Kat von D Lolita dupe?

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn top 5 make-up favorieten van de afgelopen tijd, en daarin vertelde ik jullie dat ik MEGA fan ben van de Kat von D liquid lipstick in de kleur Lolita. Lolita heeft een natuurlijke mauve-achtige, oudroze kleur met een warme ondertoon die ik echt prachtig vind staan bij mijn huidkleur.

top-5-favoriete-makeup_-1top-5-favoriete-makeup_-2Het is een soort ‘eigen lipkleur maar dan mooier’ en vooral ook wat donkerder en rozer. Het staat dus niet per se nude, maar wel natuurlijk, op de een of andere manier. Ik vind het vooral een hele sexy kleur, die mijn lippen ook wat voller en verleidelijker maken. I don’t know, I JUST LOVE IT!

kat-von-d-lolita-dupe-review_-1Nu las ik bij de comments dat er een goede dupe is van Lolita, namelijk de NYX Liquid Suede cream lipstick in de kleur Soft Spoken. Ik wist dit helemaal niet, dus ik was super excited toen ik het las! Ik heb meteen NYX gecontacteerd en gevraagd of ze me hiervan een exemplaar wilden toesturen. Inmiddels heb ik Soft Spoken in huis en kan ik jullie vandaag laten zien of dit inderdaad een goede dupe is van Lolita!

Vorig jaar heb ik trouwens al de Liquid Suede cream lipsticks van NYX gereviewed, die review lees je hier terug. Ik was érg te spreken over deze liquid lipsticks, want ik schreef het volgende;

“De textuur van Liquid Suede is fluweelzacht en lekker romig. De meeste matte lipproducten zijn vrij uitdrogend, maar deze formule droogt de lippen totaal niet uit. Daarbij is het pigment super intens. De finish lijkt glanzend, maar na ongeveer een minuutje begint het te ‘setten’ en verandert het in een echte matte finish. Ondanks de matte finish worden velletjes niet geaccentueerd.

De formule is ook nog eens long lasting. Bij mij houden ze het niet de hele dag uit, maar wel zeker zo’n 5 – 6 uur. En als ik mijn lippen daarna wil bijwerken is dit prima te doen, omdat een tweede laag er gewoon soepel opglijdt. Bij sommige long lasting producten is het lastig om bij te werken omdat je dan geen mooie, egale laag krijgt (omdat de onderste laag wat korrelig is), maar bij de Liquid Suedes is dit niet het geval. Ze brokkelen niet en er ontstaan geen korrels, in plaats daarvan slijten en vervagen ze langzaam van je lippen. Ze zijn echt TOP!”

kat-von-d-lolita-dupe_-3Mijn mening is onveranderd gebleven, de NYX Liquid Suede cream lipsticks zijn misschien wel de beste budgetvriendelijke liquid lipsticks die er zijn, en doen qua kwaliteit zeker niet onder voor de liquid lipsticks van Kat von D of Kylie Cosmetics. Kwalitatief gezien dus helemaal top, maar in hoeverre lijkt Soft Spoken op Lolita?

kat-von-d-lolita-dupe_-2 kat-von-d-lolita-dupe_-1Hierboven zien jullie links een swatch van Lolita en rechts een swatch van Soft Spoken. Zoals je ziet lijken de kleuren superveel op elkaar, ze zitten zeker in dezelfde ‘kleurgroep’. Al zie ik onderling zeker een subtiel verschil. Zo vind ik Lolita een tintje donkerder en lijkt het een iets bruinere ondertoon te hebben in vergelijking met Soft Spoken.

lolita-soft-spokenEenmaal op de lippen is het verschil iets minder duidelijk te zien dan op de swatches. Lolita (links) is echt een fractie donkerder en minder roze dan Soft Spoken (rechts).

kat-von-d-lolita-dupe_-7Hier draag ik Lolita.

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-13En hier draag ik Soft Spoken.

lolita-soft-spoken-dupeEn voor de duidelijkheid nog even naast elkaar: links draag ik Lolita en rechts draag ik Soft Spoken. Ik vind beide kleuren supermooi staan, al lijkt Lolita nét een tikkeltje sensueler te staan, en Soft Spoken iets meer naturel en nude.

Ik moet zeggen, Lolita blijft een toppertje, maar ik vind Soft Spoken een érg goede dupe die me eigenlijk net zo mooi staat, die ook nog een stuk goedkoper is en voor ons ook nog gemakkelijker verkrijgbaar is. Ik kan Soft Spoken dus absoluut aanraden als Lolita dupe! Wat ik wél merkte is dat Lolita veel langer op de lippen blijft zitten dan Soft Spoken, misschien wel zo’n 2 uur langer. De formule van Kat von D is daarmee meer longlasting te noemen.

kat-von-d-lolita-dupe_-4De liquid lipsticks van Kat von D kosten $20 (omgerekend €18,25) en de NYX Liquid Suede kost €8,80 per stuk. Dat is dus zo’n 2,5 keer goedkoper! Verder is Kat von D is alleen verkrijgbaar bij de Sephora in Spanje en in de US (of online te bestellen) en NYX is gewoon verkrijgbaar in Nederland, namelijk bij parfumerie Douglas.

*** Er komt zelfs een hele eigen NYX store aan Kalverstraat 12 in Amsterdam, die zijn deuren opent op 10 november. WAHHHH, een winkel vol met alleen maar NYX producten, noteer dat dus zeker even in je agenda! ***

Wat vinden jullie van NYX Liquid Suede in de kleur Soft Spoken? Is het een goede dupe of houd je het liever bij the real deal?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. 28 december 2016 / woensdag, 28 december 2016

  Leuk om te weten voor mensen dat niet erg vinden om dupe te gebruiken.

 2. Jaleesa
  1 december 2016 / donderdag, 1 december 2016

  Hoi hoi!

  Als je de grens overrijdt richting duitsland.
  Dan kan je bij het plaatsje Gronau gewoon NYX bij de drogist halen.
  Tevens is alles daar goedkoper.

 3. 25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Ik heb deze lipsticks allebei maar ik moet zeggen dat Lolita 10x zo goed vind… Soft Spoken is meer grijzig en gaat meer in de lijntjes van je lip zitten ook zit hij niet zo fijn als de Kat von D. Soft Spoken van NYX is wel een goede liquid lipstick maar als je Lolita kan bemachtigen dan zou ik zeker voor die gaan!

  Xoxo

  Sjerun
  https://emplicity.net/

 4. 22 november 2016 / dinsdag, 22 november 2016

  ah goede dupe! fijn dat er een goedkopere look a like is:)

 5. Daphne
  19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Hi! Even een ander vraagje tussendoor. Met mijn foundation heb ik wat problemen en ik zoek tips. ‘S ochtends zit het er perfect op, maar rond de middag worden er velletjes zichtbaar en benadrukt. Zijn er dingen die ik hieraan kan doen?

  • noor
   22 november 2016 / dinsdag, 22 november 2016

   Had ik vroeger vaak last van. Misschien kan ik je helpen, ik gebruik nu geen foundations meer die extreem vettig zijn. Te mat vind ik ook too much voor elke dag. Nu gebruik ik de rimmel lasting finish ( met rode dopje ). Ik poeder het af met matte poeder zoals die van catrice of MAC. In de loop van de dag dep ik het beetje met wat tissue, zo gaat de olie weg die je huid afscheid en blijft mijn gezicht mat, dit voorkomt dat je velletjes zichtbaar zijn.
   Zorg ook ervoor dat je je huid goed scrubt, eens in de week en dagcrème gebruikt om uitdroging te voorkomen en dus daardoor velletjes krijgen.

   • Daphne
    25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

    Dankjewel Noor!

 6. 19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  wel een mooie vergelijkenis, en zeker voor de dames onder ons (waaronder mijzelf) die de kleur wel zouden willen hebben. ik heb echt zin om Amsterdam in te gaan nu :O liefs soraya

 7. 19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Wat een prachtige tinten allebei! En inderdaad, ze lijken echt op elkaar

 8. 19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Ik vind het mooie tinten!

 9. Syl
  19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Ze lijken wel op elkaar maar zijn toch anders.
  Ik vind de liquid lipsticks van Jeffree Star ook heel fijn.

 10. Tanya
  19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  I really love that lip colour! Gorgeous as ever!

 11. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Kat von D in Lolita was één van mijn favorite liquid lipstick een tijd geleden. Het is een fijne merk die cruelty-free is en ik hou eerlijk gezegd wel van merken die moeilijk verkrijgbaar zijn. NYX was voorheen ook zeer moeilijk te krijgen hier en is ook cruelty free, maar ik ben toch wel een sucker voor mooie verpakkingen. NYX spreekt me daardoor dus niet zo erg aan. Moet wel zeggen dat de kleuren super erg op elkaar lijken, je kan het zeker een dupe noemen van Lolita! Maaaar ik gebruik liever de echte (;

 12. Norma
  18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik heb sandstorm nyx ook zo mooie kleur lijkt hier ook op

 13. Julie Tina
  18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Lolita staat inderdaad net iets ‘zwoeler’ vind ik. Wel is het ‘n goeie dupe hoor! Ik heb nog geen Liquid Suede van NYX gebruikt, ben wel benieuwd want hun Soft Matte variant vind ik te droog aanvoelen.

 14. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik vind het een hele mooie dupe

 15. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Staan je beide erg mooi!

 16. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Allebei prachtige kleuren, maar als de prijs geen rol zou spelen zou ik toch voor Lolita gaan. Dat vind ik net even een mooier kleurtje. Maar ik zou Soft Spoken ook zeker dragen, ook een erg mooie kleur!

 17. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Wat een goede dupe zeg! Thanks for sharing!

 18. Janna
  18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Op 10 november is de opening? Cool! Staat in mijn agenda.. jammer dat ik er niets meer aan heb aangezien het al een week geleden is ?

  • 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

   Ik denk dat ‘ie wel wat langer open blijft dan 8 dagen 🙂

 19. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Mooi, maar ik ben een sucker for real deals, haha. ik ben in het algemeen niet zo voor het hele dupe-gebeuren.

 20. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik zie het verschil en ik vind ze beide erg mooi, maar die van Kat is toch een tikkeltje mooier.

  Ik wil em oooook. Hoop dat ie net zo mooi staat.

 21. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  fijn artikel 😀 ik vind ze beide wel erg pretty eigenlijk XD

 22. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Een leuke vergelijking! Ik heb Soft spoken omdat hij inderdaad zoveel op Lolita zou lijken. Nyx is tenminste goed verkrijgbaar en daarom heb ik hem ook zo bij Douglas kunnen bestellen. Toch is Lolita ook erg mooi doordat hij een tikkeltje bruiner is.

 23. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Soft spoken is echt heel mooi! Ik heb ‘m ook, staat bij mij echt super nude :O Staat jou ook prachtig!

 24. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik vind beide kleuren erg mooi

 25. Anna
  18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Let je wel even op het laatste stukje, het is al 10 november geweest ? Maar verder ga ik nu naar de winkel om soft spoken te halen!

 26. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik vind beide kleuren heel mooi, maar Soft Spoken lijkt inderdaad wel erg op Lolita!

 27. Chloé
  18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Inderdaad zeg! En misschien Spicy van Maxfactor Lipfinity? Die is iets donkerder.. en zeker longlasting

 28. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik vind beide kleuren erg mooi! Soft spoken is wat lichter maar eigenlijk lijk ook wat frisser. Die nyx store is open en vorige week stond er een lange rij om naar binnen te komen 🙂

 29. Laura
  18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik vind beide kleuren supermooi staan!?

 30. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  De swatches leken wel erg veel op elkaar, op de lippen dan net iets minder, maar het blijft wel een mooi kleurtje!

 31. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Ik vind Lolita inderdaad net een tikkeltje mooier,
  Maar soft spoken komt zeker in de buurt!

 32. 18 november 2016 / vrijdag, 18 november 2016

  Oeh ik vind dupes altijd lastig. Ik heb beide kleuren, maar Lolita pakt bij mij echt een stuk donkerder dan Soft Spoken. Denk dat het toch vooral aan je eigen lipkleur en ondertoon ligt hoe ze bij je uitpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *