Philips Lumea update

Ik krijg de laatste tijd wel eens de vraag of ik nog steeds de Philips Lumea gebruik, dus het leek me leuk om jullie een update te geven. Zoals jullie misschien weten heb ik afgelopen zomer de Philips Lumea uitgebreid getest, en was ik er al met al zeer over te spreken omdat dit apparaat gewoon doet wat hij belooft: haartjes blijven écht heel lang weg. Na zo’n 2 behandelingen is het effect al zichtbaar en na 4 – 5 behandelingen is er zo’n 75% minder haargroei. Ideaal voor in de zomer, maar ook zeker ideaal voor in de winter!

Ook in het najaar wil ik natuurlijk gladde benen en oksels. Ik moet zeggen dat ik mijn lichaam normaal gesproken best verwaarloos in de winter, terwijl je lichaam dan juist wat extra TLC verdiend! Dit jaar heb ik me daarom voorgenomen om mijn huid lekker te scrubben en goed te moisturizen, maar ook om door te blijven gaan met IPL. Ik vind het namelijk leuk om rokjes te dragen, maar dan wel in combinatie met een panty of maillot, vanwege de kou. Ik houd niet van stoppels, en ik vind het echt vreselijk als er haartjes door mijn panty heen steken, dus vandaar dat ik écht door wil gaan met IPL. En straks tijdens Kerst en Oud en Nieuw vind ik het leuk om me extra feestelijk aan te kleden, dus hoe relaxt dat ik dan nog steeds de effecten zie van mijn Philips Lumea behandelingen?

Voor de mensen die de afgelopen zomer mijn artikelen hebben gemist, hieronder nog even in het kort alles over IPL;

Wat is IPL?

Allereerst, wat is IPL? Philips Lumea werkt op basis van de Intense Pulsed Light (IPL) technologie, een op licht gebaseerde technologie die voorkomt dat de haartjes teruggroeien. Dit ontharingssysteem geeft zachte lichtpulsen af op de haarwortel, waardoor deze in een rustfase komen. Haartjes vallen daarna op een natuurlijke wijze uit en vervolgens wordt tot wel 8 weken teruggroeien voorkomen.

philips lumea prestigeIs IPL voor iedereen geschikt?

Werkt IPL op elk huidtype? Hoe zit dit precies met verschillende huids- en haarkleuren? Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je je huid behandeld met IPL wordt er een breed-spectrum lichtpuls afgegeven aan de oppervlakte van je huid, die specifiek melanine target. Melanine is het kleurpigment in je huid en haar. De lichtpuls beweegt zich door je huid heen en raakt daar vervolgens de haarwortel, omdat dit vaak het meeste pigment bevat. Als het licht wordt geabsorbeerd worden de haarwortel en het grootste gedeelte van de haarschacht verhit en vernietigd.

Met andere woorden, des te lichter de huid en des te donkerder de haren, des te beter een IPL behandeling zal werken. Voor IPL is dit de meest ideale situatie, wat niet wil zeggen dat het niet werkt op andere huid- en haartypes. Het gaat vooral om het verschil in kleur tussen je huid en haar. Zo ben ik getint, maar zijn mijn haartjes zwart en bevatten ze dus nog meer melanine dan mijn huid. Ik kan het dus prima gebruiken. Check voor de behandeling altijd eerst de gebruiksaanwijzing om te kijken of de Philips Lumea voor jou geschikt is. Op de website kan je dit ook heel snel en gemakkelijk zien.

Met de Philips Lumea die ik nu test kan je zelfs je gezichtshaar behandelen door het speciale opzetstukjes te gebruiken. Deze is voorzien van een speciale filter die de gevoelige huid van je gezicht extra beschermt.

philips lumea prestige review_ - 8Is IPL effectief?

Goed, we weten hoe IPL werkt en voor wie IPL werkt, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk; is het dan ook effectief? En is het ook snel, veilig en pijnloos?

Ik heb de Philips Lumea al eerder getest en ik moet zeggen, ik vind hem erg gebruiksvriendelijk. Natuurlijk moet je even goed de gebruiksaanwijzing doornemen, maar alles spreekt voor zich. Mijn pijngrens is vrij hoog (serieus, ik val nog in slaap tijdens het zetten van een nieuwe tattoo), maar ik heb hem ook getest op vriendinnetjes met een lagere pijngrens en hun eerste reactie is voornamelijk de schrik! Je krijgt namelijk ineens een warme lichtpuls op je huid. Daarna weet je wat je kunt verwachten. Het is dus even wennen, maar het doet absoluut geen pijn en laat de huid ook niet rood of gevoelig achter.

philips lumea_ - 3In het begin zit je nog een beetje te hannesen, maar op een gegeven moment heb je de slag te pakken en heb je je oksels binnen 1 minuut gedaan en beide onderbenen binnen 15 minuten. Ik vind dat persoonlijk vrij snel! Lumea is veilig, omdat het een geïntegreerde UV-filter bevat dat de huid beschermt tegen UV-straling. Daarnaast stel je de pulsen in op basis van je huidtype, zodat je het nooit te intens kunt behandelen.

Wat effectiviteit betreft, dat verschilt per persoon. Zoals ik al eerder aangaf is een lichte huid met donkere haren het meest ideaal, en op zo’n huid zal het effect dan ook sneller te zien zijn. Maar, over het algemeen (ongeacht je huid- en haarkleur), zie je na twee keer gebruik al zichtbaar effect en na vier tot vijf behandelingen heb je zo’n 75% minder haargroei. Na de eerste vier tot vijf behandelingen blijft je huid tot wel 8 weken glad en daarna hoef je dus slechts eens per 8 weken te behandelen. IPL is hiermee de ideale manier om de teruggroei van haartjes te vertragen, zowel in de zomer als de winter!

philips lumea_ - 1Ik kan me voorstellen dat jullie vooral geïnteresseerd zijn in de Philips Lumea tijdens de zomermaanden (net zoals mensen in de zomer ineens een cabrio willen kopen, haha), maar ook in de wintermaanden is de Lumea ideaal om te gebruiken. Sowieso omdat je huid na een behandeling 24 uur niet in de zon mag komen, dat is nu juist totaal geen probleem! Maar ook omdat, wanneer je nu begint, je komend voorjaar al helemaal summerproof bent (aangezien het zo’n 4-5 behandelingen duurt voordat je haartjes écht lang wegblijven). Of, misschien zoek jij de zomerzon wel op? Ik vertrek volgende week naar Florida en daar is het nog 25 graden, dus ik ben erg blij dat ik mijn IPL behandelingen heb doorgezet, zodat ik nu nog steeds van gladde benen en oksels kan genieten.

Juist de winter is dus het perfecte moment om te beginnen met IPL! Enne, de feestdagen zijn om de hoek, dus wie weet is dit wel het perfecte kerstcadeautje?

Philips Lumea travel_ - 6Mocht je interesse hebben in de Philips Lumea, er is nu tijdelijk een cashback actie waarbij je maar liefst €50,- retour krijgt op je aankoopbedrag. Meer informatie over het model dat ik gebruik vind je hier, en klik hier voor nog meer gedetailleerde informatie over IPL en de Philips Lumea.

Wat vinden jullie van de Philips Lumea, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

24 Reacties

 1. Puck Christine
  30 augustus 2017 / woensdag, 30 augustus 2017

  Ik heb een vraagje. Hoe gaat het nu met je haren? Zijn ze volledig weg? Het lijkt me dat op een gegeven moment je haren helemaal wegblijven, of niet?
  Ik wil graag mijn bikinilijn en oksels laten laseren. Dit kost best veel geld, maar over het algemeen blijven je haren wel volledig weg. Ik vraag mij af of dit ook bij de Lumea is. De Lumea is natuurlijk een goedkopere oplossing (en dan kan ik ook meteen mijn benen doen), maar dan hoop ik wel dat ook bij de Lumea je haren na veel behandelingen bijna allemaal wegblijven. Of kan je dan beter laseren bij een kliniek als je dit resultaat wilt?

 2. 22 december 2016 / donderdag, 22 december 2016

  Mag je tussen de behandelingen in eigk nog scheren of hebben de behandelingen dan geen effect meer, want er wordt aan geraden om het maar 1x in de 2eeken toedoen maar ik mag na n week echt wel weer gaan scheren hoor ?

 3. marie
  14 december 2016 / woensdag, 14 december 2016

  beetje een late reactie maar misschien ziet iemand het nog en weet het antwoord op mijn vraag 🙂

  kan/ mag je tussen de behandelingen ook harsen?
  dan groeien de haartjes ook weer zachter terug namelijk (lijkt mij)

 4. Culpa
  8 december 2016 / donderdag, 8 december 2016

  Oh ow 😀 misschien heb ik nu een hele rare vraag… kan je er ook de punani-haartjes mee weg halen op ieder plekje?

 5. Laura
  30 november 2016 / woensdag, 30 november 2016

  Ik heb ook een ouder model van Philips lumea, merk na 6 behandeling nog nauwelijks iets 🙁 zo jammer want het lijkt me heerlijk om niet om de zoveel dagen te hoeven scheren!

 6. Corina
  30 november 2016 / woensdag, 30 november 2016

  Bij mij werkt het apparaat niet, terwijl mijn huid en haar er perfect voor zouden zijn. Heel jammer! Zelfs meegedaan aan een onderzoek van Philips en de nieuwste Lumea mogen proberen. Kreeg wel mijn geld terug, heel netjes van Philips. Bij vriendinnen werkt het wel dus de Lumea is het proberen waard, maar hou er dus rekening mee dat het niet voor iedereen werkt!

 7. D
  24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

  Tip: voor wie een prijsmepper in de buurt heeft. Ik heb daar een iets ouder modelletje gehaald voor 75 euro!

  Het enige verschil met een nieuwer model is dat hij niet draadloos is, maar het koord is lang genoeg om er geen last van te hebben. Het werkt gewoon echt super goed!

 8. Marianne
  22 november 2016 / dinsdag, 22 november 2016

  Ik raak meer en meer in de verleiding… Maar ja blut is blut. 🙁 En goedkopere apparaten hebben niet gewerkt bij mij en ook de behandeling door de schoonheidsspecialiste niet (maar die salon is later door een ander aangeklaagd omdat ze het verkeerd deden).

 9. 21 november 2016 / maandag, 21 november 2016

  Ik ga nu naar no hair studio maar dit zou natuurlijk helemaal een goede investering zijn 😉

 10. M
  20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

  Oh en heb nog een vraagje Serena, hoe zit het met ingegroeide haartjes? Want als ik epileer heb ik daar vooral op het onderste gedeelte van mijn onderbenen en bij mijn bikinilijn last van. Gebeurt dit waarschijnlijk ook bij het gebruik van de Lumea aangezien je haartjes hier ook dunner terug groeien?

 11. M
  20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

  Tip: vrijdag 25 november is er een Black Friday aanbieding van een Philips Lumea bij Kruidvat voor €149,-. Weet alleen niet welk model dat precies is.

 12. Sophie
  20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

  Excuses. Ik keek blijkbaar met mijn neus 😉

 13. Sophie
  20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

  Hoi Serena,

  Weet je zeker dat de cashback actie nog loopt? Ik kan op internet namelijk alleen maar een Lumea cashback actie vinden die van 9 april t/m 30 juni 2015 liep. Op de Philips website zie ik helaas niets onder promoties.

 14. Veerle
  20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

  Hoi Serena, heb je soms tips om goed bij te houden welk stuk van je benen je al gedaan hebt? Ik gebruik nu een wit oogpotlood om banen te tekenen maar echt heel handig is dat ook niet want er komt dan ook wat oogpotlood op mijn Lumea, en ik vind het ook vervelend om weer van mijn benen te wassen achteraf. Ik heb me voorgenomen om weer eens te starten, met die app erbij. Eerder lukte me het niet zo om op schema te blijven maar ik zag wel al wat resultaat.

 15. Laura
  20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

  Hoi Serena! Misschien een vreemde vraag, maar kan je dit ook gebruiken voor je bikinilijn of echt alleen je benen en oksels?☺

 16. Daphne
  19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Hi Serena,
  Ik heb het ook geprobeerd, maar bij mij werkte het totaal niet. En de kleur van mijn huid en haren was gewoon goed. Ik ben enorm teleurgesteld. Ik hoor van veel andere mensen om mij heen ook dat het voor hun niet werkt.

 17. Leticia
  19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Maar als ik het goed begrijp blijven de haartjes dus niet definitief weg, aangezien je de IPL weer erbij gaat pakken? Is er dus een moment waarop je definitief kan stoppen en je bijna haarvrij ben, of groeien de haren na een periode qeer terug?

  • Serena
   Auteur
   19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

   hi Leticia,

   ze groeien uiteindelijk terug, maar veel dunner en zachter dan voorheen, en pas na 8 weken. Je bent dus 8 weken haarvrij!

 18. 19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Heel stom maar ik ben het op een gegeven moment weer vergeten om iedere 8 weken te herhalen.. nu is mijn oksel haar weer helemaal terug.. zo stom! ik ben er sinds twee weken weer mee begonnen.. hij moet echt in het zicht blijven liggen en ik schrijf het nu ook op in mijn agenda!

  • Majanka
   20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

   Kan een app downloaden die je een seintje geeft als je weer moet flitsen.

 19. Ellen Kesters
  19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Leuk om te weten dat je nog steeds enthousiast bent! Ik overweeg hem ook aan te schaffen, maar vond niet zoveel reviews die op lange termijn oordelen.
  Weer een fijn en uitgebreid artikel, maar dat zijn we van jou wel gewend 😉

 20. 19 november 2016 / zaterdag, 19 november 2016

  Ha Serena,

  Een interessant artikel want ik ben al lange tijd op zoek naar een goed alternatief voor scheren in verband met allergie. Het lijkt me een mooi apparaat.
  Het enige wat ik me nu afvraag is wat je doet in de periode dat je net begint. Blijf je dan tussendoor scheren?

  Groeten Lilianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *