Rimmel Wonder’full mascara met arganolie

Rimmel heeft een nieuwe mascara op de markt gebracht met toegevoegde arganolie. Deze olie wordt alleen in Marokko geproduceerd, daarom wordt het ook wel ‘Moroccon Oil’ of het ‘Goud van Marokko’ genoemd. Arganolie bevat een grote hoeveelheid vitamine E, vergeleken met olijfolie zelfs twee keer zo veel, die een goede werking belooft voor je wimperhaartjes.

Het voedt, verzacht, beschermt en schijnt zelfs de haargroei te stimuleren. Een mascara die ook nog eens een positieve werking heeft op je wimpers, dat is toch ideaal? Vandaag test ik deze nieuwe Rimmel Wonder’full mascara met arganolie voor jullie uit!

rimmel wonder'full mascara met arganolie-15 Ben je benieuwd hoe arganolie wordt gemaakt? Vorig jaar bezocht ik de vrouwencoöperatie Tahennaoute in Marrakech, Marokko. Dit bedrijfje is opgezet door en voor vrouwen en zij produceren 100% biologische argan olie. Klik hier voor mijn verslag.

rimmel wonder'full mascara met arganolie-10 De Wonder’full mascara zit in een prachtig vormgegeven, bronskleurige huls met een metallic glans. Heel luxe en weelderig! De huls bevat 11 ml mascara.

rimmel wonder'full mascara met arganolie-12 rimmel wonder'full mascara met arganolie-13De verzorgende formule van Wonder’full hecht zich direct aan je wimpers en droogt snel. Ik vind het heel prettig dat de mascara niet ‘nattig’ is en blijft, wat vlekken en uitlopen voorkomt. Bovendien heb ik er echt een hekel aan om te moeten wachten tot de mascara droog is, ik wil gewoon meteen door!

rimmel wonder'full mascara met arganolie-14rimmel wonder'full mascara met arganolie-05 Wat mij vooral opviel is hoe je deze mascara kon blijven aanbrengen en opbouwen voor lekker veel volume, zonder dat het ging klonten. De haartjes bleven goed gesepareerd en blijven ondanks de vele laagjes lekker zacht en flexibel. Geen harde klonters dus!

rimmel wonder'full mascara met arganolie-06 Het siliconenborsteltje is van een normale grootte, maar bevat erg veel ‘stekeltjes’. Maar liefst 12 rijen vol met fijne haartjes, die in het midden wat langer zijn dan aan de buitenkantjes. Je pakt hiermee elk haartje, ook die kleine babyhaartjes, en bedekt ze goed van aanzet tot in de puntjes.

Hieronder zien jullie links mijn wimpers zonder mascara en rechts met een aantal laagjes Wonder’full mascara;

rimmel wonder'full mascara met arganolie effect Ik vind het vooral erg mooi hoe deze mascara mijn wimpers mooi ‘uitwaaiert’ en dat mijn wimpers zacht en flexibel blijven. Ook kun je deze mascara gewoon blijven opbouwen zonder dat het gaat klonteren. Wel vind ik het jammer dat deze mascara de krul niet goed in mijn wimpers houdt. Dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat dit geen waterproof formule is (alleen waterproof mascara houdt de krul in mijn wimpers), maar juist een hele zachte, verzorgende formule.

rimmel wonder'full mascara met arganolie-11 Zoals ik al wel eens vaker heb aangegeven heb ik hele fijne, lange wimpers die maar moeilijk met mascara’s overweg kunnen. De meeste mascara’s doen niet zo veel voor mijn wimpers. Wonder’full verlengt iets, geeft iets volume, maar geeft ze niet een ‘false lash effect’.

Hoeveel arganolie er precies in de mascara zit weet ik niet, en of het een daadwerkelijk verzorgend effect op je wimpers heeft weet ik ook niet. Ik weet alleen dat het je wimpers zacht en flexibel houdt en dat je deze mascara kunt blijven opbouwen en opbouwen zonder te klonteren. Ben je hier naar op zoek dan is de Rimmel Wonder’full mascara met arganolie wellicht het proberen waard!

rimmel wonder'full mascara met arganolie-04De Rimmel Wonder’full mascara is vanaf begin deze maand, augustus 2014, verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. De adviesverkoopprijs is €13,49 (11 ml).

Wat vind je van het effect van deze mascara? Is het iets voor jou, een verzorgende formule met arganolie?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

 1. Inge
  2 oktober 2018 / dinsdag, 2 oktober 2018

  Ik ben dus WEL superenthousiast over deze mascara!! Mijn wimpers waren zo dun, kort en niet in model te brengen dat ik (zeker in het weekend) niet aarzelde om af en toe nepwimpers te gebruiken. Ik gebruik deze mascara nu een maand en mijn wimpers zijn voller, langer en super zacht! Ik ben fan! Groot fan!

 2. Liese
  6 februari 2018 / dinsdag, 6 februari 2018

  Deze mascara is niet goed.
  Hij korrelt, geeft geen kleur af en irriteert mijn ogen.

  Geen goede koop, helaas!

 3. Sammy
  25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

  De mascara ziet er leuk uit met dat brons effect en is verder prima in gebruik. Helaas ook brandende/geïrriteerde ogen ervan gekregen telkens na gebruik! Dus wat dat betreft was het een eenmalige aankoop.

 4. Mevr. Kruijshaar te Zutphen
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Heb dit artikel. Wonder’full, gekocht bij Etos. Na gebruik van 4 dagen brandende ogen
  Kostbare investering helaas….
  Met ScandelEyes mascara zwart geen last. Dus weer terug naar mijn oude merk van RIMMEL

  Stel een refund op prijs Bij voorbaat dank !

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

   Beste mevrouw, ik kan u geen refund geven, maar ik zou wel even de klantenservice van Rimmel bellen. Die kunnen u vast verder helpen. Succes!

 5. 22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Mooie review, maar ik zou hem zelf niet kopen. Ik ben totaal niet onder de indruk van het resultaat jammer genoeg. Dit is persoonlijk voor iedereen, maar ik zou hem niet kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *