W7 Face Shaping Contour Stix & Making Waves eyeshadow

Vandaag review ik weer enkele budgetproducten voor jullie, namelijk de nieuwe W7 Face Shaping Contour Stix en de W7 Making Waves eye shadow palette, wat een regelrechte dupe is van het Hourglass Modernist Eyeshadow Palette. Ik ben erg benieuwd of deze dupe inderdaad vergelijkbaar is en of de shaping stix het makkelijker maken om je gezicht te shapen! Let’s find out!

W7 face shaping contour stix - 5

Making Waves Eye Shadow palette

W7 face shaping contour stix - 8 Het Making Waves Eye Shadow palette ziet er allereerst prachtig uit. Er zijn verschillende varianten van dit palette, waarvan ik de kleur ‘Fools Gold’ heb gekregen.

W7 face shaping contour stix - 6 Het palette bestaat uit 5 kleuren matte oogschaduw die heel speels en gegolfd in de pan zijn gedrukt. Deze print doet me sterk denken aan het high end Modernist palette van Hourglass, waar dit palette dan ook een OBVIOUS dupe van is! Maar zijn de kleuren net zo mooi en is de kwaliteit vergelijkbaar?

W7 face shaping contour stix - 3 Het palette bevat verder geen spiegel, geen kwast en ziet er al met al een stuk voordeliger uit dan het luxueuze Modernist palette. Maar goed, de prijs van dit palette is dan ook een stuk goedkoper, namelijk €6,95.

W7 face shaping contour stix - 4De kleuren uit het palette zijn een beetje romantisch en poederig, roze-achtig te noemen, met kleuren als taupe, mauve, zachtroze en crème wit. De kleuren staan erg mooi en harmonieus bij elkaar.

W7 face shaping contour stix - 12 W7 face shaping contour stix - 13Wat me opvalt is dat het pigment helemaal niet goed is. Normaal gesproken pakt oogschaduw best goed op mijn huid, maar deze swatches zijn allesbehalve intens. Na de eerste swatch (boven) lijken de kleuren nog best OK, maar al snel lijken ze van mijn arm verdwenen te zin (onder). Alsof het ineens weg is, alle oogschaduw! De textuur is ook vrij krijtig en het verpulverd dan ook in de pan en levert fall out op onder je ogen. Het komt niet vaak voor, maar ik ben vrij teleurgesteld met dit palette. Het zag er zo mooi en veelbelovend uit, maar de swatches op mijn arm spreken boekdelen.

Toch gaan we er een look mee maken! Omdat ik nog steeds bezig ben met mijn ‘Een week lang… zonder make-up’ challenge, heb ik mijn zusje Tara gestrikt als gewillig slachtoffer!

W7 face shaping contour stix review - 9 Hier draagt Tara een laagje eyeshadow base.

W7 face shaping contour stix review - 10 Allereerst breng ik de crèmewitte kleur aan onder de wenkbrauwen.

W7 face shaping contour stix review - 11 De op één-na-donkerste kleur (oudroze) breng ik aan op haar bewegende ooglid en de donkerste kleur (taupe) in haar crease.

W7 face shaping contour stix review - 12 Het is niet heel intens, maar de donkerste kleuren leveren toch een vrij mooi, naturel effect op.

W7 face shaping contour stix review - 16 De taupe kleur breng ik ook aan onder haar ogen, gevolgd door eyeliner en mascara. Voor wat verheldering breng ik de crème witte kleur aan rondom de traanbuis. De twee roze tinten (de tweede en derde kleur) heb ik eigenlijk met rust gelaten, omdat die zo goed als onzichtbaar zouden uitpakken op Tara’s huid.

De kleuren die ik heb gebruikt moest ik best vaak opnieuw aanbrengen, dus heel erg layeren, voor het resultaat wat je hier ziet. Er valt dus absoluut mee te werken, maar je bent er wel veel langer mee bezig dan wanneer je oogschaduw zou gebruiken met een intenser pigment.

W7 face shaping contour stix review - 15 W7 face shaping contour stix review - 14Omdat ik met de donkerste kleuren heb gewerkt is het eindresultaat nog best mooi, vind ik. Heel zacht, romantisch en naturel. De kleuren zijn niet intens, maar juist heel subtiel. Een perfecte look voor elke dag. Van de 5 kleuren uit dit palette zijn er wat mij betreft maar 3 echt goed bruikbaar, en die pakken ook nog veel lichter uit dan gedacht. Wat mij betreft vind ik het Making Waves palette dan niet de moeite waard om aan te schaffen. Het is een beauty om te zien, maar in de praktijk denk ik dat hij je teleur zal stellen. En hij is inderdaad niet duur, maar voor €6,95 zijn er betere, vergelijkbare palettes op de markt als je het mij vraagt!

De enige reden die ik kan bedenken om dit palette wél aan te schaffen is als je juist van subtiele kleuren houdt en niet al te intense eyelooks wilt creëeren, en als je gewoon als een blok valt voor het mooie, golfjesachtige design (wat ik me heel goed kan voorstellen, haha!).

W7 Face Shaping Contour Stix

W7 face shaping contour stix - 1 Shapen is nog steeds helemaal HOT HOT HOT! Ik had verwacht dat het na een paar jaar wel overgewaaid zou zijn deze make-up trend, maar men is er nog steeds groot fan van. Logisch ook wel, want door je gezicht goed te ‘shapen’ en te ‘contouren’ zet jij je mooiste gelaatstrekken in de spotlights en krijg je een slanker gezicht met scherpere trekken.

W7 face shaping contour stix - 2Shapen is nu niet bepaald de makkelijkste make-up techniek die er is, maar met de Shaping Stix van W7 moet dit allemaal een fluitje van een cent gaan worden! Door te shapen met creamy sticks zoals deze, in plaats van met poeders, krijg je bovendien een intenser effect en is het klusje sneller geklaard.

W7 face shaping contour stix - 7 De set bestaat uit 3 sticks; highlight, bronze en contour. De sticks zijn vergelijkbaar met creamy eyeshadow sticks of de Chubby Sticks van Clinique, en liggen lekker in de hand.

W7 face shaping contour stix - 11 Het pigment is lekker intens. Met slechts één streep heb je al een goede, gepigmenteerde lijn. Bronze is iets lichter en warmer van kleur vergeleken met Contour.

W7 face shaping contour stix - 9 De 3 easy peasy stappen voor de perfecte contour staan achterop het doosje uitgelegd. Het enige wat ik nog denk is ‘wat is het verschil tussen contour en bronze?’. Beide kleuren zijn donkerbruin en merk je echt zo veel verschil tussen deze twee, eenmaal aangebracht op het gezicht? Persoonlijk lijkt het mij logischer om alleen de Contour en Highlight stick te gebruiken namelijk.

W7 face shaping contour stix - 10 Ook handig, er zit een dikke puntenslijper in waarmee je je stix weer scherp kunt slijpen.

shaping stappen Op de foto hierboven zie je de stappen die ik heb uitgevoerd bij Tara;
1. Tara draagt hier alleen een laagje BB cream
2. Contour stick aangebracht
3. Bronze stick aangebracht
4. Contour en Bronze uitgeveegd met een beautyblender
5. Highlight stick aangebracht
6. Highlight stick uitgeveegd met een beautyblender

voor en na shapenEn hier een duidelijke voor en nafoto; links voor het shapen en rechts na het shapen.

De sticks doen hun werk prima, maar ik vind ze toch nog vrij vettig waardoor je ze eerder wegveegt van het gezicht, dan dat je ze mooi uitblend. Ik moest de sticks dan ook meerdere keren opnieuw aanbrengen en weer uitblenden. Bovendien snapte ik echt niet het verschil tussen Bronze en Contour, wat mij betreft kan je één van die twee gewoon weglaten. Op de huid lijken de kleuren bijna identiek. De Highlighter stick ging tevens een beetje in de lijntjes onder Tara’s oog zitten, dus hier ben ik ook niet heel erg over te spreken. Ik denk dat je toch beter een concealer kunt gebruiken hiervoor.

Als je de bruine sticks los kon kopen, zou ik ze zeker aanbevelen, want je kunt hiermee heel goed je neus shapen. Dat is toch wat lastiger met poeder, maar met deze sticks gaat het veel secuurder. Het is een prima product, maar ik vind ze zo samen in een set wat overbodig. De prijs per set is overigens €8,95.

Ik lijk misschien een beetje in een ‘zeikbui’ te zijn, maar dat is absoluut niet zo. Ik heb in de loop der jaren al zoveel make-up geprobeerd (zowel high end als budget) dat ik best over mezelf kan zeggen dat ik een ervaringsdeskundige ben, en ik ben gewoon niet BLOWN AWAY bij deze producten van W7. Het Banana Powder van W7 vond ik top, maar deze STIX vind ik gewoon zo-zo. Net zoals de Making Waves eye shadow, dat vond ik ook niet geweldig.

Ik weet dat het leuker is als ik helemaal psyched zou zijn over een budgetproduct, maar ik vind dat ik jullie het ook moet laten weten als ik gewoonweg niet zo héél enthousiast ben.

W7 face shaping contour stix review - 7 Het eindresultaat is hoe dan ook erg mooi, zeker nadat je er nog wat bronzer en highlighter bij aanbrengt om de contour nog wat zachter te maken en de focus nog meer op de jukbeenderen te leggen.

W7 face shaping contour stix review - 13En hier is het totale plaatje, toch wel erg mooi hè? Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat, het is alleen dat het me meer moeite dan normaal heeft gekost om er te komen. Goed gereedschap is het halve werk, en wat make-up betreft werkt dat ook zo. Maar met deze producten zat ik juist wat langer te hannesen.

Ik ben daarom geen groot fan van deze producten, maar het is ook niet zo dat er niet mee te werken valt. Bovendien zijn het zachte prijsjes, dus dan moet je er eigenlijk ook niet te veel van verwachten, misschien.

W7 reviewW7 is in de winkel te koop bij DA, Big Bazaar en de Op = Op Voordeelshop, en is online te bestellen via The Make Up Spot, Bol.com, W7cosmetica.nl en Boozyshop.

Wat vinden jullie van het resultaat? Zijn deze producten iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

45 Reacties

 1. Anne
  13 januari 2016 / woensdag, 13 januari 2016

  Leuk artikel !
  Ik had zo gehoopt dat de sticks echt iets zouden zijn ! Van Smashbox hebben ze ze ook (ik denk dat dit de dupes zijn) en die staan echt bovenaan mijn verlanglijstje !
  Maar helaas, ik heb al een vrij vette huid van mezelf, dus ik denk dat deze sticks binnen no time van mijn gezicht zijn gevaagd. Toch maar blijven sparen voor die van Smashbox dan.

 2. Jessy
  11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

  Duidelijk en eerlijk artikel! Ik wil nog steeds het banana powder proberen als ik de kans krijg.
  Groetjes uit Texas 🙂

 3. maria
  9 januari 2016 / zaterdag, 9 januari 2016

  Hi Serena,

  Ik waardeer het juist enorm dat je zo eerlijk bent!

 4. zehra
  9 januari 2016 / zaterdag, 9 januari 2016

  super handige review maar ik heb een vraagje: waarom zijn er foto’s van Tara en niet van jou?

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2016 / zaterdag, 9 januari 2016

   Omdat ik een week geen makeup draag, voor een challenge!

 5. 9 januari 2016 / zaterdag, 9 januari 2016

  Ik vind helemaal niet dat je in een zeikbui bent 🙂 Ik lees inderdaad liever een echte en eerlijke review van iemand zoals jij (of andere grote beautybloggers) zodat ik weet hoe zij het ervaren! 🙂 Vaak kies ik dan toch niet voor zo’n product.

 6. 9 januari 2016 / zaterdag, 9 januari 2016

  Ik vind het eerder beter dat iemand eerlijk is en een product eerlijk beoordeeld (en slecht beoordeeld) dan dat die hierover liegt en ik het dan koop om te merken dat het helemaal niet goed is!

 7. Nele
  8 januari 2016 / vrijdag, 8 januari 2016

  Wel teleurstellend… Maar ik apprecieer je eerlijkheid heel erg. Je zult nooit iets aanbevelen als je er zelf niet over te spreken bent en dat waardeer ik zeker.

  Liefs Nele

 8. 8 januari 2016 / vrijdag, 8 januari 2016

  Een beetje zonde maar toch een mooi eindresultaat! Ik waardeer eerlijkheid altijd heel erg, zo ook met dit artikel 🙂 Het zou mooi zijn geweest als dit nou geweldige producten waren geweest, maar helaas. Het kan niet altijd een feestje zijn, haha.

 9. kirsten
  8 januari 2016 / vrijdag, 8 januari 2016

  Bronze zou de gloed van de zon moeten geven (je brengt het ook aan op de plek waar de zon je raakt) terwijl contour wat assiger (minder bruin) zou moeten zijn om juist de schaduwen goed weer te geven. Kijk bijv naar Nyx taupe blush, deze wordt vaak gebruikt als contour omdat hij wat assiger is. Bronzer met glans of shimmer gebruik je vaak juist niet ala contour maar op de high points van het gezicht

 10. Isabelle
  8 januari 2016 / vrijdag, 8 januari 2016

  Heb net die van Smashbox gekocht. Blenden heeeerlijk en je ziet ook wel echt dat shape effect. Wel prijzig though…. 🙁

 11. 8 januari 2016 / vrijdag, 8 januari 2016

  Het resultaat is erg mooi, maar je zusje is ook een knappe dame ansich. Dus dat is ook al half gewonnen. Ik ben niet meteen geneigd de producten aan te schaffen. Ik ben wel heel erg benieuwd naar het Banana powder.

 12. 8 januari 2016 / vrijdag, 8 januari 2016

  mooie producten! Die wil ik ook wel utiproberen

 13. Whinney
  7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  De sticks zijn dupes van die van Smashbox!

 14. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Ik denk toch dat ik voor de poeder blijf gaan die lijkt me een stuk makkelijker werken. Persoonlijk vind ik de face contour kit en de face form kit van Sleek heel fijn!

 15. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  De sticks lijken me heel handig, alleen ben ik al tevreden met de 1,00 contour stick van de action. dus deze laat ik aan me voorbij gaan .Het paletje is me net te naturel.
  Ik hou wel van heftige kleuren.

 16. Tina
  7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Mja jammer dat ze zo duidelijk een dupe wilden maken van Hourglass maar dat de kwaliteit dan maar zozo is. Het had echt een mooi paletje kunnen zijn!
  Gelukkig heeft W7 wel een aantal andere leuke producten

 17. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  He, ik vind het echt jammer dat het oogschaduwpalette zo’n tegenvaller is. Hij ziet er inderdaad prachtig uit, maar het pigment is zeker niet goed. Terwijl W7 het vaak juist heel goed doet wat pigmentie in oogschaduws betreft.

 18. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Best leuk de vormgeving, maar de uitwerking valt nogal tegen. Jammer!

 19. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Shoot wat jammer dat het tegenvalt. Vooral die shaping sticks want het leek mij zo handig. Maar ik ben juist blij dat je eerlijk toegeeft als iets tegenvalt. Daar is een review voor toch? In dit geval geef ik liever meer geld uit aan een product wat meteen goed werkt.

 20. Carina
  7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Mwa wat een bummer. Die stix leken me wel wat maar het is hartstikke streperig! Jammer!

 21. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Het oogschaduwpalette ziet er prachtig uit! Vind het effect erg mooi subtiel ♥

 22. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Wat een fijne review! Toch denk ik dat ik beide producten over sla.

 23. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Ik vind het resultaat er best goed uitzien, ook al moet je er veel voor doen.

 24. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Jammer ik zou dit niet kopen, maar wel super fijne en vooral eerlijke review x

 25. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Ik vind het fijn dat je zo’n mooie en eerlijke review hebt geschreven. De producten lijken veelbelovend, maar als het zoveel tijd kost om ze goed te gebruiken kun je beter wat meer geld uitgeven aan betere producten!

 26. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Ik shape zelf niet maar de oog make up is geweldig mooi! Super subtiel maar echt heel mooi

 27. Diana
  7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Misschien is de wave oogschaduw wel mooi als blush.. Of zou dat er gek uitzien? Vind de golfjes zo mooi 🙁

 28. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  mooie foto’s van tara! en helaas valt het product tegen, stiekem voordat ik ging lezen had ik al een vermoeden dat het niey helemaal wouw zou zijn. liefs soraya

 29. Kirsten
  7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Ik ben juist heel blij dat je een eerlijke review schrijft, daar hoef je je helemaal niet over te verantwoorden. Jammer, ik vond de oogschaduw er mooi uitzien!

 30. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Jammer! Zeker de oogschafuw zou echt mijn palette kunnen zijn. Je hebt dan inderdaad beter voor hetzelfde geld. Wat mij betreft hoe je je niet te verantwoorden hoor bij een wat kritischer artikel, liever dan dat ik ‘m zou kopen en teleurgesteld zou zijn. Ben je ondertussen nog steeds in je make-up loze week? Ben erg benieuwd naar wat je daarover gaat schrijven!

  • Serena
   Auteur
   7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

   Jazeker, nog 2 dagen en dan mag ik weer, haha! Niet komende zaterdag maar de zaterdag daarop komt mijn verslag online!

 31. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Wat jammer, ze zagen er zo veelbelovend uit. De uiteindelijke look ziet er toch nog wel mooi uit. Goed gedaan! =D x

 32. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Het eindresultaat is erg mooi, alleen zou ik het niet zo snel kopen omdat je veel moeite voor de producten moet doen. In de ochtend wil je toch dat alles lekker snel en makkelijk gaat…
  Ik vind het wel een hele leuke review!

 33. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Ah ik werd echt zo enthousiast toen ik dit artikel zag maar nu ben ik toch teleurgesteld. Ik vind het echt super van w7 dat ze een dupe gemaakt hebben maar de producten overtuigen mij niet helemaal. De oogschaduw palette vind ik te subtiel en de contour/highlight sticks geven wel een mooi effect maar toch vind ik het net niet. Dan houd ik het toch liever bij mijn Anastasia contour kit.

  & leuk dat je je zusje gebruikt om de producten te testen!

 34. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Het zijn dan wel kleine prijsjes, er zijn veel betere spullen te krijgen voor die zelfde kleine prijsjes. Het resultaat is mooi, maar als er echt zoveel werk in kruipt dan heb ik het er niet voor over. Wel een hele mooie review.
  xx

 35. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Oh ik werd echt wild van de vormgeving van dat oogschaduwpalette, ik houd van die luxueuze maar toch hele basic feel. Alle kleurtjes zo goed op elkaar afgestemd, dat ze allemaal samen in 1 pan zitten! Jammer dat het pigment minder is, anders was ik nu naar de DA gefietst 😉

 36. 7 januari 2016 / donderdag, 7 januari 2016

  Ik vind het eindresultaat erg mooi, wel jammer dat het een hoop gedoe op leverde om het eindresultaat zo te krijgen. Ik heb ook liever wat duurdere make-up van een goede kwaliteit. Het palette doet me wel erg denken aan Hourglass!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *