Interview met Angel over Schoevers

zoals jullie misschien weten ben ik in samenwerking met Schoevers op zoek naar een BA stagiaire. Nu was het idee ontstaan om een alumni BN’er te interviewen. Zo heeft Caroline Tensen deze opleiding succesvol afgerond, als ook de politici Jeanine Hennis-Plesschaert. Maar het is natuurlijk veel leuker om mijn vriendin Angel het woord te geven over haar vroegere opleiding! Vandaag dus een interview met Angel over haar studietijd aan Schoevers.

Schoevers kent in totaal 6 vestigingen verspreid over Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Op donderdagavond 14 augustus houdt Schoevers een centrale open dag in Utrecht waar zowel Angel als ik zullen spreken (iedereen uit heel Nederland is hier welkom, dus ook als je interesse hebt in een andere locatie dan Utrecht). Ik zal wat meer vertellen over mijn blog, hoe mijn dag eruit ziet en wat een BA stagiaire voor mij kan betekenen. Angel vertelt nog meer over hoe zij Schoevers heeft ervaren en over haar werk na haar studie. En natuurlijk mogen jullie na afloop lekker met ons kletsen en gaan we samen op de foto!

Meer informatie over deze Open Dag lees je op schoevers.nl/droomstage.

angel schoeversAngel, welke opleiding heb je bij Schoevers gedaan?

Ik heb de Associate degree Officemanagement gedaan, dit is een 2-jarige HBO opleiding .

Waarom wilde je per se naar Schoevers?

Ik was een jonge, wilde hond en vier jaar zitvlees voor een HBO diploma had ik in die tijd niet. Toen ik me ging oriënteren kwam ik al vrij snel bij Schoevers terecht en was dan ook gelijk om toen ik zag dat zij een verkorte HBO opleiding aanboden. “Twee jaar is prima te doen, die pakken we!”, dacht ik. Het grappige was dat die twee jaar zo snel omvlogen dat ik het aan het eind van de rit jammer vond dat het geen vier jaar duurde.

Hoe heb je je opleiding bij Schoevers ervaren?

Wat me vooral opviel aan de opleiding was de persoonlijke aandacht en begeleiding. Vaak valt de persoonlijke begeleiding zoals je die je krijgt op de middelbare school voor een groot gedeelte weg als je aan een vervolgopleiding begint. Bij Schoevers verhuist juist die aandacht naadloos met je mee, wat heel fijn is als bijvoorbeeld een project niet vlot loopt of je hebt ergens moeite mee.

Op de één op andere manier waren de docenten ook leuk. Anders dan je gewend bent. Het is als student nou eenmaal niet altijd gemakkelijk om je aandacht bij de les te houden maar als er in plaats van een saaie, grijze sok, iemand voor een klas staat die op een levendige manier zijn of haar verhaal doet, is het een stuk makkelijker om te stof tot je te nemen. Wat ik vooral heerlijk vond, was om in een klas vol gemotiveerde meiden te zitten en die er allemaal zin in hebben. Iedereen heeft deze ‘doorpakken & afhandelen!’ mentaliteit, waardoor je nooit achter de feiten aanholt.

angel schoevers utrecht

Wat heb je allemaal geleerd tijdens je opleiding?

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding is multi-tasken. Alle ballen in de lucht houden, tien projecten tegelijk monitoren en toch precies weten waar je mee bezig bent. Ik geloof ook dat dit de belangrijkste eigenschap is van een goede P.A. Je leidinggevende is doorgaans een drukbezet persoon en als P.A. ben jij in feite zijn wandelende harde schijf.

Daarnaast merkte ik dat collega P.A.’s of secretaresses binnen het bedrijf waar ik werkte niet over dezelfde basiskennis beschikte. Misschien dat dit in de tussentijd veranderd is, maar dit was destijds wel het geval. Meer dan eens zaten mijn klasgenoten en ik te zuchten en te klagen over wat we in vredesnaam met al die bedrijfskunde kennis moesten en waarom we toch steeds werden doodgegooid met al die informaticalessen. Daar kreeg ik direct in mijn eerste jaar als P.A. antwoord op. Als er tijdens directievergaderingen werd gesproken over bedrijfskundige zaken, was ik de enige assistent die precies begreep waar het inhoudelijk over ging. Moest er een complexe presentatie gemaakt worden of had een directeur een uitgebreid Excel onderdeel nodig inclusief grafieken en formules, dan was ik de enige die alle kunstjes beheerste. Huppetee, en dan ben je in één klap onmisbaar!

wheelie angelOok heb ik op het Schoevers schoolplein mijn talent voor wheelies leren ontwikkelen. Een skill waar ik nog dagelijks veel profijt van heb.

Welk effect heeft het noemen van Schoevers bij een sollicitatie?

Het was niet alleen de verkorte opleiding die me overtuigde voor Schoevers te kiezen. Het was toen al, en nu nog meer, een instituut dat bekend staat om zijn kwaliteit en bovendien hoog aangeschreven staat bij potentiële werkgevers. En dat heb ik gemerkt. Ik ben nog nooit afgewezen voor een gesprek. Een enkele keer wel voor de uiteindelijke baan die ik op het oog had maar nooit voor het eerste gesprek. Dat heeft absoluut te maken met het feit dat er Schoevers op mijn c.v. staat, maar minstens net zoveel met alle sollicitatietrainingen die ik kreeg tijdens mijn opleiding. Hierin heb ik een goed opgebouwd c.v. leren opstellen maar nog belangrijker, de perfecte motivatiebrief leren schrijven. Al vrij snel had ik binnen mijn vriendinnengroep de reputatie van ‘sollicitatieguru’ en heb ik de afgelopen jaren voor een groot deel van mijn vriendinnen c.v.’s en motivatiebrieven geschreven. Ik zou er onderhand geld voor kunnen vragen 😉

schoevers aan de grachtHaha, ik was het bijna vergeten, maar Angel heeft me inderdaad geholpen bij het schrijven van mijn motivatiebrieven toen ik jaren geleden ging solliciteren bij diverse laboratoria! En niet alleen ik, maar ook mijn vriendinnetjes zijn daardoor zeker weten uitgenodigd voor eerste gesprekken. Uiteindelijk moet je natuurlijk zelf die baan binnen zien te slepen, maar een goede eerste indruk in de vorm van een brief is natuurlijk onmisbaar. Angel, je bent echt een toppertje!

Mocht je nog niet weten wat voor opleiding je moet gaan doen na de zomer, dan hoop ik dat Angel je bij deze enthousiast heeft gemaakt voor Schoevers! Wie weet tot op de Open Dag! Neem natuurlijk je ouders mee, maar neem ook gerust een vriendin of zusje mee, want het beloofd een leuke avond te gaan worden.

>>> Schrijf je hier in voor de Open Dag <<<

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

46 Reacties

 1. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Hi Serena!
  Wat een super leuk artikel, ik lees dit nu pas… Een beetje laat maar ik kwam het tegen via Google 🙂
  Ik wil je graag laten weten dat ik ook Schoevers doe, dezelfde opleiding als Angel maar dan de vierjarige versie. Ik heb ook een blog ‘The New Personal Assistant’ waarin ik alles vertel over het personal assistant wereldje.
  Ik zou het leuk vinden als je kijkje wilt nemen, dit is de link: http://www.thenewpersonalassistant.com/
  En dit is de link van een artikel over mijn stage!
  http://www.thenewpersonalassistant.com/2016/01/my-personal-assistant-diary-part-i.html

  Laat mij weten wat je ervan vindt, alleen als je tijd hebt natuurlijk! 🙂

  Liefs,
  Christine

 2. Carina
  8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Ik snap wel dat mensen snel aan de bak komen als ze ruim 11 DUIZEND euro kunnen neerleggen voor een opleiding per jaar. Mijn wo-studie is ook wel duur, maar met 11.000 euro kan ik ruim 6 jaar studeren. Het klinkt wel als een goede opleiding maar ik heb niet het idee dat dit echt bij je doelgroep past.
  Ik kijk wel erg uit naar je video met sollicitatie tips en eventuele tips van Angels mbt motivatiebrieven etc. Dat blijft altijd lastig.

  • Hanneke
   8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

   Wat een kortzichtig antwoord.

   Als jij 6 jaar over een opleiding wilt doen … prima!
   Degene die de ballen hebben en flink doorpakken doen dit in 2 jaar en gaan vervolgens 4 jaar aan het werk!
   In die 4 jaar bouwen wij flink wat werkervaring op (zeker een pré voor vervolgbanen) en daarnaast een salaris. Waardoor je die 11.000 makkelijk in een jaartje terug verdient 🙂

   • M
    9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

    Het is kortzichtig om te stellen dat niet iedereen 11.000 euro heeft/overheeft voor een jaar studeren? Het is eerder kortzichtig om te stellen dat degenen die 4/6 jaar over een studie doen geen ballen hebben. Bovendien is een goede opleiding gevolgd hebben echt geen directe garantie op een goedbetaalde baan, kijk maar naar de velen WO-afgestudeerden die geen baan kunnen vinden. Voortaan beter nadenken voor je iets zegt, niet iedereen heeft een pappie en mammie die zo’n studie kunnen opbrengen voor hun kind.

   • Chantal
    29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

    Wat een idiote reactie. Dus mensen die toevallig niet in de positie zitten met rijke ouders die dat zo even voor hun kind kunnen betalen als of het niets is hebben geen ballen? Domste opmerking ooit. Het zegt juist meer over studenten die nog wel verder willen leren, maar er harder voor moeten knokken dan papke en mammie die het zo even betalen en hup binnen 2 jaar een opleiding binnen. Dat is pas ballen en ergens voor gaan. Echt sommige mensen.. Misschien hebben ze daar ook wel een opleiding richting inlevingsvermogen? Heb jij toch wel de ballen voor..

 3. Linda
  8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Ik ben blij met mijn keuze voor de opleiding Directiesecretaresse/ Officemanagement bij Schoevers, en wie weet maak ik ook kans op die droomstage 🙂 De opleiding is wel erg duur maar dankzij mijn hard werkende vader kan ik deze opleiding doen, ik ben mijn ouders dankbaar!

 4. Manu
  7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Wat is er zo leuk aan een baan als (soort van) secretaresse? Zit je dan de hele dag achter je bureau te bellen en te typen? Kan mij zo’n baan niet voor me zien eerlijk gezegd.
  Doe dan ook een hele andere opleiding maar toch.

  • Iva
   7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

   Ben het er mee eens! Als je havo of vwo hebt gedaan en nog niet zo oud bent zou ik hier niet voor kiezen persoonlijk! ben zo blij met mijn technische WO achtergrond, in principe maakt het niet uit maar het helpt je gemakkelijker in een hogere positie te komen. Er is zeker werk in PA/office management te vinden, vooral als je jong bent is er veel vraag naar meiden die dit werk fulltime kunnen doen. Persoonlijk zou ik er geen voldoening uithalen, qua denkwerk niet, qua status niet, qua salaris niet.

   • Anne
    7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

    Deze opleiding is voor de meesten slechts een opstapje of het laatste loodje. Ik wil graag verder in de mode-detailhandel maar dan kun je alleen terecht op het mbo of de tmo. Hierbij komt dat het gros na schoevers geen secretaresse word maar dat je juist op heel veel plekken in eem bedrijf terecht kan komen.

 5. 7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Beetje jammer dat het bedrag zo hoog is. Niet erg handig gezien de gemiddelde leeftijd van de bezoekers op je blog, of wil je alleen maar rijke meisjes aannemen? (Voordat ik iedereen over me heen krijg, dit is gewoon wat feedback. Ik probeer Serena niet aan te vallen ofzo)

  @Angel: I love jouw jasje!

  • Kimberley
   7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

   Kwaliteit komt met een prijs.

  • Iva
   7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

   Een reguliere studie is ook mega duur….! Vooral als je bedenkt dat die vaak veel langer duren.

  • Emma
   8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

   Ja, voor dit bedrag kan je bijna zes jaar studeren aan de universiteit. Zou dat dan toch eerder overwegen 😉

 6. anela
  7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Dit is het zoveelste artikel over die school.. leuk is anders.

 7. Emma
  7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Wat jammer dat zo’n goede opleiding voor de meesten gewoon onbetaalbaar is. Neem je alleen rijke meisjes aan Serena?

 8. 7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Goede school.. Maar dat mag ook wel voor zo’n belachelijk bedrag natuurlijk.

 9. 7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Klinkt als een leuke opleiding 🙂

 10. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Ik heb zelf Schoevers gedaan (Den Haag) en was super tevreden! Heb uiteindelijk een andere richting gekozen maar de goede naam werkt altijd in je voordeel. Ik heb er veel geleerd. (Management assistent, trouwens)

 11. max
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Is het misschien een idee dat Angel wat sollicitatie tips geeft en verteld hoe je de perfecte cv maakt?

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

   Lijkt me een leuk plan! Volgende week maak ik een video voor hoe je je het beste kunt kleden en opmaken tijdens sollicitaties en op de werkvloer, dus dan kunnen we dat mooi combineren!

   • Bozzie
    8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

    Oeh! Zou ze misschien ook tips over het opstellen van een motivatie/sollicitatiebrief kunnen geven? Even kijken wat ik fout doe telkens. 🙁

 12. Anne
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Wat grappig, ik doe precies dezelfde opleiding als Angel heeft gedaan. En ook bij Schoevers

 13. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Het is inderdaad een zeer goede opleiding die overal hoog aangeschreven staat. Wat mij tegenhield waren de kosten van de opleiding die zijn in mijn ogen belachelijk hoog.

  En even klein puntje politici is meervoud en politicus of politica is enkelvoud.

 14. Merel
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Schoevers spreekt mij ook steeds meer aan. Ik ga nu mijn laatste jaar van het MBO en ben 21 als ik afstudeer (switch van opleidingen gemaakt) en om nog is 4 jaar in de schoolbanken te gaan zitten bij een Fontys e.d. zie ik echt totaal niet zitten. Even snuffelen op de open dagen dan maar!

 15. Femke
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Hoi Serena! Ik ben 16 en ik zit in 5 VWO, dus het duurt nog even voordat ik een opleiding moet kiezen, maar is de open dag/avond dan ook voor mij bedoeld? Of alleen als je op het keuzemoment staat? XX

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

   Je bent van harte welkom, het is altijd goed om je op tijd een beetje te oriënteren! Hoe fijn is het als je 6 VWO in gaat en je weet meteen na je examen wat je wilt gaan doen? Kom gerust langs, lijkt me gezellig 🙂

 16. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Het ziet er erg leuk uit! Ik ben nog niet oud genoeg voor een hbo opleiding, maar wie weet in de toekomst.

 17. Caroline
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Ik ben nog niet oud genoeg om een hbo opleiding te doen, maar dit ziet er super leuk uit. Het klinkt ook echt als iets wat bij me past!

 18. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  super leuk joh. ik probeer al een tijdje geld los te krijgen bij mijn baas om parttime de opleiding directiesecretaresse of personal assistent te gaan doen bij Schoevers. helaas laat het werk het nu niet toe, maar lijkt me altijd nog wel leuk om te doen.

 19. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Interessant om te lezen! Alleen ehm… Jeanine Hennis-Plesschaert is geen politici maar politicus (of politica, haha) 🙂

 20. Desiré
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Leuk! ik heb zelf ook Schoevers gedaan (in en ver ver verleden toen de locatie in Nijmegen nog bestond :p) maar vond het ook een leuke school/opleiding.

 21. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Wat ziet angel er prachtig uit op de eerste foto!

 22. Bb
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Klinkt als een goede opleiding, een hbo papiertje na 2 jaar, qua tijdsbestek interessant! Maar niet voor mij, ben eindelijk van het hbo af haha en mij krijgen ze voorlopig niet terug naar school haha. Ik ben dagelijks bezig met vanalles op het gebied van solliciteren, echt mijn favo onderwerp! Het is overigens wel cv voor zover ik weet, dus zonder puntjes.

  Kost de opleiding meer dan een reguliere opleiding trouwens?

  • Renee
   6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

   Vanaf 8000 euro per jaar…

 23. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Als er een Schoevers dichter bij mij in de buurt had gezeten, had ik daar zeker wel een opleiding willen volgen. Helaas heb ik voor wat anders gekozen, maar heb op dit moment wel een enorm uitdagende administratieve baan. Dus gelukkig heb ik er wel veel aan over gehouden en hoop ook door te groeien. xxx Lucinda

 24. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Interessant om te lezen! Leuk 🙂

 25. 6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Ik zit al op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen, helaas!

  • Iva
   7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

   You go beta girl :))

  • m
   8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

   *Hogeschool Zeeland

 26. Jessica
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Lijkt me fantastisch, maar… hoe betaal je zo’n opleiding in godsnaam?

 27. Sophie
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Hee bekende deur! Ik heb op dezelfde school gezeten maar dan één jaar. Heb het naar mijn zin gehad en het jaar vloog voorbij!

 28. Talitha
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Het is voor mij nog lang geen tijd om te studeren, maar als ik dit lees is het wel heel aantrekkelijk om over een paar jaar voor Schoevers te kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *