21 x bloemen tips – verzorging, styling, DIY’s

De laatste tijd ben ik helemaal into bloemschikken. Dat klinkt echt super kneuterig, en dat is het misschien ook wel, maar het geeft me veel voldoening en rust en ik kan er veel creativiteit in kwijt. En zeker nu het voorjaar om het hoekje komt gluren vind ik het nóg leuker om bloemen te kopen en om er boeketjes van te maken voor in huis.

bloementips - 1Bloemschikken is zo ontzettend leuk om te doen, en een bloemetje in huis staat altijd zo gezellig en sfeervol. Ik word er oprecht gelukkig van! Nu zijn bloemen best kostbaar, en zeker gezien ze gemiddeld slechts een weekje staan, dus hieronder deel ik mijn bloementips met jullie waarmee je ze langer mooi en vers kan houden. Met dit artikel (waar ik overigens al weken mee bezig ben, ik vul het steeds aan met nieuwe tips) wil ik jullie inspireren om zelf ook wat vaker bloemen in huis te halen, en om er al je creativiteit op los te laten! Enjoy!

1. Ga van dit, naar dit !

tover je bloemen om De meeste bloemisten verkopen kant-en-klare boeketten en meestal als je een bloemetje krijgt, krijg je zo’n boeket. Ze bevatten vaak veel groen en alle bloemen zitten bij elkaar in het midden gepropt, waardoor ze een beetje in het niet vallen. Folie eromheen en klaar is Kees!

Dit mooie boeket kreeg ik van Amina van Imfeelinggood.nl, als bedankje voor de productfotografie- en styling workshop die ik laatst gaf. Het bevat prachtige bloemen zoals orchideeën, anjers, gerbera’s en rozen. Ik was er hartstikke blij mee! Alleen door het vele groen eromheen, vallen de bloemen niet zo goed op. Hartstikke zonde, eigenlijk!

bloemen - 3Gelukkig kun je zo’n standaard boeket gemakkelijk omtoveren tot een speelser, creatiever boeket. Wat ik doe is alles sorteren, dus leg alle rozen, orchideeën, anjers en gerbera’s en ook al het groen bij elkaar. Daarna begin je met ‘bouwen’. Ik heb veel groen weggelaten zodat de bloemen extra goed tot hun recht komen. Het groen dat er overbleef (ik denk 3 takken met bladeren) plaatst ik als eerste in de vaas en vervolgens plaats ik er de bloemen tussen, sommige wat hoger en sommige wat lager. En kijk, zo heb je ineens een heel ander boeket. Hetzelfde effect kan bereikt worden met goedkopere ‘tankstation’ boeketten. Door ze op een andere manier te schikken creëer je een boeket dat er veel artistieker en luxueuzer uitziet!

2. Vraag het de bloemist

bloemen tips - 3Ik heb wel eens een gehad dat ik langs de Oude Gracht in Utrecht een ontzettend goed koopje zag. Een reuze bos vol ranonkels voor €7. Ik kon mijn geluk niet op. Eenmaal thuis bleken de stengels helemaal snotterig te zijn, bah! Ze hebben 2 dagen gestaan, toen kon ik ze weggooien. Ik voelde me echt belazerd! Sindsdien vraag ik de bloemist altijd wanneer hun aanvoer is, of wanneer ik ze niet bij mijn vaste bloemist koop, hoe oud de bloemen zijn. Op deze manier weet je of je verse bloemen in handen hebt en of het de moeite waard is om ze te kopen. Ik ga er niet van uit dat een bloemist hierover zal liegen, maar check bij twijfel even de stelen. Als ze gewoon ‘knapperig’ en groen zijn zit het wel snor, maar zijn ze bruinig en snotterig zacht, dan zou ik ze persoonlijk laten staan.

3. Snijd bloemen altijd schuin af

bloementips - 2Deze tip is natuurlijk hartstikke bekend, maar toch wilde ik hem jullie niet onthouden. Er zijn toch nog veel mensen die hun bloemen niet afsnijden, of ze op een verkeerde manier afsnijden, of ze schuin afknippen met een schaar of snoeischaar.

Het beste snijd je je bloemen af in een hoek van 45 graden, ongeveer 3 cm vanaf de onderkant. Gebruik een schoon en scherp mes (of nog beter, een speciale bloemensnijder). Hoe scherper, hoe beter. En skip de schaar en snoeischaar, want hiermee plet je de stengel waardoor je bloemen niet genoeg water kunnen opnemen. Door bloemen schuin af te snijden met een mes kunnen ze het water extra goed opnemen, zodat ze langer mooi blijven staan.

Ook een goede tip is om de bloemen opnieuw af te snijden, laten we zeggen om de 3 dagen, zodat ze tussentijds weer even een verse ‘cut’ krijgen en het water goed kunnen blijven opnemen. Dit verlengt de levensduur van je bloemen met een dagje of 2-3.

4. Verwijder kleine knopjes

bloementips - 13Ik heb dus wel eens gehad dat ik een pioenroos kocht, nog helemaal dicht, elke dag maar zat te wachten tot ‘ie open zou gaan, en het gewoon maar niet gebeurde! Zo jammer! Maar met dit trucje zorg je er voor dat ze wél open gaan. Aan de steel van een bloem zitten vaak meerdere kleine bloemknopjes. Vooral bij pioenrozen, maar ook bij ranonkeltjes bijvoorbeeld. Haal deze knopjes eraf zodat, wanneer de steel water opzuigt, al het water naar de hoofdknop gaat en niet naar al die kleine zijknopjes. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat hij niet opent, of niet goed en mooi opent.

5. Ververs het water en was de vaas

diy glitter vaas_09Dit is echt een goede tip die ik zelf nog wel eens vergeet; ververs je water! Om de levensduur van je bloemen te verlengen is het verstandig om ook het water om de 3 dagen te verversen. Dus als je je bloemen opnieuw gaat afsnijden, ververs dan ook meteen je water. En nog belangrijker: was je vaas! Vaak blijven er toch nog wat bacteriën achter of een soort van ‘stengelsnot’ (ik weet even niet hoe ik het anders moet noemen) als je het water eruit giet, dus was hem even goed om voordat je er nieuw water in giet. Doe dit met allesreiniger of zet hem in de vaatwasser.

6. Bescherm je bloemen

bloementips - 4Gewoon met dat zakje wat je krijgt bij de bloemist! Ik vraag zelf nog altijd om een extra zakje, voor wanneer ik mijn water heb ververst. Wat je ook kunt doen is je eigen flesje met snijbloemenvoeding kopen bij het tuincentrum. Je hebt voeding in poedervorm en in vloeibare vorm, en de vloeibare vorm schijnt nét wat beter te zijn.

Wat ik ook heb gelezen is dat je een koperen muntje kunt toevoegen aan je vaas om de levensduur van je bloemen te verlengen. Net zoals een scheutje vodka, bleek, citroensap, azijn of een aspirine. Waarom? Koper is een fungicide en aspirine, bleek, citroensap, azijn en vodka doden bacteriën. Deze middeltjes gaan de groei van bacteriën, gist en schimmels in het water tegen, waardoor je bloemen dus ook langer van ‘gezond’ water kunnen genieten en hierdoor langer blijven staan.

Ik heb alles uitgeprobeerd en wat voor mij het beste werkt is een koperen muntje + een scheutje bleek. Ik denk dat mijn bloemen hierdoor een dag of 3 langer blijven staan dan normaal. En ik doe dit elke keer na het verversen van het water.

Sommige mensen voegen ook suiker toe aan hun bloemenwater bij wijze van voeding, maar hierdoor ontstond er bij mij juist extra snel schimmel. Suiker is iets wat ik zelf dus niet zou toevoegen, maar jullie zijn natuurlijk vrij om dit te proberen.

7. Verwijder de bladeren die niet boven de vaas uitkomen

bloementips - 3Heel simpel, want bladeren die in het water hangen gaan sneller schimmelen en trekken ook sneller bacteriën aan, die het water vervuilen. Verwijder dus alle bladeren die niet boven de vaas uitkomen!

8. Wees creatief met vazen

diy glitter vaas_13Geen leuke vazen in je huis? Of alleen hele grote, en je hebt juist een kleintje nodig? Wees creatief met vazen, want in principe kun je van alles een vaas maken! Nou ja, niet alles, maar wat dacht je van een waxinelichthouder, een oude glazen groente- of jampot, weckpotten, een voorraadpot, een leuke mok of beker, een theekopje, of een oud groenteblikje? Als er water in kan (en het niet lekt) is het een vaas!

bloementips - 7Enne, ook een leuke tip is om kringloopwinkels en braderieën af te struinen op zoek naar mooie, ouderwetse potten, pannen, kannetjes en vazen. Is weer eens wat anders dan een ‘standaard’ vaas en staat super sfeervol in je interieur.

Heb je een bijzondere vaas, of een nieuwe vaas, en weet je niet zo goed hoe je hier een mooi boeket in maakt? Neem hem dan gewoon mee naar de bloemist! Zij helpen je graag om hierin een boeket samen te stellen die in die vaas het beste tot zijn recht komt.

9. Maak een rastertje met plakband

bloemen rasterDit trucje heb je vast wel eens voorbij zien komen op Pinterest of een andere blog, want het is best een bekende bloementip, maar toch wilde ik hem ook graag meenemen in dit artikel. Want, het werkt! Maak met plakband een rastertje door ze eenvoudig over de opening van een vaas te plakken en steek je bloemen er vervolgens in. Door het rastertje blijven je bloemen beter rechtop staan en heb je er minder nodig voor een ‘vol’ resultaat.

Begin allereerst met het groen om de vorm van je boeket uit te lijnen. Steek daarna de vollere bloemen die wat meer ruimte innemen in je raster, vervolgens vul je met de medium-grote bloemen de lege plekjes op. Eindig met de kleinste bloemetjes of de ‘statement’ flowers omdat deze het meeste mogen opvallen in je boeket. Het leuke is dat je door middel van het raster heel strategisch je bloemen kunt plaatsen, en ze dus niet wegzakken of wegvallen in het boeket. Je bos lijkt op deze manier veel voller dan wanneer je geen rastertje gebruikt.

Bekijk je boeket van een afstandje en van alle hoeken, draai de vaas rond. Is je boeket mooi gevuld? Geen gekke, lege plekken? ‘Klopt’ het? Soms moet je wat bloemen korter knippen en sommige wat meer rechtop zetten of meer uit laten steken, dus experimenteer hiermee, tot je de juiste ‘vorm’ hebt gecreëerd. Probeer het zeker eens uit!

10. Bonte boeketten

bloementips - 10Zelf ben ik echt groot fan van Tulipina, een bloemist uit Amerika die echt de mooiste boeketten EVER maakt! Maar goed, haar boeketten kosten dan ook best een flinke duit. Ze heeft een hele herkenbare en specifieke style, en ze maakt vaak asymmetrische, bont gekleurde boeketten. Ze laat takken uitsteken en hangen over de tafel, en ze speelt met verschillende hoogtes. Zo’n  boeket klinkt misschien vreemd, maar het is juist supermooi en ook weer eens anders dan anders. Ik ben er de laatste tijd wat meer mee aan het experimenteren en ik vind het echt heel leuk en speels staan in mijn interieur!

11. Zet je bloemen op de juiste plaats

bloemen - 2Zet ze dus niet in direct zonlicht, niet op de tocht en ook niet ergens waar ze te veel warmte krijgen, zoals op of naast de verwarming (zeker niet in de winter!) of in de buurt van een open haard. Ik zet ze eigenlijk ook nooit in de vensterbank. Trust me, your flowers will thank you!

12. Probeer de ‘Bloomon’ methode eens uit

bloomon reviewKoop bijvoorbeeld 8 tot 12 losse bloemen en takken bij de bloemist, bijvoorbeeld een mix van bloemen en groen. Eén soort groen geeft wat meer rust en neem ook zeker een paar bijzondere exemplaren mee. Kies bloemen die qua kleur mooi ton-sur-ton bij elkaar passen of ga juist voor vrolijke kleuren die bij elkaar afsteken. Steek ze in een grote, glazen vaas. Net zoals Bloomon altijd doet! Dit levert een hele interessante bos op, en anders dan anders, en het kost je op deze manier niet eens een fortuin! Gemiddeld komt je bos op niet meer dan €10 uit. De bos hierboven bijvoorbeeld kostte mij €9,80 terwijl hij er veel luxer uitziet zo met die exotische orchideeën erin!

13. Weinig bloemen, groots effect

bloemen tips - 6Ik kan jullie zeker aanraden om op zoek te gaan naar vazen met smalle openingen, of om op zoek te gaan naar aparte en bijzondere statement vazen. Door een vaas te kiezen met een smalle opening, heb je minder bloemen nodig om hem goed te kunnen vullen. Dat betekent dat je goedkoper uit bent dan wanneer je een vaas moet vullen met een brede opening!

bloemen - 3In deze cactusvazen bijvoorbeeld zitten in totaal 7 bloemen. Het kost je dus helemaal niet zo veel geld, maar het effect is wel heel groots! Mede door de leuke, speelse vazen natuurlijk.

bloemen - 1Ook maatkolven zijn supermooi om te zien en hebben een smalle opening. In deze twee maatkolven (die in Tara’s appartement staan) zitten bijvoorbeeld maar 5 rozen. Kost dus helemaal niet zo veel, maar het effect is wel echt superleuk!

14. Voordelige bloemen

bloemen tips - 2Tegenwoordig kan zowat elke bloem het gehele jaar door gekweekt worden, maar de bloemen van het seizoen zijn natuurlijk het voordeligst. Wil je pioenrozen in december dan betaal je echt de jackpot, maar koop je ze in mei-juni dan betaal je de ‘normale’ prijs. Mijn tip is om dus vooral seizoensbloemen te kopen. Maar ook anjers, trosanjers en gerbera’s zijn relatief goedkoop en het gehele jaar door verkrijgbaar. Tulpen en rozen zijn ook vaak niet zo duur. Of koop eens gipskruid, omdat dit ook zo lekker opvult.

15. Mix it up

bloemen tips - 4Ik heb een aantal designer pieces in mijn kast hangen, en ik vind het leuk om die te combineren met goedkopere kleding van de H&M of Zara. Maar dit trucje kun je ook uithalen bij bloemen! Wat je kunt doen is een bos bloemen van de supermarkt mixen met luxere, apartere bloemen van de bloemist om uiteindelijk tot een prachtige en betaalbare bos bloemen uit te komen. Dat doe ik ook vaak! En de bloemen van de supermarkt zijn echt niet zo slecht.

16. Go tropical

slaapkamer make-over_10Bloemen die een ‘wasachtig’ blad hebben, zoals de orchidee, lelie, anthurium, calla of cymbidium, blijven vaak erg lang mooi en goed. Hun blad is wat vettiger en steviger en daarom blijven ze vaak zo’n goeie twee weken staan. Dus soms betaal je hier wel iets meer voor, maar je hebt er ook langer plezier van, zodat ze uiteindelijk relatief goedkoop zijn.

tropical wall art_01Ook grasachtigen en takken blijven lang goed. Denk aan een tak eucalyptus, of een leuke parapluvaren (lijkt precies op een palmboom!), of een tropisch blad. Het staat heel stylish in je interieur en haalt meteen de zomer een beetje in huis!

17. Recycle je bloemen

bloementips - 11Als je bos bloemen langzaam begint te verwelken, vis de goede bloemen er dan tussenuit en verdeel ze over kleine vaasjes om er toch nog langer van te kunnen genieten.

18. Liever iets meer commitment?

positieve dingen - 2Op de langere termijn is het voordeliger om plantjes aan te schaffen. Dit betekent wel meer onderhoud, maar je kunt er dan ook langer van genieten. Maak bijvoorbeeld deze leuke DIY ananas vaas, of koop een mooi plantje met tropische bladeren. Ook altijd leuk zijn orchideeën, hyacinten, hortensia’s, narcissen of rozenstruikjes. Zet ze in een mooie pot of bak (of een leuk houten kistje) op je salontafel, eettafel of werkplek. Makkelijk in onderhoud en supertrendy zijn vetplantjes en cactussen. Ze zijn misschien niet zo kleurrijk, maar ze geven toch wat meer kleur en ‘leven’ aan je interieur.

19. Uit eigen tuin (of park)

Bloemen-6Heb je een tuin? Of een vriendelijke buurvrouw, of ouders met tuin? Dan hoeft het je helemaal geen geld te kosten. Mijn ouders hebben in hun voortuin een prachtige magnoliaboom en in hun achtertuin hebben ze seringen, ranonkels en rozen. Mijn moeder knipt regelmatig wat takken af en zet die binnen neer in een grote vaas, gecombineerd met andere bloemen. Het staat echt prachtig!

20. Statement flower

DIY bloemenvaasje in een lijstje-18Bloemen zijn kostbaar, en zeker omdat ze vrij snel verwelken vind ik het ook echt een luxe product. Ik kan me dus goed voorstellen dat niet iedereen geld wil en kan uitgeven aan bloemen. Toch kan ik het zeker aanraden om bloemen in huis te halen, al is het er slechts één. Het brengt meteen veel sfeer in huis en ik denk dat het ook zeker een positief effect heeft op je humeur. Koop bijvoorbeeld één mooie bloem en zet hem in een fles, of knip hem af en doe hem in een solar jar. Ook mooi, zet ze onder een stolp of plaats ze in deze DIY vaas in fotolijstje. Op deze manier creëer je echt een statement piece in je interieur.

21. DIY een vaas

diy cut out vaas_6Zoals ik bij punt 8 al aangaf is in principe alles waar water in kan (en niet lekt!) een vaas. Ik heb al meerdere keren oude potten en flessen omgetoverd tot woonwinkel-waardige vaasjes, gewoon met wat tape en witte verf. Maar ook een glitter vaas is supermooi en geeft net dat beetje extra glamour aan je interieur. En ben je dol op Parijs en Chanel, probeer dan eens deze DIY Chanel vaas uit. Ook leuk: spray reserveblikjes roségoud, of recycle oude geurkaarsen. Staat super chique!

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd met deze leuke bloemige ideetjes en heb laten zien dat het niet bakken met geld hoeft te kosten om bloemen in huis te halen. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind! Als je zelf nog goede bloemen- of decoratietips hebt, deel ze gerust in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

NB. zo hier en daar had ik wat vraagjes over bloemen, of wilde ik bepaalde zaken dubbelchecken. Hiervoor heb ik de talentvolle flower artist Sabrina de Bruin mogen raadplegen. Dankjewel, Sabrina!

Volg:

100 Reacties

 1. 18 september 2019 / woensdag, 18 september 2019

  Superrrr artikel, er zijn op zich enkele puntjes dat ik denk van daar had ook wel over verteld mogen worden, voor de rest vind ik m echt super. TeeningaPalmen

 2. 29 mei 2019 / woensdag, 29 mei 2019

  Fijn dat je deze handige tips wilt delen, bedankt voor je leuke artikel! 🙂

 3. 8 september 2017 / vrijdag, 8 september 2017

  Wauw, wat een goede tips en super leuk geschreven.
  Ik ga hier dankbaar gebruik van maken 🙂

  Bedankt voor het plaatsen!

 4. 25 december 2016 / zondag, 25 december 2016

  I am really enjoying the themedesign of your blog. Do you ever run into any browser compatibility problems? A handful of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue? fkfcgefgeddcdfed

 5. mieke
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Amai ik reageer eigenlijk zelden, maar hier moést ik reageren: wat een prachtig, uitgebreid artikel. Je ziet gewoon hoeveel moeite je er hebt in gestoken en het is heerlijk lezen met de vele mooie en inspirerende foto’s.

  Ik heb er ook veel van bijgeleerd.

  Echt echt echt mijn complimenten!

 6. 27 maart 2016 / zondag, 27 maart 2016

  Echt een super tof artikel! Je hebt hier duidelijk aanleg voor Serena. Ik onthoud vooral de raster-tip en de tip om ‘klassieke’ boeketjes uit elkaar te houden en om te vormen tot wat speelsere boeketten. Je hebt me echt zin gegeven om creatief aan de slag te gaan. De Chanel-vaast en de ‘see through’ flesvaas heb ik alleszins een tijdje geleden al ge-DIY’ed dus die moet ik dringend opnieuw uit de kast nemen.

  PS: wanneer ik even geen bloemen heb steek ik soms een kleurige/chique sjaal in de Chanel-vaas. Ziet er best stylish uit en het kost niets 😉

  xx B

 7. 13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Wat een super leuk en informatief artikel! Ik wist de meeste van de tips nog niet, dus nu heb ik meteen zin om bloemen in huis te halen! Bedankt voor dit fijne artikel 🙂

 8. 12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Wat een super leuk (en uitgebreid!) artikel, met goede tips. Heel bruikbaar!

 9. 12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Leuk! ik hou zo veel van bloemen 🙂 geven meteen wat meer kleur aan je interieur en leven!

 10. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Top tips! Ik koop standaard iedere maandag een bosje bloemen voor mijzelf, maar met deze tips kan ik wat meer gaan variëren! Supermarkt bloemen zijn trouwens echt meer dan prima, ik haal altijd mijn bosjes bij de AH en ze staan altijd een volle week 🙂

 11. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Wauw wat een goed, helder en duidelijk artikel! Ben weer aardig wat wijzer geworden op bloemen en styling gebied. Dankjewel!

 12. Jessica
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Hm, het water verversen maakt me een beetje door de war, want ik heb juist geleerd van mijn moeder dat je nooit ál het water mag verversen? Haha

 13. Andrea
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Wat een vrolijk artikel! Bedankt voor de tips.

 14. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ah dank je wel Serena voor dit geweldige artikel. Ik heb met veel plezier je tips gelezen en ben -inderdaad- helemaal geïnspireerd om bloemen in huis te halen en creatief aan de slag te gaan. Ik vind het zelf altijd lastig om mijn bloemen lang mooi te houden, maar ik denk dat door jouw tips het echt een stuk makkelijker wordt. Dank je wel dus daarvoor. En al die foto’s zijn trouwens ook echt prachtig, wat ben je toch een creatieve dame <3

 15. Yvette
  9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  Leuk artikel! Ik doe dit zelf ook iedere week. Heb nu eindelijk de parapluvaren gescoorde na weken zoeken! Ik koop ook vaak een takje orchideeen of een mooi groot tropisch blad, staat super leuk.

 16. 9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  Ik vind dit echt een heel leuk artikel. Nu ik sinds een paar weken op mezelf woon heb ik ook graag bloemen in huis. Het staat gezellig en in vind het gewoon fijn.
  Die tip zou je misschien ook kunnen toevoegen, haal bloemen rechtstreeks van de boer. Misschien is dat voor mensen in Amsterdam wat lastiger, maar ik woon op een kwartier fietsen van wat boerendorpjes. Daar staan vaak karretjes/kraampjes langs de weg met groente, fruit, maar ook bloemen. Je gooit dan het geld in een bakje wat er staat en pakt dan wat je hebben wilt (ja, dat gaat eerlijk en kan nog 🙂 )
  Ik haal daar graag tulpen, in alle kleuren. Een bosje kost 1,50 en 5 bossen voor 5 euro. Geen geld en omdat ze zo vers zijn als het maar kan blijven ze ook wel twee weken staan. 🙂

 17. Marleen
  9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  Wat een superleuk artikel Serena! Prachtige foto’s, ik ga vandaag meteen langs de bloemist! Van mij mag je vaker artikelen over bloemen schrijven, ik wordt er zo vrolijk van. (:

 18. Nienke
  9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  Geweldige tips en bovenal prachtige foto’s!
  Ik lees per toeval net dat een beetje soda aan het water ook de levensduur verlengd.
  Jouw blog is een inspiratie om meer met bloemen te doen! Erg leuk! Dankjewel x

 19. 9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  wat een vrolijk en leuk artikel zeg. Ik houd zelf ook wel van een mooie bos bloemen is huis en sommige tips ga ik zeker even proberen hoor! liefs soraya

 20. Tessa
  9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  Wat een superleuk artikel! Ik doe echt bakken inspiratie op 🙂

 21. 9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  Wat een leuk en vrolijk artikel! Ik heb sinds kort altijd een bosje bloemen op tafel. Gewoon zo’n klein bosje van de AH en die blijft gerust een week goed . Ik vind jouw tip van het muntje en de bleek wel handig. Misschien dat de bloemen daarmee zelfs wel nog langer dan die week goed blijven. Wat een super leuke cactusvaasjes zeg!

 22. Diana
  9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  Serena wat een uitgebreid artikel! Zoveel goede tips! Ik wist er maar heeeel weinig, heb er zoveel van geleerd. Ook ben ik echt verliefd geworden op ranonkels. Ging ze googlen omdat ik het woord niet kende en oh my god, ranonkel trouwboeketten <3

  Dankjewel voor alle artikelen waar je altijd veel tijd in stopt, je site is altijd van hoog niveau en daar zouden anderen nog van kunnen leren! Ook zijn je foto's altijd prachtig.

 23. Sanne
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wow, wat een super artikel! Mooie foto’s, en fijne tips. We want more!

 24. Lousaa
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik vind het altijd zo zonde van het geld… heb veeeel liever vaste planten.

 25. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel! Ik merk dat ik sinds ik op mijzelf woon meer om bloemen en plantjes geef, het doet echt zoveel in een ruimte.

 26. Moniek
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Trouwens nog een tip: combineer kunst met echte bloemen. Zo heb ik nu bijv een bos tulpen gecombineerd met 4 pioenrozen (nep). Net echt 😉

 27. Moniek
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Super leuk artikel zeg! ik reageer bijna nooit, maar nu moest t ff 🙂

 28. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuke tips. I ♥ bloemen! Vanochtend nog een bosje ranonkels gekocht en ik maak me inderdaad ook schuldig aan schuin afknippen en ik vervang het water nooit. Maar sinds ik m’n bloemenhal (goed voor koopjes) heb gevraagd op welke dagen ze nieuwe aanvoer kregen en ik bleek dus juist op de enige dag in de week langs te gaan waarbij ze geen verse bloemen hadden haha.

 29. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een superleuk artikel! Heel interessant! Ik heb eigenlijk nooit bloemen op mijn kamer maar met valentijn had ik twee rozen gekregen van mijn vriend en die had ik in 2 kleine vaasjes gedaan en ik heb er ontzettend erg van genoten! Sindsdien ben ik van plan om vaker bloemen te kopen dus deze tips komen goed van pas!

 30. Melissa
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Tip 1 vind ik best een beetje onzin. Ik werk zelf bij een bloemist (ben het zelf niet, alleen weekendhulp), en er zijn bepaalde technieken om een boeket te maken. Dus niet, ‘bij elkaar gepropt in het midden’. Ik denk dat een boeket dat er zo uit ziet, niet van een echte bloemist komt, maar van een supermarkt of tankstation. Opgeleide bloemisten verkopen technisch lastige boeketten, waarbij een zelf samengesteld boeketje toch echt in het niet valt.
  Verder leuke tips, maar ik wilde het toch even zeggen.

 31. Charissa
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Roosjes van de Aldi 2,29 en die staan als een tiet!
  Vaas omspoelen met chloor, goed schuinafsnijden. Staan bij mij bijna 3 volle weken!

 32. Stefanie
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Superleuk artikel, fijne tips! Ga er zeker mee aan de slag!

 33. Petra
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Heel leuk! Ik hou van bloemen!

 34. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik ben zelf ook een bloemen gek en koop elke week nieuwe bloemen. Ook ben ik altijd in mijn tuin bezig. Het geeft mij echt rust om lekker truttig te tuinieren. Heerlijk. Mijn tip is een scheut sprite of 7Up in de vaas. Hierdoor blijven bloemen ook veel langer mooi.

 35. Laura
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wauw, wat een mooie foto’s van nog mooiere boeketten! Heel gaaf gedaan allemaal! Je hebt vast veel tijd in dit artikel gestoken!

 36. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Stuk voor stuk handige en leuke tips!

 37. Lies
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Héél mooie post! Ik had onlangs een bosje tulpen gekocht in de AH en heb er bijna 2 weken genot van gehad. Hoe zoiets simpel je dag kan opfleuren!

  Maar misschien nog een praktisch vraagje: hoe zit het met je katten? Blijven ze van je bloemen of durven ze er soms hun tanden in zetten? Ik moet mijn bloemen strategisch plaatsen zodat ze niet ten prooi vallen, vooral het groen dan.

 38. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ahhhh wat heb je dat mooi gedaan met het boeket! <3 Wat ben je toch goed met bloemen! Topartikel, dat van het rastertje is zo handig! Dat wist ik nog niet!

  xxx

 39. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik heb het ook een keertje geprobeerd, niets voor mij, lang gesukkeld,maar bij jou is het resultaat mooi!

 40. Erica
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ah wat leuk! Ik was eigenlijk nooit zo van de bloemen.. ze gingen toch maar dood meestal met een paar dagen al. Maar met mijn verjaardag heb ik 5(!!) Bloemstukken gekregen.. en tis zoals je zegt ik word er helemaal happy van! Het staat zo gezellig en de kleurtjes! Ik ga zelf als ze verwelkt zijn zeker bloemen in huis halen! Het geeft net wat meer gezelligheid/sfeer. Thanks for the idea’s!

 41. Marijke
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel met fijne en bruikbare tips! Ik ga er zeker een aantal uitproberen.

 42. Daphne
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  heel handig en bruikbaar artikel! Thanksss 😀

 43. Kimberly
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik heb nog wel een tip voor jou maar ook voor andere. Je ga aan na te vragen van wanneer de bloemen zijn. Maar ook kun je het beste vragen welke kwaliteit het is daar zit namelijk ook zeer veel verschil in. Je hebt a, b en c kwaliteit. De bloemen kunnen wel goedkoop zijn maar zijn ze bijvoorbeeld van c kwaliteit dan zijn ze toch vlug weg. Voor a kwaliteit betaal je meestal wel wat meer maar dan weet je ook zeker dat de bloemen met goede verzorging minimaal 1 week blijven staan.

  Ik ben bloemist en wou dat daarom even aangeven dat goedkope bloemen niet altijd de beste optie zijn vooral niet als je waard wil voor je geld en wil dat ze lang blijven staan.

  Voor de rest een zeer leuk en correct artikel. Fijn om te lezen dat steeds meer mensen de bloemen en het bloemen vak meer gaan waarderen. Zeker iemand zoals jij Serena die veel goede invloed heeft op andere mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *