crème en een foundation? Dank voor het antwoord alvast!

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   hi Madeleine,

   bij een CC Cream staat de CC voor Color Correcting, wat het doet is bijvoorbeeld jouw tint opfrissen met een lichte lila gloed, of de roodheid weghalen met een iets groenige gloed.

   Soms denk ik dat merken het er gewoon opzetten omdat het een ‘trend’ is. Omdat ze er in de praktijk gewoon uitzien als een normale, niet zo dekkende foundation. Larissa heeft een tijdje een CC cream gebruikt als foundation, dat ik weet.

   Om jouw vraag te beantwoorden; het zou kunnen dat de CC cream voor kleurcorrectie in je ondertoon zorgt, maar in de praktijk heb ik gemerkt dat er weinig tot geen verschil tussen een CC Cream en een foundation is.

   • Madeleine
    7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

    Hi! Dank voor jouw antwoord, fijn! Ik kreeg een CC Cream aanbevolen ivm pigmentvlekken, maar ik merk serieus geen verschil als ik het op heb en zie het wel een beetje in de rimpeltjes verdwijnen… heb nooit iets gebruikt tot ik pigmentvlekjes kreeg, kijk dan ook uit naar jouw eucerin review! Bedankt, Serena!

 7. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Dit is al jaren mijn favoriet. Door al die gehypte foundations heeft deze veel te weinig aandacht gekregen. Superfijn voor wie van een mooie dekking houdt zonder plakkaat-effect. Vooral voor de 40-plussers. 😉 Siliconen? Ja, maar dat is toch echt Jetske-proof. Siliconen houden het vocht in de huid vast, maar verstikt de huid niet, zoals velen denken. Al is elke huid natuurlijk anders. Een reactie op een bepaald ingrediënt kan altijd voorkomen, maar dat betekent niet dat het meteen slecht is voor iedereen.

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Ben ik het mee eens hoor! “Niet alles wat natuurlijk is, is goed, en niet alles wat synthetisch is, is slecht” is mijn motto als het op make-up en skincare aankomt!

 8. Britt
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Wat leuk zo’n test, en hij is er knap uitgekomen!

 9. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Wauw die ziet er echt goed uit. Nu hopen dat er ook één is die match bij mijn lichte huidskleur..

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

   Ik weet natuurlijk niet hoe licht je bent, maar ze hebben veel lichte kleuren in hun assortiment zag ik!

 10. Sas
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Ik gebruik deze al járen en ben er nog steeds heel tevreden over. Dekt goed en smeert makkelijk uit. En niet onbelangrijk, ze hebben een kleur die perfect bij m’n eigen huidskleur past. Ik wist eigenlijk niet eens dat ie niet afgeeft, dat zal ik eens proberen.

 11. Ashling
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Leuke review! Ziet er goed uit deze foundation! Ik ga snel eens bij de drogist kijken voor mijn juiste kleur.

 12. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Mooie dekking en finish! Ik zou de t-shirt test niet aandurven, moedig dat je dat gedaan hebt 😛

 13. Sanne
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Ohh ik zie de mascara van rimmel op de foto, ben daar zo benieuwd naar! Zag m laatst al in de schappen liggen, maar durfde het niet aan om m te kopen..Ben benieuwd naar je review!

 14. Ilona
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Wat een fijne foundation lijkt me dit! Deze wil ik wel proberen. Ik ben sowieso altijd erg te spreken over de make-up van Max Factor dus had niet anders verwacht 😉

 15. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Haha Superleuk filmpje! Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de foundation, al ben ik zelf op zoek naar 1 met meer dekking. Heb je tips?

  • Serena
   Auteur
   5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

   hi Ellen,
   de Max Factor Miracle Match foundation is ook één van mijn favorieten, en die geeft wat meer dekking dan deze. De finish hiervan is iets meer ‘dewy’ en dus minder mat in vergelijking met de Lasting Performance.

   • 7 juli 2017 / vrijdag, 7 juli 2017

    thx!! ga ik die proberen. Ik vind alleen wel altijd de juiste kleur vinden een drama! we gaan het zien 🙂

 16. Sandra G.
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Helaas zit er Dimethicone in, zoals in zoveel foundations. Niet voor mij, dus 🙁

  • Serena
   Auteur
   5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

   Ai, jammer, maar goed dat je weet waar je op moet letten! Zelf heb ik hier geen last van.

   • Sandra G.
    5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

    Ik vermoed dat dat het is, krijg namelijk onderhuidse ontstekingen na gebruik foundation. Recentelijk na gebruik van liquid lipstick heeft de dermatoloog zelfs een bult uit mijn lip moeten snijden! Dermatoloog kon echter niet met 100% zekerheid zeggen of het de dimethicone was. Na genezing van de wond weer één keertje vloeibare lippenstift gebruikt en dag erna gelijk weer een bult, weer moeten snijden. Binnenkort naar een kliniek die een soort meting kan doen van mijn hele lijf, waar ik wel of niet tegen kan. In de tussentijd vermijd ik de dimethicone maar!

    • Serena
     Auteur
     5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

     Jeetje mina, dat vind ik echt een heftige reactie, zoiets heb ik nog nooit gehoord of gelezen! Ik snap helemaal dat je het ingrediënt nu vermijd ja, holy moly, better safe than sorry, toch? Ben benieuwd naar je screening, hoop dat er iets duidelijks uit komt waar je wat mee kan!! Sterkte! <3

     • Sandra G.
      5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

      Thanks! Ik hoop ook op duidelijkheid.

    • marrie
     5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

     In de foundation van Jetske Ultee zitten geen irriterende stoffen. Je zou dat es kunnen proberen.

     • Sandra G.
      5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

      Dank voor de tip, Marrie, maar er zitten helaas wel 4 soorten Dimethicone in. Ik had daar al eens gekeken. Dit zijn de ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Aqua, Butylene Glycol, Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Synthetic Fluorphlogopite, Allantoin, Disteardimonium Hectorite, Octyldodecanol, Hexyl Laurate, Sodium Chloride, Cetyl PEG/PPG 10/1 Dimethicone, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Propylene Carbonate, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate, Talc, Aluminum Hydroxide, Triethoxycaprylylsilane, Disodium EDTA, Hydrogen Dimethicone, Phenoxyethanol, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499.

      • Eva
       5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

       Ken je de make-up van creative cosmetics al? Dat is 100% natuurlijke minerale make-up. Ik vind dit hele fijne foundation!

       • Sandra G.
        6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

        Bedankt voor de tip, Eva! Fijn dat mensen zo meedenken. Ik heb op de site gekeken, is dit poederfoundation? Poederfoundation zie je bij mij zo erg zitten, vooral neus/poriën, daarom geef ik de voorkeur aan vloeibaar. Maar ik vrees dat er toch niets anders op zit dan toch maar overgaan op poeder.

 17. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Wat een leuke test, het lijkt me een fijne foundation!

 18. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Mooi resultaat ! Wat goed dat ie niet afgeeft. Ik knuffel mijn vriend niet teveel als ik zwaar gemaquilleerd ben, anders hangt ie vol foundation :p

  • Serena
   Auteur
   5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

   Idem dito hier, dus! Ik heb wel eens gehad dat hij zich kon omkleden, oeps! Maar met deze gaat het gewoon, dat knuffelen, ik was verbaasd (op een positieve manier), haha!

 19. Katrien
  5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Leuke test, ik had graag wel wat meer geweten over de ingrediënten. Of ze voor mijn gevoelige huid geschikt is. Wel meer doen, zulke tests!

  • Serena
   Auteur
   5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

   hi Katrien,
   bedankt voor je comment, ik zal meteen even een foto maken van de ingrediënten en die bij het artikel voegen. Zelf heb ik geen hele gevoelige huid en ik heb eigenlijk ook nooit reacties op make-up of skincare, maar ik snap dat het handig is voor jullie om te weten!

 20. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Ik vind het resultaat heel mooi! Ziet er goed uit. Ook fijn je hem zo uitgebreid test!

 21. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Fijne test. Deze foundation ziet er goed uit en klinkt ook nog eens heel fijn. Top dat deze foundation de beloftes waarmaakt. Ik wil hem wel eens gaan testen. Persoonlijk vind ik pompjes juist wel erg fijn werken, ik druk vaak ook niet de pomp volledig in, maar een smal tuitje werkt ook heel prettig.

 22. 5 juli 2017 / woensdag, 5 juli 2017

  Wat een goed resultaat en fijne test 😉
  Ik zou dit zeker kopen.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *