Miss Sporty Perfect Colour Lipstick

Door Angel – Mijn allereerste lipstick was er één van Chanel, uit de beautycase van mijn moeder. Als je vijfjarige dochter vraagt of ze je lipstick mag lenen, zeg je nee. Als je dan ziet dat ze hem toch pakt, knijp je een oogje toe en verwacht je dat ze binnen drie minuten terug is om glunderend van trots de heroin-chic-junky-look op haar snuitje te laten zien. Als ze na twintig minuten nog niet terug is en je toch maar even een kijkje gaat nemen, verwacht je niet dat ze net klaar de puntjes op de i aan het zetten is van haar zorgvuldig gekleurde meesterwerk. Een levensgrote My Little Pony… op de muur van de woonkamer.

Vreemd genoeg verdwenen de lipsticks vanaf die dag  achter slot en grendel. Maar toen ik een jaar of 14 was, mocht ik weer aan de lipsticks en wel van mijn eigen zakgeld. En wat kun je je veroorloven op die leeftijd? Good old Miss Sporty die na al die jaren nog steeds trouw in de schappen ligt.

Toen ik bij Serena vier splinternieuwe kleuren zag liggen, ging mijn jeugdsentiment opspelen. En toen ook nog de budget freak in mij ontwaakte, vielen ze alle vier ze per ongeluk in mijn tas. Dus Sereen, mocht je je afvagen waar die lipsticks zijn gebleven… ik heb geen flauw idee.

Beautylab Angel Miss Sporty lipstick 3De Perfect Colour Lipsticks van Miss Sporty hebben een nieuw jasje gekregen. De zwarte huls met een hoogglans afwerking geeft de lipstick een wat chiquere uitstraling dan de bekende blauwe huls. De huls ziet er prima uit voor een budget lipstick en sluit goed zodat hij in je tas niet zomaar los gaat. Het middenstuk van de huls is transparant, very handy want zo zie je gemakkelijk welke kleur je pakt.

Beautylab Angel Miss Sporty lipstick 2Maar niet alleen de verpakking is nieuw. De bestaande collectie is aangevuld met nieuwe kleuren. Zo zijn er echte klassiekers toegevoegd maar ook de wat meer trendy tinten worden goed vertegenwoordigd. Vandaag test  ik de onderstaande kleuren:

 • 009 – Innocence
 • 039 – Sweet Berry
 • 053 – Oh Fire
 • 022 – BB Nude

Beautylab Angel Miss Sporty lipstick 1Ergens is bij mij de theorie ontstaan dat Miss Sporty een tienermerk is met een niet denderende kwaliteit. Goed te verklaren omdat naarmate je ouder wordt en je wekelijkse zakgeld toelage gestaag meegroeit, je make-up budget ook wat rianter wordt en je Miss Sporty al snel inruilt voor een trapje hoger. Ik heb het vanaf mijn zestiende dan ook nooit meer gebruikt. Die theorie kan rechtstreeks de kliko in want ik ben positief verrast door de swatches.

Beautylab Angel Miss Sporty lipstick 4Dan gaan we nu naar de swatches van de kleuren op mijn lippen. Zoals je misschien weet, is dit mijn eerste review. Ik dacht even in een uurtje een leuk artikeltje te kunnen bouwen. Wrong thinking. Het worstelen met spiegels, camera instellingen, de juiste angles vinden, wachten tot de zon schijnt en dan ook nog fierce en superlekker de lens in kijken, duurde uren waardoor ik op geen enkele foto in hetzelfde licht zit. En verklaart gelijk waarom ik op de ene foto kanariegeel en op de andere foto zo roze als een speenvarken ben. Please forgive me, ik beloof er beter in te worden.

009 – Innocence
009 Innocence 1
Een middenroze, vrij felle roze tint. Pas op met deze kleur. Als je te zongebruind bent, ga je al snel richting Barbie (Samantha de Jong uit Oh Oh Cherso). Ik ben iets minder fan van deze kleur omdat het pigment zich lijkt op de hopen in de groeven en oneffenheden van de lippen. Hiermee worden eventuele velletjes nog duidelijker zichtbaar. Even scrubben dus voor gebruik zodat je lippen glad en egaal zijn. Omdat twee lagen te ‘Barbie’ werd, heb ik voor de foto één dunne laag opgebracht.

039 – Sweet Berry
039 Sweet Berry coulage 2
Een diepe, intense framboosachtige fuchsiaroze kleur. Eén van mijn favorieten! Een klassieke, chique kleur maar door de warme ondertoon net wat minder formeel.

053 – Oh Fire
053 Oh Fire coulage 3
Een frisse, moderne rode kleur met een koraalkleurige ondertoon.

022 – BB Nude
22 BB Nude 4
Een crèmige, beige nudetint. Altijd goed als je weer eens los bent gegaan met een heftige smokey-eye look.

First Thoughts
Niet elke kleur is mijn favoriet omdat ik ze niet zelf heb uitgekozen, maar de pigmentatie, en daarmee ook de dekking, is geweldig. De textuur is zo romig dat ze als een lippenbalsem over de lippen glijden. De Perfect Colour lipsticks hebben een lichte, prettige, frisse geur die me nog het meest doet denken aan een lippenbalsem met een mild fruitsmaakje. Niet zwaar of overdreven aanwezig en na het aanbrengen ook niet te proeven.

De lipsticks houden het redelijk uit. Ik heb de gewoonte om zo´n beetje elk half uur mijn lippen bij te werken maar speciaal voor deze review heb ik dat niet gedaan. Een test met de 039 Sweet Berry wijst uit dat de lipstick een ochtend (d.w.z. een kop koffie, een glas jus d’orange en een paar uur werken) goed overleeft. Daarna is het wel tijd om de boel bij te werken. Ze geven wel ontzettend af, dat is goed te zien op de glazen waar ik uit drink. Desalniettemin blijft er voldoende kleur op de lippen achter om een flink stuk van de dag mee door te komen.

Beautylab Angel Miss Sporty lipstick 3
My personal favorites
Absoluut de 022 – BB Nude met op een gedeelde 1e plaats de 039 – Sweet Berry. BB Nude omdat ‘ie altijd wel veilig is. Zeker bij mij omdat ik mezelf nou eenmaal nooit kan beheersen als het gaat om mijn ogen opmaken. Op de een of andere manier ga ik altijd, zelfs bij extreem tijdgebrek, druk in de weer met smoky toestanden. De lippen krijgen dat meest een subtiel kleurtje.  Sweet Berry omdat het een enorme time-saver is. Met zo´n heftige kleur, houd ik de meest tijdrovende klus: de oogmake-up, vrij rustig met alleen wat eyeliner en mascara.

De Perfect Colour Lipsticks zijn vanaf september 2013 verkrijgbaar bij de drogist voor de prijs van €2,49. Voor mij een blijvertje! Zeker voor die prijs.

Pfoeh… die zit erop! Mijn allereerste productreview, ik hoop dat jullie er wat aan hadden.

Veel liefs & tot volgende week!
Angel

Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery

Website: TheBeautyBakery.nl

zp8497586rq

Volg:

79 Reacties

 1. Robin
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Je schrijft echt heerlijk! Luchtig en grappig haha.

 2. myrthe
  30 augustus 2013 / vrijdag, 30 augustus 2013

  Ik heb nummer 020, maar hij smaakt echt vreselijk.. klein minpuntje

 3. Sanne
  28 augustus 2013 / woensdag, 28 augustus 2013

  Oeeh die BB nude is mooi!

 4. Sharlena
  27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Ik vind die Nude de mooiste! Ben al lang op zoek naar de perfecte nude kleur voor mij. Ik ga deze eens proberen! Staat je iig mooi!

 5. 27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Ontzettend fijne review en dat terwijl het je eerste is! Goed gedaan en.. mooie lipsticks!

 6. 27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Mooie lipsticks en kleurtjes.
  De verpakking ziet er ook al beter uit 🙂

 7. 27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Sweet Berry vind ik het mooist! Ik heb zelf ook vier lipsticks uit de Miss Sporty collectie en ben er heel erg tevreden over.

 8. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Sweet Berry is erg mooi! Persoonlijk houd ik net zo van nude

 9. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  De Sweet Berry vind ik erg mooi. En Angel: je schrijft ontzettend leuk en grappig!

 10. Bianca
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  I miss Nena 🙁

  • Serena
   Auteur
   26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

   Ze is 3 weken op vakantie, maar daarna is ze er weer hoor! ^^

 11. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Wat een mooie kleurtjes!

 12. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Leuke review, heel duidelijk en na al die jaren is Miss Sporty er nog steeds.

 13. Valérie
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Leuke review. Ben toch wel heel benieuwd hoe je je wenkbrauwen doet, Angel…………. Aahhhh toe, tutorial? 😀

 14. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  bij de middelste 2, knallen je ogen er echt uit wauw!

 15. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Ik vind de kleurtjes erg mooi! Misschien dat ik ze ook maar ga uitproberen. Voor de prijs zou ik ze in ieder geval niet laten liggen haha.

 16. 26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Voor 2,50 ga ik ze ook zeker eens proberen! Ziet er goed uit 🙂

 17. Annika
  26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

  Oja, ik vroeg me af hoe je jouw naam eigenlijk uitspreekt. Moet je Eenzjel zeggen, op zijn engels? Of moet het Anzjel zijn?

  • Angel Raterman
   26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

   Hahaha! Leuk, die vraag heb ik al lang niet meer gehad. Het is Eenzjel.
   Lfs,
   Eenzjel.

   • Annika
    26 augustus 2013 / maandag, 26 augustus 2013

    Dankje! Ik was telkens aan het twijfelen, omdat ik ook iemand ken die Anzjel heet. Gelukkig kan ik vanavond eindelijk weer rustig gaan slapen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *