Glycolzuur in huidverzorging

De laatste tijd krijg ik veel vragen – en complimentjes – over mijn huid. Vooral de lezeressen die mij al wat langer volgen weten dat ik helaas niet van nature gezegend ben met een gladde, egale en zuivere huid. Huidtherapeuten hebben me verteld dat ik een vrij dikke huid heb (een verdikte hoornlaag door dode huidcellen) die ik elke dag ‘dun’ moet maken door het te exfoliëren. Doe ik dit niet dan ontstaan er onzuiverheden die niet naar buiten kunnen, resulterend in een huid met puistjes en bultjes die je niet uit kunt drukken, wat ik natuurlijk wel probeer, waardoor ik littekens krijg.

Paula’s-Choice-RESIST-Daily-Pore-Refining-Treatment-BHA-05Sinds ik mijn huid elke dag exfoliër met producten zoals de daily pore-refining treatment 2% BHA van Paula’s Choice of de Effaclar Duo+ crème van La Roche-Posay gaat het echt de goeie kant op met mijn huid. Ik heb praktisch geen puistjes meer en mijn huid wordt steeds egaler en gladder.

Toch ben ik altijd op zoek naar nieuwe huidverzorgingsproducten die mijn huid nóg mooier kunnen maken en toen kwam ik uit bij het ingrediënt glycolzuur. Ik heb in het verleden wel eens een glycolzuur peeling gehad en daarom weet ik dat het een sterk exfoliërende werking heeft en geschikt is voor mijn huidtype. Mijn interesse in glycolzuur was gewekt, dus ik ging op onderzoek uit. Wat is glycolzuur precies? Wat doet het voor onze huid? En bij welke concentratie is het effectief?

Wat is glycolzuur?

175px-Glycolic_acid.svg
Glycolzuur, of glycolic acid in het Engels, is een alpha hydroxy acid (AHA). Deze zuren zijn afkomstig van fruit en andere voedingsmiddelen en worden daarom ook wel fruitzuren genoemd. Andere AHA’s zijn bijvoorbeeld citroenzuur (citric acid), melkzuur (lactid acid), amandelzuur (mandelic acid), appelzuur (malic acid) en wijnzuur (tartaric acid). Glycolzuur wordt voornamelijk gewonnen uit rietsuiker. 

Wat doet glycolzuur voor onze huid?

Slide1Van alle AHA’s heeft glycolzuur de kleinste moleculen waardoor het de huid het makkelijkst en meest effectief kan penetreren. Glycolzuur dringt door tot in het epidermis, de buitenste laag van onze huid. Hier zijn voornamelijk erg veel dode huidcellen. Een lijmachtige stof houdt deze huidcellen bij elkaar, maar glycolzuur zorgt er juist voor dat deze stof wordt opgelost zodat onze huidcellen los komen en verwijderd kunnen worden. Hierdoor schilferen de dode huidcellen in een snel tempo af en worden jonge, nieuwe cellen gestimuleerd. Er zijn wel meer ingrediënten die dode huidcellen op deze of een soortgelijke manier verwijderen, maar glycolzuur is één van de meest effectieve ingrediënten.

De voordelen van het gebruik van glycolzuur;
+ het verminderen van hyperpigmentatie
+ het verminderen van acnélittekens
+ het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes
+ het stimuleren van de collageen- en elastineproductie

Glycolzuur is daarom geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een anti-age treatment, maar ook voor mensen die kampen met hyperpigmentatie en acnélitttekens.

Bij welke concentratie is glycolzuur effectief?

Percentages boven de 10% zijn niet vrij verkrijgbaar en mogen alleen door huidtherapeuten gebruikt worden in de vorm van een (chemische) glycolzuurpeeling. Glycolzuur peelings bij een huidtherapeut beginnen meestal bij een concentratie van 20% en kunnen oplopen tot een concentratie van 70%. De huidtherapeuten beginnen laag en kijken dan wat je huid aankan.

Dit zijn best hoge concentraties en de huid kan dan ook vrij heftig reageren tijdens een glycolzuurpeeling. Het prikt ten eerste, wanneer het wordt aangebracht, en daarna kan de huid rood worden en aanvoelen alsof je bent verbrand. Ik kan jullie vertellen dat dit brandende gevoel al snel minder wordt en dat de roodheid ook snel wegtrekt. Het schilferen van de huid kan soms wel een langere tijd aanhouden.

collistar glycolic acid_3 Er bestaat echter ook ‘home treatments’ met glycolzuur, oftewel skincareproducten met een lagere concentratie glycolzuur die je veilig thuis kunt gebruiken. Deze producten bevatten maximaal 10% glycolzuur en zijn daarom niet zo heftig als wanneer je een peeling zou ondergaan. Als je last hebt van hyperpigmentatie of zware acnélittekens, dan raad ik je aan een peeling te nemen, maar heb je hier slechts in mildere mate last van, zoals ik, dan zijn deze producten perfect geschikt om je huid nog egaler, gladder en stralender te maken.

collistar glycolic acid_1 collistar glycolic acid_2Sinds kort gebruik ik de Glycolic Acid perfect skin peeling van Collistar. Hoe hoog de concentratie glycolzuur in dit product is weet ik niet, maar ik zal het product over een tijdje voor jullie reviewen zodat ik wat beter kan vertellen wat dit product voor mijn huid heeft betekend.

alphah liquid gold_1Andere producten met glycolzuur zijn bijvoorbeeld deze Liquid Gold treatment van Alphah.

mario badescu glycolic acidDeze producten van Mario Badescu bevatten ook glycolzuur.

malin goetz glycolic acid padsEn deze 10% glycolic acid pads van (Malin + Goetz) lijken me ook erg fijn.

Ik hoop dat jullie wat hebben opgestoken van dit artikel. Mocht je op zoek zijn naar een effectief middel om je pigmentvlekken en acnélittekens aanzienlijk te verminderen of ben je op zoek naar een treatment die je een gladdere, frissere en jeugdige look terug kan geven, verdiep je dan zeker eens in glycolzuur peelings of glycolzuurhoudende huidverzorging.

Zijn jullie bekend met glycolzuur? Is het iets voor jouw huid?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

76 Reacties

 1. heleentje
  13 oktober 2014 / maandag, 13 oktober 2014

  ik gebruik van meditopics 5% en 10% glycolzuur, en ook de gezichtsreiniger, als dagcreme de meditopics factor 25. Top spul en betaalbaar…google maar eens

 2. Daphne
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Hoe veel kost het dan?

 3. Selima
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  check eens de peelings van Priori of Jan Marini!
  Ik heb met deze merken gewerkt en de resultaten zijn INSANE!

  ik gebruik zelf voor thuis 2% bha 8/10% glycolic van paula
  en de 40-70% peeling van Priori!

  Daar moet je echt eens een behandeling van ondergaan!!

 4. Sanne
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Wat een fijn artikel zeg, zo duidelijk! Hier heb ik echt wat aan :) En ook zeker dankzij de reacties en jouw reacties op die van lezers!
  Heb best veel onzuiverhuiden, maar niet écht puistjes en begrijp nu eindelijk wat ik eraan kan doen!

 5. Milou
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Ik gebruik nu al een tijdje de Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice! Die zou je ook eens moeten proberen Serena!

 6. Sylvana
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Probeer eens de glycogent van Zo Medical van Dr. Zein Obagi. Geweldig product!

 7. Karin
  10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

  Oh heel goed artikel. Ik heb last van hyperpigmentatie. Ik gebruik een tonic met dit zuur erin maar dat is maar 5% en dat doet niet veel. Jetske ultee heeft ook een tonic met 9% glycolzuur. Misschien dat ik die of de producten van Mario badescu toch eens moet proberen!

 8. 10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

  Ik ga denk ik de producten van Mario Bandescu eens van naderbij bekijken. Ik vind dat sowieso een fijn merk.

 9. Felicia
  10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

  Heb zelf nog geen ervaring met glycolzuur, maar ben er wel erg benieuwd naar. Ik heb wel wat littekentjes in mijn gezicht van puistjes die ik graag wil verminderen. Ben erg benieuwd naar de review over de Glycolic Acid perfect skin peeling van Collistar.

 10. Damy
  10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

  Weet je of je dit kan gebruiken in combinatie met tretinoine?

  • Lynn
   10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

   Hoi Damy,

   Ik zou het even opzoeken op internet, want tretinoine zorgt er ook voor dat je huid zich sneller vernieuwd. Beide producten zorgen ervoor dat je de jonge, nieuwe huid overhoud en die is extra gevoelig voor zonlicht, en daardoor kan je weer sneller zonneschade oplopen (lees rimpels en vlekjes). Ik heb zelf ook isotretinoine (roaccutane) gebruikt, dat is de allersterkste tretinoine en als je die gebruikt zou ik het niet doen. Kijk voor advies op de website van jetske ultee of paula begoun, zij werken op wetenschappelijke basis!

  • Selima
   11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

   @damy
   Ik gebruik die combinatie wel, maar dan is het wel OF OF!
   ik laat de trent. een paar dagen weg en gebruik dan glycolzuur.
   Opzich doet trent. hetzelfde dus je hoeft niet perse glycolzuur te gebruiken.:)

 11. Nienke
  10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

  Ik gebruik de glycolic toner van Mario Badescu en de Philosophy Microdeliverypeel, daarin zit toch ook AHA?

 12. Vera
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb zelf nogal een (oude) vette huid. Heb in mijn tienerjaren veel last gehad van acne. Nu kwam mijn moeder laatst thuis met een soort facewash uit Duitsland, en dacht dat het wel goed zou zijn. Heb het spul nu een aantal keren gebruikt, maar nondeju, tis alsof mijn huid in de fik staat. Een beetje hetzelfde als wat je in dit artikel omschrijft. En mijn huid stopt nu dus ook niet met schilferen. :(

 13. Emmalee
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant, ik ben ook op zoek naar iets nieuws. Mis alleen wel een beetje de prijzen. Normaal staat dat er wel bij.

 14. willemien
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik gebruik zelf de skinperfecting 8% AHA van paula’s choice. Erg over te spreken. Ben sowieso fan van produkten van PC.

 15. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb een vrij onzuivere huid met veel puistjes en littekentjes, ik gebruik nu al bijna twee maanden dagelijks ook de Effaclar Duo+ creme van La Roche Posay en ik ben heel erg tevreden! Vind dit soort artikelen trouwens heel interessant.

 16. Carina
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb sinds een tijdje die van Olaz voor overnacht maar ik heb niet het idee dat het echt wat doet. Mijn huid wordt wel gladder maar ik krijg naar mijn idee juist meer puistjes, en dat werkt averechts. Ik denk dat ik het ook niet opnieuw ga kopen, liever een minder gladde huid maar dan in ieder geval ook minder puistjes!
  Wat ik me bij peelings en exfolieren ook altijd afvraag is of het uiteindelijk niet zorgt voor extra snelle huidveroudering. De stamcellen die voor huidverjonging zorgen hebben ook maar een beperkte levensduur uiteindelijk, en door dat proces te versnellen zou je dus in feite sneller je cellen ‘opmaken’. Dus voor nu is het mooi en aardig maar ik vraag me ergens wel af hoe je huid er na bijv 30 jaar uit ziet als je nu regelmatig dat soort peelings doet en daarnaast nog met salicylzuur of aha’s bezig bent.

 17. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik gebruik glycoolzuur van dr jekste ultee. Fijne producten

 18. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant artikel! Ik ben benieuwd naar die van Collistar.

 19. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant! In dit artikel komt je laboratoriumverleden duidelijk naar boven ;-)

 20. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb zelf nog nooit producten met glycolzuur gebruikt, maar ik vond dit artikel erg interessant!

 21. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik ben echt onwijs slecht met al die ingrediënten, zou je misschien een lijstje willen maken met dingen die voorkomen in make-up & verzorging en wat het doet? Ik had altijd een droge huid, maar het is nu ineens vet geworden denk ik. Sinds twee jaar is mijn huid erg onzuiver en helemaal als ik terugkom van vakantie is het een ramp. Ik ben er nu wel achter dat ik beter moet verzorgen in plaats van alleen maar diehard uitdrogen, anders kom je in een cirkel en dus telkens weer terug bij puistjes. Ik kreeg van een schoonheidsspecialiste testers met verzorging en dat werkt super. Ik denk dat daar iets niet in zit, wat in veel budget producten wel zit, daarom zou ik me graag verdiepen in de ingrediënten!

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Marielle,
   als je op deze link klikt dan vind je een aantal oudere artikelen waarin ik andere cosmetische ingrediënten onder de loep neem: https://www.beautylab.nl/category/science/ingredienten/

   Als je daarna nog vragen hebt laat dan even weten over welk ingrediënt je meer zou willen weten, dan zet ik mijn tanden er even in.

   liefs, Serena

   • eva
    9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

    Als je een precieze ph-meter hebt, en er zitten verder geen andere zuren of basen in, dan kan je het zo uitrekenen. Maar dat zal allemaal wel niet zo zijn ;)

 22. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Als ik mijn huid niet goed onderhoud is het ook echt een ramp. En soms moet het wat agressiever dan de andere keer. Op dit moment is het aardig goed, dus houd ik het vrij mild, maar als het echt erg wordt is Glycolzuur echt wel iets wat ik zou pakken. xxx Lucinda

 23. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wauw Serena, dit vind ik nou echt een interessante post. Heb je een speciale analyse laten doen om er achter te komen of bij een speciale huidtherapeut? Ik (25) heb ook veel last van een onrustige huid met snel littekens, onzuiverheden, etc. Gebruik nu al af en toe een fruitzuur peeling voor thuis en dat doet mijn huid toch wel goed. Zou heel graag van je horen waar je geweest bent voor Skincare hulp.

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Amy, ik heb die informatie over mijn huid inderdaad van een huidtherapeute gekregen. Ik ben bij HuidzorgHouten.nl geweest, maar LaserSkinClinics.nl (ze zitten in Bussum en Zwolle) staat ook goed aangeschreven. Liefs, Serena.

 24. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Duidelijk uitgelegd! :)

 25. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant artikel! Had hier nooit van gehoord, maar t klinkt goed. Ik ben benieuwd naar je review :)

 26. Lenneke
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Oh, ik gebruik trouwens dat serum van olaz voor de nacht en overdag la roche posay effaclar duo +. Zo combineer ik glycolzuur en salicylzuur. Voor mij werkt het erg fijn.

 27. Lenneke
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat toevallig! Ben net een paar weken bezig met het gebruiken van een serum met glycolzuur en bevalt me erg goed! Mijn huid is veel gladder en egaler, erg fijn. Gebruik het nu een maandje en zie zeker resultaat.
  En nu komt het leuke: ik gebruik een product van olaz wat ik via Paula’s choice heb gevonden. Ik gebruik het regenerist nacht vernieuwend elixer. Topspul! Kost €33 maar is vaak in de aanbieding bij kruidvat of etos. Misschien een tip voor vrouwen/meiden die op hun budget moeten letten :)

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   Echt een top tip Lenneke, iemand anders hieronder bij de comments zei het ook al ja. Ik ga morgen meteen een kijken, ideaal als ik dit als nachtcreme zou kunnen gebruiken! liefs, Serena

   • Lenneke
    9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

    Graag gedaan :)

 28. loes
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  leuk om te lezen! ik studeer zelf huidtherapie dus ik wist dit al :)
  maar voor mensen met hyperpigmentatie: als je een donkere huid hebt: niet zelf experimenteren met fruitzuur of cremes waar dit in zit, als de huid dunner wordt, wordt het ook extra gevoelig voor uv-stralen uit zonlicht en kan je er dus voor zorgen dat je huid extra pigment aan gaat maken en dat je hyperpigmentatie erger wordt! dus vraag liever advies aan een dermatoloog of huidtherapeut, dit zeg ik niet om reclame te maken maar om je te waarschuwen :)

 29. eva
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wel stom eigenlijk he, dat ze er niet opzetten hoeveel % er in zit? Je weet niet eens of het wel echt iets doet of dat het er alleen op staat voor de leuk… Maar je kan wel de pH testen toch? Kom je misschien al een heel eind samen met de ingredientenlijst, als er niet ook nog andere zuren in zitten.
  Ik wacht nog op mijn bestelling melkzuur, en dan ga ik een toner maken met eerst maar eens iets van 5% ofzo.

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Eva, ik denk dat het heel lastig wordt om aan de hand van de pH te bepalen hoeveel % glycolzuur ergens in zit, het beste kun je het laten testen op een onafhankelijk lab. Soms baal ik er van dat ik niet meer op een farmaceutisch lab werk, wij hadden dat daar zo kunnen bepalen! liefs, Serena

 30. Lilian
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant!

 31. Syl
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant. Toch maar eens kijken voor de laatste acne verschijnselen.

 32. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Serena jij hebt hele goede tips voor mijn huid (ongeveer hetzelfde als jij) maar niet goed voor mijn portemonnee ;-)

  Heb vorige week cactusvijgolie gekocht!

  Ik vind deze post super! Een echt BeautyLAB post. Ik ga mij hier verder in verdiepen.

 33. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig artikel! En fijn dat je ontdekt hebt dat dit werkt voor jou huid.

 34. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  ik heb zo nu en dan een chemische peeling met glycolzuur en nadat het schilferen voorbij is knapt mijn huid zo ontzettend op, ik word er echt blij van.

 35. Rosie
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant artikel! Maar toch nog een vraagje. Wat is nou precies het verschil tussen een BHA en een AHA en wanneer gebruik je welke? Verder vind ik Paula’s Choice ook een heel fijn merk!

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Rosie,
   BHA staat voor beta hydroxy acid en AHA voor alpha hydroxy acid. AHA is een hele groep aan fruitzuren, zoals glycolzuur, melkzuur, appelzuur, wijnsteenzuur, etc., maar er bestaat slechts één BHA, dat is acetylsalicylzuur. Hier lees je meer over acetylsalicylzuur: https://www.beautylab.nl/beauty-ingredient-acetylsalicylzuur/ BHA werkt tegen ontstekingen en is daarom goed bij (actieve) acné. Verder heeft het praktisch dezelfde werking als AHA’s. Wil je echt puur je huid egaler maken omdat je last hebt van vlekjes, littekens, pigmemtatie etc dan ga je voor een AHA. Heb je ook nog last van onzuiverheden dan kan je beter een BHA gebruiken, of een combinatie van beide. Ik hoop dat het verschil nu duidelijker is voor je! liefs, Serena.

   • Rosie
    9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

    Ja, heel duidelijk, dank je!

 36. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat een leuk informatief artikel, Serena! Interessant om te lezen:)

 37. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Heel interessant om te lezen!

 38. Anouk
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik ben zelf nog steeds aan het twijfelen of ik nou glycolzuur of salicylzuur moet nemen om mijn huid weer vrij te krijgen van acne maar op dit moment vooral littekentjes van acne. Wel gebruik ik rozen water en dat heeft al enorm geholpen de acne te verminderen alleen dus nog de littekentjes en rode plekjes die ik wat minder wil hebben. Ik twijfel dus enorm tussen deze 2.

 39. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Interessant! Ik moet hier echt naar op zoek! Wel jammer dat het waarschijnlijk niet goedkoop is!

 40. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Bij artikelen in een blad oid sla ik dit soort artikelen altijd over omdat ze alsnog moeilijk uitleggen wat het is. Bij jou artikelen is het tenminste makkelijk te begrijpen en je legt het super uit!
  Bedankt!

  Ik heb nog een vraag..
  Mijn vriend heeft vrij heftige acne op zijn rug maar wil niet naar de dokter (argh, mannen..) Ik volg je al een tijdje en weet dat jij ook best heftige acne hebt gehad op je rug. Hoe ben jij dat te lijf gegaan?
  Ik wil hem graag helpen maar weet niet goed hoe..

  Alvast bedankt!
  Leuk artikel Serena:D

  XoXo Melanie

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hee Melanie,
   wat vervelend voor je vriend.. heb je misschien een link naar een plaatje van internet die vergelijkbare acne laat zien? Dan kan ik je iets beter adviseren. liefs, Serena.

   • 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

    Hi Serena,

    Bedankt.
    In deze link staat een plaatje dat vergelijkbaar is. Mijn vriend heeft het zoals op de foto van de rug (middelste)
    http://www.huidinfo.nl/acne.htm

    Wat kan ik het beste gebruiken voor zijn rug.

    Alvast super bedankt voor je moeite!

    XoXo Melanie

    • Serena
     Auteur
     9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

     hi Melanie, het ziet er uit alsof hij wel echt het beste naar de huidtherapeut kan gaan hoor, maar als hij echt weigert dan zou ik producten gebruiken waar acetylsalicylzuur in zit. Dit haalt ontstekingen weg en werkt tegelijkertijd tegen acnélittekens. Ik zweer bij La Roche-Posay Effaclar+. Ik zou ook een reinigingsproduct kiezen waar acetylsalicylzuur in zit en Paula’s Choice 2% BHA heeft me ook zeker goed geholpen.

     Als je vriend geen open acné meer heeft en alleen de littekens moet vervagen dan zou je eens kunnen kijken naar producten met glycolzuur.

     Maar echt, het beste kan hij de lasertherapie ondergaan die Larissa momenteel ook doet via LaserSkinClinics, haar huid is er ontzettend van opgeknapt. Zijn acné is best heftig en heeft eigenlijk een professionele treatment nodig. Succes, hoop dat je hem kan overtuigen.

     liefs, Serena.

     • 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

      Thanks Serena.

      Zal het nog eens proberen maar je weet het, mannen he!
      Ik ga ook opzoek naar producten die je noemde:)

      Bedankt!
      Fijne avond!

      XoXo Melanie

 41. Rose
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Weet je toevallig ook wat dit soort producten voor een effect hebben op sproeten?

  • loes
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   zomersproetjes zullen er wel mee vervagen, maar als je het hele jaar door sproeten hebt zal dit er geen invloed op hebben omdat zomersproetjes alleen ontstaan door het extra zonlicht in de zomer en sproeten die je het hele jaar door hebt echt vanuit de diepte steeds opnieuw worden aangemaakt.

 42. Tinne
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb ongeveer hetzelfde huidtype en ben sinds een week of 3 de liquid gold aan het gebruiken.
  De resultaten zijn enorm! De eerste week bijna geen verschil,maar na week 2 begonnen puistjes enorm snel te genezen en bijna niet meer terug te komen. De laatste dagen merk ik zelfs dat mijn gezicht veel minder olie produceert, geen glanzende boel meer op het einde van de werkdag!
  Ben er echt extreem blij mee! (Want ik had al heel veel uitgeprobeerd…)

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Tinne, waar heb jij de liquid gold gekocht? Ik kreeg het opgestuurd en ben daarom op zoek gegaan naar NL verkooppunten of webshops, zonder resultaat. liefs, Serena.

   • Kirsten Ferwerda
    10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

    Beautybay al geprobeerd Serena?, die hebben’t namelijk!

   • Tinne
    11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

    Idd via beautybay! (Ben ook meteen maar voor de grote fles gegaan ;))

 43. suus
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb een vette en gevoelige huid met acne littekes en nog wat puistjes en ik ben gek op peelings. Mijn schoonheidsspecialiste gebruikt lactaatzuurpeelings bij mij, dat werkt goed. Vooral icm een DF apparaat waarmee ze iontoferose behandelingen kangeven, daardoor dringt het veel dieper door in de huid en is het effectiever.

 44. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Heel interessant artikel! Ik ben zelf vrij gevoelig bij peelings, dus die neem ik bijna nooit, maar een lage concentratie glycolzuur in mijn huidverzorging is misschien wel goed om mijn littekentjes nog net even wat beter weg te werken!

 45. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Volgens mij ben ik overgevoelig voor glycolzuur. Gelijk na gebruik voelt mijn huid lekker glad aan, maar wel wat brandend. En de volgende dag begint het al met jeuk en kleine bultjes. Die kleine bultjes zijn bij mij pas na een week verdwenen. Lactaatzuur daarentegen is minder effectief, maar ik heb er geen last van.

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   Oh dat klinkt inderdaad als een allergische reactie Akosua, gelukkig heb je daar bij lactaatzuur geen last van. Het nadeel van glycolzuur is dat het inderdaad zo effectief is dat het helaas ook veel bijwerkingen heeft, vooral als je een gevoelige huid hebt. Liefs, Serena.

 46. Auri
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik ben ook al 7 jaar fan van glycolzuur. Eerst bij mijn huidtherapeut (70%), en daarna, toen ik zeker genoeg was van de reactie van mijn huid, ben ik zelf aan de slag gegaan met glycolzuurpeelings (50%). Ik koop de vloeistof gewoon op Ebay. Uiteraard niet doen als je er geen ervaring mee hebt! En nog een aanrader: de Night Renewal Elixir van Olaz, daar zit zo’n 10% glycolzuur in. Love it:)

 47. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  ik ben benieuwd wat je van de Collistar Gylcolic Acid vindt, lijkt mij een fijn product

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *