Bumble and Bumble Dryspun Finish spray

Soms kan je heel veel vertellen over een product, maar over dit product kan ik vrij kort zijn: IK VIND HET GEWELDIG SPUL! Ooit een keer gekregen in een goodie bag, voor de grap maar eens een keertje uitgeprobeerd, en vanaf dat moment was ik verslaafd. Of nou ja, voor hoe ver je dan verslaafd kan zijn aan haarspul. Mijn haren zitten 10.000 x beter nadat ik de Bumble and Bumble Dryspun Finish Spray heb gebruikt, dus het leek me leuk om jullie er vandaag wat meer over te vertellen.

bumble and bumble dryspun finish-09Bumble and Bumble is een vrij prijzig salonmerk dat zich volledig richt op haarverzorging en -styling. Deze Dryspun Finish spray komt uit de Bb Thickening lijn. Op het eerste gezicht ziet dit eruit als een normale fles droogshampoo, en misschien is dat het ook wel, maar ik vind dit product meer een product om te gebruiken om je haar in model te brengen, dan om vette haarwortels te verdoezelen. In een fles zit 150 ml.

bumble and bumble dryspun finish-10Het fijne aan dit product is dat het mijn haren subtiel wat stugger maakt. Sommige producten zijn heel erg stugmakend, zo erg dat je haar gaat klitten en vies aanvoelt. Ik ben best wel fan van volumepoeder, maar dat is soms nog wat lastig te doseren en bovendien worden mijn haren er statisch van. Bij deze Dryspun Finish is dat gelukkig niet! Met de spray kun je heel gemakkelijk een spraytje hier en daar in je haren zetten (bij de haaraanzet) voor een tikje meer volume.

bumble and bumble dryspun finish-11De dag erna gebruik ik het weer en zit mijn haar nét ietsje beter. De dag erna weer en de dag erna weer. Omdat het inderdaad ook vetwordende haarwortels verdoezelt, kun je zo gerust 5 dagen doorgaan met sprayen en stylen. Je haren gaan er steeds beter door zitten en worden niet vet. Maar op een gegeven moment gaat mijn hoofdhuid een beetje kriebelen en ruikt mijn haar gewoon niet zo lekker meer, dus dan is het tijd om weer even te wassen. Trouwens, deze spray heeft zelf ook een lekker fris geurtje! Maar na 4 of 5 dagen vind ik het gewoon lekker om even wat shampoo en haarmasker in mijn haren te gooien.

Ingrediëntenlijst;
bumble bumble ingredientenZeolite zorgt voor een stuggere haardos en adsorbeert vet, en de overige ingredienten zijn voornamelijk bedoeld om het haar te verzorgen. Tarweproteïne, zijdepoeder, dimethicine (een siliconensoort) zorgen voor zachte, glanzende lokken. Dat is fijn, want de meeste droogshampoo’s maken mijn haar heel dof en laten een witte waas achter, maar deze Dryspun Finish spray doet dat dus niet en zorgt juist voor een mooie glans.

bumble and bumble dryspun finish-03Aanbrengen is gewoon een kwestie van sprayen bij de haaraanzet, hier en daar. Ik doe het altijd een beetje op gevoel.

voor en na bumble dryspun 2 Nu mag ik niet klagen hoor, ik heb van mezelf al ietsje volume in mijn haren. Het zit wel plat, na het douchen, maar niet superplat. Hierboven zien jullie links mijn haren zonder stylingproducten, na het haren wassen. Rechts het resultaat met een paar spraytjes Dryspun Finish Spray. Ik heb de scheiding expres hetzelfde gehouden zodat je het verschil beter kunt zien.

voor en na bumble dryspunEn hier weer links direct na het haren wassen, zonder stylingsproducten en rechts na een paar spraytjes Dryspun Finish. Het geeft subtiel wat volume, maar de spray is goed op te bouwen mocht je nog meer volume willen hebben.

volume in mijn haarHoe je je haren hierna ook draagt, in een andere scheiding of vast, het blijft de hele dag erg goed zitten zonder uit te zakken. Handig om te gebruiken voor het opsteken, want dan blijft je kapsel veel beter zitten.

bumble and bumble dryspun finish-09Voordelen;
– makkelijk te doseren
– Snel aan te brengen
– geen statisch haar
– geen witte waas
– geen klitten
– volume is goed op te bouwen
– maakt haar geleidelijk aan stugger
– lekkere geur
– camoufleert een vette haaraanzet

Nadelen;
– duur! 🙁

bumble and bumble dryspun finish-11Bumble and Bumble Dryspun Finish Spray is absoluut mijn favoriete haarproduct van dit moment! Het is de perfecte spray voor mooi, subtiel volume. Voor een fles betaal je €29,85 dus dat vind ik persoonlijk vrij prijzig voor een haarproduct. Ik doe ongeveer 2 maanden met een fles. Maar ja… ik ben nu eenmaal hooked en mijn haren breng ik snel en gemakkelijk in model met een mooi volume, dus ik heb het er wel voor over.

De Bumble and Bumble verkooppunten in Amsterdam zijn:

 • Mohair, Noordermarkt
 • Le Souk, Wolvenstraat
 • Red Carpet Queen
 • Francisco Kappers

Den Haag:

 • Gould

Rotterdam:

 • Kapsalon Backstage

Maar je kunt Bumble and Bumble ook bestellen via de webshop van Salon B.

Kenden jullie het merk Bumble and Bumble al? En wat vinden jullie van het effect van deze spray, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

49 Reacties

 1. Sunny
  27 oktober 2016 / donderdag, 27 oktober 2016

  Na het lezen van de review was ik totaal in de veronderstelling dat dit een droogshampoo was. Zodoende dit dure goedje besteld en vandaag opgehaald. Het is helaas echt een haarspray, géén droogshampoo. Het geeft mijn fijne blond haar iets volume, wat vrij snel vergaat. Mijn haar blijft ‘plat’ bij de hoofdhuid.
  Niet te vergelijken met een goede droogshampoo!

 2. Angela
  28 juni 2014 / zaterdag, 28 juni 2014

  Ik heb twee van deze flessen besteld, maar nou geeft het bij mij niet zo’n topresultaat. Ik hoop dat ik het verkeerd gebruik en door iets anders te doen wel een goed resultaat krijg want anders vind ik het zonde van m’n geld geweest.

  Bij mij wordt m’n haar er juist vet van, na twee dagen moet ik er echt droogshampoo op spuiten anders is het te vet. Zou het zijn dat ik te veel product gebruik? Ik spray er ongeveer evenveel in op de haarwortels als wat ik bij droogshampoo zou gebruiken.

  • 7 mei 2015 / donderdag, 7 mei 2015

   Dat is het verschil tussen online (zonder gebruiksadvies ed) kopen en het bij de stylist / kapper kopen.

 3. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Lijkt me een fantastisch product maar wow wat een prijs! Dat houd me helaas wel tegen.

 4. Petra
  17 juni 2014 / dinsdag, 17 juni 2014

  Dat ziet er goed uit, maar inderdaad een prijzig kaartje hangt er aan. Ik kende het product nog niet! Gelukkig heb ik zelf al veel volume 🙂

 5. 16 juni 2014 / maandag, 16 juni 2014

  Ik vind dit zo’n leuk product! Jammer van de prijs wel…

 6. Annika
  15 juni 2014 / zondag, 15 juni 2014

  Het ziet er erg goed uit! Als ik zo veel volume als jij zou hebben, bleef er niks van de lengte over 😉 Maar bij jou maakt het het juist nog mooier!

 7. 15 juni 2014 / zondag, 15 juni 2014

  Goed om te horen! Ik krijg hem als t goed is binnenkort van een vriendinnetje uit Amerika! Hoorde er zoveel goeds over van Amerikaanse bloggers. In Amerika is hij goedkoper (weet niet hoeveel uit m’n hoofd). Ik kan nu helemaal niet meer wachten tot hij binnen is:)

 8. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ja altijd zo vervelend dat droogshampoos zo’n witte waas achterlaten en in mijn geval ziet het er ook zo vettig uit. Jammer dat het zo prijzig is, anders zou ik het zeker uitproberen.

 9. Mouna
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ik heb hem ook en vind hem idd heel fijn (trouwens bij Sephora gekocht) maahaar… Heb inmiddels een nieuwe obsessie ;-)… Heb net de dry texturizing spray van Oribe geprobeerd en die is NOG beter… Helaas ook vrij prijzig 🙁

 10. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ik vind het een mooi volume geven 😀 Kan je het ergens in België ook kopen? xx

  • Gerline
   8 juli 2014 / dinsdag, 8 juli 2014

   Beste Jana,
   Via de webshop van Salon B (www.salonb.nl/webshop) kun je de Dryspun Finish Spray bestellen. De bestellingen worden namelijk ook in België geleverd!

 11. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Mooi effect! Maar ik vind hem te duur.

 12. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ik ben vrééééselijk jaloers op jouw haar! Prachtige, glanzende bos! Ik vind Bumble and Bumble zo’n leuk merk, maar de prijzen doen een beetje zeer. Misschien dat ik het eens probeer for fun!

 13. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  ooh wauw wat een mooi effect, alleen net iets boven mijn budget!

 14. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ik heb net deze week een bestelling van Bumble & Bumble gedaan 🙂 (shampoo, conditioner en sea salt spray) Ik ben erg benieuwd, want hoor er zoveel goeds over. Alleen is het idd erg duur, dit was een cadeautje voor mezelf, maar als een product zo goed is is het moeilijk te weerstaan he. Deze thickening spray geeft ook een mooi resultaat!

 15. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Jammer van de prijs, het product klinkt wel erg fijn 🙂

 16. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Superjammer dat hij zo duur is , anders zou ik deze spray meteen kopen want het ziet er zo een fijn product uit!

 17. Marieke
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ik heb ongeveer zo’n spray, maar dan van L’Oréal voor 6 euro. Vind het ideaal en hij doet hetzelfde!

 18. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Interessant.. sinds ik weer een bob heb, kan ik zo’n product wel gebruiken. Mijn haar is namelijk echt PLAT van zichzelf!

 19. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Oef, 30 euro is best een boel geld voor een volume spray/ droogshampoo product. Toch ben ik wel nieuwsgierig. Ik heb zelf een volle bos met natuurlijke slag, maar het zit zo snel plat en slap op mijn hoofd. Dus voor mij zou dit een enorme uitkomst kunnen zijn.

 20. wendy
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Een fantastisch merk! Het is trouwens ook te koop bij de vestingen van Salon B, dus niet alleen via internet! Ik gebruik ook de Grooming créme en Surf spray. Echt super spul. Het kost wel wat, maar je krijgt ook wat! 😉

 21. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Geeft een mooi resultaat aan je haar zeg! Hij is inderdaad prijzig, maar dan heb je ook wat 🙂

 22. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ah I love Bumble and Bumble hair products! This looks so good, especially since now I just ordered a curling iron (my first ever!) and will start curling my hair. I was thinking of seeing if they have some sort of style setting and this looks good, esp since I too have trouble with volume, so thanks for sharing. 🙂 B&B stuff is very expensive but I find it’s such good products you don’t need a lot, so it lasts for a very long time.

 23. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Dit ziet er goed uit zeg.
  Kijk je haar glanzen en mooi zijn. Perfect. Ik snap wel waarom jij er zo dol op bent en dat mag je ook zijn.

 24. Hoi
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Hmmm, ik vind het effect niet bijzonder.

 25. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Je hebt echt zulk mooi haar! <3

 26. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Wow, je ziet echt verschil! Lijkt me een heerlijk product. Maar inderdaad jammer van het prijsje.

 27. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Wauw, je haar zit echt goed met dit spul erin! Het is inderdaad wel erg prijzig, niet iets wat je zomaar even koopt… Maarja, het effect is dan ook wel heel erg mooi 🙂

 28. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Wat een mooie spray als ik jouw foto’s zo bekijk en je artikel lees!
  Jammer dat hij niet overal te krijgen is en dat hij duur is. Maar het effect…. W-O-W!

 29. Daphne
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Zou je ons op de hoogte willen houden van budget varianten?

 30. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ziet eruit als een heel goed product! Jammer van de prijs

 31. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ziet er uit als een heel fijn en goed product! Jammer van de prijs…

 32. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Wat een goed product zeg!! Ik hoop dat ze het snel op meer plaatsen gaan verkopen 🙂

 33. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ik ken het niet, maar het lijk me wel heel erg fijn. Je kan het effect bij jou echt goed zien. Wel jammer dat het zo duur is.

 34. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Wow. Nu ben ik door dit soort posts beïnvloedbaar… Prijzig spul, maar verdeelt over 2 maanden en als het écht super is… Als je elke dag blij in de spiegel kijkt met zulk haar dan is het wel waard.
  Ik ga het proberen!

 35. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Liefde voor dit merk! Ook de salt spray is heerlijk. Deze ga ik ook maar eens proberen.

 36. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ziet er een erg fijn product uit! Misschien zijn er binnenkort enkele budget varianten te vinden?

 37. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Balen dat het zo duur is. Het ziet er wel uit als een erg prettig product. Mooie foto’s!

 38. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Ze lijken me zo fijn werken. Op zich wel duur, maar voor een echt steengoed product leg ik het wel neer 🙂

 39. 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Klinkt als een fijn product! Wel jammer dat het zo duur is:( x

 40. amy
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Wat een goed product, jammer van de prijs maar volgens mij is het het geld echt waard !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *