Is dit de Anastasia Brow Wiz dupe?

Een tijdje geleden kocht ik Archery 2-in-1 Brow Filling Pencil & Brush van het merk Soap and Glory in Londen, op aanraden van een volger. Want, volgens haar, was dit dé dupe van de befaamde Anastasia Brow Wiz. Nu moet ik zeggen dat ik de Brow Wiz wel eens heb gebruikt, maar ik heb er nooit een daadwerkelijk in mijn bezit gehad. En omdat ik wilde testen of Archery inderdaad een goede dupe was van de Brow Wiz, heb ik er speciaal eentje gekocht! In het artikel van vandaag vergelijk ik beide wenkbrauwproducten en laat ik jullie weten of Archery een goede dupe is, of niet.

Anastasia brow wiz dupe_ - 12 Menig beautyliefhebber en celebrity (waaronder Kylie Jenner, zag ik laatst op haar Snapchat) zweert bij de Brow Wiz van Anastasia. Het is de Holy Grail van velen. Helaas hangt er ook een flink prijskaartje aan dit wenkbrauwproduct, het kost namelijk €28,95. De Brow Wiz bevat weinig product (het is maar een smal potloodje die je niet moet slijpen, maar omhoog draait) en als ik het zo moet schatten doe ik hier niet langer dan 2 maanden mee bij dagelijks gebruik. En dan wordt het bést een prijzig grapje. Wel erg fijn is dat er maar liefst 10 kleuren beschikbaar zijn, dus de kans is groot dat je hier jouw perfecte wenkbrauwmatch tussen vindt!

Anastasia brow wiz dupe_ - 11 Archery lijkt qua verpakking heel erg op de Brow Wiz. Deze skinny sticks hebben dezelfde lengte en dikte, alleen het grote verschil is het prijskaartje; voor Archery 2-in-1 Brow Filling Pencil & Brush betaal je namelijk GBP8 (omgerekend €9,62). Dat is bijna 3 keer zo goedkoop.

Archery heeft echter een veel kleiner kleurenscala, want van dit product zijn er slechts 2 kleuren beschikbaar; eentje voor blondines (blondeshell) en eentje voor brunettes (hot chocolate). De kleur die ik jullie in deze review laat zien is uiteraard de laatste kleur, Hot Chocolate.

Anastasia brow wiz dupe_ - 15 Kijk, zelfs de spoolies aan het uiteinde zijn zo goed als identiek.

Anastasia brow wiz dupe_ - 14 Het fijne aan dit soort wenkbrauwproducten vind ik het kleine puntje. Je hoeft dit product nooit te slijpen, maar omdat het puntje zo klein is hoeft dat ook helemaal niet. Het puntje is lekker fijn en hier kan ik dan ook nauwkeurige, strakke lijnen mee zetten. Mijn voorkeur gaat daarom zeker uit naar dit soort wenkbrauwpennetjes in plaats van potloodjes, ook al zijn ze minder zuinig in gebruik (en daardoor in verhouding duurder).

Anastasia brow wiz dupe_ - 13 Ook qua puntjes zijn Archery en Brow Wiz identiek aan elkaar.

Anastasia brow wiz dupe_ - 10 Links een swatch van Archery in Hot Chocolate (zowel dik als dun aangebracht) en rechts zien we Brow Wiz in de kleur Soft Brown. Zoals je ziet is er een subtiel kleurverschil. Hot Chocolate is iets warmer van ondertoon en ook een tikkeltje donkerder. Soft Brown is iets lichter en zachter van kleur, en lijkt iets koeler en meer naar taupe te neigen.

Naked Brows

Anastasia brow wiz dupe_ - 6 Anastasia brow wiz dupe_ - 4 Kijk dit zijn mijn au naturel wenkbrauwtjes. I know, it’s sad. Vooral bij het begin zijn ze vrij dun behaard. Elke dag is er dan ook altijd flink wat werk aan de winkel. Maar dat maakt niet uit! Ik ben er maar druk mee. Dat wenkbrauwen bijtekenen houd me dan ook van de straat.

Archery in Hot Chocolate

Anastasia brow wiz dupe_ - 1 Anastasia brow wiz dupe_ - 2 Anastasia brow wiz dupe_ - 3 Ik kan niet anders zeggen dan dat deze kleur een goede match is voor mij. Ja, hij is wellicht wat donker, maar goed dat ben ik ook. Ik vind de kleur zeker niet té donker. Eigenlijk gewoon precies goed. De kleur is lichter dan mijn haarkleur en staat niet hard. De ondertoon is koel genoeg, maar niet zo koel dat hij te taupe of grijzig oogt. Het heeft geen warme, rode gloed of iets. Nee, ik ben tevreden. Dit is gewoon een goede match!

Wat kwaliteit betreft, daar ben ik ook over te spreken. Het potloodje is niet te romig en te zacht, maar ook zeker niet te hard en te droog. Tijdens het tekenen komt er goed kleur vanaf, maar niet te veel, zodat de kleur mooi op te bouwen is (aan het begin teken ik mijn wenkbrauwen iets lichter aan en aan het uiteinde iets zwaarder). Ik kan met het fijne puntje mooie strakke lijnen trekken en door middel van de spooly kan ik de kleur mooi verdelen en kale plekjes opvullen. Ik ben blij!

Brow Wiz in Soft Brown

Anastasia brow wiz dupe_ - 7 Anastasia brow wiz dupe_ - 8 Anastasia brow wiz dupe_ - 9 Brow Wiz in Soft Brown vind ik eigenlijk ook een hele mooie, goede match. De kleur is iets lichter en maakt mijn gezicht daarom nog nét iets zachter, wat ook erg mooi staat. De ondertoon is iets koeler dan Archery, maar niet té koel en zeker niet te grijs of taupe-achtig. De kwaliteit is vergelijkbaar met Archery. Ook deze pen heeft een fijn, klein puntje waar ik strakke lijnen mee kan trekken en is vergelijkbaar in textuur (niet te romig, niet te droog) en pigmentatie (goed op te bouwen). Ik kan niet anders zeggen dan dat Archery inderdaad een perfecte dupe is van Brow Wiz. Niet zo zeer in kleur, maar zeker wel in verpakking en kwaliteit van het potloodje zelf.

archery vs brow wiz Hier kun je het verschil goed zien; links met Archery in Hot Chocolate en rechts met Brow Wiz in Soft Brown. Ik vind beide kleuren erg mooi staan. Links is een meer uitgesproken wenkbrauw, en rechts is wat zachter en natuurlijker.

archery vs brow wiz 2 Bovenste rij; naked brows. Middelste rij; Soap and Glory Archery in Hot Chocolate. Onderste rij; Anastasia Brow Wiz in Soft Brown.

Anastasia brow wiz dupe_ - 16 Ik heb geen voorkeur, ik blijf beide producten gebruiken. De ene dag heb ik zin in een donkere wenkbrauw en de andere dag in een iets zachtere. Of ik mix & match ze, waarbij ik Soft Brown gebruik voor de aanzet en halverwege de wenkbrauw switch naar Hot Chocolate voor een donker uiteinde. Staat ook erg mooi!

Archery doet zeker niet onder voor de Brow Wiz. Qua verpakking en kwaliteit van het potloodje zijn ze wat mij betreft identiek. Ik heb ook wel eens een soortgelijk product gehad van MAC, maar die is vergeleken met deze twee echt niet goed. Die brak snel af waardoor ik er met sneltreinvaart doorheen ging (ik deed er een maand mee), en die was ook iets vettiger waardoor je niet al te veel moest bijtekenen (en flink moest borstelen) anders leken je wenkbrauwen te ‘opgeplakt’. Ook die van Smashbox vind ik minder, want hun bruintint is veel te warm qua ondertoon. Dus ja, wat dit soort wenkbrauw ‘sticks’ betreft, spannen Archery en Brow Wiz zeker de kroon. Van alles wat ik tot nu toe heb geprobeerd op wenkbrauwproduct, ben ik hier zeer over te spreken.

Anastasia brow wiz dupe_ - 17Ook een pluspunt: deze wenkbrauwproducten blijven zitten als een huis! OK, niet zoals waterproof producten als Make Up For Ever Aqua Brow of de Dipbrow van Anastasia (die blijven werkelijk dagen zitten als ik het niet zou reinigen), maar voor wenkbrauwpotloden blijven deze verrassend goed zitten. Aan het einde van de dag zien mijn wenkbrauwen er nog steeds hartstikke flawless uit, ze zijn niet vervaagd of uitgelopen. Gewoon precies zoals ik ze die ochtend heb getekend.

Ben je in de UK, Canada of Amerika, neem dan zeker even een kijkje naar de Archery 2-in-1 Brow Filling Pencil & Brush. Er zijn helaas maar 3 kleuren beschikbaar, maar áls het een match is, heb jij meteen een goede dupe van de populaire (en veel duurdere) Anastasia Brow Wiz te pakken. De volgende keer dat ik er ben neem ik er zeker weer eentje mee voor in mijn stash. Ik vind deze producten echt perfect voor mij, en ik gebruik ze dan ook elke dag sinds ik ze heb. I love it!

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden om te zien hoe ik een budgetproduct heb vergeleken met een high end product, en ik ben erg benieuwd wat jullie van het resultaat vinden.

Welk product vinden jullie mooier staan bij mij? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Wauw inderdaad een erg goede dupe! Ik vind beide kleuren erg goed staan.

 2. A
  25 juli 2016 / maandag, 25 juli 2016

  Wauw lijkt mij ook super om te proberen maar denk niet dat ik voorlopig de kans heb om 1 te kopen, jammer dat ze hen niet in nl hebben anders had ik hem graag gekocht. Ik heb gehoord dat die van nyx of nyc, iig dat merk die ze bij de douglas hebben 😉 ook zo’n potloodje heeft maar ben zo bang om hem te kopen en dat het uiteindelijk toch niks is.. Misschien dan toch gewoon die van anastasia kopen al vind ik hem best prijzig..twijfel twijfel

 3. Nadia
  25 juli 2016 / maandag, 25 juli 2016

  Wat teken jij je wenkbrauwen mooi bij Sereen! 😀

  Vind beide producten mooi!

 4. 25 juli 2016 / maandag, 25 juli 2016

  Super leuke dupe! Ik ben ook echt verliefd op je wenkbrauwen. Echt balen dat hij hier nog niet te koop is, hopelijk komt dat wel ooit!

 5. 25 juli 2016 / maandag, 25 juli 2016

  Ik ben echt mega fan van de Brow Wiz. Ik heb de taupe kleur en die is eigenlijk een fractie te donker voor mij. Ik ben in die kleur nog geen enkele dupe tegengekomen. De prijs is pittig inderdaad voor een potloodje maar ik doe er wel erg lang mee. Mijn wenkbrauwen zijn erg licht en ik maak ze ook niet erg donker. Ik heb mijn potlood nu een aantal maanden en hij is nog altijd niet aan vervanging toe.

  Jammer dat de dupe er maar in twee kleuren is. Ik weet alleen niet of ik hem zou proberen. De Brow Wiz werkt perfect voor mij en het zou zonde zijn om een dupe te kopen die achteraf niet goed blijkt te zijn voor mij en dan alsnog de Brow Wiz te moeten kopen.

 6. Alice
  25 juli 2016 / maandag, 25 juli 2016

  Oh boyyyyyy! Jouw wenkbrauwen! Zo mooi strak bijgetekend! Ik ben misschien een beetje een freak maar ik kan er echt uren naar kijken en genieten van je mooie brows!!!

  • Diana
   26 juli 2016 / dinsdag, 26 juli 2016

   Jaaa ik heb ook echt een wenkbrauwen obsessie hahaha

 7. Amelie
  24 juli 2016 / zondag, 24 juli 2016

  Ik zie geen verschil sorry!

 8. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Erg mooi! Vind ze beiden goed staan

 9. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ja Soap & Glory potloodjes zijn fijn he? Ik zweer al een aantal jaar bij hun 2-1 potloden en heb al veel varianten geprobeerd. Deze klassieker blijft echter favoriet en het is 1 van de producten waarvan ik altijd een aantal back ups heb liggen. Blondeshell past trouwens heel goed bij mijn kleur wenkbrauwen en blond haar. Ik heb ook een poeder in Taupe van Anastasia, die ook mooi is, maar net te koel en te grauw.

 10. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Helaas kom ik er niet zo snel maar als ik er ben zal ik het zeker proberen. Dit ga ik onthouden dat weet ik nu al. Je bent goed getipt. Liefs soraya

 11. Mieke | Mieksmind
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik vind brow wiz toch mooier, iets mooiere kleur.

 12. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Wat een goede match! Ik vind de dupe bij jou zelfs wat mooier, al is het verschil subtiel.

 13. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Zou je de OPV matte lips eens willen reviewen? Dit is ook een UK merk en ziet er wel goed uit

 14. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik vind het effect van beide heel erg mooi! Ziet er goed uit beide producten.

 15. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  De één is net iets warmer dan de andere kleur maar je kan ze allebei goed hebben! Qua product is het wel een erg goede dupe volgens mij.

 16. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik zie echt bijna geen verschil! Alleen ben ik met mijn taupe-kleurige wenkbrauwtjes al snel op de duurdere variant aangewezen voor een goede match denk ik! Warme ondertonen zijn bij wenkbrauwproducten echt een no-go voor mij helaas.

  • alana
   23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

   Ik heb ook de kleur taupe nodig maar ik gebruik de micro brow van nyx in de kleur taupe miss is dat ook wel iets voor je €14,95 dacht ik bij de Douglas en als je een klantenkaart hebt dan krijg je zelfs standaard 10% korting en de verzending is gratis.

   • alana
    23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

    En mocht je de brow wiz gebruiken bij beautybay kan je ze ook bestellen daar zijn ze een tientje goedkoper en wederom gratis verzending

    • kitty
     23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

     thanks! beste advies ever 🙂

 17. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Dat ziet er zeker uit als een goede dupe! Vooral met dat prijsverschil zou ik de Archery zeker eens willen proberen 😀

 18. Sanne
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Het merk Browgal is ook een topper! Is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics. Bij het werkbrauwpodlood zit een slijper en een borstel. En bij het wenkbrauw pincet zit een slijper om m scherp te houden..

 19. Nicolette
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  De brow wiz gaat zo snel op (2 mnd) en de spooly breekt snel af, voor een product van bijna 30 euro toch niet zo tof. Dus ik ben weer terug bij het Anastasia potlood die super lang mee gaat voor het zelfde geld.

 20. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Wauw, ik vind het effect van beide producten erg mooi zeg. Nice :-)! Zijn er van die dupe nou 2 (bovenaan artikel) of 3 (onderaan) beschikbaar? Hoe dan ook, de kleur die jij hebt gekocht staat je erg mooi :-)! Ik wil hem ook!

 21. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik vind beide potloden erg mooi staan!

 22. Jolieke
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  PNog een tip voor de dames die geen goede kleurmatch bij Archery kunnen vinden of die zo’n potloodje in Nederland willen kopen maar de Brow Wiz te prijzig vinden;
  NYX heeft ook zulke potloodjes en in meer kleuropties dan Archery. Verkrijgbaar bij Douglas, zowel in de winkel als online.
  Durf niet te zeggen of het net zo’n perfecte dupe is, omdat ik de Brow Wiz niet heb, maar de reviews beweren van wel!

 23. Nicky
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Die gaat op mijn lijstje voor als ik naar Kaapstad ga eind dit jaar! Ik gebruik de Brow Wiz nu al een tijdje en ben er erg tevreden mee. Alleen is het inderdaad kostelijk maar het is dan ook het enige high-end product dat ik op dagelijkse basis gebruik en ik vind dat wenkbrauwen toch een voornaam deel zijn van je look. Ik verdien mijn eigen centjes dus mag er ook wel eens wat af, haha 🙂

 24. Laura
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Leuke review en mooie wenkbrauwproducten! Heb je de NYX micro brow al eens geprobeerd? Die heb ik en op internet staat dat die ook een goede dupe is voor de anastasia brow wiz 😉

 25. Daphne
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik vind het van die uitschuifpotloodjes altijd jammer dat ze zo gauw op gaan. Wel een prachtig resultaat indeed!

 26. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Weet je dat ik het kleurverschil nauwelijks zie? Dat is goed gedaan! Dit is absoluut een goede dupe qua werking en de kleur staat je ook heel natuurlijk. Leuke review en vergelijking Serena!

 27. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Leuk zeg dat er een dupe bestaat! Ik heb de Anastasia potlood ook nog niet gebruikt. De prijs houdt mij toch wel tegen en ik heb ook nog wel een voorraadje uit Azië. Maar deze dupe ga ik zeker onthouden! Ik vind overigens beide heel mooi staan!

 28. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Grappig om te zien dat de verpakking gewoon identiek is! Zou het niet ook gewoon in dezelfde fabriek gemaakt worden, alleen dan met een ander merkje erop gedrukt? :p

 29. 23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik heb de Brow Wiz al een aantal keer geprobeerd en ben er erg tevreden mee. Gelukkig ben ik in september weer in Londen en wilde ik sowieso langs bij Soap and Glory. Dan ga ik dit wenkbrauwpotlood zeker bekijken. Hopen dat de kleur voor mij donker genoeg is.

 30. Siri
  23 juli 2016 / zaterdag, 23 juli 2016

  Ik moet zeggen dat die van Anastasia mij niet zo goed beviel. Vorig jaar die van soap and glory in Londen gekocht, de perfecte match. Hij gaf heel goed kleur af, maar bleef stevig en ik deed er ontzettend lang mee. Toen hij bijna op was, (huilen), heb ik er een van Anastasia besteld. Ook een kleurmatch, maar hij gaf op mijn huid zo weinig kleur af. Op een gegeven moment viel me zelfs de vulling eruit 🙁 Waarschijnlijk door beschadigen tijdens verzenden. Nee, doe mij maar die van soap and glory, alleen ga ik even niet meer naar Engeland.. Gebruik nu die van Nyx..

   • Daan
    31 januari 2017 / dinsdag, 31 januari 2017

    Ik kan archery daar helaas niet vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *