How-to: lange, sterke nagels

“Je hebt echt van die lieve kinderhandjes” zei mijn vader vroeger altijd. Dan pakte hij mijn handen en wreef er liefkozend overheen. Ik moest hem gelijk geven. Ik droeg nooit nagellak, deed nooit iets aan mijn handen of nagels qua verzorging en omdat ik bij zenuwachtige momenten altijd aan mijn nagels pulk had ik ook nog eens korte nagels.

opi-pink-of-hearts_02Je handen, sowieso je algehele uiterlijk, is je visitekaartje. Sinds ik voor mijn werk als fulltime blogger bijna elke dag een afspraak heb vind ik het belangrijk om er verzorgd uit te zien, en daar horen ook verzorgde handen en nagels bij. Nu ik mijn nagels lak en ze iets langer draag lijken mijn vingers ook ineens een stuk langer, waardoor ze er wat slanker, eleganter en niet meer zo kinderlijk uitzien. Ik vind dat persoonlijk een stuk mooier dan eerst, en het dragen van nagellak – met of zonder kleur – staat sowieso een stuk verzorgder.

opi-pink-of-hearts_04Nu moet ik zeggen dat ik erg slappe nagels heb. Ze zijn heel buigzaam en zoals ik hierboven al vertelde, kon ik ze gewoon afscheuren. Alleen mijn duimnagels zijn vrij stevig. Het is voor mij daarom moeilijk om ze lang te laten groeien, omdat ze erg vaak en snel afbreken. Nu hoeven je nagels natuurlijk niet per se heel lang te zijn, maar ik heb van nature ook geen lang nagelbed, waardoor ze er sowieso al wat korter uitzien. Ik vind het daarom wel mooi als mijn nagels minstens 1-2 mm boven mijn vingers uitsteken.

Gelukkig heb ik in de loop der tijd wat trucs gevonden om mijn nagels steviger te maken en ze optisch langer te doen lijken. Vandaag deel ik wat van deze trucjes met jullie!

1. Vijl je nagels vierkant of squoval

Het is nu eenmaal een feit: rond of ovaal oogt kleiner dan vierkant of rechthoekig. Door je nagels vierkant of squoval te vijlen (dat is vierkant met afgeronde hoekjes) lijken je nagels optisch langer dan wanneer je ze rond of ovaal zou vijlen.

Kijk maar eens naar dit plaatje:rondje in vierkantDe circel is even hoog en even breed als het vierkantje, maar oogt door de afgeronde hoeken een stuk kleiner. Ik vijl mijn nagels dan ook nooit ovaal of rond, maar probeer ze altijd recht te vijlen zodat ze optisch altijd wat langer lijken. Ik rond de hoekjes wel een klein beetje af, omdat ik het anders te recht en te scherp vind, dus mijn nagelvorm zit een beetje tussen vierkant en squoval in.

lange-nagels_02Wat ik ook doe is mijn nagels ‘slanker’ vijlen. Soms heb je van nature wat bredere nagels, of nagels die soort van ‘uitwaaieren’. Dit soort nagels maak je eenvoudig ‘slanker’ door de vijl tegen de zijkant van je nagels te zetten en dan voorzichtig verticaal te vijlen. Vijl wel altijd dezelfde richting op om scheurtjes te voorkomen. Het vijlen kun je het beste doen met een zo dun mogelijke vijl, die kun je er gemakkelijker tussen zetten. Zelf gebruik ik hier die smalle kartonnen vijltjes voor.

2. Verleng je nagelbed

lange-nagels_03Je nagelbed is het roze gedeelte van je nagel. Bij de één is het nagelbed langer dan bij de ander, maar hoe langer je nagelbed is, des te langer je nagels eruit zullen zien. Mijn vriendinnen Angel, Jacq, Maren en Hester bijvoorbeeld hebben hele lange nagelbedden. Zelfs al is hun nagel zo kort als hun vinger zelf, dan NOG lijken ze heel erg lang. Zucht, had ik dat ook maar!

diy-cuticle-balmZelf heb ik namelijk hele korte nagelbedden, waardoor ze er sowieso al korter uitzien. Wat ik daarom doe is mijn nagelriemen elke dag even invetten, bijvoorbeeld met deze DIY Cutice Balm, en vervolgens duw ik ze terug. Dit kan met een bokkenpootje, maar ik doe het gewoon met mijn vingers tijdens het inmasseren. Op deze manier voorkom je dat je nagelriemen steeds verder over je nagelplaten groeien en dat je op den duur je nagels in een gezonde conditie houdt. Het kan zelfs zijn dat je je nagelbed door het terugduwen iets langer kunt maken dan ze eigenlijk van nature zijn.

3. Gebruik een nagelverharder

rejuvacote_1Van mijn vriendin Caroline kreeg ik Rejuvacote, een nail growth system van het merk Duri waar menig (internationale) nailblogger bij zweert. Ik gebruik het nu zo’n kleine maand en serieus, sindsdien zijn mijn nagels niet ingescheurd of gebroken. Het is een kuurtje, wat inhoudt dat je het als base coat gebruikt en dan steeds elke dag een nieuw laagje aanbrengt als top coat. Na een week haal je alles eraf en als je merkt dat je nagels harder zijn geworden houdt je het geheel bij door Rejuvacote om de dag aan te brengen. Het is echt top spul! Het droogt razendsnel en het doet gewoon wat het belooft. Mijn nagels zijn niet keihard, maar wel een behoorlijk stuk steviger en ze scheuren niet meer in. Ideaal!

rejuvacote_2Als je slappe nagels hebt en je wilt ze langer laten groeien, dan heb je eigenlijk echt zoiets als een nagelverharder nodig. Duri Rejuvacote scoor je op eBay of op internationale webshops (of je mailt Caroline even, wie weet kan ze je aan een aantal flesjes helpen). Ik moet zeggen dat de nagelverharder van Herôme ook prima werkt, alleen hier kreeg ik nagel- en vingerpijn van op den duur, terwijl ik daar totaal geen last van heb met Rejuvacote. Mijn voorkeur gaat dus uit naar Rejuvacote, ook omdat je dit zowel als base- en topcoat kunt gebruiken en dus makkelijk kunt combineren met nagellak.

4. Draag de juiste nagellak

Omdat ik een nagelpeuteraar ben is het voor mij essentieel om nagellak te dragen. Als ik nagellak draag peuter ik er namelijk een stuk minder aan, maar de nagellak maakt mijn nagels ook harder waardoor ze minder snel scheuren en breken. Vooral Sally Hansen Miracle Gel nagellak vind ik top! Deze nagellak droogt snel en voelt heel stevig aan. Het blijft dik een week prachtig op mijn nagels zitten, dus ik heb er geen omkijken meer naar. En hoe minder omkijken ik er naar heb, des te beter, want zo kom ik niet in de verleiding om aan mijn nagels te peuteren.

optisch langere nagelsJe nagels lijken sowieso altijd langer wanneer je ze lakt, omdat je dan het horizontale witte randje (de nageltop of vrije rand) bedekt. Dit randje ‘breekt’ het geheel wat je nagels korter doet lijken. Een French Manicure of een druk nail art design heeft in feite hetzelfde verkortende effect. Lichtere kleuren laten je nagels langer lijken dan donkere. Wil je je nagels langer doen lijken, ga dan voor een effen lichte kleur.

Lak je nagellak zo dicht mogelijk tegen je nagelriemen aan. Verder ogen je nagels ook wat langer als je ze niet helemaal tot aan de zijkanten lakt, maar aan beide kanten een miniscuul streepje over laat, zodat je de illusie wekt dat je nagels smaller en daardoor ook langer lijken.

5. Blijf je handen en nagels verzorgen

rejuvacote_3Klaar met je nagelverharder-kuurtje? Manicure gedaan? Denk nu niet dat je er weer een jaar tegenaan kunt. Als je auto een APK keuring heeft ondergaan dan betekent dat ook niet dat je er de rest van het jaar geen olie, benzine en koelvloeistof in hoeft te gooien, toch? Ook je handen en je nagels moet je regelmatig blijven onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijven.

Ik merk het bij mezelf meteen als ik mijn handen en nagels een beetje heb verwaarloosd omdat er dan ineens allemaal nagels inscheuren en afbreken. Sinds ik mijn nagelriemen elke dag even inmasseer, een laagje Rejuvacote geef en zo’n één keer per week vijl en opnieuw lak gaat het supergoed. Ze breken niet meer af en ze worden met de dag steviger. Als je nu eenmaal niet bent geboren met harde, stevige nagels dan kost het wat meer werk (en een vleugje optische illusie!), maar het is dus zeker niet onmogelijk om ze mooi en lang te laten groeien.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Wat zijn jouw trucjes voor lange, gezonde nagels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

129 Reacties

 1. Thirza
  11 september 2017 / maandag, 11 september 2017

  Super gaaf ik zou het ook wel willen

 2. Louise
  29 mei 2017 / maandag, 29 mei 2017

  Er bestaan producten om je nagels in bijvoorbeeld 2 weken langer te maken! Weten jullie een goede site om dat te kopen en waar het ook echt werkt?

  • Anouk Anouk
   2 februari 2018 / vrijdag, 2 februari 2018

   Trind helpt daar super bij!

 3. cresdis
  26 mei 2017 / vrijdag, 26 mei 2017

  wow, zulke mooie nagels…. was het maar bij mij zo. bij mij is de een langer dan de andere. maar ik ben al een tijdje gestopt met nagelbijten en ben dr heel blij mee, thnx voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *