Eyefi Mobi SD kaart review

Als jullie de video ‘What I got for Christmas‘ hebben gezien dan heb je dit oranje SD kaartje vast wel voorbij zien komen; de Eyefi Mobi. Een SD kaartje met wifi, waardoor je je foto’s direct vanaf je camera via een app op je smartphone zet. Whut?! Is that even possible? Yes sirs and madams, it is.

eyefi mobi sd kaart_03Tegenwoordig is de kwaliteit van telefooncamera’s behoorlijk goed, maar een foto gemaakt met mijn iPhone is bij lange na niet zo prachtig als een foto gemaakt met mijn Canon spiegelreflex camera, laten we eerlijk zijn. Dat mooie scherpte-diepte effect van een 50mm/1:1.4 Canon lens is gewoonweg onmogelijk met je smartphone.

Gelukkig kan ik nu de prachtigste foto’s maken met mijn spiegelreflex camera, deze verschijnen vervolgens meteen op mijn telefoon en kan ik direct delen via social media. Het extra stapje van foto’s inladen op mijn laptop en ze vervolgens naar mijn telefoon sturen is hiermee verleden tijd. In één woord: ideaal.

eyefi mobi sd kaart_04 eyefi mobi sd kaart_05De installatie van de Eyefi Mobi SD kaart is supersimpel. Open je camera, druk de SD kaart erin en voila, je bent klaar. Vervolgens ga je via menu instellingen naar ‘Eye-Fi instellingen’ en zet je Eye-Fi trans. op ‘aan’.

eyefi mobi sd kaart_07Als je de camera aan laat staan zie je naast de batterij een wifi-icoontje verschijnen, zodat je weet dat je camera verbinding maakt. Je camera moet aan blijven staan om verbinding te maken met je telefoon en om de gemaakte foto’s in de app te kunnen inladen.

app en wifi eyefiOp je tablet of smartphone download je vervolgens de Eyefi app, momenteel alleen beschikbaar voor iOS en Android. Na installatie vul je de unieke code van de geheugenkaart in die op het plastic hoesje staat. Op een Android-toestel gebeurt vervolgens alles helemaal automatisch, maar op een iPhone of iPad wordt een netwerkcertificaat geïnstalleerd.

De Eyefi Mobi SD kaart maakt gebruik van wifi. Niet van bestaande wifi-netwerken, maar het kaartje maakt zelf een eigen netwerk aan. Je iPhone of tablet moet je daarom eerst handmatig met dat netwerk verbinden voordat je gemaakte foto’s kunt binnenhalen in je app.

Met Android apparaten gaat het nét iets makkelijker. Zodra de kaart in de camera merkt dat er nieuwe foto’s zijn, wordt er automatisch overgeschakeld naar het Eyefi Mobi netwerk. Zodra de foto’s in de app zijn ingeladen schakelt het netwerk weer automatisch terug naar het eerdere netwerk.

eyefi appDe foto’s die zijn ingeladen in de app kun je een klein beetje bewerken (rechtmaken en bijsnijden) en vervolgens taggen, in een album zetten of opslaan op je telefoon.

eyfi instagramHierna kun je de foto’s eventueel nog meer bewerken via speciale fotobewerkings-apps of meteen delen via social media.

eyefi mobi sd kaart_02Het hele proces is behoorlijk makkelijk. Echt, een kind kan de was doen. Ik ben zo’n persoon die vrij ongeduldig wordt als iets niet meteen lukt, maar bij de Eyefi Mobi kreeg ik geen enkele moordneiging of woedeuitbarsting. Alles is helemaal zen. Meer dan zen zelfs, want met de Eyefi Mobi SD kaart bespaar ik tijd en moeite met het inladen van foto’s op mijn laptop die ik vervolgens weer naar mezelf mail zodat ze op mijn telefoon staan. Deze extra twee stappen zijn in één klap overbodig geworden met dit handige, oranje kaartje.

Zeker op vakantie lijkt het me een verademing om direct foto’s van mijn camera naar mijn smartphone in te laden en te posten op social media, zonder dat ik daarvoor terug hoef naar mijn hotelkamer met laptop. Wat een vernuftig dingetje is die Eyefi Mobi SD kaart toch!

eyefi mobi sd kaart_01De Eye-Fi Mobi is in drie groottes verkrijgbaar: 8GB (prijs €42), 16GB (prijs €62) en 32GB (prijs €82). Een stukje duurder dan ‘normale’ SD kaartjes, maar goed, dan heb je ook een SD kaart met een eigen wifi netwerk en bijbehorende app. Je betaalt gewoon extra voor deze mogelijkheid, dat vind ik niet meer dan normaal.

Al met al ben ik zeer te spreken over de Eyefi Mobi SD kaart. Lekker gebruiksvriendelijk, werkt perfect (al werkt hij op Android nóg beter en makkelijker dan op een iPhone) en het is echt een uitkomst voor fotografieliefhebbers en social media enthousiastelingen. Op deze manier is het delen van mooie foto’s nog gemakkelijker, sneller en daarom ook gewoon veel leuker om te doen. De Eyefi Mobi SD kaart is typisch zo’n dingetje waarvan je niet wist dat je ’em nodig had totdat je er ineens over leest. Want nu wil je hem hebben, of niet dan? 🙂

Wat vinden jullie van de Eyefi Mobi SD kaart, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

95 Reacties

 1. Mariska
  23 juli 2015 / donderdag, 23 juli 2015

  Hee,,
  Even n beetje domme vraag wss maar hier heeft je camera zeker wifi voor nodig??? Of niet? Ik wacht gesulsig op een antwoord groetjessss

 2. 10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

  Heel handig! Lijkt me ideaal..

 3. Renate
  10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

  Vandaag dankzij jouw handige review gekocht en zelfs een dummie (ik dus..) kan het installeren.
  Alleen heb ik ook een 8GB kaartje gekocht maar dan voor €34,95 bij Verschoore fotografie. Er is best veel prijs verschil dus.
  Een tip voor een geïnteresseerde, kijk eerst rond want als je €7,- in je zak houdt is dat wel heeeeel fijn natuurlijk.
  Dankje voor je goede tip Serena!

 4. Angela
  10 januari 2015 / zaterdag, 10 januari 2015

  Vraagje: kun je zelf kiezen welke foto’s je wilt uploaden of doet hij automatisch alle foto’s uploaden, want dan kan zelfs de iPhone 64gb het niet handelen…. So to sprak 🙂

 5. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Deze SD kaart lijkt mij echt heel erg fijn! Ik heb al een aantal winacties voorbij zien komen waar ik aan mee heb gedaan, helaas was ik niet de winnaar. Nu ga ik heel hard sparen want het lijkt mij erg fijn!

 6. 8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

  Dit is zo handig, jammer dat het niet gaat op mijn camera 🙁

 7. Myrthe
  7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Hij staat al lang op mijn wishlist! Maar ik heb ergens gelezen dat de foto’s heel langzaam uploaden en laden op social media, heb jij dit ook gemerkt?

  • Serena
   Auteur
   8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

   Nee, niet gemerkt. Hangt van het geheugen van je telefoon af lijkt me.

 8. 7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Dit is echt super handig! Gaat zeker op mijn verlanglijstje, want het is echt veel makkelijker om ze op je telefoon te delen ^^

 9. Ger
  7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Dit klinkt als muziek in mijn oren! Wat ontzettend handig. Ga gelijk een kaartje aanschaffen.

 10. 7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Ohh zo herkenbaar die woede uitbarstingen als iets niet lukt hihi. Geweldige tip dit!! Ga ik voor sparen 🙂

 11. 7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  super handig!! Goed om te weten, thanks.

  Liefs Megan.

 12. Ikrame
  7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Wow, dit kende ik nog niet! Wat ideaal zeg! Ook ik ben zo’n ongeduldige tante dat zo moe kan worden van het eerst overzetten naar de laptop en dan naar m’n tel dit zou ook voor mij dus een ideaal kaartje zijn.

  Heb m’n running shoes al klaar staan, morgen ren ik naar de Media markt!

 13. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Oeh, klinkt ideaal! Het is best prijzig, maar dat snap ik wel. Misschien schaf ik die in de toekomst wel aan of is het een ideaal cadeautje voor mijn vriend!

 14. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Wow dat ziet er echt goed uit! Echt heel slim verzonnen en het lijkt me inderdaad super gebruiksvriendelijk. Vind het altijd best een gedoe om mijn foto’s van m’n camera naar mijn laptop en dan weer naar m’n telefoon te zetten, dus zo’n kaartje lijkt me eigenlijk wel super handig!

 15. Annika
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Nemen zulke spiegelreflexfoto’s niet superveel opslagruimte in beslag op je telefoon? Ik kan met onze 12 megapixel camera al niet meer dan 3 foto’s per e-mail versturen. Ik stel me zo voor dat je telefoon dan echt binnen de kortste keren helemaal vol staat door 5 foto’s.

  • Serena
   Auteur
   6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

   hi Annika, je kan in de instellingen van je camera het eea aanpassen zodat ze minder groot zijn. Liefs, Serena.

   • Veronique
    7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

    Het idee is superleuk en het klinkt superhandig. Maar ik denk ook dat het niet ideaal is om zo al je high-res foto’s op je telefoon in te laden.

    Ik vraag mij af: blijven ze ook gewoon netjes op de SD kaart staan zodat je ze toch op je pc of externe harde schijf kunt zetten?

    En kun je niet een aantal foto’s selecteren op je camera om te verzenden naar je telefoon? Als hij echt zomaar alles overstreamt naar je mobiel dan heb je inderdaad binnen no time een geheugenprobleem. Of je moet ze a la minute filteren en alle die je niet direct op je mobiel gaat gebruiken weer verwijderen.

    Ik heb dus ook nog wel wat vragen, maar het idee is wel heel leuk en het kan echt een verademing zijn…

    • Serena
     Auteur
     8 januari 2015 / donderdag, 8 januari 2015

     hi Veronique,

     De foto’s worden allemaal meteen naar je telefoon overgezet, dus als ze niet goed zijn zou je ze eigenlijk meteen moeten wissen van of je camera of je telefoon, om te voorkomen dat ie snel volloopt. Ze blijven sowieso ook gewoon op je SD kaart staan. Je kunt niet, voor zo ver ik weet, foto’s selecteren en alleen die verzenden.

 16. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Dit heb ik nog niet eerder voorbij zien komen, maar wat is dat handig zeg! Het kost wel wat meer dan het gemiddelde SD kaartje maar dan heb je ook wat natuurlijk! Op die manier krijg je nog mooiere foto’s op je Instagram 🙂 Bedankt voor het delen!

 17. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Wat handig zeg! Wel eerst even sparen, maar het is echt heel handig als je deze optie hebt. En ook fijn dat het zo makkelijk in gebruik is.

 18. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Woaaah, dit zou zó verschrikkelijk handig zijn! Ik heb een ongelofelijke hekel aan het hele telefoon/computer/telefoon-gedoe… Hebben! 🙂 X

 19. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Dit lijkt me echt heel praktisch! Ik ga hier nog eens goed naar kijken. Prijs is ook goed te betalen.

 20. Linda
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Leuk! Ik was al aan het hopen dat je hier een artikel over zou schrijven. Was er erg benieuwd naar. Ik ben zelf ook al een tijdje aan het kijken voor een nieuwe spiegelreflex. Dit dingetje klinkt wel heel handig. Ik neem aan dat het verder gewoon als een normale SD kaart werkt en je hem bijv ook in je imac kunt duwen, of niet?

 21. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Oeeh, handig! Ik upload de foto altijd op de prive stand naar facebook en sla de foto dan vervolgens op mijn mobiel op… Echt niet handig. Helaas werken deze kaartjes niet voor mijn camera, jammer!

 22. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Bij mij laadt alles automatisch in iphoto en kan het zo (soms via iCloud) overgaan op mijn andere toestellen..
  Wel fijn dat het op zichzelf een netwerk heeft om te delen.

 23. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Oeeeh, dit lijkt me echt superpraktisch! Als een van mijn SD-kaartjes stuk zijn ga ik zeker weten zo eentje halen! xo

 24. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Super handig! eerst maar eens een spiegelreflex camera aanschaffen..

 25. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Wat handig! Wel jammer dat het zo duur is, even sparen dan maar!

 26. Ikram
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Oeh hier was ik benieuwd naar! Klinkt behoorlijk goed zo’n kaartje! Jammer van de prijs, maar idd je betaalt voor de extra functies 🙂 Toch eventjes sparen dan maar!

 27. Renate
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Ik wil hem zeker hebben! Toen ik die zag in de filmpje dacht ik al, whut, bestaat dat? Even doorsparen en dan koop ik er 1!

 28. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Werkt hij alleen in spiegelreflexen of ook in een gewone simpele digitale camera?

 29. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Wat een uitvinding! Ik heb dit probleem af en toe al met foto’s die gewoon op m’n telefoon staan, dat ik ze naar mezelf moet mailen om ze op m’n laptop te krijgen. Een spiegelreflexcamera heb ik helaas niet, alleen een digitale (kan ik wel mee zwemmen dat scheelt weer), werkt zo’n kaartje daar ook op? Dat maakt het delen van vakantiefoto’s namelijk wel héél wat makkelijker!
  xx

 30. 6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  super handig ding! ik heb op mijn nikon dslr een klein kitje wat precies hetzelfde werkt, maar wanneer die kapot gaat of ik overstap naar een andere camera is dit echt een mega handige optie!
  xx ish

 31. Kyra
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Wauw, wel handig zeg! Even sparen en je hebt hem! 🙂 Ik denk dat hij ook wel te koop is bij Mediamarkt of Saturn, ik zal eens kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *