Budgettip + tutorial: Revlon CustomEyes palette

Laatst liep ik met Yolanda en Eline door Houten en ontdekte ik per abuis de winkel ‘BS Budget Store’, een winkelketen die onderdeel is van Big Bazaar. In een bak lag een hoop make-up op elkaar, maar toen ik beter keek was dit make-up van Revlon! Ik vind dat een hartstikke goed merk, alleen in Nederland is het niet overal te koop. Ik geloof dat sommige DA drogisterijen het merk verkopen, maar in Houten was ik nog niet eerder verkooppunten tegen gekomen.

Nou, ik graaien en graaien in die bak en ik viste er een prachtig palette uit.

Ik heb deze Revlon CustomEyes palettes nog zien liggen bij Target in Las Vegas voor $7.49, maar hier bij ‘Budget’ werden ze verkocht voor €2,99. Goeie deal, dacht ik zo.

Het palette bestaat uit 5 bij elkaar passende kleuren met mooie patroontjes. Op de achterkant staat een instructie van hoe je deze kleuren zou kunnen toepassen, wat handig is voor de mensen die niet zo ervaren zijn met oogschaduw. Verder zit er een sponsapplicatortje bij en helaas geen spiegel.

Hieronder nog meer foto’s van het palette:

Ik vind het echt een prachtig palette om te zien! Van links naar rechts bevat het palette de volgende kleuren;

 • Satin diep donkerbruin *
 • Satin witte highlighter *
 • Mat taupe
 • Satin goud *
 • Mat zwart
*De satin finish oogschaduwen bevatten glitters, maar hier zie je niets van terug in de swatch of op het oog.

Swatches;
Ik moet eerlijk zeggen dat het pigment goed is, maar dat het me wel wat tegenviel. Ik had het net wat sterker verwacht, in de richting van Urban Decay bijvoorbeeld. Later toen ik de kleuren op mijn oogleden aanbracht (met daaronder oogschaduwprimer) kwam ik er echter achter dat ze wél net zo sterk gepigmenteerd waren als de oogschaduwen van Urban Decay. Ik schrok er gewoon een beetje van, ik bedoel voor dat geld en dan deze kwaliteit? Verder is de textuur lekker zacht en laat het zich goed blenden met de huid en de andere kleuren. Ja, ik ben erg tevreden.

Afgelopen weekend plaatste ik een ‘Get Ready With Me‘ video waarin ik een smokey eye look maak met zwart en donkerbruin. Er waren wat verzoekjes voor een tutorial van deze look, dus heb ik dezelfde look nagemaakt, maar dan met dit palette. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je deze look kunt creëren.

Begin met een gereinigd ‘naked’ eye.

Het is raadzaam om een oogschaduw primer te gebruiken. Dit voorkomt dat de oogschaduw vettig wordt en in je arcadeboog gaat ophopen. Zelf gebruik ik Color Lock van het merk Shmink. Deze is ook wat wittig, zodat kleuren nog intenser overkomen.

Met mijn vinger breng ik de zwarte oogschaduw aan op mijn bewegend ooglid. Dit ziet er niet uit! Maar dat maakt niet uit, want we gaan dit later nog mooi vervagen met een penseel. Ik vind het fijn om met mijn vingertoppen te werken, dit levert mij altijd stukken minder fallout op onder het oog (geen oogschaduw onder de ogen).

Met een compacte blending brush neem ik een beetje donkerbruine oogschaduw en dit breng ik aan in de arcadeboog.

Zo ziet het er dan uit.

De lijnen van de donkerbruine oogschaduw vervaag ik met een fluffy blending brush met de huid erboven, terwijl ik de lijnen tussen de zwarte en donkerbruine oogschaduw ook vervaag.

Vervagen gaat heel simpel, gewoon een beetje van links naar rechts vegen en ronddraaien. Ik doe meestal maar wat. Probeer de oogschaduw niet te ver naar de zijkant uit te werken. Wat ik meestal doe is een soort denkbeeldige lijn trekken van het puntje van mijn oog naar mijn wenkbrauwen toe. Hier probeer ik de oogschaduw binnen te houden.

Vervagen gaat makkelijker wanneer je een lichtere kleur pakt, bijvoorbeeld de witte en/of taupekleur uit het palette, en deze aanbrengt onder de wenkbrauwen. Vervolgens vervaag je deze kleur lichtjes met de kleur eronder, in dit geval donkerbruin.

Voor wat ‘licht’ in je look kun je de highlighter ook nog even bij je traanbuis aanbrengen. Dit doe ik meestal met een wattenstaafje of in dit geval, het sponsapplicatortje.

Breng oogpotlood of eyeliner aan boven je wimperrand.

En een flinke lik van je favoriete mascara.

De look is bijna af! In principe kun je hem zo laten als je het mooi vindt om niets onder je ogen aan te brengen. Zelf houd ik wel van oogmake-up onder mijn ogen, dus ik ga nog eventjes door.

Met een wattenstaafje breng ik de donkerbruine oogschaduw aan onder mijn ogen.

More mascara!

Zo. Wat mij betreft is de look nu af! Ondanks het werken met donkere kleuren als zwart en donkerbruin moet ik zeggen dat het geen panda-ogen oplevert. Het is wel een donkere look, maar niet zo één waarvan mensen schrikken als je zo op kantoor komt. Althans, dat vind ik.

Deze ooglook is natuurlijk ook perfect voor feestjes en partijen, vandaar dat ik het vlak voor het weekend plaats. Hopelijk doen jullie zo wat inspiratie op! Verder vond ik het leuk om eens niet van het klassieke licht op het bewegend ooglid naar donker in arcadeboog te werken. Dit is juist andersom.

Hieronder nog een aantal close-ups van het eindresultaat;

En een full face met flits (links) en zonder flits (rechts):

Ik ben superblij met dit goed gepigmenteerde palette van Revlon, en dat voor slechts €3,-. I’m going back for more!

Naast oogschaduwpalettes verkoopt de BS Budget Store/Big Bazaar ook lippenstiften, nagellak en wenkbrauwgel van Revlon. Alle Revlon producten kosten €2,99 per stuk. Big Bazaar verkooppunten vind je hier. De BS Budget Store is een onderdeel van Big Bazaar, hun specifieke verkooppunten heb ik niet kunnen vinden, maar er zit er in elk geval één in Houten (binnen in dat nieuwe gedeelte, schuin tegenover de Van Haren).

Wat is jullie ervaring met Revlon make-up? Hebben jullie het al ontdekt bij de bovenstaande budget stores?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

117 Reacties

 1. esbosbes
  8 oktober 2013 / dinsdag, 8 oktober 2013

  Hallo!! Super mooi!! TIP in den Bosch zit ook een klein budget winkeltje en daar hebben ze ook allemaal super goeie merken enzi voor kei goedkoop… Echt midden in het centrum! Ze verkopen zelfs mabeline (ik ben niet zo goed met die namen enzo) en nig meer van dat soort merken voor maar 1 tor 2 euro!!
  Xx

 2. Louu
  4 juni 2013 / dinsdag, 4 juni 2013

  hee,
  Wij hebben ook een budget-shop (in Weert, NW-Limburg)!
  En ik heb daar laatst ook Revlon nagelak geshopt!
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *