Hourglass Cosmetics Ambient Lighting palette en Modernist Eyeshadow palette review

Het Modernist eyeshadow palette van Hourglass loop ik al een tijdje te eyeballen, en toen ik jullie liet weten dat ik dit palette op mijn Sephora wish list had gezet riepen jullie massaal in koor dat ik ook het Ambient Lighting palette moest kopen. Ook mijn vriendinnetje Sanaz zei dat het een absolute topper was, dus zonder al te veel nadenken heb ik deze Hourglass producten in mijn mandje gelegd. Hourglass is best een prijzig merk, dus het leek me leuk om deze palettes voor jullie te reviewen zodat jullie weten of het de moeite waard is om aan te schaffen, of niet.

Maar ik kan je nu alvast verklappen dat het de moeite waard is, haha! Wow, wat een geweldige producten!

Hourglass ambient lighting palette - 20Allereerst, wie of wat is Hourglass? Het merk is in Nederland niet te koop, dus ik vind het altijd leuk om een stukje achtergrond te geven voor de mensen die niet bekend zijn met dit Amerikaanse cosmeticamerk. Hourglass Cosmetics is een luxueus high end cosmeticamerk, opgericht door Carisa Janes in 2004. Hun producten staan vooral bekend om hun fijne texturen en de toevoeging van actieve ingrediënten om een zo mooi mogelijke, natuurlijke finish te creëeren. Maar ook hun verpakkingen zijn heel onderscheidend en hebberigmakend mooi. De buitenkant is glanzend donkerbruin en de poeders hebben een prachtig reliëf of zijn juist gevormd in een kussentje. De producten zien er geweldig uit en zijn makkelijk te herkennen.

Ambient Lighting Palette

Hourglass ambient lighting palette - 27Gaan we meteen door naar het paradepaardje van Hourglass, het Ambient Lighting palette. Dit palette wordt wereldwijd de hemel in geprezen door menig beautyblogger vanwege de geweldige, zachte textuur en het mooie effect op de huid. Ik kende dit palette daarom al wel, maar ik dacht altijd dat het een highlighter palette was. En voor een highlighter vond ik hem nu niet bepaald een mooie, sterke glans geven. Maar wat blijkt, het is een palette voor je hele gezicht!

Hourglass ambient lighting palette - 25Het Ambient Lighting palette bestaat uit drie verschillende poeders met de zogeheten Photoluminescent Technology, waarmee fel, hard licht wordt gefilterd dat op je gezicht valt. Alsof je huid wordt belicht met het meest flatterende licht dat er is! Dit zorgt als ware voor een soft focus effect, waarbij skin imperfections (zoals vergrote poriën, rimpeltjes, fijne lijntjes, pigmentvlekjes en onzuiverheden) worden gecamoufleerd. De poeders geven de huid een zachtere, egalere en jongere uitstraling.Alle poeders zijn geschikt voor elke huidskleur, zowel blank als donker, en kunnen zowel overdag als ‘s avonds gedragen worden. De poeders flatteren de huid in elk type licht, zelfs foto’s met flits! Nou, wie wil dat nu niet? Elk moment van de dag de perfecte belichting op je gezicht. Yes, please! Every time = selfie time!

Hourglass ambient lighting palette - 30 In het Ambient Lighting palette zitten 3 verschillende poeders;

Hourglass ambient lighting palette - 26Hourglass ambient lighting palette - 1Dim Light is een perzikkleurig poeder met een beige ondertoon, dat imperfecties vervaagd en de huid een heldere gloed geeft, met de juiste balans in koele en warme ondertonen.

Incandescent Light is een parelmoerkleurig poeder dat het gezicht een verhelderende, stralende gloed geeft met een gezonde glow. In dit poeder zit een subtiel shimmertje.

Radiant Light is een goudkleurig beige poeder die de algehele huidskleur verbetert en het een mooie, natuurlijke warmte geeft. Daarbij geeft dit poeder de huid een mooi, sun kissed kleurtje.

Hourglass ambient lighting palette - 2De poeders lijken in eerste instantie veel op elkaar, maar zo naast elkaar geswatched zie je toch subtiele verschillen. De foto hierboven is gemaakt in het zonlicht, zodat je goed kunt zien dat de middelste kleur, Incandescent Light, de meeste shimmertjes heeft.

ambient powder before after ambient lighting powderIn de foto’s hierboven draag ik links alleen foundation (en wenkbrauwpotlood) en rechts heb ik de Ambient Lighting poeders aangebracht. Ik heb Dim Light en Radiant Light met elkaar gemengd en aangebracht over mijn gehele gezicht. Incandescent Light heb ik alleen aangebracht op de jukbeenderen en op mijn neusbrug.

Hourglass ambient lighting palette - 11Hourglass ambient lighting palette - 10Ik zal jullie eerlijk bekennen, ik had niet verwacht dat deze poeders zo veel effect zouden hebben. Toen ik ze aanbracht op mijn huid merkte ik niet zo veel verschil, maar toen ik de foto’s achteraf bekeek zag ik pas goed wat de poeders met de huid doen. Mijn huid lijkt egaler, gladder, stralender, matter. Zonder de poeders vind ik mijn huid al mooi, maar MET is het nog veel mooier. De vlekjes op mijn wangen vallen minder op. Mijn neus glimt minder. Het geheel ziet er allemaal nét even iets gelikter uit. Inderdaad alsof ik er een blur tool overheen heb gehaald. Of alsof er iemand met zo’n reflectiescherm op mijn gezicht staat te schijnen.

Hourglass ambient lighting palette - 24Ik poeder mijn foundation nooit af (vraag me niet waarom, ik houd er gewoon niet van) maar sinds ik deze poeders heb, heb ik toch deze extra stap in mijn make-up routine gelast. Ik gebruik het nu zo’n kleine week en ook al is het effect subtiel, het is zeker aanwezig en ik zie zeker dat het mijn huid een stuk mooier maakt! I am loving it!

Modernist palette in Infinity

Hourglass ambient lighting palette - 22Het Modernist palette is echt een plaatje om te zien en ik loop dit palette dan ook al een hele tijd te eyeballen. Het is echt zo’n ontzettend must have die je alleen al voor de heb zou willen hebben! Maar ik ben praktisch ingesteld, dus als ik zoiets kostbaars koop wil ik het ook wel echt gaan gebruiken. In totaal zijn er 7 kleuren, maar ik koos voor Infinity omdat ik mezelf deze zachte, poederige, bruine kleurtjes wel zie dragen elke dag.

Hourglass ambient lighting palette - 23Het Modernist palette bestaat in feite uit één grote pan waarin vijf verschillende kleuren te vinden zijn. De textuur is echt PRACH-TIG! Het doet me denken aan zand uit de woestijn, dat steeds in golvende vormen wordt geblazen door de wind. Maar het doet me ook denken aan het strand en de zee. Of aan een kabbelend water. Het is duidelijk dat dit mooie palette is geïnspireerd op de prachtige vormen uit de natuur.

Het Infinity palette bestaat uit 5 kleuren;

Hourglass ambient lighting palette - 29 Hourglass ambient lighting palette - 21Hourglass ambient lighting palette - 31. Off white met een matte finish
2. een wat lichtere leverkleur met een matte finish
3. een bronzekleurige oogschaduw, met een aubergine/taupekleurige ondertoon en een shimmery finish
4. een zachte, lichtbruine kleur met een iets koelere ondertoon en matte finish
5. een donkerbruine kleur met een iets koelere ondertoon en matte finish

Hourglass ambient lighting palette - 4Ik las enkele comments onder het Sephora wish list artikel over dit palette, waaruit bleek dat het pigment zou tegenvallen. Maar eerlijk gezegd vind ik dus van niet! Maar het kan aan mijn huidtype liggen, natuurlijk. Ik vind de pigmentatie juist erg mooi en precies zoals de kleuren er in het palette zelf ook uit zien. Ik vind het erg mooi dat er veel matte kleuren in dit palette zitten, maar dat er dan toch nog wel één is met shimmers, voor een mooi, sprankelend accentje.

De oogschaduw zelf is trouwens echt boterzacht. Zo zacht en romig heb ik het nog nooit meegemaakt. Het kruimelt wel iets als je er met je kwast in gaat, dus je moet je kwast er echt heel zachtjes in deppen of met de vingertoppen werken.

Hourglass ambient lighting palette - 28Ik vind de kleuren ontzettend mooi en voor mij zijn ze perfect voor everyday looks. In daglicht lijken ze meer taupe, en in zonlicht eerder wat meer bronze. Het zijn mooie, zachte en natuurlijke kleurtjes met een romantische twist door de poederige ondertonen.

En een pluspuntje, de laatste twee kleuren doen ook prima dienst als wenkbrauwpoeder! De lichtere kleur is perfect voor blondines en de donkere kleur voor brunettes.

Hourglass ambient lighting palette - 12Hier heb ik mijn wenkbrauwen ingekleurd met kleur nummer 5 (geheel rechts).

Hourglass ambient lighting palette - 13 Onder mijn wenkbrauwen breng ik nummer 1 aan, nummer 5 op mijn bewegend ooglid en deze twee kleuren blend ik met een mix van nummer 2 en 4. Ik vind het altijd wel mooi en zwoel staan als de kleur op het ooglid donkerder is dan in de crease (in plaats van andersom).

Hourglass ambient lighting palette - 14 Hier heb ik wat van nummer 1 aangebracht rondom de traanbuis, en nummer 3 heb ik onder mijn oog geblend. Nu nog wat oogpotlood, eyeliner en mascara, en mijn everyday look is klaar!

Hourglass ambient lighting palette - 17 Hourglass ambient lighting palette - 16 Hourglass ambient lighting palette - 15 Ik vind dit echt prachtige kleurtjes, heel romantisch en poederig, maar wel naturel. Deze kleuren geven de eyelook een beetje een vintage effect. Het shimmertje onder het oog geeft je een mooie, verhelderende oogopslag. Ik heb gemerkt dat deze oogschaduw erg goed blijft zitten, zelfs zonder eyeshadow primer gaat het niet creasen (ophopen in de arcadeboog) en tijdens het blenden blend je de kleur niet weg. Ik vind dit palette daarom van erg goede kwaliteit en aangezien ik het pigment ook mooi intens vind, heb ik hier werkelijk niets op aan te merken. Het is een beauty om te zien, maar ook de binnenkant is heerlijk om mee te werken. Je kunt hier prachtige everyday looks mee maken, maar ook een donkerbruine smokey avondlook, of juist een hele sheer nude look.

Hourglass ambient lighting palette - 18Hier draag ik:
Born This Way foundation van Too Faced
Ambient Lighting Palette van Hourglass (all over)
Modernist palette in Infinity van Hourglass (op de ogen)
Wenkbrauwen ingekleurd met mix van bruine oogschaduw uit het Infinity palette en Lorac brow pencil
Waterproof liquid liner van Gosh
Maybelline Ful ‘N Soft waterproof mascara
Chanel blush in Alezane (uit hun nieuwste herfstcollectie)
Sheer & Shine lipstick in 03 – BFF van Essence

Hourglass ambient lighting palette - 19Hourglass is best prijzig, maar ik heb absoluut geen spijt van deze aankopen uit Amerika! Deze producten zijn schitterend om te zien en een waar genot om naar te kijken, maar de kwaliteit vind ik ook zeer goed. De poeders zijn zacht en romig en blenden mooi in de huid. Het effect van de Ambient Lighting poeders is subtiel, maar zeer flatterend en aan het Modernist palette in Infinity ga ik zeker nog veel plezier beleven.

Mocht je op reis gaan, Hourglass is te koop bij Sephora’s in Amerika, Mexico, Brazilië, Italië en Canada. Maar ook bij de Amerikaanse warenhuizen Bergdorf Goodman, Nordstrom, John Lewis, het Australische warenhuis Mecca, de Engelse warenhuizen Liberty, Space NK en Urban Retreat at Harrod’s (Londen is in elk geval wat dichter bij huis!) en online via Net-A-Porter. Het Ambient Lighting palette kost $58 en het Modernist palette kost ook $58.

Wat vinden jullie van deze Hourglass producten, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

74 Reacties

 1. 20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  Het Ambient Lighting palette wilde ik al, maar dat oogschaduwpalette heb ik nu net zo hard nodig! Wat een prachtige producten zijn het toch, en die verpakking… <3

 2. Annemarie
  18 oktober 2015 / zondag, 18 oktober 2015

  Wauw! Echt heel erg mooi!
  Ik vind het ook erg knap dat jij je make-up zo mooi op kunt doen.
  Ik ben wel aan het oefenen met oogschaduw en eyeliner, maar vaak lukt het toch niet.
  Heb je misschien een tip?
  Liefs Annemarie

 3. 17 oktober 2015 / zaterdag, 17 oktober 2015

  Supermooi! De Ambient Lighting Powders geven een erg mooi effect!
  x

 4. Boo
  17 oktober 2015 / zaterdag, 17 oktober 2015

  Ik vind je helemaal top Serena !! Volg paar jaar je site maar reageer vandaag pas voor het eerst.
  Wil even zeggen dat Sephora.com gewoon naar nederland verzend.
  Komt tax bij maar dan betaal je geen onverwachte douanekosten.Verzenden bij aankoopbedrag vanaf 75 maar 10 euro.

 5. M
  16 oktober 2015 / vrijdag, 16 oktober 2015

  Wauw!! Ik vind ze prachtig!

 6. Mieke
  15 oktober 2015 / donderdag, 15 oktober 2015

  Mooie producten! Ik zou graag het ambient lightning palette willen proberen.
  Komt er ook een review van de Too Faced foundation online? Ik wil ‘m namelijk bestellen en aangezien ik benieuwd ben naar jouw mening, zou het leuk zijn als je er een review over schreef. Welke kleur heb je er van?

  • Mieke
   15 oktober 2015 / donderdag, 15 oktober 2015

   Oeps, ik heb de review over de foundation al gevonden met alle informatie die ik zocht haha.

 7. 15 oktober 2015 / donderdag, 15 oktober 2015

  Met mijn droge huid is een Ambient Lighting poeder precies wat k nodig heb ! Die gaat zeker in mijn virtuele winkelmandje als ik weer wat ga bestellen bij sephora.com ?

 8. Marlous
  15 oktober 2015 / donderdag, 15 oktober 2015

  Hi Serena,

  Waar koop jij de achtergronden die je voor jouw foto’s gebruikt?

  • Serena
   Auteur
   15 oktober 2015 / donderdag, 15 oktober 2015

   hee Marlous,

   overal en nergens! En vaak heb ik het gewoon in huis slingeren.
   Wees creatief!

 9. 15 oktober 2015 / donderdag, 15 oktober 2015

  Prachtige foto’s Serena!

 10. Daphne
  14 oktober 2015 / woensdag, 14 oktober 2015

  Wouw, ik word hebberig van die highlighter. Ken je misschien een betrouwbare webshop?

  • Serena
   Auteur
   15 oktober 2015 / donderdag, 15 oktober 2015

   hi Daphne,
   de webshops heb ik onderin vermeld!

 11. 14 oktober 2015 / woensdag, 14 oktober 2015

  Wauw, prachtige producten zeg. Ik ben verliefd haha!!!

 12. 14 oktober 2015 / woensdag, 14 oktober 2015

  de eyeshadow is echt prachtig!

 13. 14 oktober 2015 / woensdag, 14 oktober 2015

  Had er wil is van gehoord maar nooit veder in verdiept. Nu ik dit lees klinkt het veel belovend. Ik vind het oogschaduw pallet erg mooi, zeker ook de kleuren die je gekozen hebt. Ik vind de swaches er goed uit zien hoor. Liefs soraya

 14. 14 oktober 2015 / woensdag, 14 oktober 2015

  Ken ik niet, ziet er mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *