Een klein beetje lente in huis

Het is alweer bijna april, het is volop lente, maar als ik naar mijn vensterbank kijk is het nog hartje herfst. Er staan lijstjes met gedroogde herfstbladeren en een glazen vanity box gevuld met nepsneeuw, nepkaarsen en kerstballen. Dat kan natuurlijk niet! Zo komen die lentekriebels nooit de kop opsteken.

een klein beetje lente in huis_ - 1 (1)Kijk, daar word ik niet zo vrolijk van. Hartstikke leuk en gezellig in de herfst en winter, maar rond deze tijd van het jaar heb ik toch iets frissers en vrolijkers nodig in mijn interieur. Ik heb mijn huiskamertje daarom een mini make-over gegeven. Gewoon een aantal kleine aanpassingen die zorgen voor een klein beetje lente in huis. Het leek me leuk om dit met jullie te delen! En wie weet doe je er zelfs wat inspiratie van op.

een klein beetje lente in huis_ - 6 Allereerst heb ik deze lijstjes aangepakt. De grote zwarte is van HEMA en de kleinere zilverkleurige lijstjes komen van Xenos. Ook bij Action kun je van deze mooie ‘see through’ fotolijstjes bemachtigen. De gedroogde herfstbladeren heb ik weggegooid omdat ik het wilde vervangen voor iets meer ‘lenteachtigs’.

een klein beetje lente in huis_ - 1 Ik besloot er gedroogde bloemen tussen te doen. Maar, die moesten dus eerst gedroogd worden. Niet elke bloem kan zo plat worden gemaakt dat het in een ‘see through’ lijstje past, maar van gipskruid weet ik in elk geval zeker dat het uiteindelijk plat genoeg zou worden.

Knip het gipskruid en leg het tussen twee velletjes keukenpapier in het midden van een zwaar, dik boek. Stapel hier nog een aantal dikke boeken bovenop om het te verzwaren. Wacht ongeveer 5 dagen.

een klein beetje lente in huis_ - 7 Na ongeveer 5 dagen is je gipskruid uitgedroogd en zo plat als een dubbeltje, en is het klaar om tussen je lijstje geplaatst te worden.

een klein beetje lente in huis_ - 8 Het effect is erg mooi, vind ik! Het witte van het gipskruid staat lekker clean en fris, en het eindresultaat is heel delicaat. Ik vind het er zowel romantisch als modern uitzien.

een klein beetje lente in huis_ - 9Naast gipskruid zijn viooltjes en blauwe druifjes ook erg mooi en geschikt om te drogen en in te lijsten, denk ik.

een klein beetje lente in huis_ - 10Na de lijstjes is deze vanity box aan de beurt! Ik kocht hem vorig jaar bij Xenos en decoreerde hem afgelopen winter. Het ziet er echt heel gezellig uit als de kaarsen aan staan, net een soort van mini open haardje, maar het is hoog tijd voor een nieuwe inhoud!

een klein beetje lente in huis_ - 11 Bij de bloemist – De Bloemerie op winkelcentrum Het Rond in Houten – kocht ik voor €5 deze mooie magnoliatak. Hij is gedroogd dus de knopjes komen niet meer uit, en hij heeft dus ook geen water nodig. Ideaal om in de vanity box te plaatsen dus!

een klein beetje lente in huis_ - 12 Met de snoeischaar knip ik enkele takken af op maat, zodat ze perfect in de box passen.

een klein beetje lente in huis_ - 13 En dit is het eindresultaat! Het staat heel modern en minimalistisch, ik vind het erg mooi. Toch twijfel ik een beetje, ik vind het nog iets té strak. Ik zit er aan te denken om wat witte decoratiesteentjes op de bodem te verspreiden, en wellicht wat leuke vogeltjes op de takken plaatsen, zodat je meer een natuur-tafereeltje creëert.

een klein beetje lente in huis_ - 14Ik had nog een tak over, dus ik heb mijn stolp er bij gepakt (hier zaten hertjes in, maar ik ben vergeten een voorfoto te maken) en hier de tak in gedaan. Ook hier wil ik hetzelfde doen als bij de vanity box; wat witte steentjes op de bodem strooien en een leuk vogeltje op de tak vastklemmen. Volgens mij ziet dat er superlief uit! Ik heb even gezocht en vond deze vrolijke gekleurde decoratievogeltjes online! Zijn ze niet cute? En ze zorgen meteen voor een mooi, subtiel kleuraccentje in je decoratie.

een klein beetje lente in huis_ - 4De allermakkelijkste manier om de lente in huis te halen is natuurlijk via bloemen! Een tijdje geleden schreef ik een uitgebreide blogpost met 21 bloementips (klik hier) waar je veel informatie kunt vinden, mocht je nog op zoek zijn naar decoratie ideetjes of tips om langer van je bloemen te kunnen genieten.

een klein beetje lente in huis_ - 3 Dit dienblad (Xenos) met geurkaarsen staat op de hoek van mijn salontafel, en zoals je ziet heeft het weinig kleur. In het vaasje zit een takje gipskruid die ik nog over had voordat ik ze ging drogen. Het staat heel mooi en delicaat, maar op zich kan dit tafereeltje best wat kleur gebruiken.

een klein beetje lente in huis_ - 5Narcissen, tulpen, blauwe druifjes en krokussen zijn in mijn ogen de ultieme lentebloemen, maar ook ranonkels, seringen en magnolia’s vind ik lekker fris doen me denken aan de lente. Ik houd er van om lekker veel kleur in huis te halen via bloemen.

een klein beetje lente in huis_ - 22Het boeketje hierboven heb ik zelf samengesteld en ik heb gekozen voor pastelkleurige lilatinten met knallend roze. I love it!

een klein beetje lente in huis_ - 17De ranonkeltjes heb ik verdeeld over twee vaasjes (Xenos en Hema) en staan in mijn vensterbank. Kijk zo mooi kleurrijk het staat! Ik word er spontaan vrolijk van als ik er naar kijk. Ik ben dol op ranonkels en koop ze het liefst in zo veel mogelijk kleuren bij elkaar.

een klein beetje lente in huis_ - 15Ook het verwisselen van je sierkussens is een gemakkelijke manier om de lente in huis te halen. Deze kussens vind ik erg mooi, maar ze zijn wel heel naturel van kleur.

een klein beetje lente in huis_ - 16Hier heb ik de kussens vervangen voor iets kleurrijkere exemplaren. Ze zijn niet SUPER kleurig, maar geven toch nét even iets extra’s aan je interieur. En het geborduurde bloemenpatroontje ziet er lekker fris en lenteachtig uit. Beide kussens zijn overigens van Laura Ashley. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor lekkere opvallende, felgekleurde kussens en een nieuwe, felgekleurde sprei. Het is een eenvoudige handeling maar het zorgt meteen voor een hele andere vibe in je interieur.

een klein beetje lente in huis_ - 1 (1)Dus, dit was mijn vensterbank voor de mini make-over.

een klein beetje lente in huis_ - 21 En dit is mijn vensterbank na de mini make-over.

een klein beetje lente in huis_ - 20 een klein beetje lente in huis_ - 19 een klein beetje lente in huis_ - 18Coco approves.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik de lente in mijn huiskamertje heb getoverd met minimale inspanningen!

Heb jij je interieur ook al lenteproof gemaakt? En zo ja, hoe? Ik ben benieuwd naar jullie decoratietips, deel ze vooral even in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. 10 april 2016 / zondag, 10 april 2016

  Oh wat een leuke decoraties allemaal heb je in huis, prachtig! 🙂

 2. ikram
  10 april 2016 / zondag, 10 april 2016

  OMG Sereen je hebt altijd de leukste decoratie ideeën!! Thanks voor deze 😀 Vrolijkt de boel meteen een beetje op 😀

 3. 2 april 2016 / zaterdag, 2 april 2016

  Het ziet er meteen weer heel anders uit. Die lijstjes met gipskruid vind ik zoo leuk (en fijn ook dat het zo eenvoudig is :-))

 4. 1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  ah de ranonkels zijn zo leuk in je vensterbank! Zo gezellig. En erg leuk gecombineerd met de wat “sobere” takken. De stolp vind ik ook leuk bedacht!

 5. Tessa
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Die lijstjes met gipskruid, zo leuk! Heb gelijk zin om zelf aan de slag te gaan!

 6. Rosie
  1 april 2016 / vrijdag, 1 april 2016

  Kan het zijn dat de resolutie van de foto’s nog op 300 staat? Sommige foto’s laden namelijk enorm langzaam.
  Leuke post verder, ik ga eens proberen blauwe druifjes te drogen!

 7. Nele Van den Bogaert
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Ziet er weer gezellig uit, leuke ideeën!

 8. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Ziet er weer heerlijk gezellig uit, en weer leuke ideeën. liefs soraya

 9. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Wat heb je dat toch weer leuk gedaan! Het staat echt heel gezellig en lekker fris!

 10. Bianca
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Leuk!

 11. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Heel erg leuk en origineel! Je maakt je huisje altijd zo leuk seizoengebonden.

 12. Julie Tina
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Heel mooi dat gipskruid, verfijnd en fris! De andere bloemen staan ook prachtig, je bent erg goed in interieurdecoratie 🙂

 13. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Ja het ziet er weer heerlijk gezellig uit. Laat het mooie weer maar komen. Ik kan niet wachten en ben thuis ook al lekker bezig met bloemetjes in de tuin. Daar word ik echt vrolijk van.

 14. 31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Wat een leuk origineel idee! Fleurt de boel ook echt op. Weet zeker dat als ik dit mijn vrouw laat zien ze dit ook wil gaan maken.

 15. Wendy Bosman
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Leuk weer een interieur-artikel! Die vind ik altijd erg leuk om van jou te lezen! Staat weer superfris!

 16. Ans
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Zo leuk dat gipskruid, ga ik ook doen.
  Fijne blogpost weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *