EM Day Life Palette

Michelle Phan was één van de eerste YouTubers die ik volgde, zo’n 5 of 6 jaar geleden. Destijds maakte ze nog filmpjes in haar groene badkamertje en ik keek ze allemaal! Michelle Phan heeft dan ook een grote rol gespeeld in de start van Beautylab. Ik liet me inspireren door haar en wilde net als zij YouTube video’s maken en blogs schrijven.

EM Day Life Palette-10 Toen ik hoorde dat ze via L’Oréal de kans kreeg om een eigen cosmeticamerk te starten was ik dan ook meteen enthousiast! Ze heeft haar eigen merk EM genoemd, ‘a reflection of me’. Keer je EM om dan krijg je namelijk ME. Maar EM spreek je ook uit als de letter M, de eerste letter van haar naam. Michelle heeft 2 jaar lang over de hele wereld gereisd om inspiratie op te doen voor haar cosmeticalijn. Toen ze terugkwam heeft ze EM verder ontwikkeld en wilde ze de focus vooral op de kwaliteit leggen. In augustus 2013 werd EM gelanceerd. Zo spannend!

EM Day Life Palette-12 Ik kon natuurlijk niet wachten om een Life Palette te bemachtigen, maar er werd destijds niet naar het buitenland verzonden (nu trouwens wel! En ook is EM te koop via Amazon). Een beetje teleurgesteld was ik wel, want ik zag alle Amerikaanse YouTubers met die mooie, grote Life palettes die ik ook zo graag wilde hebben.

Vorige maand was ik op Vidcon in Anaheim, California. Michelle Phan was er ook, maar ik ben haar helaas niet tegengekomen. Wel stond er een stand met de gehele EM collectie, wat was ik blij! Ik stormde erop af en begon meteen te swatchen. Wat was alles prachtig! En de verpakkingen zijn zo mooi!

EM Day Life Palette-14Ik wilde erg graag een groot The Life Palette kopen. Er zijn 6 soorten: Day Life, Night Life, Beach Life, Career Life, Love Life en Party Life. Ik ging voor de bestseller Day Life, een palette met kleurtjes voor elke dag.

EM Day Life Palette-13De verpakking van de doos alleen al is geweldig! Lekker kleurig en vrolijk. Op de voor- en achterkant staan collages met foto’s van Michelle Phan en mooie inspirerende plaatjes van bloemen, cocktails en food.

EM Day Life Palette-16 Dit is om even te laten zien hoe groot het palette is. Niet zomaar een “die stop ik even in mijn tas voor onderweg” palette dus. Mij maakt een maat van een palette niet zo veel uit, maar ik zal dit Day Life palette gewoon niet zo snel meenemen op reis. Bovendien is het een vierkant palette, wat lastig vasthoudt met één hand, dus neerleggen van het palette tijdens gebruik is voor mij een must.

EM Day Life Palette-18 The Life Palettes bestaan in feite uit vier complete looks. Elke look heeft een naam en een eigen tutorial. De look bestaat uit een blush, twee lipkleuren (eentje creamy en de andere meer glossy) en zes kleuren oogschaduw, waaronder een highlighter en een donkere die je als eyeliner kunt gebruiken.

EM Day Life Palette-26 De tutorial met instructies hoe je de kleuren kunt gebruiken. Dit zijn natuurlijk geen regels, maar richtlijnen. Je kunt alle looks gewoon door elkaar heen gebruiken, maar mocht je niet zo’n pro zijn met make-up dan is zo’n instructie natuurlijk erg handig.

EM Day Life Palette-25 Bij het palette zit een los stickervelletje met de namen van de looks.

EM Day Life Palette-27De stickers kun je naar wens op het palette plakken, zodat je niet meer in de war raakt wil je de looks echt apart van elkaar gebruiken. Ik vind het fijn dat er een los stickervel bij zit zodat je in elk geval de keuze hebt om de namen er wel of niet bij te plakken. Ik heb het persoonlijk niet gedaan omdat ik toch wel alles door elkaar heen ga gebruiken.

EM Day Life Palette-17 Op de achterkant de namen van de kleuren oogschaduw, blush en lipsticks.

Look 1: Girls Day Out

EM Day Life Palette-19 EM Day Life Palette-01

Look 2: Coffee Break

EM Day Life Palette-20 EM Day Life Palette-02

Look 3: Weekend Brunch

EM Day Life Palette-22 EM Day Life Palette-03

Look 4: Day Dreaming

EM Day Life Palette-21 EM Day Life Palette-04Ik vind het pigment erg goed, al zijn sommige matte kleurtjes iets zwakker gepigmenteerd dan verwacht en is de blush van de look ‘Weekend Brunch’ vrijwel onzichtbaar op mijn huid. De andere blushes zijn wel echt heel erg mooi gepigmenteerd, maar ik mis nog een goede bronzekleur in dit palette. De textuur is absoluut niet korrelig, maar juist heel zacht. Het blend mooi in de huid. De lipsticks zijn zeer goed gepigmenteerd en de glossjes zijn lekker glanzend en semi-transparant.

Ik vind het leuk dat dit palette 4 looks bevat, want alles is dan mooi op elkaar afgestemd. De blush en de lipkleuren passen perfect bij de oogschaduwkleuren, en als je wilt kun je de kleuren natuurlijk gewoon met elkaar mixen en matchen. Je kunt er superveel kanten mee op!

EM Day Life Palette-23 Bij het palette zit een ‘picker’ en een dubbelzijdige kwast. Met het kwastje kun je mooi de lipkleuren aanbrengen, maar het blending brushje aan de andere kant is wel erg klein en eigenlijk niet geschikt om mee te blenden, daar heb ik toch echt mijn eigen kwasten voor nodig! Jammer, ik had graag een betere en grotere kwast in het palette gezien, want hier kan je net niets mee. Maar goed, het is wel beter dan een sponsje!

EM Day Life Palette-24Met de picker kun je de kleuren gemakkelijk uit het palette wippen en omwisselen met kleuren uit je andere Life Palettes bijvoorbeeld. Maar als ie op is, is ie op. Ik had het leuker gevonden als je ook nog losse pans zou kunnen kopen zodat je kleuren die op zijn kunt aanvullen of er gewoon eens een ander kleurtje in zou kunnen stoppen.

Verder heb ik nog als kanttekening: gebruik een niet al te grote blush kwast, want anders zit je met je kwast niet alleen in de blush, maar ook in de oogschaduw en lipsticks te roeren en dat geeft een wel héél kleurrijk effect op je wangen. Roer ook niet te hard met je kwasten in de pans van de oogschaduw, want dan gaat het wel verstuiven en als een donkere kleur in de lipstick terecht komt kun je deze niet meer goed gebruiken en dat zou zonde zijn!

Al met al vind ik de verpakking er echt geweldig uitzien, maar in de praktijk is het niet bijzonder praktisch. Het witte kunstof ziet er lekker fris uit, maar oogt ook wat goedkoper dan wanneer het zwart zou zijn en het wordt ook nog eens snel vies.

Hieronder heb ik de producten uit de Day Dreaming Look gebruikt:

EM Day Life Palette-08 EM Day Life Palette-07 EM Day Life Palette-06 EM Day Life Palette-09 EM Day Life Look Ik moet zeggen dat ik het wel echt heel handig vind dat de lip en blushkleur perfect passen bij de oogschaduwkleuren: alles heeft een koele ondertoon en is mooi met elkaar in balans. Ik vind deze Day Dreaming Look erg mooi met de lila en grijze tinten.

EM Day Life Palette-15 Wat vind ik van het The Day Life palette van EM? Ik vind het vernieuwend, fris en kwalitatief erg goed. De pigmentatie is goed en de kwaliteit is lekker zacht en romig en laat zich prachtig blenden. De looks zijn qua kleuren perfect op elkaar afgestemd en je kunt in feite alle kanten op met dit palette wat ‘everyday’ looks betreft. Het design van de verpakking is mooi en dromerig, maar aan de andere kant niet heel praktisch. Op wit zie je nu eenmaal sneller viezigheid.

Het palette zelf is vrij groot en daarom onhandig om even snel mee te nemen voor onderweg. De pans zitten wellicht iets te dicht op elkaar en je moet oppassen dat het poeder van de oogschaduw niet in je lipproduct terecht komt. Het is leuk dat je de pans kunt wisselen, maar het is jammer dat er geen losse pans te koop zijn. Het bijgeleverde kwastje is qua blending brush te klein, maar het kwastje voor de lipsticks is dan wel weer handig.

Wat ik wel echt een super service vind is de website emcosmetics.com. Op deze site vind je van elke look uit dit palette een video tutorial voor leuke inspiratie!

EM Day Life Palette-11Dit grote The Life Palette kost $59. Dat is omgerekend zo’n €45. Dat vind ik op zich helemaal niet duur voor wat je krijgt: 24 oogschaduwkleuren, 4 blushes, 4 lipsticks en 4 glossjes van goede kwaliteit. Qua prijs/kwaliteit verhouding zit het dus wel snor, alleen de verpakking is misschien nét iets te innovatief waardoor het wat onpraktisch is. Ik kan er op zich prima mee overweg, maar het was misschien makkelijker geweest als het net zo speels, maar gewoon wat praktischer was vormgegeven.

EM Day Life Palette-18Ik ben in elk geval erg blij met mijn aanwinst! Ik heb weer een boel nieuwe kleurtjes om mee te spelen en ik vind het bovendien gewoon erg leuk om “iets” van Michelle Phan in huis te hebben. Ze is een ware inspiratie voor me geweest en ik hoop op een dag ook ooit zo succesvol te worden als zij.

Ben je enthousiast over het EM The Life Palette? EM Cosmetics verzend nu ook naar het buitenland zag ik. Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoeveel de verzendkosten zijn weet ik niet, maar op www.emcosmetics.com vind je vast en zeker alle informatie die je zoekt. 

Wat vinden jullie van het Day Life palette van EM? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

85 Reacties

 1. 11 augustus 2014 / maandag, 11 augustus 2014

  Ik vind het palette er wel leuk uitzien enzo, maar ik vind het jammer dat Michelle Phan tegenwoordig alleen maar haar eigen producten meer gebruikt.

 2. Haike
  5 augustus 2014 / dinsdag, 5 augustus 2014

  Zou je hier misschien ook een filmpje van kunnen/willen maken? Dan kan ik het beter zien en dan nog beslissen of ik het wil halen….. In ieder geval bedankt voor het lezen !! (Als je dat doet haha)

  Ps. I love you video’s <3

 3. Sanne
  31 juli 2014 / donderdag, 31 juli 2014

  Wat leuk zeg, dat palette. Dat dacht ik al toen ik het filmpje zag. Ik volg Michelle al vanaf het die hard begin, toen ze nog maar net het Natural look filmpje had geupload. Die heb ik toch enorm vaak gekeken, dat filmpje!

  Fijn om jouw review hierover te lezen, vooral omdat andere reviews van bloggers zijn die ik niet ken. Of ja. Van Michelle. Maar die zijn niet objectief… 😛

 4. Mayra
  27 juli 2014 / zondag, 27 juli 2014

  ai, nu wil ik hem ook!

 5. steffie
  26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  ik moet eerlijk zeggen dat ik er meer van had verwacht. Wat voor prachtige dingen je soms maakt met budgetmerken, mooier dan deze. EN praktischer 🙂
  sorry, ik ga toch niet voor dit pallette gaan. Toch zeer leuke review

 6. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Wat een mega palette zeg, vind de kleuren erg mooi.

 7. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Heb jij er niet zo’n klein travel palette bij gekregen? Ik heb de Night Light (nog steeds niet gebruikt en gereviewed!) en die kwam met zo’n kleine travel palette zodat je bepaalde kleuren mee kunt nemen! Mooi pigmentatie en ben het helemaal met je eens wat betreft die losse pans, vind dat echt een gemis!

 8. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Omwille van de onhandigheid van het palette zelf zou ik het niet kopen maar langs de andere kant ziet het er zo leuk uit! En ik vind het ook altijd leuk als er specifieke looks aan het product gekoppeld zijn 🙂

 9. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Oh dit ziet er wel heel leuk uit. Ik word er hebberig van.

 10. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Jaa hier was ik al nieuwsgierig naar na je vlog!
  Lijkt me wel een leuk palet, maar ik zou m denk ik niet aan schaffen..
  Eigenlijk geen mening waarom.. maar het is gewoon een feeling.
  Liefs

 11. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik heb haar make-up ook al veel voorbij zien komen op YouTube, het is echt vernieuwend. Ik ben wel heel erg benieuwd naar haar make-up, zo te zien is het de prijs in ieder geval wel waard!

 12. Kim
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Ik was echt benieuwd naar je review. De kleuren zijn echt prachtig!

 13. Kim Anh
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Michelle is net als ik half Vietnamees en EM betekend ook klein meisje, dus zusje of nichtje of dochter of vriendinnetje. Vandaar.

 14. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Hij is leuk!! Ik zou het palette ook wel willen hebben, voor de heb!

 15. jamy
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Zij was ook de eerste Youtuber die ik volgde!!! door haar ben ik inderdaad in de beautywereld geraakt! superleuk

 16. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  ik vind het een erg mooi palette!

 17. Nienke
  23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Weet je wat een goed idee was geweest? Als er een magnetisch doosje bij had gezeten waar je de kleuren die je die dag hebt gebruikt in kunt doen voor een touch up on the go. Er zit al een stokje bij waar je de kleuren uit de doos mee kunt wippen, dus ren klein doosje om ze vervolgens in te doen was denk ik een logisch extra product geweest.

  • Misa
   23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

   Zo’n doosje is er hoor, de ‘travel palette’. 🙂

 18. 23 juli 2014 / woensdag, 23 juli 2014

  Prachtige kleuren in deze mooie palette 😉
  Je hebt er zo een mooie look mee gemaakt.

 19. Bianca
  22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Mooi palette, alle kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd. Ideetje voor make-up monday een look te maken met de andere looks.

  Was handig geweest als de verpakking 4 mini verpakking en in een grote verpakking zou zitten. Dan kan je het per look eruit klikken en eventueel meenemen

 20. svh14
  22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Zat er zo geen klein life palletje bij dat je dan kan vullen ? Ze maakte toen het product uitkwam mee reclame voor !

 21. 22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Heel erg mooi Serena! Snap dat je zo enthousiast bent over haar:-)! Ze is echt een toppertje!

 22. 22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Mooie look, staat je goed 🙂

 23. 22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  En erg mooi en veelzijdig palette. Ik ben ook erg benieuwd naar de andere versies die er zijn. xxx

 24. 22 juli 2014 / dinsdag, 22 juli 2014

  Wat een prachtig palette, deze komt zeker op mijn wishlist! Wauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *