Exfoliëren met Paula’s Choice

Zoals jullie vorig jaar in mijn skincare routine hebben kunnen zien ben ik fan van de Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA uit de Resist-lijn van Paula’s Choice. BHA staat voor beta hydroxy acid en heeft een exfoliërende werking. Naast BHA’s kun je ook exfoliëren met AHA’s oftewel alpha hydroxy acids. Maar welk effect hebben exfolianten op de huid en wat is het verschil tussen AHA en BHA exfolianten? En zijn exfolianten voor elk huidtype geschikt en hoe gebruik je het? Zijn exfolianten hét wondermiddel bij uitstek tegen rimpels, of is dat een mythe?

In het RTL-programma Lifestyle Xperience Plus wordt er antwoord gegeven op alle vragen rondom exfolianten;

Hieronder nog even de feiten op een rijtje;

Wat zijn exfolianten?
Exfolianten weken de dode, ruwe huidcellen los waardoor je huid er frisser, jonger en stralender uit komt te zien. Exfolianten doen dit op een hele milde manier, er komt dus geen gescrub aan te pas.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-07Welk effect hebben exfolianten op de huid?
Onderzoek toont aan dat zowel exfolianten met AHA als met BHA het huidoppervlak gladder maken, de huidtextuur verbeteren, effectief zijn tegen huidveroudering en zorgen voor een frisse, stralende en egalere teint. Je ziet vrijwel direct resultaat!

Zijn exfolianten voor iedereen geschikt?
Omdat exfolianten zo mild zijn voor de huid is het erg geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid, maar ook mensen met acne hebben er baat bij.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-04Wat is het verschil tussen AHA en BHA exfolianten?
Producten met AHA bevatten meestal glycolzuur of melkzuur en zijn het beste voor een normale tot droge of een door de zon beschadigde huid. Producten met BHA bevatten salicylzuur en dringen de poriën binnen en reinigen en herstellen die. Een BHA product is dus een aanrader voor een huid met acné en mee-eters.

Hoe gebruik je exfolianten?
Het gebruik van exfolianten kun je het beste langzaam opbouwen. Begin met 2 tot 3 keer per week. Als je huid goed reageert kan je het uiteindelijk elke dag ‘s ochtends en ‘s avonds aanbrengen nadat je je huid gereinigd hebt. ‘s Avonds breng je er een nachtcrème over aan en overdag bescherm je je ‘nieuwe’ huid tegen de zon met een product met zonnefilter van minimaal SPF 15.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-12Zijn exfolianten een wondermiddel tegen rimpels?
Was het maar waar! In de wereld van de huidverzorging bestaat er helaas geen uniek ingrediënt of magische formule waarmee je rimpels kunt wegtoveren als sneeuw voor de zon. Laat je dus niet verleiden door marketingtrucs. Het gaat juist om de combinatie van goede ingrediënten in een product en de juiste combinatie van de producten die je gebruikt. Daar heeft je huid baat bij.

Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment BHA-09Ben je overtuigd door de goede werking van exfolianten? Als je een gecombineerde tot vette huid hebt met acné en mee-eters dan kan ik je de Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA uit de Resist-lijn van Paula’s Choice aanraden. Ik gebruik dit product zelf ook met positief resultaat. Ook over de andere producten van Paula’s Choice met BHA’s hoor ik positieve verhalen. Heb je een droge tot normale huid en wil je je huidtextuur verbeteren en je teint egaler en stralender maken? Kijk dan eens naar producten met AHA’s. Klik hier om alle soorten exfolianten te bekijken van Paula’s Choice.

– dit is een gesponsorde post.


Zijn jullie bekend met de producten van Paula’s Choice? En exfoliëer jij je huid op dagelijkse of wekelijkse basis, of heb je het nog nooit gedaan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

36 Reacties

 1. 3 augustus 2015 / maandag, 3 augustus 2015

  Ik gebruik de RESIST 10% AHA WEEKLY TREATMENT van Paula’s Choice en ik ben er erg over te spreken. Heeft mijn huidstructuur echt een stuk fijner gemaakt. In de zomer gebruik ik het overigens niet omdat het de kans op pigmentvlekken aanzienlijk vergroot.

 2. Francien
  8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Sinds twee weken heb ik de hele resist lijn van Paula’s Choice aangeschaft,
  Ik kan niet meer zeggen dan geweldig! Mijn huid ziet er nu al super uit.
  Ik gebruik de 5% AHA elke dag en 1x in de week de 10% AHA en je ziet echt een groot verschil zelfs mijn couperose is een stuk minder geworden.
  Daar kunnen echt geen producten van Etos of Kruidvat tegenop!!!

 3. Angela
  7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Paula’s Choice is O.K., Ik vind de reviews niet echt betrouwbaar omdat ze altijd hun eigen producten aanprijzen. Daarnaast.. zijn ze erg duur, dan zoek ik liever wat langer tussen de muren van de Kruidvat en Etos naar de juiste producten.
  Het enige product wat ik dan eventueel zou overwegen, is inderdaad de 2% BHA lotion.

 4. Maaike S
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Mag je dit wel gebruiken als je ook één keer per week de micro delivery peel gebruikt?

 5. Debbie
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Lijkt me echt een goed product! Jammer dat de verzendingskosten naar België vrij hoog zijn 🙁

 6. Anne G.
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  I LOVE Paula’s Choice. Ik kijk altijd met veel plezier en interesse hun live-chats (die zijn te volgen op Youtube op de Amerikaanse PC youtube kanaal). Ik heb een hele lastige huid die last heeft van rosacea acne. Dit zijn bultjes die lijken op acne maar het niet zijn en dus ook niet reageren op typische anti-acne producten. Door Paula ben ik een stuk wijzer geworden over mijn huid type en kan ik het veel beter onder controle houden. Ik heb nog niet het resultaat dat ik wil, maar ik heb wel producten met parfum, essentiele olieen (bijv. Citrus, lavendel, cinnamon) en andere bewezen irriterende ingredienten de deur gewezen.

 7. Zaz
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Ik heb de bha 2% gel van Paula’s Choice. Na een paar weekjes verdwenen de meeste onderhuidse bultjes op mijn wangen/kaken/kin! Er zit nog wel wat maar echt veel minder! Bij m’n neus en kin zitten ook wat mee-eters, dat lijkt wat moeilijker en langzamer weg te gaan dan de bultjes maar zie wel wat verbetering. Ook zijn ze makkelijker te verwijderen (dat geldt voor alle bultjes, puistjes etc). Als ik het elke dag gebruik merk ik wel dat het wat uitdroogt en ook is het beter om het alleen op de probleem plekken aan te brengen want anders krijg ik ook droge plekjes. Kortom het is een product dat echt werkt! Zeker wel het geld waard en je doet er lang mee.

 8. Marleen m
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik heb vorig jaar de hele
  Lijn aangeschaft de gel, tonic, facewash, een serum, crème en (het super fijne) masker. Ik had veel last van acne en onderhuidse ontstekingen op mijn kaaklijn en slapen. Dit is nu zo goed als verdwenen! Leuk dat ik er nu een keer een artikel over lees! Tegenwoordig gebruik ik alleen nog de facewash en de gel en af en toe het masker. Vond het anders wel erg prijzig allemaal

  • Elien
   21 januari 2015 / woensdag, 21 januari 2015

   Marleen, mag ik vragen welke productlijnen (vooral het masker) je van PC gebruikt? Ik heb zelf ook last van acné en onderhuidse ontstekingen en gebruik al de 2% BHA gel en een Spot treatment maar wil meer producten van PC gaan proberen. Er is echter zoveel keus dat ik niet goed weet welke producten ik moet kiezen. Ik hoop dat je dit leest en alvast bedankt! 🙂

 9. Elise
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik gebruik vaak exfolianten, en het werkt geweldig. Ik heb een serum van Olaz waar ook een hoge concentratie AHA in zit, en dan heb ik ook de 2% salicylzuur in vloeibare vorm. Ik raad echter wel aan om het echt langzaam op te bouwen, als je te enthousiast bent dan wordt je huid vuurrood en begint het te jeuken als een gek. Ook zou ik het zelf niet overdag gebruiken ivm zonnestraling. Je moet echt wel een flinke laag SPF op smeren als je exfolianten overdag gebruikt.

 10. Jeanine
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik zou dit product zeker willen proberen, het lijkt me een fijn product! Ik had nog nooit gehoord van exfoliëren, haha! Wat is de prijs van het product en waar zou ik het kunnen kopen?

  • Elise
   5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

   Bij de site van paula’s choice kan je testers kopen, van verschillende exfolianten, in verschillende sterktes en met verschillende texturen (gel, liquid, etc.) Met die zakjes kan je echt wel een aantal keer doen. (zet wel je adblock uit op de site anders is het mogelijk dat je de optie voor een tester aan te kopen niet ziet)

 11. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Wauw, superinteressant! Ik had hier nog nooit van gehoord! X

 12. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Hmm dit lijkt me een fijn product. Mijn huid mag wel wat egaler en met minder van die hele kleine bultjes.

 13. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik gebruik zelf de BHA gel van Paula’s Choice. Zo’n fijn spul!

 14. Corinne
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik gebruik de 8% AHA gel van Paula’s choice sinds 2 maanden. Ben hier ook zo blij mee! Ik zag na het eerste gebruik al resultaat. Een gladdere huid met fijnere poriën en een stralendere teint. Lijkt inderdaad wel een wondermiddel.

 15. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik exfolieer mijn huis zo’n 1 tot 2 keer per week en ik merk dat mijn huid daar heel goed op reageert en ik erg tevreden ben hoe mijn gezicht er uit ziet, veel minder onzuiverheden. Ik ken deze lotions van Paula’s Choice persoonlijk nog niet, maar hoop daar snel verandering in te kunnen aanbrengen. xxx Lucinda

 16. Manouk
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik gebruik de 2% BHA lotion van paula’s choice en ben er erg tevreden over! Mijn huid is nog verre van perfect maar ik merk toch echt duidelijk verschil met alle andere crèmes die ik heb gebruikt

 17. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Super handig! Ik wil zeker beginnen met exfolieren!

 18. Nicky
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  hoi Serena, ik heb zelden last van puistjes maar heb wel regelmatig onzuiverheden. Mee-eters maar vooral veel ‘graankorrels’ (volgens mij heb jij die term eens gebruikt of vergis ik me? Je weet vast wel wat ik bedoel, die onderhuidse bultjes). Ik heb er zo permanent rond mijn mond en op mijn kin en voorhoofd. Ik heb op zich weinig reden tot klagen maar die dingen steken mijn ogen uit! Ik scrub minimaal 2x per week maar ze gaan maar niet weg. Ook knijpen helpt niet (en ik weet dat dat eigenlijk ook niet mag maar… Je kent dat wel, op een bepaald moment heb je er genoeg van en voor je het weet sta je gekke poses aan te nemen in de spiegel) denk je dat hiervoor exfolianten beter zouden werken?

  • Nicky
   5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

   Volgens mij bedoel je gerstekorrels. Daar moet je inderdaad niet zelf niet aan gaan zitten pulken! Je kan het beste even naar een schoonheidsspecialiste gaan en ze door haar laten verwijderen. Anders is de kans groot dat je er littekens aan overhoudt. Succes ermee!

  • sanne
   5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

   Hoi!
   Ik heb zelf ook last van die vervelende onderhuidse bultjes die niet echt pukkeltjes zijn maar desalnietemin erg irritant! Mijn huidtherapeut heeft me verteld dat dit vooral komt door de hormonen helaas. Jij zegt dat je ze ook vooral rondom je mond hebt. Dat is vaak de plaats waar ze verschijnen. Je kunt dit verhelpen door of geduld te hebben of naar een huidverbeteringssalon te gaan die jouw tabletten kunnen voorschrijven. Deze tabletten kunnen de lever (daar komt het vandaan) een handje helpen zodat deze schoner wordt en er minder van die huidskleurige bultjes op je gezicht te zien zijn! Ik hoop dat ik je hier mee iets geholpen heb. Uiteraard is een exfoliant goed voor je gemengde huid. Maar pakt niet de kern van het probleem aan 😉

 19. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik was er nog niet bekend mee. Lijkt me een fijn product!

  x

 20. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Lijkt me super fijn! Hoor er super goede dingen over! Misschien maar eens proberen! Leuk artikel Serena! Liefs

 21. Lynn
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Hoi Serena, ik heb wat ervaringen; goede ervaringen 🙂

  Ik heb eerst de glycolzuur 10% van Meditopics gebruikt en was hier erg tevreden over. Ik zag mn gezicht na 1x gebruik al meteen wat gladder worden en het helpt ook goed om puistje en dergelijke weg te houden. Het lijkt wel n wonderproduct!

  Omdat Paula Begoun iets goedkoper is ben ik na die tube op de salicylzuur (bha) creme overgestapt. En ook omdat BHA beter schijnt te werken bij n vette huid dan AHA. Echter, ik vind de creme zelf vrij vet, ik vond de gel van meditopics fijner. Daarnaast heb ik het idee dat de BHA wat minder goed werkt. Mn gezicht heeft nu meer onzuiverheden dan voorheen. Al is het nog steeds n wereld van verschil met toen ik producten van Dove, Nivea etc gebruikte.

  Ik denk dat mijn volgende flesje weer n gel AHA wordt, maar wel van Paula Begoun want haar flesjes hebben pompjes zodat er geen zuurstof bij de gel komt.

  Ik kan verder iedereen de zonnebrand creme van Jetske Ultee aanraden voor haar stichting Sunwiser. Deze heeft spf 30 en is geschikt voor je gezicht. Het is n grote fles voor maar 12.50, veel goedkoper dan n normale dag creme. Er zit alsnog niacinamide in, dan wel niet zoveel als bij haar echte dagcreme maar die is heeeeel erg duur.

  Je kan trouwens ook door n huidtherapeut een peeling laten doen met een sterkere concentratie. Ik zou t alleen doen als t wordt vergoed door je aanvullende verzekering, anders gewoon lekker zelf met n lage concentratie smeren.

  Dit is n grappig (nouja, eigenlijk sneu) artikel over mensen die er veel te ver mee zijn gegaan, met huid beschadiging als gevolg. http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2133583/The-facials-ruin-skin-They-promise-leave-looking-peachy–expensive-anti-ageing-facials-wreck-looks.html

 22. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Wat een interessant artikel!

 23. Anouk
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik gebruik zelf al bijna een jaar de skin perfecting BHA 2% gel. Heeft mijn acné huid zeker gladder gemaakt. Onzuiverheden en puistjes verdwijnen ook sneller. Voor mensen die het aan de dure kant vinden, ik heb met één verpakking bijna 8 maanden gedaan (dagelijks 1x)..

 24. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Dit lijkt me echt een heel fijn product! Ik hoop dat het helpt tegen de acne op mijn kin en zwarte puntjes op mijn neus, want dat wil ik echt graag weg hebben.

  • Anne G.
   6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

   Je kan advies vragen van hun klantenservice. Deze is vaak online op de chat op hun website. Je kan ze natuurlijk ook mailen of bellen 🙂 ze zijn zeer behulpzaam!

 25. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik ben nog steeds heel benieuwd naar producten van dit merk! Misschien moet ik toch maar eens wat kopen.

 26. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik heb zo’n AHA gel van dit merk. Die werkt ook super!

 27. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Nu is mijn huid vrij goed, maar wanneer hij weer vetter/onrustiger wordt zal ik hier zeker naar kijken. Ik vind het namelijk wel aan de prijs voor een student 😉

 28. 5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Zelf wacht ik eigenlijk nog op een goede, niet al te dure exfoliant. Ik ben zeker overtuigd dat exfolianten heel veel voor je huid kunnen doen, maar om nou meteen 20 euro voor één zo’n flesje neer te leggen… Ik ben nog maar een studentje 🙂 Maar het lijkt me zeker fijn om het eens uit te proberen!

  • Mara
   5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

   Ik gebruik de BHA-gel van Paula al zeker een maand of 4 en er is nu een kwart uit. Dus als je het zo bekijkt is het voor ons studenten ook best te doen!
   In ieder geval ben ik er erg blij mee, mijn huid knapt er ontzettend van op 🙂

   • Lynn
    5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

    Hoi Anniek,

    De exfolianten zijn inderdaad vrij prijzig, maar zoals Mara al zegt je doet er echt heel lang mij. Ik gebruik ong. n half pompje van de BHA creme per keer (een keer per dag is voldoende), dus je kan er zeker wel n jaar mee doen. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar voor 25 euro ben je denk ik wel n jaar zoet met n heel effectieve creme itt tot veel wat bij de gewone drogist verkocht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *