Paula’s Choice 2% BHA gel

Bij de comments van dit artikel over exfolianten waren veel mensen positief over de 2% BHA gel van Paula’s Choice. Aangezien mijn Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA alweer op was (ik heb inmiddels 2 flesjes versleten) besloot ik dit keer voor de 2% BHA gel te gaan. Ik heb hem meteen besteld! Ik hoorde er zo veel goeds over, dat moest ik gewoon zelf uittesten. En ja hoor, ook ik ben lyrisch!

paula's choice 2 BHA gel_7De Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice zit in een pompflacon van 100 ml. Op deze manier kun je gemakkelijk wat van de gel op je handen pompen. Eén pompje is al voldoende, soms gebruik ik zelfs een half pompje, dus je werkt er zuinig én hygiënisch mee. Erg handig.

paula's choice 2 BHA gel_5De gel is doorzichtig en brengt aan als een fluïde. Hoewel het snel intrekt laat het op mijn huid nog een licht plakkerig en ietwat glanzend laagje achter, waardoor ik de gel liever ‘s avonds voor het slapen gebruik in plaats van overdag. Wil je het toch graag overdag gebruiken dan raad ik aan om een matterende dagcrème te gebruiken zodat de glans een beetje wordt opgeheven. Zelf gebruik ik graag mijn Effaclar+ crème van La Roche-Posay en deze is niet per se matterend, waardoor ik dus alsnog een beetje glim. Vandaar mijn keuze om de 2% BHA gel gewoon in de avond te gebruiken. Gelukkig is één keer per dag ook gewoon voldoende om mijn huid ‘in toom’ te houden.

Bovendien zorgt BHA ervoor dat je huid gevoeliger wordt voor de zon. Gebruik je dit s’ avonds dan maakt het niet zo veel uit, maar gebruik je dit overdag dan moet je je huid beter beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld door een dagcrème met SPF15 of hoger te dragen.

paula's choice 2 BHA gel_4De formule bevat 2% BHA, maar wat is BHA nu eigenlijk? BHA is een afkorting voor bèta hydroxy acid, oftewel betahydroxyzuur in het Nederlands. Een ander woord voor betahydroxyzuur is salicylzuur. BHA is dus in feite hetzelfde als salicylzuur. Salicylzuur is een ingrediënt dat veel voorkomt in huidverzorgingsproducten voor de vette, gecombineerde en onzuivere huid. Het zit bijvoorbeeld ook in mijn Effaclar+ crème van La Roche-Posay. Salicylzuur wordt vandaag de dag in het laboratorium gesynthetiseerd, maar van oorsprong komt salicylzuur uit de natuur. Het stofje komt namelijk uit de bladeren en bast van een wilgenboom.

Willow-01Assyriers gebruikten de bladeren van een wilgenboom al rond 2000 voor Christus voor de behandeling van pijnlijke gewrichten. Er zijn geschriften gevonden dat Egyptenaren rond 1550 voor Christus een wilgenblad brouwsel gebruikten bij pijn en ontstekingen. Ook Hippocrates, een Griekse arts die wordt beschouwd als de grondlegger van de Westerse geneeskunde, was een voorstander van wilgenbast extract. De werkzame stof uit het wilgenbast extract is salicine. Helaas zaten er een paar nadelen aan het wilgenbast extract: het pijnstillende effect is niet zo heel groot, het smaakt hartstikke bitter en het is absoluut niet goed voor de maag.

Pas eeuwen later, in 1829, lukte het de Fransman Henri Leroux om de stof salicine te zuiveren uit het wilgenbast extract. Het pijnstillende effect was uiteraard groter met de zuivere stof, maar het bleef bitter en slecht voor de maag. Men bleef daarom doorspitten naar iets beters. De Italiaan Raffaele Piria ontdekte 10 jaar later dat salicine een soort suikerverbinding was. Door de suikergroep eraf te splitsen maakte hij een nieuwe stof genaamd salicylzuur. Nadat de chemische structuur was ontdekt ging men salicylzuur synthetiseren. Helaas was ook salicylzuur niet optimaal voor inname: het middel smaakt onverdraagbaar zoet en is erg schadelijk voor de maag.

aspirineMen ging daarom op zoek naar chemische variaties van salicylzuur zonder al deze nadelen. Uiteindelijk was het de Fransman Charles Frederic Gerhardt die voor het eerst acetylsalicylzuur synthetiseerde. Toentertijd was de stof onzuiver en instabiel en toonde niemand interesse. Een aantal jaren later in 1897 deed het farmaceutische bedrijf Bayer onderzoek naar betere pijnstillers. Hun medewerker Arthur Eichengrun pakte het werk van Charles Frederic Gerhardt weer op en ontdekte uiteindelijk een vorm van acetylsalicylzuur die zowel stabiel en zuiver was en ook nog eens beter verteerbaar voor de maag. In 1899 kwam het middel in poedervorm (later ook in tabletvorm) op de markt onder de naam Aspirin.

And there you have it. De geboorte van het ouderwetse aspirientje door de eeuwen heen. Vanwege de ontstekingsremmende werking van acetylsalicylzuur moet men op een dag hebben bedacht dat dit middel ook goed is tegen onzuiverheden. Puistjes zijn immers ontstekingen. In skincare geeft men de voorkeur aan salicylzuur in plaats van acetylsalicylzuur. Waarom precies weet ik niet, wellicht is dit makkelijker en voordeliger te synthetiseren en omdat het voor skincare is bedoeld, hoeft het toch niet goed verteerbaar te zijn voor de maag. Salicylzuur dringt de poriën binnen en reinigt en herstelt deze. Op deze manier pakt het onzuiverheden en hardnekkige mee-eters aan. Salicylzuur heeft ook een exfoliërende werking. Het weekt de dode, ruwe huidcellen los op een hele milde manier. Je ziet meteen resultaat. Je huid is gladder, de huidtextuur is verbeterd en ziet er frisser, stralender en egaler uit.

paula's choice 2 BHA gel_2De Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant van Paula’s Choice bevat – zoals de naam al zegt – 2% BHA. Door dit lage percentage is het product geschikt voor dagelijks gebruik. Als je voor het eerst ‘aan de BHA’ gaat kun je het gebruik misschien beter langzaam opbouwen. Begin met 2 tot 3 keer per week. Als je huid goed reageert kan je het uiteindelijk elke dag gebruiken en daarna zelfs twee keer per dag, in de ochtend en in de avond. Omdat mijn huid al gewend was aan BHA ben ik het meteen elke dag gaan gebruiken.

paula's choice 2 BHA gel_3De formule bevat naast 2% BHA geen parfum en kleurstoffen en is aangevuld met anti-oxidanten en verzachtende en kalmerende anti-irriterende werkstoffen. Deze versterken de huid en helpen lichte roodheid en huidirritaties te verminderen. De Skin Perfecting 2% BHA gel is daarom ook geschikt voor de gevoelige huid of voor de huid met rosacea.

Ik ben echt fan van dit product! Persoonlijk vind ik het zuiniger in gebruik dan de pore-refining treatment. Dit was namelijk een soort tonic en je gebruikt dan al snel te veel op je wattenschijfje. Met deze gel doe ik dus veel langer! Het verdeelt gemakkelijk over mijn gezicht en maakt mijn huid superglad en zacht. Puistjes blijven weg.

paula's choice 2 BHA gel_1Omdat de 2% BHA gel erg gericht is op het verwijderen van onzuiverheden en mee-eters zou ik dit product alleen aanraden aan mensen die last hebben van puistjes en acné. Zelf heb ik er momenteel geen last van, maar dat komt doordat ik al langere tijd gebruik maak van salicylzuur. Mijn huid is ‘vrij dik’ en moet in feite elke dag worden geëxfolieerd. Gebeurt dit niet dan ontstaan er onzuiverheden in mijn huid waar een verhoornd laagje overheen komt te liggen, waardoor het mee-etertje in kwestie niet uitgeknepen kan worden. Omdat er geen zuurstof bij komt verkleurt hij niet zwart, maar blijft het een hard, wit bolletje die gewoonweg niet uit te knijpen is; uitknijpen maakt het er alleen maar erger op.

Herken je dit? Dan is de kans groot dat je hetzelfde probleem hebt als ik en kun je je huid opknappen door salicylzuur te gebruiken. In het begin kan je huid wat erger worden omdat de ‘bolletjes’ ineens naar buiten komen doordat het verhoornde laagje dat erover heen lag verdwijnt door het exfoliëren. Op dit moment kun je de mee-eters wel uitknijpen. Na zo’n 2 tot 4 weken merk je al een groot verschil in je huid; minder onzuiverheden en een gladdere, egalere en stralende huid! Salicylzuur is echt mijn redder in nood en mijn huid heeft het elke dag nodig om vrij te blijven van onzuiverheden. Gebruik ik het een week niet dan merk ik dit meteen aan mijn huid!

Mijn dagelijkse skincare producten;

paula's choice 2 BHA gel_6Heb je geen last van onzuiverheden, maar wil je wel graag je huid exfoliëren voor een stralende en egale teint? Dan zou ik kiezen voor producten met AHA in plaats van BHA. Alphahydroxyzuren is een groep van zuren waaronder melkzuur of glycolzuur. Deze zuren zijn goed geschikt voor de droge tot normale huid.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat meer te lezen over het ontstaan van BHA en de goede eigenschappen die het heeft op de huid.

De Skin Perfecting 2% BHA gel van Paula’s Choice zit in een pompflacon van 100 ml en kost €28,90. Het is heel zuinig in gebruik, dus je kunt er lang mee doen. Je koopt dit product – en andere producten met BHA – via www.paulaschoice.nl

Was jij bekend met BHA/Salicylzuur? Zijn producten met deze ingrediënten iets voor jou?

Until next time,
Seren Verbon

Volg:

132 Reacties

 1. Regina
  22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

  Hoi Serena,
  Ik ben ook getint, net als jij. Ik heb een indische vader 😉 Overtuigd dat deze gel iets voor mijn huid kon doen (lichte acne op kin + veel pigmentvlekjes van oude puistjes) heb ik de gel nu 10 dagen in gebruik. Aangezien ik al een paar weken AHA cream van louis Widmer gebruikt heb, ben ik direct begonnen met elke avond smeren. Ik merk nu na een week dat mijn huid rustiger is, echter op mijn kin lijkt het erger dan eerder te zijn allemaal verstopte porien zichtbaar. Is dit normaal? Komt dit na een paar weken verder gebruiken weer goed? Lijkt wel of alle onderhuudse viezigheid nu allemaal tegelijk naar buitenkomt. Please vertel me dat dit een normaal effect is en dat het weer goedkomt ??

 2. Laurie
  4 november 2015 / woensdag, 4 november 2015

  Ha Serena,

  Ik heb een gemengde huid, heb niet echt last van onzuiverheden.
  Wel last van hyperpigementatie. Is de efaclar dan een goede oplossing? Of wat is een beter alternatief?

  Knuffel

 3. Jennifer
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Hoi Serena,

  Ik heb een gecombineerde huid, ik heb een vette t-zone, mijn wangen zijn niet te droog en niet te vet. Ik heb weinig ( eigenlijk nooit) last van puistjes. Kan ik deze product ook gebruiken?

  Alvast bedankt

 4. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Hoi Serena,

  Allereerst ontzettend bedankt voor de tips van Paula’s choice en La Roche Posay! Sinds een paar maanden gebruik ik deze combinatie (ook met de tonic van Effaclar) en het werkt super goed. Ik ben 27 jaar en had nog steeds last van onzuiverheden. Erg vervelend op deze leeftijd.

  Nu is mijn vraag of je ook tips hebt voor een dagcrème met SPF? Gebruik jij die i.p.v. Effaclar Duo+ of als 3e crème daar weer op?

  Liefs,
  Sjoukje

 5. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Hoi Serena,

  Allereerst ontzettend bedankt voor de tips van Paula’s choice en La Roche Posay! Sinds een paar maanden gebruik ik deze combinatie (ook met de tonic van Effaclar) en het werkt super goed. Ik ben 27 jaar en had nog steeds last van onzuiverheden. Erg vervelend op deze leeftijd.

  Nu is mijn vraag of je ook tips hebt voor een dagcrème met SPF? Gebruik jij die i.p.v. Effaclar Duo+ of als 3e crème daar weer op?

  Liefs,
  Sjoukje

 6. Gina
  16 april 2015 / donderdag, 16 april 2015

  Hi!
  Ik zou graag willen weten hoelang jij de Efaclar duo+ gebruikte voordat je resultaat zag? En dezelfde vraag voor Paula.s choice bha.
  Ik heb em namelijk enige tijd geleden ook aangeschaft maar ben er toen mee gestopt omdat mijn acne erger werd. Maar misschien heb ik te snel opgegeven. Ik heb ook een getinte huid.. Alvast bedankt

  • Serena
   Auteur
   16 april 2015 / donderdag, 16 april 2015

   hi Gina, wat vervelend. Je kan best een beetje gevoelig zijn voor salicylzuur, in dat geval zou ik het opbouwen, 3 keer per week (om de dag) of misschien zelfs om de 2 dagen. Ik heb het meteen elke dag gebruikt en zag na 3 weken resultaat. Het wordt eerst iets erger, dat wel.

 7. Mandy
  18 maart 2015 / woensdag, 18 maart 2015

  Ik heb het vandaag besteld! Kan niet wachten tot ik het kan gebruiken.. heb net als jij een onzuivere huid met mee eters en puistjes en onderhuidse bultjes.. Na me zwangerschap heb ik hier heel erg last van gekregen.. Dus ik hoop echt dat dit werkt! Ook een tip 😉 ze zijn nu in de aanbieding!

 8. Suze
  3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

  Hoi Serena,

  Naar aanleiding van je artikel heb ik de gel gekocht. Nu heb ik echter opeens kleine bultjes op mijn voorhoofd, en mijn mee-eters zijn nog steeds niet weg (waar ik het in eerste instantie voor gekocht had). Is dit normaal, dat mijn huid er aan moet wennen, of moet ik toch overstappen op een ander product (misschien dan juist met AHA)? Ik hoor graag van je!

  x

  • Serena
   Auteur
   3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

   hi Suze,
   hoe lang en hoe vaak en op welk tijdstip gebruik je het?

   • Suze
    4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

    Ik gebruik het nu een week, elke avond na het reinigen van mijn gezicht en voor mijn nachtcrème.

    • Serena
     Auteur
     4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

     Gebruik het om de dag en dan nog een weekje doorzetten, kijken of het verdwijnt.
     Als je me daarna weer een update zou kunnen geven onder mn nieuwste blogpost? Dank en succes!
     liefs, Serena.

     • Suze Meijer
      4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

      Ga ik doen! Bedankt voor je reactie!

 9. cindy
  20 februari 2015 / vrijdag, 20 februari 2015

  Top! Ik ben al een tijdje opzoek naar iets dat echt werkt. Ik heb al het een en ander van rituals, de tuinen en clinic gebruikt maar mijn acne blijft terug komen. Meestal heb ik het zo rond me kin. Maar sinds ik kort weer werk heb en veel boven de frituurpan sta. Is me huid ontploft. Me hele hoofd zit onder, langs me slaap en de bekende t-zone.. Ik baal hier enorm van. Kom op ik ben 21.. Ik wil net als vriendinnen nu ook een gezonde huid hebben. Ik heb vandaag een flesje besteld en ik hoop echt dat het hierdoor een stuk minder wordt of het liefste helemaal weg gaat. Zodat ik in de zomer straks ook rond kan lopen zonder een plamuur laag op mn gezicht. Bedankt voor je artikel Serena xx

 10. Simone
  15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

  Hi Serena! Ik heb dit product gisteren binnen gekregen. Ik heb de gel voor het slapen aangebracht. Bij mij bleef deze ook wat plakkerig. Kan ik er daarna mijn dag/nacht crème overheen doen? Of is dat geen goed idee? Of misschien ervoor?

  Groetjes,

  Simone

  • Serena
   Auteur
   15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

   hi Simone, dat kan, en dat zou ik dan erna doen. Succes! liefs, Serena

   • Simone
    15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

    Dank je wel voor je antwoord! Heel fijn. Ik heb een matterende speciaal voor de vette huid.

 11. Jolien
  4 februari 2015 / woensdag, 4 februari 2015

  Hoe lang doe je ongeveer met dit product wanneer het elke dag gebruikt wordt? Ik kan niet echt een schatting doen bij het woord ‘lang’.

  • Serena
   Auteur
   4 februari 2015 / woensdag, 4 februari 2015

   hi Jolien,
   ik kan ook alleen zeggen dat het zuinig in gebruik is (ik gebruik het pas een maand) maar in de comments las ik dat er iemand is die er al ruim een jaar mee doet en nog steeds niet op is. Hopelijk schept dit een duidelijker beeld. liefs, Serena.

   • Jolien
    5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

    Oke, dat is wel een fijne indicatie.
    Dankjewel voor je antwoord! 🙂
    X

 12. Rianne
  2 februari 2015 / maandag, 2 februari 2015

  Heel leuk en interessant dat stukje geschiedenis erbij.

 13. Esmee
  2 februari 2015 / maandag, 2 februari 2015

  Iemand enig idee of het een probleem is als je dit product gebruikt i.c.m. Producten die benzoyl peroxide en AHA bevatten?

  Klinkt echt als een wondermiddel!

 14. 1 februari 2015 / zondag, 1 februari 2015

  Ik heb eerder een droge huid en nooit puistjes maar ik vond dit artikel wel weer heel interessant om te lezen.

 15. Jolien
  31 januari 2015 / zaterdag, 31 januari 2015

  Ik vind je verdiepende artikelen zoals deze altijd leuk om te lezen. Je onderscheidt je echt van andere blogs hiermee. Ik heb in mijn gezicht geen last van dit probleem, maar wel iets wat er op lijkt op de rest van mijn lijf. Ik heb behoorlijk ernstige keratosis pilaris en heb overal pukkels en ingegroeide haartjes. Zijn er ook producten voor het lichaam met dergelijke ingrediënten?

 16. Flower
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Serena, jij verdient echt een pluim.
  Dit is de reden waarom ik steeds weer terug kom op beautylab.nl.
  De manier van schrijven onderscheid jou van andere Nederlandse Bloggers.

  Dit artikel is zo duidelijk en interessant, terwijl ik er eigenlijk niets aan heb gezien ik een superdroge T-zone en felletjes heb (superlelijk wanneer ik foundation aanbreng). Heeft paula’s choice hier iets voor?

  Keep on doing the good job meid!

  Liefs Flower ..

 17. Noor
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Hier een stille lezer.
  Ik heb er vaker over gelezen inderdaad, ook op LiveLifeGorgeous.
  Vaker getwijfeld om het te bestellen, maar ik bleef het zonde van mijn geld als student vinden en bleef denken in termen van hoe veel fijne kledingstukken dat konden zijn of andere leuke dingen.
  Echter, mijn huid is nu zo slecht eraan toe dat ik mij minder een stuk minder zeker voel, zelfs met foundation op. Zonder foundation ga ik dan ook echt niet de deur uit.
  Rode bulten, soms meerdere onderhuidse puisten op mijn kaak, mee-eters, roodheid.
  Vroeger dacht ik altijd dat rond mijn twintigste mijn hormonen rustiger zouden worden en daarbij mijn huid ook. Nu ben ik twintig, heeft de pil al wel wat positieve invloed gehad, maar ik kan totaal niet spreken van ”het onder controle hebben”.
  Ik heb besloten dat ik de investering moet maken aangezien het invloed kan hebben op mijn zelfverzekerdheid en omdat het blijkbaar lang schijnt mee te gaan.
  Ik heb het dus net besteld. Ik hoop dat de bestelling snel binnenkomt, ik rustig het kan inbouwen in mijn routine en ik snel weer met een minder lelijke huid rondloop.
  Bedankt voor je duidelijke artikel.

  • Marielle
   30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

   Het zou ook een voedingsintolerantie kunnen zijn.

   • Marielle
    30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

    Ik had ook acne en had echt alles geprobeerd ook de producten van Paula’s Choice en Uncover van Dr jetske Ultee en zelfs deze hielpen niet. Wat blijkt nu ik verdraag geen melkproducten en heb sinds ik met mijn pil ben gestopt erg veel last van mijn hormonen. Toen ik met melkproducten stopte werd het ongeveer de helft minder mijn acne maar het bleef wel. Een paar weken geleden zag ik dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=19qSsUI79Ro
    en ging ik ook meer lezen over vlees: http://www.warenwelenwee.nl/vlees_ziekten.html
    http://home.scarlet.be/~tsc69470/ongezond.htm
    http://www.vandaag.be/binnenland/60469_-vlees-zit-weer-even-vol-hormonen-als-in-tijd-van-van-noppen.html

    En zo weet ik dat wanneer ik bijna geen vlees meer eet mijn acne ook verdwijnt want de grote boosdoener van mijn hormonale acne is vooral vlees. Denk er aan om volledig te stoppen met vlees. Als je dit ook denkt dan moet je een Multi vitamine nemen, vitamine b12 (deze vooral!) en aminozuren L-carnitine en taurine (deze zitten alleen in vlees en als je dit niet neemt zal je spiermassa gaan verliezen). Wat ook helpt om je hormonen in balans te krijgen is maca poeder nemen.

    • Noor
     31 januari 2015 / zaterdag, 31 januari 2015

     Ik eet / drink bijna geen zuivel en ik ben al mijn hele leven pescetariër.
     Ik zou niet weten wat voor voedselintolerantie het verder zou kunnen zijn, Mariëlle.

     • Marielle
      11 februari 2015 / woensdag, 11 februari 2015

      Bijna geen zuivel kan ook voor acne zorgen. Vorige week “bijna geen zuivel” gegeten en gedronken en ik sta weer onder de acnebulten op mijn kaken. Ik had 1 plakje kaas gegeten, een koekje en is gebakken ik boter (vader had dit gedaan) op een week is dit echt heel weinig aan zuivel maar sta weer helemaal onder de bulten. Je kan pas weten of zuivel vrij eten helpt als je echt alles gaat vermijden maar dan ook echt alles en alle ingrediëntenlijsten na lezen van voedingswaren.

  • Leonie
   1 februari 2015 / zondag, 1 februari 2015

   Ik ben 26 en liep ook al tijden rond met grote ontstekingen rond mijn kaaklijn. Na verschillende cremes en pilletjes van de huisarts ben ik uiteindelijk naar de dermatoloog gegaan. Deze vertelde dat het (bij mij) in mijn genen zit (vader en zusje hadden het ook), tevens heeft het ook vaak te maken met hormonen. Hij heeft mij medicijnen voorgeschreven waardoor het uiteindelijk over is gegaan. Ik heb 6 maanden Roaccutaine geslikt en daarna heb ik nergens meer last van gehad. Misschien een tip om even langs de huisarts / dermatoloog te gaan!

 18. Chantal
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  hi Serena!

  Ik ben een tijdje terug begonnen met de micro delivery peel van Philosophy. Ik heb niet die witte bolletjes onder mijn huid, maar ik heb wel vrij vaak puisten en mee-eters. Zou de BHA-gel voor mij geschikt zijn? Of kan ik beter de AHA-crèmes gebruiken?
  En kan dat in combi met de mdp?

  • Geke
   30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

   Zowel BHA als AHA exfoliëren (dus peelen). Wil je dan ook nog die mdp gebruiken, dan lijkt me dat wat teveel van het goede voor je huid.

   AHA is goed tegen rimpeltjes en voor een mooie, zachte huid in het algemeen en BHA opent daarnaast de poriën dus is beter voor je als je last hebt van oneffenheden.

   • Chantal
    31 januari 2015 / zaterdag, 31 januari 2015

    Dankjewel voor de reactie! Ik zal de mdp leegmaken en zien hoe het dan met mijn huid is (ik gebruik het nu 4 weken). Misschien dat ik dan alsnog naar de BHA ga 🙂

 19. Elske
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Ik denk dat ik ook een beetje heb wat jij beschrijft, maar dan krab ik er meestal aan en dan knijp ik het alsnog uit waardoor ik wondjes krijg… super slecht! misschien toch maar eens dit proberen en leren van mijn gezicht af te blijven, haha!

  Erg leuke geschiedenisles trouwens! super!

 20. Leyla
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  is dit artikel eigenlijk gesponsord? Kan me herinneren dat je dat een tijdje geleden met die toner van PC wel had. Dat vind ik wel erg jammer, want je kan salicylzuur ook gewoon bij de apotheek halen en die heeft 5 procent salicylzuur en waarom nooit iets over vitamine a zuur creme (excuus als ik dit gemist heb), met jouw achtergrond zou je moeten weten dat dit ontzettend effectief (en goedkoop) is.

  • Flower
   30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

   Als het goed is geeft serena dit altijd aan wanneer een post is gesponsord. Dus ik denk dat zij dit product zelf heeft gekocht, omdat ze het goed bij zichzelf vindt passen.

   • Leyla
    31 januari 2015 / zaterdag, 31 januari 2015

    Het heeft natuurlijk wel overlap, want een tijdje geleden was ze helemaal happy met die toner van PC en vervolgens kwam er een gesponsorde post over dat product waardoor ik het idee krijg dat ze een contract is aangegaan met PC want waarom geen alternatieven benoemen, waarom niks over de goedkope variant bij de apotheek? Overigens staan er niet zulke positieve reviews over dit product op de site van PC en vond m zelf ook niet fijn in gebruik (vies plakkerig gevoel). Ik snap best dat een blogger op deze manier aan inkomsten komt maar ik twijfel wel aan de geloofwaardigheid op deze manier wat ik erg jammer vind.

    • Malu
     4 februari 2015 / woensdag, 4 februari 2015

     Ik dacht dat vitamine A zuur cremes alleen op recept te verkrijgen zijn bij de apotheek? En is 5% salicylzuur niet een beetje heftig?

 21. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Klinkt als een goed en effectief product, welke door veel mensen gebruikt zal kunnen worden (mij inclusief)!

 22. Lisanne thoma
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Leuk artikel :), vooral de inleiding. Echt super interessant. Ik (als verpleegkundige) wist niet eens dat aspirine zo tot stand is gekomen. Dus super handig om dit zo op een leuke manier te leren.
  Tis dat ik niet zo weg ben van edta maar verder wordt ik vrolijk van dit product

 23. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Wat een goed artikel! Ik vind het altijd leuk om wat meer de achtergrond van ingrediënten en producten te weten te komen.

 24. Bea
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Interessant artikel, Serena! Je ziet echt dat je hier opzoekingswerk voor verricht hebt en dat je er tijd in hebt gestoken, heel professioneel :-)!
  Ik heb eens een staaltje exfoliant aangevraagd bij Jetske Ultee (op haar site vermeldt ze ook Paula’s choice als iets goedkoper alternatief voor haar eigen lijn), maar ik heb het niet regelmatig genoeg gebruikt om er een conclusie uit te kunnen trekken. Het maakte mijn huid wel lekker zacht, maar de dagcrème die er bij zat, was iets te rijk voor mijn huid (denk ik), dus het was moeilijk in te schatten.

 25. martine
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Hoi serena,
  Wat een goed artikel ! zelf heb ik al jaaaren last van (onderhuidste) puistjes en mee eters. wat bij mij ontzetten hielp was de diane35 pil. Waar ik ook alweer lang van af ben omdat ik er ook erg van aan kwam.

  Maar mijn vraag is, nu zit ik mrt veel (rode) littekens en plekjes in mijn gezicht l. Heeft paulas choice hier ook iets voor?

  Hoor graag van je !

 26. Demi
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Ik vind zulke artikels super interessant, fijn dat er ook veel achtergrondinformatie gegeven wordt!

 27. suus
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Klinkt goed! Maar ik krijg momenteel een kuur van een aantal peelings en ik heb al een aha gel voor s’ avonds dus ik denk dat dit een beetje teveel van het goede wordt, haha.

 28. Anne
  30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Ja ik gebruik dit elke dag door een review van LiveLifeGorgeous! Vind het ook echt fantastisch spul!

 29. 30 januari 2015 / vrijdag, 30 januari 2015

  Jaaaa! Mijn favoriet! Ik gebruik dit al jaren en het heeft me van mijn acne af geholpen. Ik gebruik dit op mijn kin en een AHA op de rest van m’n gezicht.

 30. maaitea
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  ik hou van je lab achtergrond! Je uitleg is zo duidelijk!

 31. Ger
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Dit soort artikelen vind ik echt geweldig om te lezen. Ik heb zelf weinig last van onzuiverheden gelukkig. Ik scrub twee keer per week. Maar ik zou het zeker eens met een exfoliant waar bha of aha inzit willen uitproberen.

 32. Manon
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  You got me. Ik heb ‘m zojuist besteld, want ik heb precies hetzelfde als wat jij beschrijft. Puistjes die niet ‘door willen breken’ en zelfs niet uitgeknepen kunnen worden. Het lijkt inderdaad zelfs alsof ze een soort van ‘ondergronds’ zitten, bizar. Ik heb nog wel een vraagje: op m’n schouderbladen heb ik sinds kort ook regelmatig puistjes. Ik ben 21, heb het tijdens m’n pubertijd nooit gehad. Supervreemd! Het lijken ook meer jeugdpuistjes dan de plekken die ik nu op m’n gezicht heb. Weet je misschien een verklaring hiervoor? En denk je dat ik de crème hier ook op kan smeren?

 33. Chantal
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Hoi!

  Mijn complimenten voor de kwaliteit van deze review.
  Eindelijk iemand die ook last heeft van die onderhuidse mee-eters.
  Ze zijn inderdaad niet weg te krijgen, wat ik ook doe, continue op google gekeken maar werd ook niet echt duidelijk uitgelegd.
  Blijkbaar toch ook wat jij zegt door een dikke huid verhoornd die laag waardoor je het ook niet kan uitknijpen. (wat bovendien natuurlijk ook niet goed voor je huid)
  Ik gebruik nu van de tuinen tea tree dag en nachtverzorging.
  Maar als deze op is ga ik waarschijnlijk deze gebruiken.
  Als het helpt is het zeker een uitkomst!

  Groetjes Chantal.

 34. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Wat interessant om te lezen over Salicylzuur. Ik heb dus precies wat jij omschrijft en krijg je maar niet weg (zit er echt al maanden), heb alles al geprobeerd. Wel een hele fijne tip dus die je meegeeft. Toch maar eens kijken of dat voor mij werkt hihi 😉

 35. Kayleigh
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Ik was al een tijdje aan het denken om ook Paula’s Choice producten te proberen. Maar nu helemaal! Vooral omdat ik laatst ben begonnen met het gebruiken van La Roche-Possay Effaclar creme aan de hand van jouw ervaring en het bevalt mij zoo goed!

  Dus dat smaakt naar meer haha, ben nu ook erg benieuwd naar die scrub van Lancaster, komt hier nog een review van? Wat gebruik je trouwens verder om je huid te reinigen? En gebruik je ook nog een serum?

 36. Roos
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  heej Serena,

  Goed en fijn artikel. Ik vind het leuk dat je het informatieve stuk erbij vermeld, het is ook is leuk inderdaad om te weten waar bepaalde stoffen vandaan komen en wat de gehele werking is. Ik ben benieuwd naar het product, ik namelijk ook snel een vette huis met vele onzuiverheden. Binnenkort maar is uitproberen!

  Groet Roos

 37. 29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Goed Om ff te bewaren, twijfel namelijk al een tijdje over dit merk. Hoor veel goede maar ook minder goede verhalen..

 38. katrien
  29 januari 2015 / donderdag, 29 januari 2015

  Aha, je hebt het toch gekocht. Ik wachtte er al op, na je ‘tonic’ hiervan. Ik heb intussen mijn vierde flesje binnen, ik gebruik dit trouw elke avond. Dit al 2.5 jaar lang 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *