L’Oréal Express Refresh Dry Shampoo

Vorige week heb ik een tas vol spullen geshopt bij de Action (bekijk hier mijn Action shoplog) waaronder deze L’Oréal Express Refresh Dry Shampoo voor slechts €2. Ik ben een ontzettende fan van droogshampoo omdat ik altijd een beetje treuzel in de ochtend en een droogshampoo is dan dé uitkomst om snel van mijn vetwordende haaraanzet af te komen. Bovendien geven de meeste droogshampoo’s ook nog eens wat volume aan mijn haren en daar houd ik van! Sterker nog, ik gebruik nu eigenlijk alleen droogshampoo’s als haarstylingsproduct, niet eens per se om de ‘shampoo werking’.

l'oréal express refresh dry shampoo-08 Goed, een lang verhaal kort: ik zag dit product staan, kende het niet, en was benieuwd! Op de voorkant staat ‘invisible dry shampoo’ waaruit ik opmaak dat het geen wit waasje achteraat en onderaan staat ‘volume kick’ waaruit ik opmaak dat het een lekkere volume boost aan mijn lokken geeft. En dat voor maar €2. Is het te mooi om waar te zijn?

Het zou namelijk enorm veel geld schelen als deze droogshampoo eenzelfde werking zou hebben als mijn favoriete Bumble & Bumble droogshampoo van €30.

l'oréal express refresh dry shampoo-06 De L’Oréal Express Refresh invisible dry shampoo zit in een lange fles van zo’n 200 ml, wat gemiddeld net iets meer is dan de gebruikelijke 150 ml. De verpakking valt lekker op door zijn wit met paarse graphics. De geur van deze droogshampoo vind ik erg lekker. Een beetje zoetig, poederig en bloemig, maar ook fris.

l'oréal express refresh dry shampoo-07Maar goed, hoe werkt ‘ie? Voor de mensen die niet bekend zijn met droogshampoo: het is in feite een manier om het haren wassen nog een dagje uit te stellen. De meeste mensen hebben het vast wel eens gehad, je haaraanzet vettig begint te worden en je moet eigenlijk je haren wassen, maar je komt er pas ‘s ochtends achter en je hebt dus eigenlijk geen tijd! Of, je zit op een of andere festivalcamping en de douches zijn overbezet, maar je wilt je kapsel eventjes een opfrisbeurtje geven. What to do? Het antwoord is droogshampoo.

l'oréal express refresh dry shampoo-02 Spray het op je haaraanzet en de poederige componenten (dit verschilt per droogshampoo, bij dit product is dat toevallig aluminium zetmeel) nemen het talg op waardoor je haaraanzet niet meer vet is.

voor en na Bijkomend voordeel is dat je er tegelijkertijd een volumeboost bij krijgt. Gratis en voor niets! Ik had de dag hiervoor al getest hoe deze droogshampoo werkte bij een vette haaraanzet, en daar is deze droogshampoo perfect voor. Mijn haren bleven de hele dag fris en roken erg lekker. Vandaag wilde ik testen hoe goed de volumeboost zou zijn, dus links heb ik mijn haren vers gewassen en rechts zien jullie mijn haren na de droogshampoo.

Zoals je ziet geeft het niet heel veel volume (niet zoveel als andere droogshampoo’s bedoel ik), maar het ziet er wel meteen wat voller uit. Wel jammer is dat het vrij snel uitzakt en dat het moeilijk is om het volume er weer terug in te krijgen door even met je handen door je haren te woelen.

l'oréal express refresh dry shampoo-04 Het nadeel van deze droogshampoo is echter dat het helemaal niet ‘invisble’ is. Sterker nog, ik zie best goed een witte waas, vooral in bepaald licht.

l'oréal express refresh dry shampoo-05 Hier kan je het wellicht wat beter zien, bij de voorkant van mijn kapsel, op de scheiding. En dat terwijl ik netjes de 30 cm afstand heb gehouden en helemaal niet te veel heb gesprayed.

Ingrediëntenlijst;l'oréal express refresh dry shampoo-10 l'oréal express refresh dry shampoo-11 De meeste droogshampoo’s bevatten tapioca zetmeel en dat zorgt voor een onzichtbaar waasje, maar L’Oréal bevat aluminium zetmeel octenylsuccinate. Ik ken dit ingrediënt niet, alhoewel het gewoon een veilig ingrediënt is (het wordt ook in voedsel gebruikt). Tapioca zetmeel is echt heel erg fijn en verstuift dus veel onopvallender. Bij deze droogshampoo was dat niet het geval, er bleef nog minstens een minuut een hele witte wolk om me heen hangen. Ik denk dat de korrel van aluminium zetmeel octenylsuccinate dan ook wat grover is in vergelijking met tapioca, en daarom zorgt het waarschijnlijk voor die vervelende witte waas. Jammer!

Ook bevatten de meeste droogshampoo’s met een volume effect het ingrediënt ‘silica’. Dit maakt het haar wat stugger waardoor het rechtovereind gaat staan. Dat zit hier ook niet in, vandaar dat het volume effect niet zo hevig is en al vrij snel uitzakt.

l'oréal express refresh dry shampoo-12 Aan de ene kant kan je voor een droogshampoo van €2 niet al te veel verwachten, maar toch waren mijn verwachtingen wel wat hoger. Misschien omdat L’Oréal een bekend en groot merk is en omdat er op de voorkant zo groot ‘invisble’ en ‘volume kick’ staat. Beide beloftes gaan niet op voor mij, terwijl ik daar wel op had gehoopt. Een beetje teleurgesteld ben ik dus wel.

l'oréal express refresh dry shampoo-09Ben je op zoek naar een droogshampoo die perfect de hele dag een vette of vetwordende haaraanzet kan verdoezelen en die je haren lekker laat ruiken, dan is deze voordelig geprijsde L’Oréal Express Refresh dry shampoo iets voor jou. Pas wel op met die witte waas, dus gebruik niet meer dan nodig is en borstel het HEEL GOED door.

Ben je op zoek naar een droogshampoo die je als volume stylingsproduct kan gebruiken, dan denk ik echter niet dat dit een geschikt product is. Andere droogshampoo’s geven naar mijn idee meer en langduriger volume, zoals de droogshampoo’s van Aussie (klik hier voor mijn review) of mijn favoriete droogshampoo van Bumble & Bumble (klik hier). Erg prijzig, maar hij blijft tot nu toe het beste volume effect geven en is tenminste écht doorzichtig.

De L’Oréal Express Finish invisble dry shampoo kostte slechts €1,99 en is momenteel te koop bij Action.

Wat vinden jullie van het effect van deze droogshampoo, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

60 Reacties

  1. Julia
    2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

    Ik heb hem ook gekocht. Hij laat een minder zichtbare waas af dan bijvoorbeeld de andrelon droogshampoos. Hij helpt heel erg als je haar heel veel klitten heeft of als het heel erg pluizig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *