Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA

Sinds een maand gebruik ik een nieuw skincare product, namelijk Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA. Dat is echt een héle mond vol, dus vanaf nu zal ik er naar verwijzen als DPRT. Bezoekers hebben me wel vaker gewezen op producten met BHA van Paula’s Choice, maar nu heb ik het dan eindelijk geprobeerd. And yes, I LOVE IT!

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-01 De DPRT is een treatment, zo staat er op de vepakking, maar het is heel vloeibaar (eigenlijk gewoon waterig) en voor elke dag, dus gebruik ik het eigenlijk gewoon als toner. ‘s Avonds gebruik ik dit na het reinigen met olie, gevolgd door een serum en een crème. Maar in de ochtend gebruik ik dit als zowel cleanser en tonic (dit is het eerste wat ik op mijn gezicht aanbreng in de ochtend) gevolgd door mijn Effaclar + crème van La Roche-Posay. En omdat er BHA in dit product zit, gebruik ik er ook een fluide bij van Lancaster met een SPF.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-04 Dit product is precies goed voor mijn huid; het is ontwikkeld voor de gecombineerde tot vette huid met onzuiverheden én herstelt de tekenen van het ouder worden. Dus heb je zowel rimpels als puistjes, dan is de DPRT iets voor jou. Ik heb niet per se veel rimpels, maar volgende maand tik ik de 30 aan en dan is het echt geen overbodige luxe om anti-age producten te gebruiken.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-11 De Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA bevat dus 2% BHA, maar wat is BHA nu precies? BHA staat voor Bèta Hydroxy Acid, ook wel bekend als salicylzuur. Grappig feitje, salicylzuur is de werkzame stof in een aspirientje én van natuurlijke oorsprong. Het is namelijk afkomstig uit de bast van een Wilg. Het begon allemaal met de ontdekking van de geneeskrachtige werking van wilgenbladeren. Zo veel jaar voor Christus werden de bladeren al gebruikt voor hun pijnstillende werking.

Eeuwen later, in 1829 om precies te zijn, lukte het de Fransman Henri Leroux om de stof salicine te zuiveren uit het wilgenbast extract. De Italiaan Raffaele Piria ontdekte 10 jaar later dat salicine een soort suikerverbinding was. Door de suikergroep eraf te splitsen maakte hij een nieuwe stof genaamd salicylzuur. Nadat de chemische structuur was ontdekt ging men salicylzuur synthetiseren (namaken in een fabriek, in plaats van extraheren uit wilgenboomextract), maar dit bleek uiterts instabiel en bovendien slecht verteerbaar voor de maag.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-09 Men ging daarom op zoek naar chemische variaties van salicylzuur die deze nadelen niet zouden hebben. Uiteindelijk was het de Fransman Charles Frederic Gerhardt die voor het eerst acetylsalicylzuur synthetiseerde. Toentertijd was de stof onzuiver en instabiel en toonde niemand interesse.

Een aantal jaren later in 1897 deed het farmaceutische bedrijf Bayer onderzoek naar betere pijnstillers. De medewerker Arthur Eichengrun heeft het werk van Charles Frederic Gerhardt weer opgepakt en geoptimaliseerd en ontdekte uiteindelijk een vorm van acetylsalicylzuur die zowel stabiel en zuiver was en beter verteerbaar voor de maag. In 1899 kwam het middel in poedervorm (later ook in tablet vorm) op de markt onder de naam Aspirin. Vandaag de dag bestaat er nog steeds Bayer aspirine, je kunt het gewoon kopen bij de drogist.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-08Salicylzuur is pas jaren later later ontdekt als perfect skincare ingrediënt voor de onzuivere en ouder wordende huid. Salicylzuur remt namelijk de productie van prostaglandines, hormoonachtige stoffen die verantwoordelijk zijn voor de regulatie van pijn, koorts en ontstekingen in ons lichaam. Daarbij voorkomt salicylzuur infecties en schade aan onze bloedvaten. Precies wat een acne huid nodig heeft! De ontsteking remmen (want puistjes zijn eigenlijk gewoon ontstekingen) en tegelijkertijd onze bloedvaten gezond houden zodat ze niet gaan zwellen en bacteriën gaan verspreiden naar nabij gelegen weefsel.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-10Daarnaast is salicylzuur een goede exfoliant. Het maakt de ‘lijmlaag’ tussen dode huidcellen los waardoor deze gemakkelijk wordt verwijderd. Het resultaat is een schone, zachte en gladde huid. Na verloop van tijd merkte ik dat mijn huid niet alleen zuiverder en gladder was geworden, ook zijn mijn poriën minder zichtbaar en ziet het geheel er egaler en stralender uit. En, ook nog eens superzacht! Mijn huid ziet er, nu na een maand gebruik, merkbaar frisser en gladder uit dan voorheen. Ik merk echt verschil in hoe mijn huid voelt en hoe het eruit ziet. 

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-12Ik ben echt verliefd op dit spul! Het fijne is dat de meeste BHA of AHA producten een soort gels zijn, of maskertjes, die je dus weer moet afspoelen. Deze treatment is daarentegen lekker snel en simpel: gewoon aanbrengen op een wattenschijfje, over je gezicht halen, verwonderd staren naar wat een vuiligheid er vanaf komt, en klaar! Hierna breng ik een moisturizer aan en klaar is Kees. Ik vind dit lekker snel en makkelijk werken, dus ideaal voor in de hectische ochtenden. En het is ook nog eens effectief. Kijk, daar houden we van!

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-07Het enige nadeel is dat het slechts een klein flesje is van 88 ml. En als je het eenmaal per dag gebruikt, ik moet toegeven dat ik het soms tweemaal per dag gebruik, dan jas je de inhoud er nogal snel doorheen. Zonde, want een flesje kost €27,50. Ik heb de DPRT nu een maand in gebruik en ik heb zeker 3/4 gebruikt. Misschien nog wel meer. Ik denk dat ik er nog 2 weken mee kan doen, max.

Ik moet zeggen dat ik meer heb gebruikt dan de aanbevolen hoeveelheid van een ‘dime-sized’ amount, dus ik zou zeggen dat je hier normaliter 2 maanden mee zou moeten kunnen doen. Dat is dan vrij kostbaar in verhouding, maar toch ga ik dit product blijven gebruiken. Ik ben er zó tevreden over, dan heb ik dat er zeker voor over.

Ingrediëntenlijst;
Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-02Fijn om te weten: Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA bevat wel werkzame ingrediënten, maar geen geurstoffen, kleurstoffen of parabenen.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-05De Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA is te koop voor €25,50 (88 ml) via deze link.

Wat ik er vooral fijn aan vind is dat het snel en makkelijk werkt, het mijn huid reinigt, onzuiverheden vermindert, mijn poriën verfijnt, zorgt voor een egalere huid zonder een overmaat aan glans, mijn huid egaler maakt door vlekjes te vervagen en eventuele ouderdomstekenen helpt te voorkomen en te genezen. Voor een gemengde tot vette huid met onzuiverheden die ook nog eens op zoek is naar een anti-age werking is dit product IDEAAL! Ik kan het in elk geval aanraden, ik ben er dik tevreden mee en heb alvast mijn tweede flesje besteld!

Gebruiken jullie graag producten met BHA/AHA? Zou dit product iets zijn voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

66 Reacties

 1. Lucile Hartlooper
  19 februari 2017 / zondag, 19 februari 2017

  Zijn er ook monsters om uit te proberen? Ik zou het product graag willen uitproberen maar ik weet niet met zekerheid of het gaat werken en aangezien de prijs is het ook best wel duur.

 2. maroua
  10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Hoi serena,
  Ik ben heel erg nieuwgierig naar wat voor dag crème je gebruikt. Groetjes

 3. Claudia
  1 mei 2015 / vrijdag, 1 mei 2015

  Heey! Ik heb zo af en toe last van puistjes (pubertijd..) maar vooral last van mee-eters op mijn neus, ik heb vanalles geprobeerd maar niks helpt, ik ben nu bezig met de scurb van clearasil maar dat helpt ook niet echt. En nu ik dit gelezen heb wil ik het opzich wel proberen maar het is best wel duur, dus heb ik een beetje rondgezocht op salicylzuur en ik vond ongeveer hetzelfde als dit maar dan van kruidvat eigen merk! Het heet Pure en heeft 5 stappen dus 5 soorten. Alleen ik ben heel erg bang dat het niet gaat werken en dit is dus mijn laatste hoop voor een mooie huid.

  Kan jij mij misschien helpen?
  Groetjes Claudia

 4. Jane
  11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

  Heei serena, ik ben jane en ben 14 jaar. Je blog is heel leuk! Maar ik heb dus hetzelfde probleem, ik heb niet echte acne maar veel ‘bobbeltjes’ die je niet kan uitknijpen.. Ik hebe en hele vettige t-zone weet jij nog iets wat misschien bij mij helpt? Of moet ik het een beetje laten rusten omdat het misschien de hormonen zijn in de pubertijd.. Groetjes jane

 5. 22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Ik ken het niet, maar het ziet er heel goed uit. Mijn t-zone is heel vettig en door mijn make-up valt dat wat weg, maar als ik mijn make-up eraf heb dan is hij echt glibberig. En de poriën op mijn neus zijn mega, dus wellicht zou een soortgelijk product ideaal zijn, zoals jij het al zegt. Alleen zou ik deze niet kopen vanwege de prijs en de weinige inhoud.

 6. Brenda
  10 augustus 2014 / zondag, 10 augustus 2014

  Wat een goed artikel! Ik heb een gecombineerde/gemengde huid, maar niet met onzuiverheden. Ik heb wel last van het feit dat mijn poriën erg groot en zichtbaar zijn.. Zou je dit product dan alsnog aanraden of zou ik beter iets anders kunnen gebruiken? Liefs

 7. suus
  9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Goeie review. Ik zou dit product ook wel willen proberen. S’avonds gebruik ik dr alpha hydroxy gel van environ. Heel fijn em effectief product. En ik heb een tijdje een facewash met bha ggehad maar die was iets te uitdrogend.

 8. Marije
  7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Wauw, die armband is zo mooi! Waar heb je die vandaan?

  • Laura
   9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

   De armband is van MelanO!

 9. Lisa
  7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Parfum van Chloë… love it!! Producten van Paula’s choice, dat is nieuw voor me. Maar wauw, het klinkt goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *