Top 10 meest bizarre cosmetische ingrepen

We doen soms nogal extreme dingen om er mooier uit te zien. Sommige mensen vinden het al bizar dat we onze wimpers krullen met ‘miniatuur martelwerktuigjes’, ons gezicht er zowat af laten branden met glycolzuurpeelings, maar het kan erger. Zo heb ik in de loop der jaren vaak geschreven over bizarre beauty producten en -behandelingen. Stierensperma als haarmasker, vogelpoep als gezichtsmasker, ons eelt eraf laten knabbelen door visjes of een kalmerende massage door echte slangen over je rug te laten krioelen, bijvoorbeeld.

Maar het kan altijd NOG erger. In de video hieronder behandel ik samen met Jesper van het kanaal TIEN de top 10 meest bizarre cosmetische ingrepen en geven we onze ongezouten mening. Kijk en huiver!

Hieronder nog even de Top 10 meest bizarre cosmetische ingrepen op een rijtje;

10: Six Packs
Door middel van Liposuctie en het krimpen van de huid kan men een six pack creëren. Er komt hier onder andere en metalen buis bij kijken die in de buikspieren wordt gestoken om vet weg te zuigen en de huid moet verhit worden om strakker te worden.

9: Navel
Een proces om uitstekende navels naar binnen te krijgen. Een uitstekende navel is eigenlijk een kleine navelstreng hernia die gerepareerd kan worden om een mooiere navel te krijgen.

8: Hoorn implantatie
Stukjes Teflon of Silicone worden in de huid ingebracht. Deze worden weer vervangen door grotere stukken waardoor de huid oprekt. Uiteindelijk worden zo de hoorns gecreëerd.

7: Ballen Strijken
Ook bekend als het laser liften voor mannen en kost ongeveer $575. De laser behandeling verwijderd rimpels en haar en tegelijkertijd wordt de algemene look van de scrotum verbeterd.

6: Kuiltjes Creatie
Door een kleine in snede te maken aan de binnenkant van de wang en het hechten van bepaalde spieren ontstaat het fel begeerde kuiltje in de wangen. Het kost een chirurg slechts 20 minuten.

5: Pokertox
Een botox behandeling speciaal ontworpen voor poker spelers. Het zorgt voor een onbeweegbaar gezicht waardoor het risico op onbewuste gezichtsuitdrukkingen verkleind wordt.

4: Oost Aziatische Ooglid correctie
Een cosmetische ingreep om de vorm van je ogen te veranderen. Het resultaat is een vouw in het oog waardoor het oog meer lijkt op dat van een westers persoon. Zuid-Korea is het land waar het merendeel van dit soort ingrepen wordt gedaan.

3: Maagdenvlies restauratie
Een reconstructieve operatie om het maagdenvlies te herstellen, ontworpen om vrouwen hun maagdelijkheid terug te geven. Soms wordt er zelfs een capsule met nepbloed toegevoegd voor een realistisch effect.

2: Ledemaat verlenging
De huid van de patiënt wordt gebroken waarna een uitschuifbaar apparaat de botten oprekt voor een periode van minimaal 3 maanden. Het kost ongeveer $85000 en zorgt voor een immobiliteit van 6 maanden!

1: Snor Therapie
Een Turkse Chirurg voert zo’n 50 tot 60 van deze ingrepen per maand uit. Hij haalt haar van een ander deel van het lichaam en plant de haren op de boven lip om een volle, mannelijke snor te creëren.

Wat vinden jullie de meest bizarre cosmetische ingreep? Of kennen jullie nóg vreemdere ingrepen? Deel het in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

56 Reacties

 1. 23 oktober 2014 / donderdag, 23 oktober 2014

  Wauw, dat mensen dat ook daadwerkelijk laten doen. Bizar!

 2. 21 oktober 2014 / dinsdag, 21 oktober 2014

  hahaha, wat een dodo als je zoiets laat doen!!

 3. Emma
  20 oktober 2014 / maandag, 20 oktober 2014

  Volgens mij hadden jullie je wel iets beter kunnen inlezen op de navel correctie. Ik heb namelijk zelf een navelbreuk gehad en ben dus ook aan mijn navel geopereerd. Dit is niet om het mooier te maken maar belangrijk voor je gezondheid.
  En veel mooier wordt het er ook niet op want er zit een litteken rondom je hele navel. Beetje jammer dit!
  De rest is wel echt bizar hoor

 4. 20 oktober 2014 / maandag, 20 oktober 2014

  Oke die navelbreuk kan dan nog wel aangezien dat ook uit medisch oogpunt gezien kan worden. maar pfff.. je scrotum er beter uit laten zien?:’D en wat sixpack betreft.. volgens mij moet je daar gewoon voor trainen.. anders is t nooit permanent. Gek wat mensen allemaal willen doen met hun lichaam.

 5. Caroline
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Sorry maar ik vind het heel erg raar om te zien dat een navel breuk corrigeren als iets bizars wordt gezien. Dit is namelijk een medische ingreep een navelbreuk kan vervelende bijwerkingen hebben zoals een branderig en trekkerig gevoel. Ook kan het bij een zwangerschap groter worden en zelfs uitscheuren.
  Ik vind de andere ingrepen die hier staan wel bizar en ook niet medisch belangrijkaar vind een navel correctie hier absoluut buiten staan!
  Sorry ik wilde dit even kwijt vind het namelijk jammer als je dit niet zou weten en je mening zou v
  Ik vind jouw blog heel erg leuk om te lezen en je bent denk ik een voorbeeld voor veel jonge meiden, probeer te zorgen dat je kennis hebt van wat je publiceert;)

  • Caroline
   19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

   Oh zie dat er een stukje mist
   Er moest staan dat ik het jammer zou vinden als je je mening zou vormen terwijl je deze informatie mist;)

 6. Rianne
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Wow oke ik was suprised om nummer 9 de navel te zien staan. Ik heb dat zelf namelijk laten doen toen ik 7 was. Eigenlijk nooit het besef gehad dat dat onder cosmetische ingrepen zou vallen, gek eigenlijk.

  Ik werd geopereerd aan een blindedarmontsteking en heb gelijk mijn navel laten doen. Ik had een navelbreuk (ja echt zo een enoooorme uitpuiler) en heb nu een half gat/bolletje. Ben best tevreden maar heb wel een navelissue. Niemand mag eraan zitten anders word ik gek.

  • Saskia
   24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

   Het gaat er hier meer om dat mensen het doen om er mooier uit te zien, niet om de gezondheid.

 7. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Wat een bizarre ingrepen zeg. Waarvoor zou je hoorns nodig hebben haha.

 8. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Wat een bijzondere cosmetische ingrepen. Ik vind de Six Packs toch wel het meest bizarre 🙂 x

 9. Maike
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik denk dat dit soort ingrepen ook wel een heel groot cultureel aspect met zich mee brengen
  In China willen mensen langer zijn, in Turkije wil men een dikke mooie snor en in westerse landen willen we dunner zijn dus nemen we een liposuctie
  Maar van een liposuctie kijkt niemand hier op, terwijl ik denk dat als je daarmee aankomt in bijvoorbeeld China waar ze vaak al petite zijn ze je voor gek verklaren, zoals wij dan weer doen met hun ledemaatverlenging en ooglidcorrecties
  Het is dus eigenlijk een kwestie van perspectief
  wat wij dan raar en creepy vinden is in andere plekken op de wereld doodnormaal
  wat wij de normaalste zaak van de wereld vinden is ergens anders het vreemdste wat ze ooit hebben gehoord

  hoe dan ook

  topartikel en ik vind het geweldig hoe jullie over sommige dingen nog zo serieus kunnen zijn haha

  • yvonne
   19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

   mee eens.
   Er wordt ook ingespeeld op mode. 20 jaar geleden vonden we borstvergrotingen ook heel raar en nu kijkt niemand daar meer van op.
   Maar ik vraag me bij veel operaties wel af wat voor littekens die geven…
   Volgens mij is het resultaat lang niet zo mooi als je overal littekens hebt.
   Alleen de kuiltjes in je wangen vind ik vreemd…. hoe ziet dat er inderdaad uit als je niet lacht?

   Leuke video!

 10. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Pfff, die ledemaat-verlenging vind ik echt ziek! Bahbahbah 🙁 Sowieso heb je mensen met hele vreemde ideeën rondlopen op de wereld! X

 11. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Wat een leuke video , heb echt moeten lachen!

 12. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Een borstverkleining kan ik nog wel begrepen.. maar dit slaat alles! Ik heb met moeite de video bekeken. Bah bah zeg. Ik ben erg visueel ingesteld, haha.

 13. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik vind het echt super overdreven! Wees gewoon eens blij met jezelf, denk ik dan 🙂

 14. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Van een hoop had ik al gehoord maar sjeeesssuss, blijft bizar! Maar ja als je er maar goed bij voelt zeg ik dan :-). Een vriendin van me is chirurg en expert in fillers, het schijnt te zijn dat mannen dit het meeste laten doen… en wij dachten dat vrouwen ijdel zijn 😉

 15. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Leuk filmpje! Wat een rare dingen willen mensen toch. Botten breken, brrr.

 16. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Jeetje zeg, wat een gekheid!

 17. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Die lachkuiltjes vind ik toch stiekem wel cute. Toch zijn er ook bizarre dingen. Het gekste dat ik nu hoor is dat vrouwen tenen amputeren om beter in pumps te passen. (maak die schoen gewoon breder)

 18. Catharina
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik krijg hier nou toch echt rillingen van brr

 19. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik ben altijd wel van mening dat als je het echt wil laten doen, dan moet je dat ook zeker niet laten. Neemt niet weg dat ik het volledig overbodig en raar blijf vinden. Maarja, misschien heb ik over 30 jaar mn voorhoofd ook wel helemaal volgespoten, je weet het niet. xxx Lucinda

 20. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ballen strijken hahahaha. Sorry hoor maar als een man tegen me zou zeggen dat ie zijn ballen gestreken had zou ik toch even een wenkbrauw optrekken 😀

 21. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik vind het allemaal maar een beetje apart om eerlijk te zijn. 😀

 22. Ulrike
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  De navel snap ik op zich nog wel. Maar de rest vind ik echt vreemd 🙂

 23. n
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Heel dom van dat maagdenvlies (mocht dat bestaan). Ik ben zelf moslima en inderdaad seks voor het huwelijk is niet toegestaan maar als jij het wel hebt gedaan dan verricht je gewoon tauwbah (vergeving) daarvoor. Allah (God) is de Meest Barmhartige. En dan ga je niet de boel belazeren met van die gekke acties, dat is erg cultureel.

  • Serena
   Auteur
   19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

   hi N,
   het wordt ook gedaan door maagden die gewoonweg bang zijn dat er niets ‘scheurt’ of gaat bloeden. Omdat het zo belangrijk is. Ik vind niet dat je dan de boel belazert. liefs, Serena

 24. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  lol van die snortherapie had ik nog nooit gehoord XD

 25. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Iehhh niks van dit zou ik ooit laten doen! Die van die navel dat snap ik nog wel. Als mensen dat hebben. Dat is nog de minste rare ingreep!

 26. Birgit
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ledemaatverlenging of maagdenvliesrestauratie is helemaal niet zo bizar. De eerste wordt vaak gebruikt.bij mensen met dwerggroei of een andere aangeboren afwijking aan de ledematen. Deze operatie wordt ool niet speciaal gebruikt als beauty-behandeling maar uit praktisch oogpunt. Ook maagdenvliesreconstructie is een doodnormale ingreep, al is de reden ervoor vaak belachelijk (bij Moslima’s die niet als maagd het huwelijk in gaan). De rest van de ingrepen vind ik wel bizar en totaal onnodig.

 27. Annika
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik heb wel eens een documentaire gezien waarin ze vertelden over die ledemaatverlenging. Die mensen hebben dan echt maanden lang verschrikkelijk veel pijn aan hun been, om 3 cm langer te worden. En ze betalen er ook nog eens heel veel geld voor!

 28. Permata
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ledemaat verlenging is in de meeste gevallen best normaal meestal doen mensen het die een groei ziekte hebben een vriendin van mij heeft het bij armen en benen gedaan zodat ze zelf kan pinnen en der haar kan borstelen enz.

 29. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Leuk om te zien! Het zijn wel echt allemaal hele bizarre ingrepen! Ik vind het vooral zo naar dat er landen zijn waar zo’n ingreep kan helpen met je carrière en het vinden van een man/vrouw. Vooral die ledemaatverlenging lijkt me echt heel pijnlijk en naar, zeker omdat ik zelf ook klein ben en ik het dus nooit zou doen. Ik heb ook het idee dat het helemaal niet erg is om niet zo lang te zijn; mijn vriend het

  • 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

   Ik was nog niet klaar oeps 😛 Maar mijn vriend vind het vooral schattig, dus ik vind het echt heel naar dat er mensen zijn die wel al die pijn moeten doormaken om een beetje sociaal geaccepteerd te worden!

 30. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Haha, ongelooflijk wat mensen allemaal doen om aan bepaalde schoonheidsidealen te voldoen. Er zitten erg bizarre ingrepen tussen inderdaad!

 31. Lieke
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Ik wist niet eens dat men kuiltjes kon creëren, wat een wereld zeg.
  Ik heb ze bij beide wangen, het is wel schattig maar om het speciaal te laten doen hmm nee

 32. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Echt bizar deze ingrepen!

 33. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Waat ze zijn allemaal echt bizar, waarom zou je dat doen? :O

 34. Kim
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Andere zijn bv ook tongsplitsen en elvenoren!

 35. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Wow, wat een bizarre dingen allemaal. Die sixpack vind ik er echt over, wat een idee…

 36. Marlous
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Wow, bizar! Hoewel ik nr 9, met de navel, zo heel gek nog niet vind.

 37. 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Wow, wat een lijst zo op de zondagochtend. De meeste ingrepen kende ik al behalve die van de snor therapie en het ballen strijken. Bizar wat mensen er allemaal voor over hebben om aan een schoonheids-, danwel cultereel ideaal te voldoen waar in de meeste gevallen het merendeel van de mensen niet eens aan voldoet.

 38. Momo
  19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

  Hoi! Volgens mij is het hele idee van maagdenvlies een fabeltje, het is niet een soort vlies waar je als man door heen kan prikken waardoor een vrouw geen maagd meer is. Aangezien het geen vlies is wat je doorprikt, komt het voor dat sommige vrouwen ook niet bloeden bij hun eerste keer seks. Het kan dan, lijkt me, ook niet stuk gaan tijdens bijv. paardrijden. Ik dacht dat het maagdenvlies een soort ribbeltje aan de binnenkant van de vagina was.

  • Serena
   Auteur
   19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

   hi Momo,
   ja dat is het ook, en het kan door sporten kleine scheurtjes krijgen en bloeden, waardoor je tijdens de eerste keer gemeenschap (kennelijk) niet meer bloedt. Dat is wat ik heb begrepen van mijn huisarts (toen ik heel jong was, ik stelde altijd vragen). liefs, Serena.

   • 19 oktober 2014 / zondag, 19 oktober 2014

    Het is niet helemaal een fabel. In oorsprong hebben alle vrouwen een maagdenvlies, maar die blijft bij de ontwikkeling niet intact. Bij sommigen blijft het tot latere leeftijd intact, een zogenaamde hymen imperforatus. Zij presenteren zich meestal als puber bij de arts met maandelijkse krampen zonder bloedverlies en mogelijk zwelling van de buik. Maar gelukkig komt dit zelden voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *