Review: Body Butter Bars van The Beauty Bakery

Een velletje zo zacht als een babyhuidje willen we allemaal wel! Zeker nu het weer zo wisselvallig is (dan weer warm, dan weer koud) snapt onze huid er helemaal niets meer van. Om je huid goed te verwennen (en om die laatste koude dagen door te komen) zijn de Body Butter Bars van The Beauty Bakery ideaal. Deze blokken bestaande uit allerlei boters en oliën zijn pure verwennerij!

Het gebruik van een Body Butter Bar is wellicht even wennen als je normaliter smeert met vloeibare body lotions of -butters. Het gebruik is echter heel simpel! Het beste kun je de bars gebruiken na een lekkere warme douche of bad. Terwijl je huid nog nadampt pak je een Body Butter Bar en deze masseer je zachtjes over je huid. Door je warme huid smelten de boters waardoor het lekker soepel verdeeld. Vervolgens leg je het blokje aan de kant en masseer je de boters verder in je huid met je handen.

Masseer je de Body Butter Bars over een droge huid dan moet het blokje eerst opgewarmd worden door de wrijving en door je lichaamstemperatuur voordat het een beetje begint te smelten. Inmasseren op een droge huid kan dus ook gewoon, maar het heeft iets langer de tijd nodig voordat de boters zich zullen versmelten met de huid.

Sinds kort heb ik een aantal Body Butter Bars (en een heerlijke Sugar Scrub Bar) van The Beauty Bakery in mijn badkamer liggen die ik lekker voor jullie heb uitgeprobeerd. De bars heb ik steeds na het douchen gebruikt, maar ze zijn ook ideaal voor onderweg, om je droge handen, ellebogen, knieën, hielen of nagelriemen mee in te smeren. Enne, natuurlijk zijn ze ook zéér geschikt voor romantische massages! 😉

Let’s get it on… (35gr) 
De meest sexy plaat aller tijden is toch wel ‘Let’s get it on’, een hit van Marvin Gaye uit 1973. Het is de ultieme ‘baby making music’ zoals dat heet en ik denk dat deze Motown artiest dan ook verantwoordelijk is voor vele zwoele nachten. Geen wonder dat deze Body Butter Bar is vernoemd naar dit nummertje! Let’s get it on bestaat voor het grootste gedeelte uit pure cacoaboter, maar dan het soort wat nog lekker naar chocolade ruikt. De bar is gekleurd met cacaopoeder en gegeurd met ylang ylang etherische olie. In de aromatherapie brengt de geur van Ylang Ylang een gevoel van blijheid met zich mee. Het haalt stress weg, zorgt voor een gevoel van overgave en schijnt zelfs te werken als een afrodisiacum (in andere woorden, hiervan krijg je zin om van bil te gaan).

De bar ziet eruit als een lekker stuk chocola en eerlijk gezegd ruikt ‘ie ook zo. Ik kon mezelf maar met moeite bedwingen om er geen hapje van te nemen! Omdat deze bar uit alleen cacaoboter bestaat (dat is één van de hardste boters) smelt deze wat langzamer dat de overige Body Butter Bars, dus deze vind ik het prettigst om te gebruiken op een warme, vochtige huid. Dan glijdt de bar soepeltjes over mijn huid heen en komt de geur van Ylang Ylang vrij. Mijn huid is hierna zacht, gehydrateerd en lekker glad, maar niet vettig en spekglad. De geur van Ylang Ylang gemengd met chocola zorgt voor een vrolijk gevoel! Door de vorm houdt de bar lekker vast en het compacte formaatje maakt deze bar tevens zeer geschikt voor in mijn handtas (wel even in een blikje doen). De prijs van deze Body Butter Bar is €6,90.

Tiger Butter (35gr)
Waar de meeste Nederlanders komen aanzetten met een blikje Vicks VapoRub kwamen mijn ouders altijd aanzetten met een potje Tijgerbalsem als ik ziek was als kind. Bijna alle Indische mensen die ik ken hebben wel een potje Tijgerbalsem in huis. Het antwoord op al je klachten! Spierpijn? Tijgerbalsem. Ziek? Tijgerbalsem. Muggenbult? Tijgerbalsem. Hoofdpijn? Tijgerbalsem op je slapen. Verkouden? Hoppa, tijgerbalsem onder je neus en op je borst. De geur van Tijgerbalsem is iets nostalgisch, voor mij. Het is een hele frisse, maar ook warme en kruidige geur. Vrij overheersend, maar voor mij is dat niet erg. Vind je de geur minder fijn, dan is het raadzaam de bar in een afsluitbaar bakje of blikje te bewaren.

Oorspronkelijk is tijgerbalsem uitgevonden voor het verlichten van spierpijn van Chinese keizers. De kruiden die destijds werden gebruikt, zitten ook in deze bar. Etherische oliën van pepermunt, kamfer, kaneel, kruidnagel en rozemarijn zijn verwerkt in een mengsel van cacoaboter, sheaboter en hennepolie (bij gebrek aan opium, wat in het oorspronkelijke recept thuishoort). Dit is tijgerbalsem in vaste vorm, lekker compact en erg handig! Ideaal voor alle bovengenoemde doeleinden.

Deze bar smelt door de toevoeging van sheaboter en de oliën wat gemakkelijker dan ‘Let’s get it on’ waardoor je het ook prima op een droge huid kunt gebruiken. Heb je nog geen potje tijgerbalsem in huis dan raad ik je echt aan om deze Tiger Butter in huis te halen. Misschien is het iets geks waar alleen Indische mensen in geloven, maar ik zweer dat het helpt tegen spierpijn en ziekzijn. De prijs van deze bar is €5,50.

Vanilla & Pink Sugar + Mango & Melon (100 gr)
Van alle Body Butter Bars zijn dit mijn favorieten, omdat ze én heerlijk zoet ruiken én wat sneller smelten én het grootst zijn. The bigger, the better, baby! Ze liggen lekker in mijn hand waardoor ik de platte bovenkant goed over mijn huid kan wrijven. Deze Body Butter Bars glijden zelfs op een droge huid soepeltjes heen en weer. Dat deze bars wat zachter zijn komt door de toevoeging van extra sheaboter en zoete amandel olie.

Mango & Melon is voor de personen met een voorkeur voor zoete, fruitige geurtjes. Perfect om die tropische zomervibes in huis te halen! De groene onderlaag is geparfumeerd met de zoete geur van rijpe mango’s en het gele toefje ruikt naar limoen. Gecombineerd zorgt het voor een frisse, fruitige en exotische combinatie die je een flinke energie boost geeft! Mango & Melon is heerlijk na je ochtenddouche.

Vanilla & Pink Sugar
bestaat uit een roze onderlaag (met de geur van Pink Sugar) met daarop een flinke toef romige Hot Vanilla Butter. Liefhebbers van Pink Sugar hoef ik niet uit te leggen hoe heerlijk de geur is, maar voor de mensen die de geur nog niet kennen volgt er nu een watertandende geuromschrijving;

Door een speelse mix van vanille en karamel is dit een zoet, sensueel parfum. Suikerspin, caramel, toffee, een vleugje vanille, vijgen, aardbeienjam, een zweem viooltjes & sexy musk… It’s perfect! Overige ingrediënten zijn bergamot, vijgenbladeren, lelie, rood fruit, muskus, sandelhout en tonkabonen. Lovely and innocent, but breathtaking sexy.

Wanneer je de Body Butter Bar over je lichaam masseert smelten de boters en komen de geuren van Pink Sugar met Hot Vanilla Butter vrij. Hmmmmm! Voor de liefhebbers van gourmand parfums is dit een echte musthave. De prijs van deze bars is €9,90 per stuk.

Last, but not least wil ik de Sugar Scrub Bar bespreken. Deze bar is gegeurd met de zoete geur van amandelen, waardoor het een heerlijke zoete marsepeingeur heeft. Persoonlijk vind ik dit echt heerlijk! De Sugar Scrub Bar is te vergelijken met Buffy van Lush, maar dan iets minder vettig en iets harder van textuur. Dit vind ik eigenlijk wel fijn, want Buffy smolt heel snel bij mij waardoor ik er minder lang van kon genieten.

Deze Sugar Scrub Bar is een lekker robuust blok. Het ligt lekker in de hand waardoor ik er prima mee over mijn dijen en billen kan scrubben. De suiker in het blok zorgt voor een goede, stevige scrub. Persoonlijk is dit perfect voor de hiervoor benoemde lichaamsdelen, maar vind ik de scrub te grof voor bijvoorbeeld mijn borst. Na de eerste keer gebruik wordt het blok ietsje zachter waardoor het scrubben nóg lekkerder gaat. Omdat de scrub zo stevig is is het wel raadzaam om dit met langzame ronddraaiende bewegingen in te masseren en ga er dus vooral niet als een gek mee tekeer, want dat kan wellicht wat ‘pijnlijk’ zijn.

De Sugar Scrub Bar is het beste te gebruiken vlak voordat je klaar bent met douchen. In elk geval na de douchegel, zodat het voedende laagje op je billen er niet weer wordt afgespoeld. Na het douchen dep ik mijn huid droog en mijn billen zijn dan voorzien van een heerlijk voedend laagje cacoaboter. Niet extreem vettig of glibberig, maar precies genoeg. En ze zijn zàcht! Ik voelde me meteen heel verleidelijk met mijn zijdezachte derriere. Ik wil mijn billen eigenlijk gewoon aan jullie laten zien, zo enthousiast ben ik! Maar goed, dat zou een beetje te veel informatie zijn natuurlijk 😉

Tip: de bar leg ik na gebruik op een zeepplankje (met gaatjes!) zodat het goed kan uitlekken. Dit is belangrijk, want anders smelt het blok in zijn eigen plasje water en gaat ‘ie minder lang mee. Bovendien voorkom je door het gebruik van een zeepplankje de vorming van schimmel. Heb je een Sugar Scrub Bar, dan kan ik je dus echt aanraden om dit te doen!

De Sugar Scrub Bar is lekker groot en naar mijn mening zuiniger in gebruik vergeleken bij Buffy van Lush. Bovendien heb je bij The Beauty Bakery keuze uit verschillende geuren, wat ik ook een voordeel vind. Naast ‘Creamy Almond’ is er bijvoorbeeld ook keuze uit geuren als ‘Citrus Heaven’, ‘Mermaids’, ‘Coconut Butter’, ‘Mango Flow’ en ‘Vanilla Beans’. De prijs van deze bars zijn €8,90 per stuk.

Mensen met een droge huid en mensen die hun huid wat extra TLC willen geven kunnen hun hart ophalen bij de Body Butter Bars en Sugar Scrub Bars van The Beauty Bakery. Ze verzorgen je huid met heerlijke voedende boters en oliën  zonder het vet, vies en plakkerig te maken. Bovendien zijn de geuren om van te smullen! Nog een voordeel, deze bars zijn multifunctioneel. Voor na het douchen, romantische massages of voor het insmeren van droge plekjes (hielen, ellebogen, handen, nagelriemen, etc.) onderweg zijn ze ideaal.

GRATIS BODY BUTTER BAR!
Angel van The Beauty Bakery wil jullie graag kennis laten maken met de Body Butter Bars, dus bij een bestelling vanaf €20 in The Beauty Bakery webshop krijg je er eentje cadeau t.w.v. €9,90. Welke geur je krijgt blijft een verrassing! Plaats het woord ‘BEAUTYLAB‘ bij je bestelling, zodat Angel weet dat je recht hebt op een gratis Body Butter Bar. Deze actie is geldig t/m 22 maart 2013.

Enne, als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je ook nog eens 20% korting over je gehele eerste bestelling. Dan heb je in feite al een gratis Body Butter Bar vanaf €16,-. Say whuuuut?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

97 Reacties

 1. Mieke
  18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

  Help! Ik wil graag die tiger butter bestellen maar ik vind deze niet terug op de website?

 2. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

  Oh echt geweldige producten! Nu krijg ik weer de kriebels om toch eens te gaan bestellen.

 3. 16 maart 2013 / zaterdag, 16 maart 2013

  Haha dat van die tijgerbalsem klopt echt! Mijn familie is ook indisch en alle klachten worden opgelost met tijgerbalsem. Grappig om dat ook is van een ander te horen

 4. Hannah
  16 maart 2013 / zaterdag, 16 maart 2013

  Hah, dat is grappig! Mijn papa is ook Indisch, en wij hebben ook altijd tijgerbalsem in huis 🙂 hij noemt het altijd obat matjan (geen ideee of je het ook zo schrijft, maar ik spel het even zoals hij het zegt!)

 5. 16 maart 2013 / zaterdag, 16 maart 2013

  Wat een super leuke actie! Ik heb wat besteld! 🙂

 6. Wendy Harthoorn
  16 maart 2013 / zaterdag, 16 maart 2013

  Ik heb net bestelling voor dit weekend geplaatst, nu loop ik dit mis..:(

 7. 16 maart 2013 / zaterdag, 16 maart 2013

  Lekker zeg! Die kleurtjes zijn ook zo lekker vrolijk! Ik heb een week geleden een bestelling gedaan bij de beauty bakery, heerlijk! Die maak ik eerst even op^^

 8. Marit
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Tijgerbalsem, wondermiddel!!!!

 9. lady
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Fijne review.

 10. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Zien er weer heerlijke producten uit!

 11. Sanne
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Helaas is de Creamy Almond scrubbar niet te koop op de website, terwijl ik deze dus graag wil kopen. Beetje jammer.

 12. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Ziet er al verrukkelijk uit! Dat bruine hartje lijkt op een heerlijk bonbonnetje net chocola.

  xx

 13. Annika
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Dat klinkt lekker! Vooral de butterbar met mango en de sugarscrub! Misschien meot ik toch maar eens iets proberen…

 14. lot
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Die mango lijkt me erg lekker. Maar ik vind hem toch net een beetje te duur, 10 euro voor een ‘vaste’ bodylotion.

 15. samantha
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Dit ziet er erg leuk en fris uit. De bars lijken me heerlijk.
  pff er is zoveel keus. Hoe kan ik ooit kiezen!!

 16. Linda
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Het lijken wel snoepjes ;D

 17. Judith
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Ja, nu hebben jullie me echt overgehaald hoor! Ik ga een bestelling plaatsen! 🙂

 18. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  HELP ik wil wat bestellen en krijg de heletijd dit :ENTRY_DISCOUNT_COUPON_ERROR

  & dan doe ik of beautylab of lazysunday code hmm snap er niks van kan dus nu niks bestellen:(

  • Judith
   15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

   Die code moet volgens mij bij de opmerkingen staan. Lazysunday is nog niet geldig? En beautylab moet dus bij opmerking. Alleen de code die je na het aanmelden op de nieuwsbrief krijgt kun je daar invullen meende ik?

   Heb een leuke bestelling geplaatst met o.a. die scrub bar. Ben heel erg benieuwd. 🙂

 19. Anna
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Ik heb meteen besteld! Wilde al langer, maar nu is echt perfect om uit te proberen!

 20. renoeka
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Wij gebruiken ook altijd tijgerbalsem. Ik vroeg me altijd af hoe zo een bodybutter blokding nou werkt. Ik gebruik zelf altijd vloeibare butters. Maar het smelt dus met aanraking van de warme huid, net als kokosvet. Maar wat nou als het een hele warme dag is? Smelt de bodybutter dan ook van zichzelf net als kokosvet?

  • Serena
   Auteur
   15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

   Ja, als het echt heel warm is wel! Dan kun je het beter even op een koele, donkere plek bewaren.

 21. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Oooh dit ziet er fantastisch uit! Ik ga eens even lekker rondsnuffelen bij haar 😀

 22. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Wat lijkt me dit allemaal super fijn zeg, ik denk echt dat het tijd word om een keertje iets bij Angel te bestellen!

 23. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Het ziet er al gewoon leuk uit vind ik, al die kleurtjes 😀

 24. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Yumm, die chocolatebar.. I likee! Ik denk dat ik hem wel een keer ga kopen. Waag, denk nu al aan mijn zachte chocoladehuidje daarna (: maar, waarom heet tijgerbalsem tijgerbalsem als er niet iets van tijger in zit. Weet anyone hier dat?

 25. Kelly
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Leuke actie! 🙂
  Ben ook blij dat ze een betere website hebben, ik weet nog dat ik ze een keer tegen kwam en dacht dat het oplichterij of iig enorm amateuristisch was.

 26. Nicole
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  “Ik kon mezelf maar met moeite bedwingen om er geen hapje van te nemen!” -> Het lieve wolletje ook zo te zien 🙂

 27. Stacey
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Oooooh wat lijken me dit heerlijke producten! En leuk geschreven ook, dat enthousiasme over de deriere haha 🙂 een even neuzen op de site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *