Slaapkamer Make-over 

Voordat Marshall werd geboren zijn George en ik verhuisd van de zolder naar de eerste verdieping. Oorspronkelijk een idee van mijn moeder, want “je hebt echt geen zin om ‘s nachts de trap op en neer te lopen om borstvoeding te geven”. Eerst sputterde ik nog wat tegen, maar uiteindelijk gaf ik toe. Mama had een goed punt. Het is inderdaad heel praktisch om de babykamer naast onze slaapkamer te hebben.

En meer dan dat was onze slaapkamer ook niet: praktisch. Een plek waar je slaapt en waar je je kleding opbergt en aantrekt. Puur functioneel en zonder sfeer of eigen identiteit. Vooral heel erg IKEA. Grote, logge, witte meubels die hard afsteken tegen de blauwe muren, die daardoor alleen nog maar blauwer leken. En die in eerste instantie al veel feller blauw waren uitgevallen dan ik voor ogen had. Nee, ik was niet tevreden met onze slaapkamer en daar wilde ik graag iets aan doen.

Bekijk hier onze vlog waarin we de slaapkamer blauw verven. Hier kun je trouwens ook zien (vanaf 5:10) hoe het er eerst uitzag qua indeling.

Feng Shui

Kennen jullie de wetten van Feng Shui? Het is een eeuwenoude Oosterse filosofie waarin alles draait om een goede balans in de chi (energiestroom). Er zijn bepaalde regels aan verbonden om een goed evenwicht te kunnen creëren in je interieur, zodat de chi goed kan doorstromen. Voor de slaapkamer gelden de volgende regels:

1. plaats je bed niet met de voeten naar de deuropening gericht, niet onder een raam, maar wel precies zo, dat je de deuropening kunt zien. Het bed moet het liefste aan beide kanten vrij zijn, dus ook niet één kant tegen de muur plaatsen. Houd ook de ruimte onder je bed vrij, zodat de chi daar goed kan doorstromen. Zorg ook dat er niets boven het bed hangt, zoals kastjes, plankjes of lampen.

2. vermijd spiegels waarin je jezelf kunt zien vanuit bed. Een spiegel kun je overigens wel goed gebruiken om zo te plaatsen dat je via de spiegel zicht hebt op de deuropening.

3. zorg voor natuurlijke materialen in de slaapkamer, zoals hout, glas en katoen. Zachte verlichting en meubels met ronde en gestroomlijnde vormen hebben ook de voorkeur.

4. voor een goede nachtrust worden zachte, lichte en rustgevende kleuren aangeraden, zoals lichtblauw, geel, lavendel of groen. Té koele kleuren, zoals wit of ijsblauw, maken de kamer te koud. Door wat warmere accenten toe te voegen breng je de kamer weer in balans.

5. een slaapkamer is om te slapen, niet om te wonen, sporten, chillen of werken. Verwijder daarom sportapparatuur (zoals een home trainer), de televisie en andere elektronica (zoals een tablet of laptop) en een eventueel bureau of werkruimte. Zorg ook altijd dat je slaapkamer opgeruimd is en je bed opgemaakt.

NOU, dat zijn nogal wat regels. Nu ben ik zelf niet zo van de regeltjes. Zo luidt een Feng Shui regel dat er ruimte moet zijn onder je bed zodat de chi daar goed kan stromen, maar als je slaapkamer erg klein is dan ben je natuurlijk gek als je deze ruimte niet benut als bergruimte, toch? En als je een studentenkamer hebt, moet je er wel een bureau in kwijt, daar ontkom je niet aan. De Feng Shui regels kun je naar mijn mening daarom het beste buigen naar de ruimte die je hebt en gebruiken als richtlijnen waar je je losjes door laat inspireren. Dat heb ik in elk geval wel gedaan!

De indeling van onze slaapkamer was als volgt:

Zoals je ziet wijzen onze voeten naar de deur en dat is een big no-no volgens de wetten van Feng Shui. Ik moet ook toegeven dat het niet per se heel goed voelde om zo te slapen. Ook is onze slaapkamer vrij donker, er komt niet heel veel daglicht binnen, en al helemaal niet op de plek waar ons bed stond, vrij ver van het raam vandaan.

Ik heb toen zomaar wat geschoven (uit pure frustratie) en toen zag onze indeling er zo uit:


Het was prettig om wakker te worden met meer daglicht, maar het bed stond wel heel erg in het hoekje gepropt. Dat is natuurlijk lastig met opmaken, de gordijnen dichtschuiven en ook moest ik over George heen kruipen als ik wilde opstaan. Plus dat de lades van de kledingkast bijna tegen het bed aankwamen als je ze open schoof. Het voelde wel heel knus en gezellig zo in het hoekje, maar het was totaal niet praktisch. De open ruimte die je zag als je de kamer binnen kwam was erg fijn, maar de rest van de meubels waren zo opgepropt. Er was dus geen goede balans tussen meubels en lege ruimte.

Toen heb ik me maar overgegeven aan de wetten van Feng Shui, en nu is onze indeling als volgt:


Dit voelt goed. Alle meubels zijn in harmonie met elkaar. Door de grote kledingkasten verder van het raam te plaatsen komt er ook ineens meer daglicht in de kamer, waardoor het veel frisser en helderder is geworden. Het is niet meer zo’n donker hol, maar juist een hele fijne en lichte kamer waar ik graag in wil vertoeven. Officieel zou ik op de kastdeur een spiegel moeten plaatsen zodat ik de deur vanuit bed kan zien, maar ik vind dat niet echt heel mooi staan, dus ik laat het zo. Het lijkt ook veel ruimer zo ten opzichte van de andere opstellingen.

Wall art


Ook voor posters en foto’s in je slaapkamer zijn er Feng Shui regels. Zo wordt er aangeraden om geen familiefoto’s op te hangen; die zijn bedoeld voor de huiskamer. Het idee erachter is dat je het gevoel kan krijgen dat er naar je gestaard wordt. Ik wilde heel graag iets ophangen aan de muur tegenover ons bed, maar omdat deze muur het eerste is wat ik zie als ik opsta, vond ik dat ik zorgvuldig te werk moest gaan om echt iets moois uit te zoeken. En ook iets waar je niet snel op uitgekeken raakt. Ik ben toen op zoek gegaan naar posters online voor wat inspiratie.

Alsof het zo moest zijn kreeg ik een dag later een mailtje van Poster Store met de vraag of ik een samenwerking met ze wilde aangaan. Deze webshop verkoopt goedkope posters die je los kunt kopen of in combinatie met een passende fotolijst. Omdat de wetten van Feng Shui aanraden om veel in paren te werken wilde ik in eerste instantie twee grote posters bestellen, maar qua afmetingen kwam het toch mooier uit om voor drie posters van 50 x 70 cm te gaan.


Ik heb gekozen voor de poster Earth en de poster Luna die niet alleen qua kleuren perfect bij onze blauwe muur passen, maar samen ook een paartje vormen. Ze zijn daarbij niet seizoensgebonden en dus redelijk tijdloos. Voor de poster die ertussen moest komen twijfelde ik heel erg tussen de quote van Shakespeare en de Surfers Wave, maar uiteindelijk heb ik beide posters besteld zodat we de keuze hebben om af te wisselen. Surfers Wave vond ik wat beter bij de zomermaanden passen en als we hierop uitgekeken zijn of wat meer richting het najaar gaan, kan ik die vervangen voor de Shakespeare quote.

De eikenhouten fotolijsten eromheen staan warm op de koele muur en combineren mooi met de andere houten (rotan) items uit de slaapkamer. Ik ben echt heel erg blij met het eindresultaat! Deze posters maken de slaapkamer helemaal af en blenden qua kleuren prachtig met de muur. Mocht je ook nog op zoek zijn naar posters, dan heb ik een posterstore kortingscode voor je waarmee je maar liefst 30% korting krijgt op je bestelling: beautylab30. Deze code is geldig t/m 21 april 2019.

A little less IKEA, a little more vintage please!


En nu was het tijd om de kamer wat meer identiteit te geven. Begrijp me niet verkeerd, ik HOUD van IKEA (maar écht!), maar het was nét iets te veel van het goeie in zo’n kleine ruimte. Ik heb de vakkenkast die wij gebruikten als dressoir daarom vervangen voor een prachtige vintage kaptafel met spiegel die ik via Marktplaats op de kop heb getikt. Ideaal, want we hadden geen passpiegel, en nu kunnen we eindelijk onze complete outfits bekijken. Plus dat deze kaptafel meteen meer sfeer gaf aan de ruimte. Het hout staat warm en gezellig en kleurt prachtig tegen de koele blauwe muur.
De kaptafel heeft bovendien lekker veel lades en deuren waarachter ik rommeltjes kan opbergen en op de tafel zelf kan ik mijn sieraden prachtig uitstallen in glazen vitrinekastjes. Op deze manier kan ik alles stofvrij bewaren, ziet alles er heel chique uit (zelfs goedkope oorhangers lijken ineens alsof ze van de juwelier komen zo!) en ben ik sneller geneigd om van sieraden te wisselen (omdat ik nu zie wat ik heb, in plaats van dat alles in doosjes zit).

Mama had nog een Perzisch tapijt op zolder liggen die qua formaat en kleurenpalet PERFECT bij onze blauwe muren paste. Ik mag het kleed van haar lenen omdat het in onze slaapkamer beter tot zijn recht komt dan bij mijn ouders op zolder. Het geeft de slaapkamer meteen meer sfeer en voelt huiselijk en luxe aan. Vaak denken mensen dat een kleed een kamer kleiner doet lijken, vooral met zo’n druk patroontje, maar ik vind juist van niet. Door dit kleed oogt onze slaapkamer juist veel ruimer.

Ik schreef al eerder dat ik onze blauwe muren VEEL te blauw vind. Ik had een zachtere grijsblauwe kleur in gedachten, maar eenmaal op de muur bleek de kleur anders uit te pakken dan ik dacht. Nu we een rotan hoofdbord hebben geplaatst achter ons bed vind ik de kleur wat minder heftig. Het warme hout heft de koelheid een beetje op en breekt die grote effen muur, waardoor het blauw minder op je afkomt. Op deze manier voelt alles meer in balans en begin ik het blauw eigenlijk juist wel te waarderen. Bovendien vind ik dat het rotan hoofdbord de kamer een tropische vibe geeft. Wanneer er een zonnetje door de ramen schijnt krijg ik er bijna de vakantiekriebels van! Ik heb dit hoofdbord gekocht via de webshop Leo & Moon.

Trapkast


Achter de deur hebben we planken opgehangen voor onze schoenen stash, en daarnaast bevindt zich de trapkast. Deze ruimte hadden we niet in gebruik, maar dat was echt zonde want er past zo ontzettend veel in! Aan de buitenkant van de deur hebben we een kapstok gehangen voor onze badjassen (en daar hangen we trouwens ook onze handdoeken te drogen, of kleding die we de dag erna nog willen aantrekken).
George heeft een gordijnroede tegen de onderkant van de traptredes bevestigd en een kapstokje links aan de muur, en hier kunnen we nu al onze jassen en mijn lange zomerjurken en hoeden in kwijt. Ideaal! We hebben er gewoon een complete kledingkast bij op deze manier. Ook bewaren we hier onze koffers, sporttassen en rugzakken, dus de trapkast doet meteen dienst als semi-berghok. Onze kleding lag eerst verspreid over onze slaapkamer en de zolder, maar nu hebben we alles op één plek en dat is veel fijner en overzichtelijker.

Dekbedovertrek


Kayori heb ik twee prachtige dekbedovertrekken opgestuurd gekregen en ik ben er ontzettend blij mee. Je bed, en dus ook je dekbed, is best een groot onderdeel van je slaapkamer en springt meteen in het oog. Een makkelijke manier om je slaapkamer een (mini) makeover te geven is om van dekbedovertrek te wisselen. De Kayori dekbedovertrekken gaan vanaf €49,95 en lopen op tot €129,99 voor een tweepersoons. Ik vind dat zelf redelijk betaalbaar en zeker gezien hun mooie filosofie, kleuren, kwaliteit en patronen.

Kayori gebruikt natuurlijke, duurzame materialen (linnen, katoen, kasjmir) van hoogwaardige kwaliteit. Hun textiel is biologisch en wordt op een eerlijke, fairtrade manier verkregen. Per verkocht product doneert Kayori 2% aan de goede doelen HandicapNL en Het Vergeten Kind, waarmee je dus als klant ook je steentje bijdraagt aan het geluk van mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.


Wat ik ook tof vind is dat ze aan no textile waste doen. Alle restjes stof worden niet weggegooid, maar juist gebruikt om een stoffen zak van te naaien waarin het dekbed wordt geleverd. Dat geeft niet alleen mooi als je het toevallig cadeau wilt doen, maar de zak is ook gewoon handig om te hebben. Ik gebruik het als stofzak voor mijn tassen en schoenen, maar je kunt de zak natuurlijk ook gebruiken als duurzaam ‘inpakpapier’.

Dat Kayori een mooi merk is met een mooie filosofie is natuurlijk heel erg fijn, maar het oog wil ook wat! Gelukkig zijn hun designs ook helemaal in mijn straatje. De kleuren en patronen hebben een natuurlijke, maar ook luxueuze uitstraling en vullen het interieur en de kleuren van onze slaapkamer perfect aan (in plaats van dat ze de slaapkamer compleet overnemen met schreeuwende kleuren of patronen).


De dekbedden die je hier op de foto’s ziet heten Nikko Naturel (linnen, en ja dat mag kreuken, moet je van houden!) en Miyagi. Beiden overtrekken geven de slaapkamer weer een hele andere look, maar staan even mooi; Nikko Naturel is lekker crispy clean en Miyagi kleurt prachtig bij onze blauwe muren.

Kayori is een nieuw merk, maar heeft al best veel (online) verkooppunten verspreid over Nederland en België. Klik hier om te checken of er een verkooppunt bij jou in de buurt is!

Eindresultaat


Ik ben ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat van onze slaapkamer. De indeling is perfect zo, het voelt goed en lijkt veel ruimer dan eerst. Door meer natuurlijke materialen toe te voegen zoals rotan en hout wordt de kamer wat warmer en gezelliger, en is het veel beter in balans met het koele blauw van de muren. En door plantjes, een kleed en posters toe te voegen is de kamer veel sfeervoller geworden. Onze slaapkamer is nog steeds functioneel, maar ook lekker huiselijk en daardoor een hele fijne ruimte om in te vertoeven. Hij is wat mij betreft nu echt af! Weer een project die ik van mijn lijstje kan vinken, dat voelt goed.


Hebben jullie thuis ook projecten lopen of in de planning? Wij willen nog graag de voortuin en het kleine gastentoilet aanpakken dit jaar.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

65 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Vind het er echt heel mooi uit zien! Hele fijne sfeer

 2. Kavyen
  4 januari 2022 / dinsdag, 4 januari 2022

  Bij feng shui mag je bed niet voor een raam en punten van een kast niet naar je bed

 3. 2 oktober 2020 / vrijdag, 2 oktober 2020

  Een rustiger dekbed met een mooi plaid zou ook heel leuk staan bij dit bedframe! Vind de style heel leuk :)

 4. 22 mei 2019 / woensdag, 22 mei 2019

  Super mooie beelden en een erg leuk artikel, bedankt voor het delen van je kamer en voor de inspiratie die ik hierdoor heb gekregen!

 5. Denise
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Zo mooi!
  Ik vind het echt gezelligheid en warmte uitstralen <3
  Mijn slaapkamer blijkt vrij feng shui te zijn na het lezen van je blog haha.

  X

 6. Katja
  17 april 2019 / woensdag, 17 april 2019

  In een woord : Prachtig. Ik vind jou smaak zo gaaf ook je huiskamer en keuken zijn zo mooi en hoe jullie huis gebouwd is met de keuken hoger dan de huiskamer. Echt heel gezellig en knus.

 7. Nico
  16 april 2019 / dinsdag, 16 april 2019

  Hoi. Laat me voorop stellen dat ik er geen mening over heb, maar vroeg me wel of jij weet of schoenen in de slaapkamer wel feng shui is?

  • Serena
   Auteur
   16 april 2019 / dinsdag, 16 april 2019

   Goeie vraag, Nico! Heb er niets over gelezen toen ik googelde op ‘feng shui slaapkamer’ en heb er zo’n 5 artikelen over gelezen, maar heb niet specifiek gegoogeld op schoenen in de slaapkamer. Ga ik eens doen! Het zou voor mij niets veranderen trouwens, ik heb echt geen betere plek voor onze stash!

 8. 16 april 2019 / dinsdag, 16 april 2019

  Wauw Serena!

  Je hebt echt een prachtige stijl en de slaapkamer is zo gaaf geworden! Helemaal in contrast met alle meubels, planten en kleuren! :)

  Liefs
  x

 9. 16 april 2019 / dinsdag, 16 april 2019

  Oh wauw! Die kleur op de muur is echt geweldig. Wat ziet het er mooi uit allemaal!

 10. Diana
  15 april 2019 / maandag, 15 april 2019

  Ziet eruit als een vijfsterren hotelkamer! Mooi die muur met je bed en kaptafel. Mijn moeder heeft in huis ook alles adhv feng shui opgesteld, zelf heb ik te kleine kamer om te kunnen schuiven haha!

  De posters zien er ook mooi uit!

  Fijne Pasen alvast met je gezinnetje xx

 11. Sanna
  14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

  Hi Serena,

  Ik vroeg mij af waar je het pampam gras hebt gekocht en of het echt of kunst is. Zou het graag willen verwerken in de bloemen op onze bruiloft!

  Groetjes,
  Sanna

  • Serena
   Auteur
   16 april 2019 / dinsdag, 16 april 2019

   hi Sanna,
   ik heb ze gekregen van mijn zusje, en die heeft ze uit de natuur. Ze mocht ze snoeien uit de voortuin van iemand uit haar buurt (ze belde gewoon aan). Misschien kan jij ook zo’n oproep doen?

 12. Eline
  14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

  Wat een mooie slaapkamer zeg! Dat stijltje oon super mooi luxe en beetje boho.
  Onderin je schoenen plank zag ik een apart schoenenrekje staan, mag im weten waar je hem gekocht hebt? Ik zoek namelijk nog een schoenen rek die niet te holg is en waar wel zo’n 10-15 paar schoenen op passen.

 13. Lisa
  14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

  Helemaal verliefd op je headboard! ‘Zit’ het ook een beetje lekker? Als in, kan je er ook een beetje lekker rechtop tegenaan zitten voor ontbijt op bed bijvoorbeeld? ?

  • Serena
   Auteur
   14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

   hi Lisa,
   nou ik heb nog van die rolkussens van IKEA ertussen, dus ik zit meer tegen de kussens aan dan tegen het hoofdbord. Voordeel is (ten opzichte eentje van stof) dat je hier geen vetvlekken op zal krijgen (van vette hoofden of haarproducten). Maar nadeel is dat het natuurlijk wel wat harder is. Niet dat het schuurt, maar comfortabel is het niet. Dus mijn tip is om er een kussen tussen te plaatsen (die zet je verticaal neer tegen je bord aan).

 14. Sandra G.
  13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Wat ziet je huis er heerlijk opgeruimd en rustgevend uit. Ik woon net een jaar in mijn nieuwe huis, maar het is echt zo’n gigantische rommel; in eke kamer is er wel iets aan de hand. En ik heb ook totaal geen oog voor styling. Na een jaar zou het toch wel een beetje georganiseerd moeten zijn? Hoe lang mag je de pas-verhuisd-smoes gebruiken?

  Als je bij mij wilt komen Feng Kondo-en; please!

  • Sandra G.
   13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

   *elke kamer*

  • Serena
   Auteur
   14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

   Haha, nou ik denk dat een jaar nog vrij kort is hoor Sandra. Toen zag het er hier ook nog anders uit. Ik zou jezelf nog zeker een jaar geven. Maar Marie Kondo’en moet je echt zelf doen! En zo moeilijk is het niet, je moet gewoon beginnen. Kijk anders ook de series op Netflix, daar krijg je echt inspiratie van. Als het eenmaal opgeruimd is heb je meer overzicht en kun je Feng Shui toepassen.

   Oh trouwens, er zijn ook Marie Kondo consulenten hier in Nederland. Die kun je ook inschakelen. Ik zag deze: https://www.lessonsinharmony.nl/ Maar er zijn er veel meer. Als je het niet zelf kunt, dan maar iemand inschakelen! Er zijn ook Feng Shui specialisten, kun je ook inschakelen!

   liefs, Serena

 15. Sandra G.
  13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Ben enorm op zoek naar een lijst voor een poster van 175 x 118 cm. Tips, anyone? En dan liefst niet zo’n retedure zaak ;-) Thanks!

  • Serena
   Auteur
   14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

   hi Sandra,
   en als je deze zou doen? https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/S69178053/ en dan met een passe partout? Alleen… die moet je dan ook weer op maat laten maken ergens. Ik denk dat je er bijna niet aan ontkomt en de lijst op maat moet laten maken. Het is geen standaard maat namelijk. Gaat je zeker minstens €150,- kosten ben ik bang.

   • Sandra G.
    15 april 2019 / maandag, 15 april 2019

    Wow, dit is wel een idee; thanks, Serena!
    Als ik het goed begrijp zit hier dus niet zo’n standaard wit vel in? Dat is wel jammer, maar ik kan natuurlijk het canvas wel met de witte kant naar voren draaien en dan mijn poster erop leggen.
    Dit is zeker de goedkoopste oplossing; heel erg bedankt! xxx

    • Sandra G.
     15 april 2019 / maandag, 15 april 2019

     Oh nee: er zit natuurlijk geen glas voor! Had ik in mijn enthousiasme even niet in de gaten. Balen, dat wordt hem niet, want de poster moet absoluut beschermd worden. Is originele Chanelposter uit 1991 met Vanessa Paradis.

     Iemand nog tips?

     • July
      15 april 2019 / maandag, 15 april 2019

      myposter.nl maken ze op maat, met glas met passepartout

      • Sandra G.
       17 april 2019 / woensdag, 17 april 2019

       Dank je, July.

       Helaas toch nog 230 euro. Maar bij aanmelding nieuwsbrief 10% korting, dus dat is wel fijn. Zijn precies de verzendkosten eruit :-)

 16. 13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Wat prachtig, heel relaxed oogt het! Wij hebben ons huis in januari gekocht en in principe is alles ‘af’ op de voor- en achtertuin na. Daar kunnen we hopelijk aankomend weekend mee aan de slag gaan! :)

 17. Nicky
  13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Ik heb sinds 5 jaar mijn huis gekocht en let me tell you… het stopt nooit, lijkt het wel! Voor elke taak die we afvinken, lijken er 3 in de plaats te komen. Op korte termijn hoop ik mijn wasplaats in orde te krijgen. Op lange termijn moet werkelijk ELKE kamer (behalve de wasplaats dan) er nog aan geloven. Er moeten minstens 2 muren gesloopt, nieuwe plafonds, nieuwe vloeren, nieuwe ramen, … om onze keuken en badkamer te updaten. Dat moet allemaal samen (al die klusjes zijn met elkaar verbonden) dus gaat nog wel even duren. En dan komt de voor- en achtertuin nog aan de beurt. Maar ik ben positief dat we binnen 10 jaar ons droomhuisje hebben. En intussen ben ik al best tevreden en geniet ik van wat we tot hiertoe bereikt hebben.

 18. 13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Ziet er gezellig uit zo! Haha ik heb net een klushuis gekocht, dus héél wat projecten in het vooruitzicht in huis. Waarschijnlijk ergens tussen half mei en begin juni de sleutel, dus dan flink aan de slag en van de zomer lekker genieten!
  Het huis stond te koop voor een mooi bedrag en van mijn huidige appartement is er al een flinke overwaarde (gekocht in de crisis), dus alle dringende klussen kunnen ook meteen worden aangepakt. Ik kan niet wachten om te beginnen en om te zien hoe het gaat worden! Zoveel zin in!!

 19. Ann
  13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Wauw wat een plaatje. Echt super mooi.
  I love it.

  Wij hebben zelf veel projecten lopen , nou mijn man dan ik ben meer van helpen met dingen aangeven enz.
  Momenteel zijn we bezig met de hal en een slaapkamer boven die moet nog helemaal ingericht worden als hobby en logeerkamer en verder zijn we ook bezig met de tuin, we willen meer fruit plantjes erin hebben.

  Ik heb wat inspiratie opgedaan voor de hobby/ logeer kamer.
  Thnx 4 sharing

 20. 13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Wauw je kamer straalt nu echt sfeer uit, echt heel erg tof gecombineerd

 21. 13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Wat een mooie kleuren heb je gebruikt voor in je slaapkamer. Dat blauwe steekt heel mooi af tegen de rieten details en je vintage dressoir. Erg gezellig!

 22. Sarah
  13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

  Ik krijg er een vakantie gevoel bij en dat komt vooral door die hoofdbord, dekbedovertrek en de muurkleur. Super gezellig! Ik ben nu wel benieuwd hoe je de zolder hebt ingericht. Dat is ook zo’n mooie grote lichte ruimte.

 23. 12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wauw, wat is het ontzettend mooi geworden! Prachtige sfeer en kleuren en dat hoofdbord bij het bed is zó tof. Complimenten!
  Ik heb vorige maand de sleutel van mijn eerste eigen koophuisje gekregen en ben dat nu volop aan het inrichten. Toevallig ben ik vandaag met de slaapkamer bezig geweest. Hij is wat klein, maar het voelt toch nu al echt als een fijn plekje door mijn heerlijke matras, mijn nieuwe koperkleurige lampjes en een fijn roze geruit dekbed. Mijn volgende project wordt mijn hobbykamer, die ik heb behangen met een botanisch printje en waar ik een heerlijke werk- en hobbyplek van wil gaan maken.

 24. Syl
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wow ik vind het echt ontzettend mooi geworden! Tropisch sfeertje. Soort van thuis op vakantie vibe

 25. 12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wat grappig om te lezen dat er bepaalde regels aan zitten. Nu ik het zo bedenk heb ik me er ook niet aan gehouden, maar hoe het nu staat slaap ik wel heel erg lekker. Is ook wat waard :) De kleur vind ik persoonlijk iets donkerder mooier, maar dat is dan weer een idee voor in mijn eigen slaapkamer. Nu heb ik een donkergrijze kleur wat een beetje deprimerend is waarvan ik dacht dat het leuk was.

 26. Lizzy
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Vind het echt heel mooi geworden! Twas voorheen wat donker ja, van wat ik zag op oudere foto’s. Het heeft idd nu een tropische vibe, prachtig hoofdbord!
  Heb n huurappartementje en tis leuk aangekleed. Doe er ook verder niet al te veel aan, das toch anders bij n koophuis.

 27. Joy
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  De kamer is mooi geworden! Vind de blauwe kleur juist wel mooi staat lekker fris. Wij moeten voor augustus 3 slaapkamers aanpakken. Wij gaan switchen met onze dochter zodat we naast de baby komen te slapen. En het liefst neem ik het balkon ook onderhanden.

 28. 12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wat is het mooi geworden! Ik vind dat rotan hoofdbord echt prachtig staan in combinatie met muur en andere kleuren in jullie kamer.

 29. Lisa
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Ben ik nu de enige die dit echt helemaal niets vindt? Dat rotan hoofdbord vind ik echt lelijk.

  • Marije
   12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

   Je bent iig de enige met een tact-loze reactie ?

   • Sandra G.
    13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

    Marije ;-) LMAO

   • Lisa
    16 april 2019 / dinsdag, 16 april 2019

    Ach. Je kunt er wel een hele bloemlezing omheen geven en eerst iets positiefs zeggen en daarna pas iets wat je niet mooi is, maar daar neem ik de tijd niet voor. Bovendien vind ik het gewoon ook niet mooi en is het compleet mijn smaak niet.

    • Serena
     Auteur
     16 april 2019 / dinsdag, 16 april 2019

     Maar je neemt wel graag de tijd om te zeggen dat mijn slaapkamer lelijk is. Als het je om tijd gaat, zou ik voortaan comments die eigenlijk niets toevoegen lekker achterwege laten, toch? :)

     • Lisa
      18 april 2019 / donderdag, 18 april 2019

      Jij kiest er voor om je slaapkamer op internet te zetten. En net zo goed als die door vele volgers de hemel in geprezen wordt, zijn er ook anderen (waaronder ikzelf) die je slaapkamer niet mooi vinden. Ik mag er zelf voor kiezen om dit te delen of niet. En dan kan ik er drie alineas om heen breien om het mooi aankleden of in twee zinnen klaar zijn. Daar kies ik voor.

      Net als anderen in 1 zin zeggen dat ze het mooi vinden en verder ook geen extra uitleg geven. Voegt dat voor jou wel iets toe?

  • lousaa
   14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

   Nee hoor, je bent zeker niet de enige. Ik zie dat het past, dat het met aandacht is gedaan, dat er goed over nagedacht is en dat er bloed zweet en tranen in zitten. Maar ik vind het ook niet mooi (hoofdbord, kleed, dekbed, posters, dat hele feng shui) en ik vraag me vanalles af (waarop zit je voor die kaptafel, worden die schoenen niet stoffig enzovoort). Maar ik denk dat wat wij thuis hebben ook maar door weinig mensen wordt gewaardeerd (vloerbedekking, antieken kaptafeltje, verramsjte klapstoelen, kringloopkrukjes als nachtkastje, geen versiering aan de muren…) Smaken verschillen nu eenmaal en opvattingen over hoe mooi of praktisch iets moet zijn ook, niks aan te doen :-)

   • Serena
    Auteur
    14 april 2019 / zondag, 14 april 2019

    Oh, de kaptafel gebruik ik niet als kaptafel, maar voor de bergruimte. En de lange spiegel is handig om je gehele outfit in te bekijken. Schoenen kunnen stoffig worden ja, maar het valt eigenlijk wel mee. Misschien alleen de bovenste plank, maar die draag ik toch niet zo vaak. En als je zo veel schoenen hebt als wij, zou ik werkelijk geen andere stofvrije manier kunnen bedenken voor deze ruimte. Ik ben heel praktisch ingesteld, maar houd ook van sfeer en gezelligheid.

 30. Rita
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wij zijn bijna klaar met de achtertuin, nog wat plantjes erbij kopen om de lege plekken op te vullen. In de computerruimte wil ik weer sieraden maken en ik moet oppassen dat het huis opgeruimd blijft.

 31. 12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wauw! Zo mooi. Ziet er echt heel mooi uit.

 32. Monica
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wat een plaatje is jullie slaapkamer geworden! Ik heb wat foto’s gepind voor inspiratie, want mijn handen kriebelen om mijn eigen kamer om te gooien. Heel veel plezier ervan ?

 33. Jose
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Er staat een dt-fout in de eerste zin van je tekst :). Moet verhuisd met een d zijn!

  • Anita te Gussinklo
   12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

   O, wauw wat erg zeg!
   Ga zelf bloggen als je de taal zo goed beheerst

 34. Katrien
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Mooi resultaat, veel beter zo met de meubels. Meteen wat inspiratie voor ons nieuwe huis binnenkort!

 35. E
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wauw wat een mooie, rustige maar knusse slaapkamer! Ik vind het blauw juist heel mooi, zeker met al dat hout & het tapijt nu.

 36. Ancella
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wij blijven ook druk bezig. De stijlen van mij en mijn vriend moeten samengevoegd worden nog in ons huis, omdat ik bij hem ben ingetrokken. We pakken steeds één klus op.

  In de woonkamer hadden de muren geverfd en komt er nog een nieuwe bank met een nieuwe salontafel.

  Voor in de hal hebben we een grote spiegel met ee bankje gekocht. De spiegel moeten we nog ophangen. Voor op ons grote terras hebben een vintage bak gekocht. Soort bak waarin je vroeger je kleren kon wassen voor mijn gevoel. Aantal beits lagen erover heen & binnenkort plantjes in plaatsen nog.

  In onze slaapkamer hebben we nieuwe kledingkasten gekocht. Deze hebben we in een fijne inham kunnen plaatsen, net als jij je schoenenplanken hebt. Deze kasten zijn van de ikea (met dezelfde deuren als die jij hebt toevallig), heerlijk hoog! Geeft veel meer rust.
  Een nieuw bed met lades aan de onderkant. De muren zijn van een lelijke blauw-groene kleur naar wit als basis en een muur met de kleur “iets-zandstrand” gegaan. Op deze muur komt een wereldkaart waarin deze kleur ook terug komt.
  We moeten in de slaapkamer vooral nog wat aankleding doen bij de muren. Op dit moment hebben wij daar vooral de basic spullen staan.

  Daarnaast hebben we nog twee slaapkamers die op het to-do lijstje staan en een deel van de gang verven. Je huis is een never ending story denk ik. Maar hartstikke leuk!!! =)

  Ik doe ook veel inspiratie op bij iedereen voor als we uiteindelijk een groter koophuis hebben. Vind het dan ook erg leuk om dit soort artikelen te lezen!

  Je make-over is weer totaal anders dan wat het was, al vond ik je ixxi ook erg tof!

  Liefs,
  Ancella

 37. Rowan Chanel
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Wauw wat een ontzettende mooie rustgevende slaapkamer!
  Wij zitten sinds 2 maanden in onze nieuwbouwwoning en zijn er zo happy mee, hebben heel mooi foto behang op de slaapkamer van een woud waar de zon doorheen komt.
  Deze is aan ons hoofdeind, dus wanneer we wakker worden kijken we naar een rustige witte muur.
  Verder hebben we door het hele huis de zelfde houten jaloezieën die van het plafond tot aan de vloer komen.
  Alleen de badkamer is nog niet af, maar die word mega! Ben er nu al zo blij mee, hebben er voor gekozen de energrootste slaapkamer -> badkamer te maken.
  Tweepersoonsdouche, tweepersoonswastafel, groot bad, toilet.
  Oh ben echt een wellness mens haha!

  • Serena
   Auteur
   12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

   Wow, Rowan! Klinkt echt als een droomhuisje. En wat grappig dat we eigenlijk allebei een soort van tropische vibe in de slaapkamer hebben en ook voor een megagrote badkamer hebben gekozen. Indo minds think alike, hihi! Jij hebt geen blog of IG account waar ik foto’s van je huisje kan bekijken zeker he? Ben nu wel heel benieuwd geworden :)

   • Rowan Chanel
    12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

    Ik zeg je echt heel eerlijk, ons huis is van beneden tot boven compléét hoe ik het zou willen. Keuken staat ook midden in het huis zodat deze lekker in het zicht staat. Sta ik me uit te sloven met koken en zit iedereen gezellig om me heen. Word er ook heel happy van haha!
    Echt grappig dat we zoveel voor dezelfde dingen hebben gekozen inderdaad, vind ik wel leuk! :) Indo minds, zeker haha!! Dan kan ook geen mega bank ontbreken!
    Ik ben echt social media-loos, boring hè.
    Van mij mag je me altijd een mailtje sturen zodat ik je wat foto’s kan laten zien. But that’s up to you :)

    • Sandra G.
     13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

     Klinkt supermooi, Rowan!

    • Sandra G.
     13 april 2019 / zaterdag, 13 april 2019

     Tweepersoonsdouche! Keuken in het midden! Wow.

 38. Norma
  12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

  Ja Platdak lekt en dakkapel lekt.
  Platdak vorige week vervangen. Na dochter haar verjaardag badkamer slopen want schimmel komt door de tegels vanwege lekkage. Bij aannemer zijn wij de volgende op de lijst voor de dakkapel. Weet niet precies wanneer ze komen. Dus badkamer nog doen. Stuk plafond vervangen slaapkamer zoon. Lekte door en daardoor schimmel. Mijn slaapkamer nooit tevreden geweest. Dus moet ook nog aangepakt worden. Maar hoe weet ik echt niet. Ondertussen alle halletjes aan aanpakken . Structuur eraf glad maken en beton erop
  Nog zat te doen dus. Hopelijk alles dit jaar en volgend jaar weer is op vakantie

  • Serena
   Auteur
   12 april 2019 / vrijdag, 12 april 2019

   Oh, zo veel op je lijst! Een huis is eigenlijk ook nooit af he? Qua slaapkamer, probeer ook eens te schuiven met de meubels die je al hebt zoals de ‘regels’ van Feng Shui. Misschien zorgt dat al voor meer balans. En dan een nieuw dekbedovertrek, misschien een plantje bij het raam en wat nieuwe posters? Een makeover hoeft niet altijd een groot project te zijn of veel geld te kosten! Wie weet helpt dit ook al heel veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *