Glossier: hype of daadwerkelijk top spul?

De ekte ekte beautylovers weten waar ik het over heb als ik Glossier roep. Ken je het merk niet, dan is dat niet zo vreemd (don’t worry, je bent nog steeds een beautylover, OOK als Glossier je helemaal niets zegt). Er is namelijk maar moeilijk aan te komen hier in Nederland. Je moet het echt hebben van vrienden en familieleden die naar Amerika of Canada afreizen en die zo vriendelijk zijn om een waslijst aan spullen in te slaan en alles vervolgens terug het land insmokkelen voor je. Tegenwoordig verzend Glossier ook naar de UK, Ierland, Zweden, Denemarken en Frankrijk dus het wordt al iets toegankelijker, maar het blijft als Nederlandse beautyfanaat lastig om aan dit merk te komen.


Misschien is dat deels de aantrekkingskracht van Glossier. Dat het zo lastig is om aan te komen. Dat maakt het merk en de producten natuurlijk extra gewild en een heuze cult favoriet. Of zijn het de prachtige verpakkingen in fris wit en zacht millenial-pink die de foto’s in je feed meteen Instagorgeous maken? Serieus, zelfs de roze bubbeltjesplastic ziplock zakjes waarin de producten worden opgestuurd zijn favoriet.


WHAT’S NOT TO LOVE?

Nadat ik de producten duizenden keren voorbij scrollde op Instagram en ik er talloze lovende artikelen over had gelezen wist ik dat ik het ook gewoon eens MOEST proberen.


Eerst een stukje geschiedenis. Glossier is het kindje van blogger Emily Weiss. In 2010 startte ze haar blog Into the Gloss, een blog die een kijkje gaf in het leven van bekende namen uit de beauty- en fashion industrie. Zo’n 4 jaar later, in 2014, startte ze met Glossier. Het is dus een heel nieuw beautymerk dat in korte tijd onwijs populair is geworden. De vraag is nu alleen: waarom? Is Glossier een (Instagram) hype of is het daadwerkelijk top spul?

Lidstar


Ik stond te popelen om Glossier uit te proberen en ik wilde een mix aan make-up en skincare bestellen. Omdat ik fan ben van liquid, creamy en stick eyeshadows (lekker snel!), bestelde ik Lidstar in de kleur Cub.


Lidstar is een liquid eyeshadow die je aanbrengt met een lipgloss applicator (de officiële benaming hiervoor is trouwens doe foot, oftewel hertenpootje). In de huls zit 4,5 ml eyeshadow en in totaal zijn er 6 redelijk neutrale kleuren waaruit je kunt kiezen.


Cub is een roségouden, koperen kleur met een warme ondertoon en ontzettend veel shimmers. De glans is haast metallic te noemen. Lidstar wordt omschreven als een wash of een sheer veil, oftewel een subtiel waasje aan kleur op het ooglid. De pigmentatie is daardoor ook helemaal niet intens, maar dat is dus ook niet de bedoeling.


De textuur is super lichtgewicht en laat zich makkelijk blenden met de vingertoppen. Nadat ik Cub heb geblend blijft er inderdaad slechts een zacht waasje achter op mijn oogleden. In de huls ziet Cub er meer koperachtig uit, maar eenmaal op mijn huid vind ik hem toch meer rosé. De kleur staat in elk geval lekker fris en stralend. Ook blijft deze oogschaduw hartstikke goed zitten de hele dag, zonder creasen.


Vind ik Lidstar een musthave? Niet per se. Ik heb wel eens mooiere en betere creamy shadows geprobeerd en om eerlijk te zijn heb ik liever toch wat meer pigmentatie dan dit. Het is een prima oogschaduw voor wie op zoek is naar een snelle, subtiele ooglook die er binnen 30 seconden op zit. Gewoon even snel, snel, aanbrengen met de applicator, blenden met de vingers, voor nét even wat extra’s op je ogen om je make-up look mee te finishen. Heel makkelijk en moeiteloos en dus perfect voor de mensen met haast in de ochtend. Ik zal dit product heus wel vaker gaan gebruiken, maar het is geen favoriet en ik ga ook geen nieuwe kleuren bij kopen.

Balmdotcom


Dit leek me gewoon een goede basic om in huis te hebben, de universal skin salve. De basis van balmdotcom is petrolatum, oftewel Vaseline, gemixt met bijenwas, lanoline (wolvet, van schapen), cupuacuboter, castor olie, vitamine E en wat plantaardige extracten (rijstkiem, zonnebloem, rozemarijn). Vanwege de bijenwas en lanoline is het dus niet geschikt voor vegans.

Waar ik wel extra enthousiast van word is dat er ook Dipalmithoyl Hydroxyproline in zit verwerkt, en dit is een plantaardige aminozuur en bouwsteen van collageen. Dit betekent dat het een lekker ‘plumping’ effect heeft en kijk, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Kortom, een heerlijke, voedende en plumping balsem gemaakt met goede ingrediënten. Je hebt slechts een piepklein beetje nodig, dus het is super zuinig in gebruik. De universal skin salve heeft geen geur en kleur, maar de andere varianten hebben een zacht tintje, een beetje shimmer of een beetje smaak. Maakt het net even iets spannender.

Dit zijn gewoon fijne balsems, maar in mijn ogen niet per se een musthave. Het is gewoon een prima lippenbalsem, maar nu niet om helemaal lyrisch van te worden. Ik vind de lippenbalsems van Benefit of die van Kiehl’s bijvoorbeeld net zo fijn.

Cloud Paint


Deze creamy blush heeft een lichtgewicht gel-crèmeachtige textuur en is MEGA gepigmenteerd. Ook bevat het hydraterende ingrediënten die je huid lekker plump houden. Cloud Paint belooft een soft focus, blurred effect zonder strepen die naadloos overloopt in je huid. Hierdoor lijkt het effect heel natuurlijk. Deze blush is op te bouwen van heel subtiel naar lekker heftig (denk aan eighties blush) en is verkrijgbaar in maar liefst 6 tinten die passen bij de meeste huidtypes.

Hieronder swatches van Haze, Dawn en Storm:


Over deze blush heb ik de meest lyrische reviews gelezen en ik moet jullie helaas teleurstellen, ook hier ben ik geen fan van. Misschien dat jullie mij een week lang hebben zien struggelen in deze video, waarin ik de Cloud Paint elke dag een kans heb gegeven. Aan het einde van de week is mijn conclusie dat ik het gewoon niet zie zitten.

Allereerst is de pigmentatie hiervan echt véél te intens, dus je gebruikt al snel te veel. En als je dan eindelijk doorhebt hoeveel je moet gebruiken (een half stipje per wang blijkt voldoende) dan is het blenden een probleem. Ik veeg namelijk steeds mijn foundation eronder weg. Of ik nu zachtjes wrijf, veeg of dep. Ik krijg het met mijn vingertoppen gewoon niet goed aangebracht. Met de kwast gaat het beter, maar dan gebruik je alweer snel te veel (en ook op deze manier heb ik het idee dat ik de foundation eronder ietwat weg veeg).

Hieronder draag ik Dawn:


Voor mensen met een vrij donkere huid is deze sterk gepigmenteerde blush natuurlijk een geschenk uit de hemel, want blushes vallen al snel weg wanneer je het aanbrengt op een donkere huid. En mensen die fan zijn van cream blushes (en er dus wél mee overweg kunnen) of mensen die geen foundation dragen zullen hier ook vast over te spreken zijn. Ik vind het uiteindelijke effect ook wel erg mooi, maar ik had er gewoon net even iets meer van verwacht, denk ik. Ik vind het daarbij ook helemaal niet sneller, natuurlijker of makkelijker dan powder blush. Nope, not a fan.

Solution – Exfoliating Skin Perfector


“Jeetje Sereen, is er dan echt NIETS wat je wél heeft aangesproken?” en dat is er, namelijk deze solution. De Exfoliating Skin Perfector bevat 10% AHA/BHA/PHA, oftewel Alpha Hydroxy Acid (AHA), Beta Hydroxy Acid (BHA) en Polyhydroxy Acid (PHA). Ik ben geen onbekende met skincare die zuren bevat, ik gebruik het namelijk al jaren met groot succes. Mijn huid is onwijs opgeknapt op het moment dat ik met salicylzuur en fruitzuren aan de slag ben gegaan.


Wat dit product onderscheidend maakt is allereerst de verpakking. De solution pomp je eruit met een speciale dispenser die je normaal gesproken op nagellakremovers ziet. Op deze manier lukt het je zelfs met één hand om de dop open te flippen en de solution op je wattenschijfje te krijgen, en ja, dat komt wel eens van pas! Daarbij hebben de meeste exfoliërende tonics of AHA, of BHA en soms een combinatie van beide, maar kom je niet vaak tegen dat er ook nog PHA is toegevoegd. Dit zuur is een stuk milder voor de huid en heeft daarbij een hydraterende werking, waardoor je huid na gebruik niet droog en trekkerig aanvoelt, maar juist lekker zacht en verzorgd.

De solution laat na gebruik een fris en schoon gevoel achter (het ruikt trouwens ook lekker fris) en maakt mijn huid lekker glad, zacht, helder en stralend. De prijs vind ik goed in verhouding voor de hoeveelheid en kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Ik gebruikte voorheen de Skin Perfecting Liquid 2% BHA van Paula’s Choice, maar die liet mijn huid soms wat glanzend achter, vooral bij mijn neusvleugels. Deze solution van Glossier doet dat niet, sterker nog, het maakt mijn huid juist mooi mat, maar dan zonder het uit te drogen. Ik geef daarom de voorkeur aan deze solution boven die van Paula’s Choice. Bovendien is de solution van Glossier qua prijs zelfs nog ietsje voordeliger.

Super Glow Serum


Glossier heeft 3 serums in hun assortiment waaronder de Super Glow serum, een serum met vitamine C en magnesium. Wat vitamine C doet voor je huid lees je hier in detail, maar waar het op neerkomt is dat het je huid vooral egaliseert en verheldert door het verminderen van hyperpigmentatie. Daarbij laat het je huid prachtig stralen.

Magnesium ‘geeft je vermoeide huidcellen energie’ staat er, en dat klinkt natuurlijk heel vaag. Nu zijn er hele boekwerken geschreven over magnesium en ons energiemetabolisme, want magnesium speelt daarbij een hele belangrijke rol. Zo schijn je – in tijden van stress, angst of zelfs depressie – mentaal op te kunnen knappen van alleen al een voetenbadje met magnesiumvlokken. Dit klinkt vreemd, maar magnesium wordt goed door de huid opgenomen en doet in ons lichaam verder zijn werk.

Dus of magnesium daadwerkelijk iets goed doet voor de huid zelf weet ik niet hoor, maar het kan zeker geen kwaad voor onze mentale gesteldheid om extra magnesium binnen te krijgen (en zeker gezien we niet genoeg magnesium uit ons voedsel halen), ook al zijn het maar een paar druppeltjes. Ik zal hier verder geen claims over doen aangezien ik me er niet voldoende in heb verdiept, maar als je last hebt van angstaanvallen, flinke stress of depressiviteit dan zou je eens kunnen googelen op het onderwerp ‘magnesiumzout of magnesiumvlokken’. Ik heb een aantal verhalen gelezen van mensen die hier echt veel baat bij hebben gehad, en wie weet… misschien kan het jou ook helpen.


Maar goed, terug naar het serum. Het serum is lekker dun en waterig en wordt dan ook METEEN door de huid geabsorbeerd, zonder vettig laagje achter te laten. Ideaal, want nu kan ik dit serum ook gewoon overdag gebruiken, voor mijn make-up routine. Je hebt aan een paar druppeltjes al genoeg, dus het is lekker zuinig in gebruik.

Dit serum bevat Aminopropyl ascorbyl phosphates, een vrij nieuwe vorm van vitamine C die super stabiel en heel effectief is. Ook staat deze vorm van vitamine C bekend om het feit dat het eventuele opkomende puistjes in toom houdt, dus dit is tevens een perfect serum voor mensen die last hebben van onzuiverheden. Zowel de solution als dit serum heb ik in totaal zo’n 2 maanden gebruikt en ik vind inderdaad dat mijn huid er helderder en stralender van wordt. Een heel erg fijn serum met een redelijk betaalbare prijs.

Eindoordeel


Glossier make-up vind ik mwah-mwah en is in mijn ogen dus zeker een hype. De skincare daarentegen vind ik daadwerkelijk TOP SPUL. De verpakkingen zijn natuurlijk GORGE, van zowel de make-up als skincare, en doen het uitstekend in je beauty Instagram feed. Ik bedoel, zelfs die roze plastic zakjes doen het goed in je feed. Heel slim en goed aangepakt dus van Emily Weiss. Deze vrouw is 34 jaar, net zo oud als ik, en heeft binnen een paar jaar een heel beauty imperium opgezet! Daar kan ik alleen maar tegenop kijken en inspiratie uit putten. Well done, Emily.


Staat er nog wat op de verlanglijst? Jazeker, ik wil ook nog graag de Milky Oil waterproof make-up remover en Super Pure Serum (met niacinamide) proberen. Ook de Invisible Shield (een gel-cream met SPF35) lijkt me wel wat omdat ik heb gelezen dat hij niet gaat glanzen en ook dient als een make-up primer. Maar de make-up… die laat ik even voor wat het is.

Bekijk hier alle producten, productinformatie, prijzen en complete ingrediëntenlijsten.

Kenden jullie Glossier al, of heb je er al wel eens iets van geprobeerd? Is het een merk dat je graag eens zou uitproberen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

41 Reacties

 1. Janice
  16 januari 2020 / donderdag, 16 januari 2020

  Hi Serena,

  Ik heb dus echt al een tijd het gevoel dat de cloud paints super makkelijk vervangen kunnen worden door A’pieu Juicy Pang Water Blushers. Ik koop ze via Yesstyle en ben meeeega fan! Het flesje lijkt een beetje op nagellak en als je het op je wang doet (ik doe echt een hele rij met stipjes en de blushvorm die ik gebruik wordt meestal drunk blush genoemd) lijkt het super heftig, maar deze kan je wel heel mooi blenden en het effect is heel natuurlijk. Het blijft ook heel mooi zitten. Je hebt ze in allerlei kleuren, maar mijn favoriet is CR02 Persimmon. Hierbij gebruik je ook niet snel teveel. Misschien dat je deze juist wel heel erg fijn vindt? Ik ben echt pas de waarde van blush gaan inzien sinds ik deze gebruik.

 2. Kelly
  23 november 2019 / zaterdag, 23 november 2019

  Hi Serena,
  Wat een leuke revieuw! Momenteel ben ik in Amerika en morgen vertrek ik naar L.A waar een glossier winkel zit waar ik natuurlijk wil kijken na het lezen van deze revieuw! Ik ben vooral benieuwd naar de De Exfoliating Skin Perfector en het serum. In combinatie met welke dagcreme gebruik jij dit? Ik gebruik nu de exfoliating van paula’s choice en dagcreme van la roche posay. Groetjes Kelly

 3. 11 september 2019 / woensdag, 11 september 2019

  Doe je gezichtsmaskers? Ik heb deze onlangs gemaakt en ik ben erg blij – masker met rode klei.

 4. Fay
  4 mei 2019 / zaterdag, 4 mei 2019

  Ik denk dat je een meer “tacky” primer moet gebruiken die je foundation grijpt en vasthoud. Want normaal hoort je product er juist niet onder te schuiven..

 5. 29 april 2019 / maandag, 29 april 2019

  Ik ben er ook zo benieuwd naar!!
  Echt jammer dat het nog niet in Nederland verkocht wordt. Hopelijk wel snel.:)
  X Robin

 6. 27 april 2019 / zaterdag, 27 april 2019

  Wat een geweldige post is dit. Hartelijk dank voor het delen en het goede werk te blijven doen 🙂

 7. 12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Hoe heb je ze uiteindelijk besteld? Ik wil zo graag hun blush in Dawn hebben. Haha moet t gewoon weten ?

  Fijn artikel Serena!

  • Serena
   Auteur
   12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

   hi Sanneke,
   via een verkoper via Marktplaats, maar die is er helaas mee gestopt. Als ik er nu aan zou willen komen zou ik proberen het via vrienden te doen die naar Londen of Parijs gaan voor een citytrip ofzo, je kunt het dan naar hun hotel laten verzenden en dan nemen zij het voor je mee. Je hebt ook wel speciale services zoals MyUS.com maar dan betaal je echt flink erbovenop!

 8. 11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

  Klinkt echt heel goed, ziet er ook net zo goed uit! Alleen onhandig om een verslaving te gaan beginnen aan een merk wat zo moeilijk verkrijgbaar is, haha. Hopelijk verbetert dat nog.

 9. Michele
  11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

  Leuk artikel. Welke liquid eyeshadow is eigenlijk je favoriet? En doe je er oogschaduwbasis onder? Tis hier smorgens nogal hectisch en dan lijkt zo een “ff smeren en huppa” ding mij wel leuk, maar tot nu toe blijft niks mooi zitten bij mij.

  • Serena
   Auteur
   11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

   hi Michele,
   ik vind die potjes van Chanel heel goed en ik heb ook een hele fijne eyeshadow stick van Chanel. Die van Bobbi Brown (potjes) en Charlotte Tilbury vind ik ook heel fijn werken. Maar die van Chanel vind ik de beste! Zijn natuurlijk ook niet goedkoop, maar wel heel goed gepigmenteerd.

 10. Ingrid
  10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

  Hoi serena , zou je eens een artikel kunnen schrijven over skincare dat van die zuren bevat ? Van drugstore tot high end?

  Groetjes !

 11. Sadhana
  10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

  Hoi Serena,

  Leuke review!

  De skincare producten deden mij denken aan de producten van The Ordinary (Douglas is nu een verkooppunt!). Ben je misschien van plan om daar nog iets van te testen?

  • Serena
   Auteur
   10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

   Jazeker! Heb nu 2 producten binnen (moet eerst wat anders testen) dus ik ga daar zsm mee aan de slag. Wil eigenlijk wat meer bestellen nu het zo makkelijk te verkrijgen is in Nederland, alleen zo veel keuze… even bedenken wat allemaal!

   • Sadhana
    10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

    Oh wat leuk, ik kijk al uit naar de review ervan!

    Ik wil ook van alles bestellen van TO, maar weet niet wat handig is om te gebruiken en te combineren.

    • Serena
     Auteur
     10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

     Op hun eigen website/shop vind je veel informatie, meer dan op de site van Douglas vind ik. Misschien kun je daar vast een kijkje nemen en inlezen om een soort van preselectie te maken?

     https://theordinary.com/

     • Sadhana
      10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

      Ga ik doen, dank je wel!

 12. Marie
  10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

  Mocht je fan zijn van de verpakkingen: Hema heeft ze mooi afgekeken voor hun B.A.E. lijn 🙂

  • Serena
   Auteur
   10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

   JA! Had het al gezien ja. Best een beetje jammer. Ik had verwacht dat Hema wat origineler zou zijn..

 13. Anne
  10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

  Ik heb de Perfecting Skin Tint foundation en de Generation G lipstick; beide zijn echt nauwelijks gepigmenteerd. De Haloscope highlighter vind ik wel top, maar ook niet persé beter dan andere highlighters.

  Door jouw review ga ik de volgende keer toch voor de skincare! Ik gebruik nu dezelfde exfoliant van Paula’s Choice en ben benieuwd naar Solution.

  • Serena
   Auteur
   10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

   hi Anne,
   dat had ik ook al gelezen/gezien ja! Ik denk dat de make-up van Glossier echt bedoeld is voor die ‘effortless look’ en voor vrouwen die gewoon een vleugje subtiele make-up willen om er nét even iets frisser uit te zien. Toch leek me die Perfecting Skin Tint wel erg lekker voor in de zomer.

 14. lina
  10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

  ook al vindt je de cloud paint maar niets, mijn hebberige onrationele brein moeeeet de oranje hebben haha. one day they’ll ship

 15. Rita
  9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Schitterende foto’s en een eerlijk review! Fijn dat je wel tevreden bent over de skincare producten.

 16. Petra
  9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Leuke review! Zelf ben ik fan van de cloud paints en de stretch concealer. De lidstar vind ik redelijk. Weet je wat ook een fijn product is? De milky jelly cleanser.

  • Serena
   Auteur
   10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

   Ik gebruik waterproof mascara, dus die milky jelly cleanser doet het niet voor mij, maar de waterproof cleanser wil ik nog wel een kans geven!

 17. Nicole
  9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Ik volg verschillende Engelse bloggers en die zijn met name lyrisch over de lippenstift, browgel en skintint. Als ze ooit naar Nederland verzenden wil ik het wel proberen.

  • Lily
   11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

   De browgel en de perfecting skin tint met name inderdaad. Onwijs populair. Gemiste kans, had je mooi mee kunnen nemen in deze review, Serena.

   • Serena
    Auteur
    11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

    Ik vind het leuk om producten te reviewen die mij aanspreken, en deze spraken mij echt totaal niet aan. Ik gebruik nooit brow gel en het is lastig om een foundationkleur te kiezen zonder deze in het echt te hebben gezien. Dus ik zie het niet als een gemiste kans, Lily.

 18. Lisa
  9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Top review. Echt Serena. Glossier uitproberen? Nee, niet echt na jouw reviews, zeker niet gezien de moeite die je ervoor moet doen.Qua serums ben ik helemaal weg van The Ordinary. Heb de coffeïn solution (oogserum) pas een paar keergebruikt en mijn wallen zijn duidelijk afgenomen. Sinds Douglas The Ordinary verkoopt is het super makkelijk verkrijgbaar en de prijzen zijn leuk.

 19. Denise
  9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Oeh interessant!
  Was al benieuwd wat je van de producten zou vinden.

  X

 20. Lise
  9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Oh, ik vind de blush juist heel mooi staan!
  Probeer deze al jaren te vinden ?
  Je bent toevallig niet van plan om deze op te sturen naar een grote fan? ?Hehe ik ben kandidaat

  • Rowan Chanel
   10 april 2019 / woensdag, 10 april 2019

   Haha leuk! 🙂

  • Serena
   Auteur
   11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

   hi Lise,
   je mag ’em van me overnemen hoor! Stuur maar even een mailtje naar serena@beautylab.nl

   • Dieuwke
    27 mei 2019 / maandag, 27 mei 2019

    Hee Serena heb je nog wat glossier te koop of alleen dat tasje al? Groetjes Dieuwke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *